HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 17:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 27 tra 2023, 14:20 

Primarijus je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Tako je. I ništa vam ne bi falilo. Imali bi i jesti i piti. Šta fali da je pola Hrvatske nekakva RSK?
Pa jest, zato kažem, to je ta retorika, nisu oni krivi što su napali nego vi što ste se branili.

Balkan bi također bio najstabilniji da se ostvari velika srbija, svi smo srbi različitih vjeroispovjesti i nema nikakvih problema. Stabilna i jaka država na balkanu bez "lažnih nacija" koje služe kao monete za potkusurivanje i širenje utjecaja zlog zapada i njegovih dekadentnih vrijednosti. :neznam

Kad nismo htjeli ratom, evo nude nam u miru veliku srbiju, a mi bezobrazni i nećemo.

Velika srbija i velika rusija za mirne snove i da svi živimo u sreći i blagostanju.
Naravno, svi da budemo Rusi i Srbi.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:25 

Rutinerr je napisao/la:

Balkan bi također bio najstabilniji da se ostvari velika srbija, svi smo srbi različitih vjeroispovjesti i nema nikakvih problema. Stabilna i jaka država na balkanu bez "lažnih nacija" koje služe kao monete za potkusurivanje i širenje utjecaja zlog zapada i njegovih dekadentnih vrijednosti. :neznam

Kad nismo htjeli ratom, evo nude nam u miru veliku srbiju, a mi bezobrazni i nećemo.

Velika srbija i velika rusija za mirne snove i da svi živimo u sreći i blagostanju.

Mujo, kako to da se u Srboslaviji niste morali izjasnjavat kao Srbi?

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:26 

Rutinerr je napisao/la:

Još bi veća stabilnost bila da takva srbija postane ruska federalna jedinica, onda će rusija izlaskom na jadran biti istinski velika i poteći će med i mlijeko od Zadra do vladivostoka.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:26 

alterWhite je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Mujo, kako to da se u Srboslaviji niste morali izjasnjavat kao Srbi?

..pa jesu neki..do 68.. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:28 

To su oni sami radili, niko ih nije tjerao.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:31 

Jeste, alternativa je bila...da se izjasniš kao ostali :palacgore1

Sve smo mi sami radili, vi ste što ono kažu samo pogurali da bolje ide nizbrdo.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:33 

..muslimani posli pada turske su se podanički ponašali vjerojatno da opstanu a u jugi je najlipsa bilo bit Srbin..jedan zulum zamjenio drugi..

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:37 

Propao ukrajinski atentat na Putina
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/dron- ... 78918.html

Ovako nešto rade isključivo terorističke države.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:41 

..do putina nebi ni nuklearna doprla covik ne vridja sunca…

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:43 

ZeljkoV je napisao/la:

Tvrdnja je vjerodostojna koliko ono "ukrajinsko zastavljanje auta, vika na nevjestom ukrajinskom, pucnjava na zenu i djecu u autu, njihova vriska, te bijeg napadaca u posve cistom autu, 80km daleko od crte na teritoriju pod kontrolom Rusije", kao i objava od prije par dana koju je neko ovdje podijelio u kojoj je nevjesto na snimak ranjenih vojnika nasnimano studijsko jaukanje.

Zanimljivo kako vam peru to malo mozdanih vijuga.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:45 

ZeljkoV je napisao/la:

Al 50 km od Moskve =))

Kakvo žutilo :001_rolleyes

Eto razloga za ofanzivu :palacgore1

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:46 

Rutinerr je napisao/la:

Ajde bolan Rutinerr dosta mi je vise tih vasih kukanja i prebacivanja.

DA STE VI ZNALI KO STE, KAKO SE ZOVETE I STA HOCETE nije vas bog mogao zaustaviti.

Nego vi sami DAN DANAS niste u cistom sa sobom.
Dijelite se na Bosance, Bosancohercegovce, Muslimane, Bosnjake a nekada i Turke.

Da, mi nismo s radoscu na vas gledali to je istina, to nemate ni pravo ocekivati s obzirom na proslost, ali je CISTA LAZ tvrditi da smo radili protiv vas u Jugslaviji.
Nikad Bosnjaci nisu vise napredovali nego u Jugoslaviji. Opismenili ste se, obrazovali, rasli, avangardizirali, emancipirali usli u vise krugove i u visu politiku.

Dan danas se Sarajevska raja razlikuje od vasih seoskih zajednica koje su jos uvijek jednom nogom u Osmanskom carstvu i za to vam nije niko drugi odgovoran nego vi SAMI.

