|
|
Stranica: 76/77.
|
[ 1915 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 09:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la:
Pa osvrnuo sam se na ovo tvoje turist. Zašto turist? Nije legitiman, ali su njegove odluke u korist prihvatljive?
I da li to ima neku pozadinu s ovim što sam dalje pomenuo.
Eto, valjda je sad jasnije.
A to, samo zezancija. Malo se zezamo. Može netko reći turist, netko visoki predstavnik, to je sve u načelu nebitno, samo terminologija, svakakvim su ga imenima nazivali. Realnost je da je jak onoliko koliko je jak onaj tko mu stoji iza leđa, u ovom slučaju USA. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 10:08 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: I gdje ti tu vidiš poziv lažljivi Muslimane?
Znači čovjek pokušava nagovoriti Hrvate. To znači da su mu Hrvati već rekli da neće a on ih i dalje pokušava nagovoriti da promjene mišljenje. Kako vas nije sramota tako očigledno lagati? Aaaaaa....veliš pokušao? Pa ja, to nije isto. Jer pokušao nije isto što i pozvao.Na rudonjskom jeziku. E moj mamlaze  prava si bosanska bukva! Naravno da nije isto lažljivi Muslimane. Ni na jednom jeziku.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 10:12 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A kako Hrvati mogu uticati na to ako su vama prihvatljive odluke turiste? Da se Srba i Hrvata pita turista bi davno odletio a sve odluke VP poništile. Službeni stav političkih predstavnika Hrvata je da je Šmit Visoki predstavnik. Znači da lažeš za Hrvate. Zato sam i pitao Kvačicu za tu opasku. Hrvati će sutra potpisati odlazak OHR a poništavanje svih nametnutih odluka. Citat: SITARSKI ZA HMS: Ukidanje OHR-a izaziva najveću suglasnost lidera Hrvata i Srbahttps://hms.ba/sitarski-za-hms-ukidanje ... ta-i-srba/ Al neće Šnjoka podanik. Zato vi danas imate Visokog predstavnika za Muslimane i FBIH (aka Njemački turista) a Republika Srpska nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:01 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Službeni stav političkih predstavnika Hrvata je da je Šmit Visoki predstavnik. Znači da lažeš za Hrvate. Zato sam i pitao Kvačicu za tu opasku.
Hrvati će sutra potpisati odlazak OHR a poništavanje svih nametnutih odluka. Citat: SITARSKI ZA HMS: Ukidanje OHR-a izaziva najveću suglasnost lidera Hrvata i Srbahttps://hms.ba/sitarski-za-hms-ukidanje ... ta-i-srba/ Al neće Šnjoka podanik. Zato vi danas imate Visokog predstavnika za Muslimane i FBIH (aka Njemački turista) a Republika Srpska nema. Ko je rekao da neće? Odlazak VP se podrazumjeva u konktekstu restrukturacije BiH na putu ka EU.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:02 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Aaaaaa....veliš pokušao? Pa ja, to nije isto. Jer pokušao nije isto što i pozvao.Na rudonjskom jeziku. E moj mamlaze  prava si bosanska bukva! Naravno da nije isto lažljivi Muslimane. Ni na jednom jeziku. Da nam onda objasniš šta znači pokušati, a šta pozvati? Ako si nekog pokušao pozvati da napusti institucije, uradio si šta? Ako si nekog pozvao da napusti institucije, uradio si šta?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:11 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Naravno da nije isto lažljivi Muslimane. Ni na jednom jeziku.
Da nam onda objasniš šta znači pokušati, a šta pozvati? Ako si nekog pokušao pozvati da napusti institucije, uradio si šta? Ako si nekog pozvao da napusti institucije, uradio si šta? Šta ti nije jasno lažljivi Muslimane? novovrijeme je napisao/la: I gdje ti tu vidiš poziv lažljivi Muslimane? Citat: Pokušavam nagovoriti Hrvate da zajedno napustimo institucije BiH Znači čovjek pokušava nagovoriti Hrvate. To znači da su mu Hrvati već rekli da neće a on ih i dalje pokušava nagovoriti da promjene mišljenje. Kako vas nije sramota tako očigledno lagati? Srbi i Hrvati pričaju. Mile ih nagovara da napustimo BiH institucije, oni neće, Mile će i dalje pokušavati da ih nagovori. Samo Muslimani pozivaju "ovoga onoga" duradi "ono ovo" a niko im se ne odaziva na pozive. Pozivanje je Mujo kmečanje, ne stavljate nas u isti koš sa sramnim vama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:16 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Da nam onda objasniš šta znači pokušati, a šta pozvati?
