|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 37 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 30 tra 2023, 11:58 |
|
|
mijat_tomic je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Kako vam ne dosadi. Zašto Hrvati iz BiH idu u Njemačku, Austriju, više nego u Hrvatsku? Zašto uopšte idu iz svojih kantona?
Niko ne ide iz patriotskih pobuda, nego zbog boljih uslova, većih plata i manje korupcije, itd.
Hrvati iz BiH teze zapadnoj civilizaciji nebitno jel to hrvatska, njemacka, australija ili SAD. Vi pljujete po tom istom zapadu, svi su protiv nas, nato nas bombardiro jadni mi kme kme. I onda na taj mrski zapad idete. Pa pitam vas fino,sto ne idete u rusiju i kinu, sto idete na taj zli zapad. Zato sto ste obicni licemjeri, koristili bi one benefite koje vam zapad pruza, a velicate nekakve diktatorske rezime na istoku. Mislim da je u pitanju neka teska dijagnoza. Znaci kina je super i postaje svjetska sila i ekonomija broj 1, ali jednom srbinu koji je do jucer nosio opanke se tamo ne isplati ic. Toliko o tome Zašto? Nije kriv npr. Audi što je njemačka politika sranje. Sad bi ja trebao da nikad ne kupim Audi zato što se ne slažem sa njemačkom politikom. Svaki normalan čovjek uzima oni što mu se sviđa a odbacuje ono što mu se ne sviđa.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 30 tra 2023, 12:02 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
mijat_tomic je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Kako vam ne dosadi. Zašto Hrvati iz BiH idu u Njemačku, Austriju, više nego u Hrvatsku? Zašto uopšte idu iz svojih kantona?
Niko ne ide iz patriotskih pobuda, nego zbog boljih uslova, većih plata i manje korupcije, itd.
Hrvati iz BiH teze zapadnoj civilizaciji nebitno jel to hrvatska, njemacka, australija ili SAD. Vi pljujete po tom istom zapadu, svi su protiv nas, nato nas bombardiro jadni mi kme kme. I onda na taj mrski zapad idete. Pa pitam vas fino,sto ne idete u rusiju i kinu, sto idete na taj zli zapad. Zato sto ste obicni licemjeri, koristili bi one benefite koje vam zapad pruza, a velicate nekakve diktatorske rezime na istoku. Mislim da je u pitanju neka teska dijagnoza. Znaci kina je super i postaje svjetska sila i ekonomija broj 1, ali jednom srbinu koji je do jucer nosio opanke se tamo ne isplati ic. Toliko o tome Jeste bitno, drugar. Naravno da pravi razliku živiš li u Hrvatskoj, hrvatskim kantonima ili Njemačkoj ili Americi. Ne vidim ni toliku ljubav prema LGBT-zapadnim vrijednostima među vašim pukom, ili možda griješim? Smijurija od argumenta. Srbi vole Rusiju, ali idu na Zapad, jer su na Zapadu bolji uslovi. To ti je sva mudrost, nejasno je kako to neko navodi kao argument. Danas mnogo ljudi, naročito bogatih, svaokle, dolaze u Dubaji, da li se oni zapravo iskreno za islamske vrijednosti?
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 30 tra 2023, 12:11 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: mijat_tomic je napisao/la: Hrvati iz BiH teze zapadnoj civilizaciji nebitno jel to hrvatska, njemacka, australija ili SAD. Vi pljujete po tom istom zapadu, svi su protiv nas, nato nas bombardiro jadni mi kme kme. I onda na taj mrski zapad idete. Pa pitam vas fino,sto ne idete u rusiju i kinu, sto idete na taj zli zapad. Zato sto ste obicni licemjeri, koristili bi one benefite koje vam zapad pruza, a velicate nekakve diktatorske rezime na istoku. Mislim da je u pitanju neka teska dijagnoza. Znaci kina je super i postaje svjetska sila i ekonomija broj 1, ali jednom srbinu koji je do jucer nosio opanke se tamo ne isplati ic. Toliko o tome Zašto? Nije kriv npr. Audi što je njemačka politika sranje. Sad bi ja trebao da nikad ne kupim Audi zato što se ne slažem sa njemačkom politikom. Svaki normalan čovjek uzima oni što mu se sviđa a odbacuje ono što mu se ne sviđa. Pa naravno, ako je ta politika otvoreno neprijateljska prema tebi nećeš biti toliki idiot da financiraš ekonomiju te države. To je kao da ja kupim auto iz kragujevca i da vučić te pare šalje u jačanje srpske vojske.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 30 tra 2023, 12:19 |
|
|
Primarijus je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Zašto? Nije kriv npr. Audi što je njemačka politika sranje. Sad bi ja trebao da nikad ne kupim Audi zato što se ne slažem sa njemačkom politikom. Svaki normalan čovjek uzima oni što mu se sviđa a odbacuje ono što mu se ne sviđa. Pa naravno, ako je ta politika otvoreno neprijateljska prema tebi nećeš biti toliki idiot da financiraš ekonomiju te države. To je kao da ja kupim auto iz kragujevca i da vučić te pare šalje u jačanje srpske vojske. Pa dobro ti razmišljaš kao klasičan fašista. Mi Srbi nismo kao ti. Ja njemačkm narodu želim sve najbolje al se ne slažem da njihovom nazadnom politikom. Samo to. Želim im da što prije progledaju i vrate se tradiciolanim porododičnim vrijednostima i dobroti kakvu propagira napredni istok.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 30 tra 2023, 12:26 |
|
|
Ja nisam rekao da narodu treba željeti nešto loše, ali financirajući ekonomiju države koja vodi neprijateljsku politiku prema tvojoj državi samo ćeš jačati tu politiku. Znači sam radiš protiv sebe i svoje države na taj način.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 30 tra 2023, 12:38 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Ja nisam rekao da narodu treba željeti nešto loše, ali financirajući ekonomiju države koja vodi neprijateljsku politiku prema tvojoj državi samo ćeš jačati tu politiku. Znači sam radiš protiv sebe i svoje države na taj način. Mi da ojačamo njemačku ekonomiju? Smešan si...