Imate srecu pa sad konacno dozivljavate emancipaciju odbacivanjem turkoidne Izetbegovic dinastije i pojavom Konakovica, Adnana Stete i drugih a oni su upravo - proizvod Jugoslavije.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:47 

Gospon_Bobo je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Sve to vrijedi i za Srbiju. Ne stoje demografski baš dobro, ali i dalje ne daju Kosovo. Možda bi i oni etnički čistili Albance, nešto sumnjam da bi im dali toliki broj zastupnika u srpskom parlamentu.

Možda bi netko i poginuo za Kosovo, sad koliko ih je spremnih na to, dobro pitanje.

Uglavnom, glupo je da pojednostavite borbu Ukrajinaca za svoju zemlju na LGBT prava, samo zato jer ih podržava zapad, jednostavno je glupo. Nemojte to raditi. :zubati

Ja Srbiju nisam ni spominjao niti sam tvrdio da se bore (svjesno) za LGBT. Iskreno, pokušavam shvatiti šta Ukrajinci uopće žele i gdje vide izlaz iz ove situacije. Što se mene tiče nek Srbi uzmu sjever Kosova gdje su većina i ostalo halale. Isto takoi Ukrajinci, nek si teritorij fino podjele pro_Rusi i pro-NATO i mirna Bosna, odnosno Ukrajina.
Ali krivo si me shvatio glede demografske katastrofe. Ne mislim tu na bijelu kugu. Nego mislim na direktne demografske gubitke zbog ratnog sukoba (poginule Ukrajince, ranjene, izbjeglice). Koliko su ljudi spremni žrtvovati po kvadratnom kilometru teritorija na kojem ionake žive pro-Rusi? Vrijedi li to toga?
A kad smo već kod Srba, da Srbi kao Ukrajinci krenu vojskom vraćati izgubljeni teritorij i da imaju proporcionalno slične gubitke kao Ukrajinci vjerujem da bi odustali.

To nešto govori o Ukrajincima i Srbima.
Ukrajinci su hrabri i cijene svoje.
Srbi su pičke i oni bi dali sve pa i Beograd kad bi ih neko pritisnuo.
Uostalom, vidjeli smo kako je to izgledalo kad je Hitler poslao jednog narednika sa par vojnika da zauzme Beograd.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 14:55 

Rutinerr je napisao/la:

Ajde bolan Rutinerr dosta mi je vise tih vasih kukanja i prebacivanja.

DA STE VI ZNALI KO STE, KAKO SE ZOVETE I STA HOCETE nije vas bog mogao zaustaviti.

Nego vi sami DAN DANAS niste u cistom sa sobom.
Dijelite se na Bosance, Bosancohercegovce, Muslimane, Bosnjake a nekada i Turke.

Da mi nismo s radoscu na vas gledali to je istina, to nemate ni pravo ocekivati s obzirom na proslost, ali je CISTA LAZ tvrditi da smo radili protiv vas u Jugslaviji.
Nikad Bosnjaci nisu vise napredovali nego u Jugoslaviji. Opismenili ste se, obrazovali, rasli, avangardizirali, emancipirali usli u vise krugove i u visu politiku.

Dan danas se Sarajevska raja razlikuje od vasih seoskih zajednica koje su jos uvijek jednom nogom u Osmanskom carstvu i za to vam nije niko drugi odgovoran nego vi SAMI.

Imate srecu pa sad konacno dozivljavate emancipaciju odbacivanjem turkoidne Izetbegovic dinastije i pojavom Konakovica, Adnana Stete i drugih a oni su upravo - proizvod Jugoslavije.

To su fakti, nikakvo kukanje. Čuj nije bog mogao zaustaviti, obreo si se u tadašnjoj zajednici zvanoj Jugoslavija, prvobitno kraljevina SHS poslije preimenovana u pomenutu, gdje si i dalje imao SHS, dakle od starta smo marginalizovani. Sve to se prenijelo i na posljednju Jugu. Tek u neko doba ona smicalica Srba sa Muslimanima.
Naravno da ste radili, razne su se psine radile na naš račun podmuklo, a pored toga ste cijelo vrijeme oštrili kamu i čekali priliku.
Tako su dojučerašnje komšije odjednom isparile, dakle informisani bili o svemu dok je Bošnjo još uvijek nosao parolu bratstva i jedinstva. Takija vam je u toj mjeri bila jaka da smo mi došli u poziciju kurbana. I to jesmo krivi, nema šta.
Ma pusti tu priču, napredovali, množili se, a bez identiteta. Bi li ti pristao da budete narod bez identiteta, a da se štancate ko zečevi? Znaš odgovor i nemoj me onda zamlaćivati demagogijom u koju ni sam ne vjeruješ.
Za tvoju informaciju, bh sela su uglavnom pusta. Seljani su ili vani ili su se dočepali grada. Da li su se svi asimilirali, nisu. Vidiš i ovdje na forumu ima rudonja koji su još u opancima (mentalno) i koji teško prihvataju civilizaciju.
Pa brte, vi provedoste još jednu eru u toj Jugoslaviji, a bivši komunisti, pardon četnici sa jagnjećim runom komunizma vas vodiše do ovog gdje ste danas.
Ironije li, glavni čova u Srbiji je namazani Bugojanac.