Ako si nekog pokušao pozvati da napusti institucije, uradio si šta?
Ako si nekog pozvao da napusti institucije, uradio si šta?
Šta ti nije jasno lažljivi Muslimane? novovrijeme je napisao/la: I gdje ti tu vidiš poziv lažljivi Muslimane?
Znači čovjek pokušava nagovoriti Hrvate. To znači da su mu Hrvati već rekli da neće a on ih i dalje pokušava nagovoriti da promjene mišljenje. Kako vas nije sramota tako očigledno lagati? Srbi i Hrvati pričaju. Mile ih nagovara da napustimo BiH institucije, oni neće, Mile će i dalje pokušavati da ih nagovori. Samo Muslimani pozivaju "ovoga onoga" duradi "ono ovo" a niko im se ne odaziva na pozive. Pozivanje je Mujo kmečanje, ne stavljate nas u isti koš sa sramnim vama. Svi potezi trebaju biti koordinirani, to je do sad dalo odlične rezultate. Ako Čović ima rezerve prema napuštanju institucija, treba ga saslušati, možda ima dobar razlog, ne bi bezveze. Samo bez improvizacije.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1614 of 2558 - 63.1%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:16 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Hrvati će sutra potpisati odlazak OHR a poništavanje svih nametnutih odluka.
Al neće Šnjoka podanik. Zato vi danas imate Visokog predstavnika za Muslimane i FBIH (aka Njemački turista) a Republika Srpska nema.
Ko je rekao da neće? Odlazak VP se podrazumjeva u konktekstu restrukturacije BiH na putu ka EU. Rekoh li ja tebi da je zvanično Sarajevo neiscpan izvor glupih teza i floskula. Mislim da se i sami sebi više gadite.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Svi potezi trebaju biti koordinirani, to je do sad dalo odlične rezultate. Ako Čović ima rezerve prema napuštanju institucija, treba ga saslušati, možda ima dobar razlog, ne bi bezveze. Samo bez improvizacije. https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /230412161Mislim da je Čović bio sasvim jasan. Ne vidim da uopšte pominje napuštanje institucija, dakle hoće reći da je ovo što Milorad priča jednostrano. Zauzeo je i jasan stav što se tiče NATO pitanja, a što je oportunitetno u odnosu na stav Milorada Dodika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:24 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Svi potezi trebaju biti koordinirani, to je do sad dalo odlične rezultate. Ako Čović ima rezerve prema napuštanju institucija, treba ga saslušati, možda ima dobar razlog, ne bi bezveze. Samo bez improvizacije. https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /230412161Mislim da je Čović bio sasvim jasan. Ne vidim da uopšte pominje napuštanje institucija, dakle hoće reći da je ovo što Milorad priča jednostrano. Zauzeo je i jasan stav što se tiče NATO pitanja, a što je oportunitetno u odnosu na stav Milorada Dodika. Pa i ja sam to rekao. 
1614 of 2558 - 63.1%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:26 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /230412161Mislim da je Čović bio sasvim jasan. Ne vidim da uopšte pominje napuštanje institucija, dakle hoće reći da je ovo što Milorad priča jednostrano. Zauzeo je i jasan stav što se tiče NATO pitanja, a što je oportunitetno u odnosu na stav Milorada Dodika. Pa i ja sam to rekao.  Pojašnjavam zbog ovog rudonje, njemu očito nije jasno da je njegov Milorad sam sa sobom pričao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:46 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa i ja sam to rekao.  Pojašnjavam zbog ovog rudonje, njemu očito nije jasno da je njegov Milorad sam sa sobom pričao. Ja mislim da si ti osoba sa posebnim potrebama. Ne može zdravorazumno ljudsko biće biti toliko glupo ili lažljivo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:55 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pojašnjavam zbog ovog rudonje, njemu očito nije jasno da je njegov Milorad sam sa sobom pričao.