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 01 svi 2023, 06:29 |
|
|
Svarog je napisao/la: Mnogo toga ukazuje da je USA dominacija svijetom istrčala poslednji krug . Gledajući ovo , pade mi na um da otvorim temu .
Zadnjih dvadesetak godina , od 11. septembra 2001. do danas , toliko toga se izdešavalo , a sve su kraći vremenski intervali između događaja . Od rušenja Kula do ''Arapskih Proljeća'', bio je jedan ritam , sporiji. Od ''Arapskih Proljeća'' do ruske SVO u Ukrajini , brže... A kada je krenula ruska SVO u Ukrajini , globalna dešavanja su se toliko ubrzala , hajd da kažem zgusnula , da ih je i pogledom teško ispratiti .
A opet , možda sam subjektivan jer ne volim USA ( mada nije uvjek tako bilo ) smatram ih globalnim , u glavu bolesnim , krvopijama i parazitima . ...je posljednji krug došla do moskve dalje nema..
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 03 svi 2023, 16:32 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: mijat_tomic je napisao/la: Hrvati iz BiH teze zapadnoj civilizaciji nebitno jel to hrvatska, njemacka, australija ili SAD. Vi pljujete po tom istom zapadu, svi su protiv nas, nato nas bombardiro jadni mi kme kme. I onda na taj mrski zapad idete. Pa pitam vas fino,sto ne idete u rusiju i kinu, sto idete na taj zli zapad. Zato sto ste obicni licemjeri, koristili bi one benefite koje vam zapad pruza, a velicate nekakve diktatorske rezime na istoku. Mislim da je u pitanju neka teska dijagnoza. Znaci kina je super i postaje svjetska sila i ekonomija broj 1, ali jednom srbinu koji je do jucer nosio opanke se tamo ne isplati ic. Toliko o tome Jeste bitno, drugar. Naravno da pravi razliku živiš li u Hrvatskoj, hrvatskim kantonima ili Njemačkoj ili Americi. Ne vidim ni toliku ljubav prema LGBT-zapadnim vrijednostima među vašim pukom, ili možda griješim? Smijurija od argumenta. Srbi vole Rusiju, ali idu na Zapad, jer su na Zapadu bolji uslovi. To ti je sva mudrost, nejasno je kako to neko navodi kao argument. Danas mnogo ljudi, naročito bogatih, svaokle, dolaze u Dubaji, da li se oni zapravo iskreno za islamske vrijednosti? Argument mu je plitak i svodi se na cisti materijalizam. Valjda je njemu nejasno da dobro/lose nije isto ka i bogat/siromasan.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 03 svi 2023, 23:01 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9955 Lokacija: Banja Luka
|
Hrvati iz BiH teze zapadnoj civilizaciji nebitno jel to hrvatska, njemacka, australija ili SAD. Vi pljujete po tom istom zapadu, svi su protiv nas, nato nas bombardiro jadni mi kme kme. I onda na taj mrski zapad idete. Pa pitam vas fino,sto ne idete u rusiju i kinu, sto idete na taj zli zapad. Zato sto ste obicni licemjeri, koristili bi one benefite koje vam zapad pruza, a velicate nekakve diktatorske rezime na istoku. Mislim da je u pitanju neka teska dijagnoza. Znaci kina je super i postaje svjetska sila i ekonomija broj 1, ali jednom srbinu koji je do jucer nosio opanke se tamo ne isplati ic. Toliko o tome To tvoje pitanje često čujemo , hajd da probam ja da ti odgovorim . Bar onako , kako to ja vidim... Ova tema u svom naslovu pominje kraj globalne dominacije SAD , tu podrazumjevam i vazale ( GB, EU , Japan i još nekoliko njih ) . I Hrvatska je takođe vazal(ić) . Hrvati su kroz svoju istoriju uglavnom bili na ''west side'' , doduše u raznim ''oblicima'' . Većina tih ''oblika'' i nisu za neki ponos i diku , jer vas je u njima , stotinama godina , Zapad koji vas nikad nije smatrao Zapadom , šišao , muzo i gulio vam kožu s leđa ( i opet će , budi siguran, čim još malo zagladne ) . Pa evo i danas ...bez da trepnu , isprazniše vam od ljudi trećinu Hrvatske ( svog saveznika , ) i uzeše ih sebi . Puni su hvale za vas , kažu da ih dobro služite . Pitanje za tebe... imate li išta vrjednije od ljudi ? Idu im i Srbi ( ali ne svi , kao što bi čovjek pomislio kad te čita ) idu i mnogi druge narodi...hrle ... I veliku većinu njih boli tuki za sistemom , idu da im arbajtuju za veće pare nego što dobiju ovdje . Jer para on , Zapad , još uvjek ima . Što u šteku , što virtuelno Jer je sticajem istorijskih okolnosti i predatorskog mentalnog sklopa , stavio sebe u centar i stotinama godina muzao cijelu planetu . Pa je npr jedno ostrvce ( GB ) preko dvjesto godina cijedilo po planete , a Iberijsko poluostrvce gotovo svu Latinsku Ameriku ...Francuzi , i manje više svi koji sebe danas smatraju pravim Zapadom , su takođe dobro zamezili . Svi oni su gulili nekog . A vi niste , vi ste im bili plijen . Moglo im se , imali su jače tehnologije , oružje , vojsku... koja je tukla topovima , a oni gađani kivijem.. Međutim to je nekad bilo , babo ručo . Danas i drugi imaju tehnologije ravne ili skoro ravne , njihovim . Imaju bogami i svakojakog oružja , i boljeg nego što je njihovo . A imaju i jake vojske , i to za razliku od njih, sa oba jajeta. Da ne dužim dalje ( baš sam razvukao ) evo pitanja za tebe.. Šta sutra ( ako to već nije i danas ) kad Zapad , cca petina planete , više ne bude u stanju da propisuje pravila ponašanja za ostale četiri petine ? Nekako mislim , da će im i pare od pljačke i reketa presahnuti . A kad im one presahnu , a opasno liči... da li će im ljudi i tada od svakud hrliti ? Da li ćete se i tada udarati u prsa i vikati im , LJUDI , MI SMO VAŠI !! Istorija nam kaže ( a ona pamti svašta ) da će dok kažeš EU , Kaljinka odjekivati Zagrebom Na šta će im tad ličiti ''sistem'' koji je i sad poprilično u qurzu , samo to medijski i sl teškom mukom prikrivaju ? Da li će u njemu biti korupcije , izdašne socijale , itd ... da li će se početi otimati jedni drugima , ko što predatori inače rade ? Ja lično vjerujem , a i svi zakoni fizike to tvrde , da će kad isti ostanu bez para , ljudi ''odhrljivati '' od njih .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 04 svi 2023, 11:35 |
|
|
Kad ne budu u stanju propisivat pravila globalno, mogu pustiti Afriku i Bliski istok, a učvrstit se u Europi, posebno srednjoj i istočnoj, i posvetit više pažnje istočnoj Aziji.
Pad dominacije nije do Rusije, one nikako ne sustiže, nego do Kine i toga da sirotinjski treći svijet raste i sve manje je uz njih, kao i ovi bogatiji Arapi.
Po nekim analizama oni su htjeli koncentrirati se na Kinu i područja oko nje, za Ruse nisu ni računali kao glavnog neprijatelja, možda bi smanjivali utjecaj i po Balkanu i istoku Europe.
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 04 svi 2023, 13:03 |
|
|
Pad dominacije bez rata u Ukrajini bi bio lagano dizanje ruku od Balkana, uz veći fokus na Kinu.
Rusku utjecaj bi mogao rasti bez previše američkog opiranja, a i Hrvatima bi mogao dobro doći, posebno vezano za stavove oko BiH.
I u Hrvatskoj je krenuo ulaziti ruski kapital, i to su u pravilu bili uključeni ajmo reć ljudi skloni vlastima.
Srbiji bi time također rastao utjecaj, bez da našteti Hrvatima.
Nakon rata, Amerika ne diže ruke, nego se učvršćuje u ovim dijelu Europe, a Hrvate vidi kao pouzdanog partnera, pisebno u odnosu na Muslimane, koji ih žele korist, a upućuju dove za Iran i Tursku.
Srbija u biti nužno ne gubi mnogo, makar ostala dobra i sa Rusima, bitno je da istodobno je dobra sa Zapadom i ne nameće se drugima.
Vučić može bit ruski prijatelj i pozivati Amere na vojne vježbe.
Ja bar ne vidim da bi Amerika išla bitno protiv njih.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Kraj globalne dominacije SAD , Svijet je već postao multipolaran ? Postano: 04 svi 2023, 15:05 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Po nekim analizama oni su htjeli koncentrirati se na Kinu i područja oko nje, za Ruse nisu ni računali kao glavnog neprijatelja, možda bi smanjivali utjecaj i po Balkanu i istoku Europe. to je bila ideja američke desnice, no ljevici je Rusija glavni trn, iz ideološkh razloga
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|