No, jasno je da se nećemo dogovoriti, da se vratimo temi.
Vjerujem i da je Ukrajincima bilo dobro u SSSR, što im je trebalo sve ovo danas pitam se. Mogli su ko ljudi proći bez belaja.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 15:39 

Sjećam se dobro da su neki govorili da ruska čizma neće sa osvojenih teritorija, znači da ih ukrajinci neće nikad maknut ni od predgrađa kijeva ni sumija ni harkova, a kamoli da će vratit Herson, na kraju su rusi djelomično otišli sami , a djelomično su vraćeni silom, dakle već ste se tu jako zeznuli u prognozama i da rusi nisu proglasili mobilizaciju sve bi već palo, vjerojatno i Krim, ali sa tim su samo kupili vrijeme. Možda ukrajinci na kraju neće vratit donjeck i Krim, ali itekako mogu još gristi i vratit još jako puno toga. Prvenstveno mislim na zaporižje i ostatak hersonske oblasti, a ni lugansk im nije siguran.

ipak, treba istaći da su od provedbe mobilizaicje Rusi opet grizli, sitno, al ijesu.

sada ćemo vidjeti što mogu Ukri u drugoj kontri

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 15:41 

Navodni Poslanik je napisao/la:
Ja samo ne znam odakle im volja da ginu?
Baš čudno..

kao da te ko pita, imaš izbor kidnuti van i riskirati da se više nikad ne smiješ vratiti ili ići na front.

to važi za obje strane, ne ide se u rat s voljom

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 15:47 

Sve to vrijedi i za Srbiju. Ne stoje demografski baš dobro, ali i dalje ne daju Kosovo. Možda bi i oni etnički čistili Albance, nešto sumnjam da bi im dali toliki broj zastupnika u srpskom parlamentu.

Možda bi netko i poginuo za Kosovo, sad koliko ih je spremnih na to, dobro pitanje.

Uglavnom, glupo je da pojednostavite borbu Ukrajinaca za svoju zemlju na LGBT prava, samo zato jer ih podržava zapad, jednostavno je glupo. Nemojte to raditi. :zubati

Ja Srbiju nisam ni spominjao niti sam tvrdio da se bore (svjesno) za LGBT. Iskreno, pokušavam shvatiti šta Ukrajinci uopće žele i gdje vide izlaz iz ove situacije. Što se mene tiče nek Srbi uzmu sjever Kosova gdje su većina i ostalo halale. Isto takoi Ukrajinci, nek si teritorij fino podjele pro_Rusi i pro-NATO i mirna Bosna, odnosno Ukrajina.
Ali krivo si me shvatio glede demografske katastrofe. Ne mislim tu na bijelu kugu. Nego mislim na direktne demografske gubitke zbog ratnog sukoba (poginule Ukrajince, ranjene, izbjeglice). Koliko su ljudi spremni žrtvovati po kvadratnom kilometru teritorija na kojem ionake žive pro-Rusi? Vrijedi li to toga?
A kad smo već kod Srba, da Srbi kao Ukrajinci krenu vojskom vraćati izgubljeni teritorij i da imaju proporcionalno slične gubitke kao Ukrajinci vjerujem da bi odustali.

Sve potpisujem, Zelenski se junači na račun sirotinje. U pet deka sa Putinom.

Ukrajinci već sada imaju toliku štetu u svakom pogledu da je pitanje hoće li je ikada nadoknaditi.

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 15:50 

Ukrajinci već sada imaju toliku štetu u svakom pogledu da je pitanje hoće li je ikada nadoknaditi.

Šta je onda riješenje? Predati se Rusima i zaustaviti stradanje sirotinje?

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 16:00 

to uopće nije pitanje, odnosno odgovo je neće-

Ukrajinci su caput, samo je pitanje hoće li Rusi od toga omastit brk ili će NATO dobit ogromnu akviziciju teritorija za džabe. Oni sami po sebi su završena priča, demografski nepovrativa. Samo ponavljam, ne znači da će time Rusi ubosti išta. Propast Ukrajinaca ne znači automatizmom korist za Ruse. Još im se može desiti da na granici opet dobiju Tatare ko nekad, pa će žaliti za Ukrajinom.