Ja mislim da si ti osoba sa posebnim potrebama. Ne može zdravorazumno ljudsko biće biti toliko glupo ili lažljivo.  I ja mislim da tebi neko švercuje internet u ludnicu. Drugačije je teško objasniti kako imaš pristup netu. Ti imaš problem sa realnim svijetom, poznato je da psihički bolesne osobe imaju neki svoj svijet koji nema veze sa realnim. Moj pozvao i pokušao 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 12:58 |
|
|
|
Lijepo se razgovarajte, koristeći argumente i sa poštovanjem prema sugovorniku.
1614 of 2558 - 63.1%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
komotno
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 13 tra 2023, 13:50 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Svi Ovo je sa,o potezi trebaju biti koordinirani, to je do sad dalo odlične rezultate. Ako Čović ima rezerve prema napuštanju institucija, treba ga saslušati, možda ima dobar razlog, ne bi bezveze. Samo bez improvizacije. https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /230412161Mislim da je Čović bio sasvim jasan. Ne vidim da uopšte pominje napuštanje institucija, dakle hoće reći da je ovo što Milorad priča jednostrano. Zauzeo je i jasan stav što se tiče NATO pitanja, a što je oportunitetno u odnosu na stav Milorada Dodika. Ovo je samo taktičke prirode . Odbijanjem Čovića da stane uz Dodika po pitanju NATO-a samo će smanjiti pritisak MZ na istog .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 22 tra 2023, 20:59 |
|
|
|
U ponedjeljak u 17h će se znati više.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 24 tra 2023, 14:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64294 Lokacija: DAZP HQ
|
Herr Schmidt ponovno meće.  Visoki predstavnik Christian Schmidt bi prema saznanjima Klix.ba do kraja sedmice trebao nametnuti novu odluku koja će se odnositi na formiranje vlasti u FBiH. https://www.klix.ba/vijesti/bih/schmidt ... /230424103
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 12:39 |
|
|
Danas nameće. https://n1info.ba/vijesti/n1-saznaje-sc ... kadi-fbih/Kako je potvrđeno za N1 iz više diplomatskih izvora, opcija 2:1 koja bi značila da predsjednik i jedan potpredsjednik Federacije imenuju mandatara za sastav Vlade FBiH i tako nadglasaju drugog potpredsjednika više nije u igri. Pronađeno je alternativno rješenje u donošenju ad hoc mjere. Detalji će biti saopšteni odlukom koju će visoki predstavnik objaviti kasno popodne ili večeras. Druga intervencija visokog predstavnika, o kojoj još traje konačno usaglašavanje na najvišem nivou, a koja će također biti objavljena do kraja dana, bit će trajnog karaktera i odnosit će se na formiranje vlasti u Federaciji BiH nakon svih narednih izbora.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 12:56 |
|
|
A meraka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 12:59 |
|
|
|
Ovo je vise za onu temu kmeka iz avlije... a lagano sticemo uvjete za novu temu, "konc logor za Bosnjake", Reuf kum teme
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 13:06 |
|
|
Citat: Treća odluka se tiče "preletača", odnosno prelaska zastupnika iz jedne stranke u drugu, a cilj je stati u kraj kupovini glasova u Parlamentu FBiH.
Nevjerojatno je koliko im je SDA uspjela stati na žulj. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 13:06 |
|
|
dudu je napisao/la: A meraka.
Tako ti je to kad glume gradžane, biraju Hrvatima predstavnika, vrte u krug i množe s nulom. Njihovo je gradžansko pravo da biraju koga hoće e pa ok…. Sad će vidit kako Musa jarca dere.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 13:30 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 13:31 |
|
|
|
Muslimani bolje da vas nema OHR vam Banovinu sprema
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Herr SCHMIDT NAMETNUO Postano: 26 tra 2023, 15:02 |
|
|
|
Treba pritvoriti Bakira da se vidi koliko bi ljudi došlo da protestira za njegovo puštanje na slobodu.
Mislim da mu ni žena ne bi došla.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|