I opet su mi počele padati na pamet neke teorije koje su nekad djelovale lude, da se taj teritorij priprema naseliti nekim drugim ljudima....ne bi bilo prvi puta, crnomroska stepa je promjenial desetke naroda u zadnjih 5000 godina. Rusi i Ukrjinci su tu došli tek prije 300 godina.

Tu je bila Zlatna Horda/Krimski Kanat stoljećima. Turkijski narodi su u eskpanziji demografski opet. Svašta je moguće

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 16:05 

Rutinerr je napisao/la:
Šta je onda riješenje? Predati se Rusima i zaustaviti stradanje sirotinje?

nije im predajas jedina opcija. Još prije godinu dana su ruski uvjeti za mir bili Krim i Donbas.

Naravno, teško da bi ikoja država formalno pristala na gubitak teritorija, ali nije nužno da je fromalno priznanje i potrebno. Cipar nije nikad priznaop tursku okupaciju sjevera, Sirija nije nikad priznala izraelsku aneksiju Golana, Srbija nije priznala Kosovo, pa se živi jedni pored drugih...

Ako Ukrjincima kontra ne donese bitnih uspjeha, ići će se na primirje. Nitko nije lud da uništi kravu radi šnicle, tj. nacij uradi komada teritorija

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 16:08 

divizija je napisao/la:

to uopće nije pitanje, odnosno odgovo je neće-

Ukrajinci su caput, samo je pitanje hoće li Rusi od toga omastit brk ili će NATO dobit ogromnu akviziciju teritorija za džabe. Oni sami po sebi su završena priča, demografski nepovrativa. Samo ponavljam, ne znači da će time Rusi ubosti išta. Propast Ukrajinaca ne znači automatizmom korist za Ruse. Još im se može desiti da na granici opet dobiju Tatare ko nekad, pa će žaliti za Ukrajinom.

I opet su mi počele padati na pamet neke teorije koje su nekad djelovale lude, da se taj teritorij priprema naseliti nekim drugim ljudima....ne bi bilo prvi puta, crnomroska stepa je promjenial desetke naroda u zadnjih 5000 godina. Rusi i Ukrjinci su tu došli tek prije 300 godina.

Tu je bila Zlatna Horda/Krimski Kanat stoljećima. Turkijski narodi su u eskpanziji demografski opet. Svašta je moguće
Kakve su ovo paranoje, krimskih tatara je prije 2014 bilo oko 200 tisuća, a od onda su se raselili po Rusiji, po Ukrajini, i dalje po svijetu. To je demografska sila na razini Bošnjaka Unsko-Sanskog kantona, i oni će preuzeti Ukrajinu? Malo se uozbilji.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 17:28 

..kako nakon 2138 stranica rusofili iskreno kazu da je u pitanju amputiranju krima i dombasa a ne NATO faktor i obrana kršćanstva .. :zubati i kad ne želite izleti nesto iskreno iz srpskoruskog kružoka ..

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 17:32 

divizija je napisao/la:

nije im predajas jedina opcija. Još prije godinu dana su ruski uvjeti za mir bili Krim i Donbas.

Naravno, teško da bi ikoja država formalno pristala na gubitak teritorija, ali nije nužno da je fromalno priznanje i potrebno. Cipar nije nikad priznaop tursku okupaciju sjevera, Sirija nije nikad priznala izraelsku aneksiju Golana, Srbija nije priznala Kosovo, pa se živi jedni pored drugih...

Ako Ukrjincima kontra ne donese bitnih uspjeha, ići će se na primirje. Nitko nije lud da uništi kravu radi šnicle, tj. nacij uradi komada teritorija

Ukrajinci su tad navodno pristali, ali je došao Džonson i rekao da ne mere tako.

Zajebo ih je pošteno, eno Cipar im je copy/paste situacija. Na kraju u EU ušao samo jedan dio Cipra.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 17:44 

i_jopet je napisao/la:
Zajebo ih je pošteno, eno Cipar im je copy/paste situacija. Na kraju u EU ušao samo jedan dio Cipra.

to ćemo moći suditi tek nakon kontraofanzive. ako bude neuspješna, onda ih je zayebo katastrofalno. ali ako bude uspješna, onda je to druga stvar.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2023, 17:59 

divizija je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

to ćemo moći suditi tek nakon kontraofanzive. ako bude neuspješna, onda ih je zayebo katastrofalno. ali ako bude uspješna, onda je to druga stvar.

…računaš na kontraofenzivu zar se Rusi nece prošetati do poljske..smanjeni apetiti.. :sega :sega

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: