HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 stu 2024, 06:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 35648 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 05 svi 2023, 12:50 

Uhapšen vehabija u Beogradu: Na društvenim mrežama najavljivao haos?

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela terorizam, koordinisanom akcijom BIA i MUP, jutros u 10 sati, uhapšen je A.A.

Prema saznanjima "Novosti", A.A. je uhapšen nakon njegove objave na društvenoj mreži "Fejsbuk" tokom prethodnih dana, u kojoj je istakao da je "nekada potrebno uzeti pravdu u svoje ruke''.

Uz to, navodio je i kako je "zaista snaga u gađanju", objavivši u prilogu i video snimak kako koristi vatreno oružje u jednoj streljani na području Beograda.

Inače, on se u septembru 2022. godine preselio u Beograd, pa je organizovan i pretres objekta, gde je boravio na Opštini Zvezdara.

———————————————————

Osveta džamije.

Prije: Muslimani su hrvatsko cvijeće.
Danas: Muslimani su evropsko cvijeće.
EU = NDH

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:50 

Nisam protiv žalosti, ali što je s reciprocitetom?

Kada su osmero mladih hercegovaca ugušili se u snu ugljičnim monoksidom jeli bilo dana žalosti u Srbiji?

Mislim da nije bilo čak ni u Hrvatskoj a svi oni bili hrvati i državljani RH.

To što neki pjenu na usta je više iz njihovih uvjerenja, njih to mentalno opterećuje zbog nacionalizma i mržnje.

Ako je ovo okretanje neke nove stranice u međususjedskim odnosima onda hajd, neka bude!

Zabraniti SDA.

Napisati progresivni Kur'an.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:53 

Bošnjak.007 je napisao/la:
Gledam Happy i doveli neke budale. Kaže lik kad strada dete svi se zgroze. Sem Hrvata. :no
Je li moguće da su ovoliko pukli. U ovim vremenima oni pričaju o komšijama. I svaka situacija im je povod sa se povežu 90-e.
Auu sunce ti jebem

aj priznaj da si se očajnički upinjao da nađeš takav komentar

opasan si za društvo. Tvoje izjave bi morale da provere antiterorističke jedinice, pretnja si za bezbednost.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:53 

Bio je dan žalosti u Hrvatskoj. Tako i sad dan žalost za Srbe u državi koja je i srpska.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:54 

Teranova 2 je napisao/la:
Da, za mene je manijak. Ko normalan drži arsenal oružja u stanu. Nema opravdanja.

I to u Beogradu.

Najviše što treba da bude dozvoljeno je rukovanje onim airsoft oružjem.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:55 

slika

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:56 

Teranova 2 je napisao/la:
Nadam se da je ovaj tragični niz gotov, eto toliko.

klinjo je pokrenuo lavinu

nove psihopate kojima roditelji nisu pridavali dovoljno pažnje će sada da iskaču iz naftalina

svaki sledeći incident će biti direktno zasluga državne bezbednosti nevezano od uzroka s obzirom da sad imaju vremena da reše situaciju, razoružaju sve žive i uvedu moratorijum na oružje, zabranu prisustva streljanama osim za članove vojske itd.

oružje nije ljudsko pravo

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:56 

Što reći? Koju posluku porati?

Srbi se nisu ni počešali na sarajevske 1600 mrtve djece koja su "maštovito" ubijana snajperima, gelerima granata i čak i običnom snagom eksplozije granate ako su bila blizu. Pa i odvođena u žive štitove na Grbavici i klana nakon toga. Nitko nije procesuiran, sem djelomice par generala koji su minimalno kažnjeni. A što je sa 25 tisuća krvoloka koji su pucali na civile 4 godine?

Ne znam kakav možeš biti skot pa od nekog Sarajlije tražiti empatiju za "srpsku decu" koju je pritom pobio netko iz njihove sredine.
Kod nas nije bilo happy end-a, ubojice su pobijedile, a od nas, ne daj vam Bože NIKADA da tražite empatiju, jer je NIKADA, a možda ni tada nećete dobiti.

Kifla vas laže sa svojom sućuti, znamo svi što džamija misli, 100x gore nego ja.

I mi smo samo ljudi u Sarajevu, a ne anđeli i ne može se od nas stalno tražiti da okrenemo drugi obraz, nakon šamarčine na prvi...
Ne radujemo se na srpska stradanja, ali nismo ni tužni, svejedno nam je, nas zabole za Srbe. Kao da se sve događa u Tunguziji. :neznam

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:58 

DzonBG je napisao/la:
Oseti se kad neko sa strane pristupi dobronamerno i ljudski, a kad neko seiri i nasladjuje se... neki to uviju u oblande, a neki se otvoreno raduju.

Al sve je to sad drugorazrednog znacaja.

Ja se nikad nisam libio samokritike, smatram da je to sad preko potrebno kao put do ozdravljenja. Ako se prvi masakr moze svstati u kategoriju groba u zitu, nesto sto se bas retko dogadja, jos teze detektuje i sprecava, i za sta konkretna vlast i drustvo tesko da mogu biti odgovorni, ovo juce u Mladenovcu je pravi primer odgovornosti i vlasti, i drustva, i svakog pojedinca koji to podrzava vec dugo vremena.

Ne otkrivam toplu vodu kada primetim do koje mere se ovde gaji kult "zestokih momaka", sto je eufemizam za kriminalce veceg kalibra... to je krenulo jos od Arkana, dokazanog silezdije, krimosa i ubice jos pre rata koji je morao biti markiran i anatemisan, a ne da se slavi kao heroj, i njegova udovica kao heroina i srpska majka.

Fasciniranost oruzjem, kriminalom, lakim zivotom bez obaveza i odgovornosti... ima toga svugde, ali ovde je pustilo debelo korenje, i citave generacije zagadilo. O cemu pevaju svi ti budjavi reperi koji su na playlisti mladih danas, od Vardara do Triglava... kurve, droga, alkohol, skupa auta...losa imitacija nigera iz geta.

Na vrhu piramide je ljudski olos, najnegativnija selekcija ljudi koje da svesno biras, takav sljam je tesko sastaviti. Oni nikad ne bi dobacili dalje od cuvara kljuca od lifta da ne postoji jedna amorfna masa zaludelih i neobrazovanih ljudi koja bar pasivno ne podrzava to, ili se vadi na losu foru - cuti, moze i gore.

Apel Srbima i na ovom forumu, i sire... ne kurcite se vise, ne merite ciji je duzi u naoruzanju, na pljujte po drugima... imamo tako ozbiljan problem, treba gas masku da stavimo, i napunimo velike crne vrece djubretom koje smo sami generisali.

Tek kad sredimo to do podnosljivog nivoa, onda mozemo da drugima zameramo nesto... logika - vidite kako nas neki pljuju, ajde mi da se pravimo da je sve ok, i da onda uzvratimo paljbu, je precica da sve ostane isto, i bude jos gore.

Minut do 12 je, ovo u zadnja dva dana je tolika bruka i sramota, a ustvari je ugledalo svetlo dana sav onaj gnoj koji buja ispod koze decenijama.

Svaka čast za ovaj komentar.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 12:58 

Aspirin je napisao/la:

Srbi se nisu ni počešali na sarajevske 1600 mrtve djece koja su "maštovito" ubijana snajperima, gelerima granata i čak i običnom snagom eksplozije granate ako su bila blizu. Pa i odvođena u žive štitove na Grbavici i klana nakon toga.

Ne znam kakav možeš biti skot pa od nekog Sarajlije tražiti empatiju za "srpsku decu" koju je pritom pobio netko iz njihove sredine.
Kod nas nije bilo happy end-a, ubojice su pobijedile, a od nas, ne daj vam Bože NIKADA da tražite empatiju, jer je NIKADA, a možda ni tada nećete dobiti.

Kifla vas laže sa svojom sućuti, znamo svi što džamija misli, 100x gore nego ja.

I mi smo samo ljudi u Sarajevu, a ne anđeli i ne može se od nas stalno tražiti da okrenemo drugi obraz, nakon šamarčine na prvi...
Ne radujemo se na srpska stradanja, ali nismo ni tužni, svejedno nam je, nas zabole za Srbe. :neznam

svaka kuća u Republici Srpskoj je naoružana do zuba zbog ovakvih poput tebe i Bošnje007

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:00 

potocnj je napisao/la:
Nisam protiv žalosti, ali što je s reciprocitetom?

Kada su osmero mladih hercegovaca ugušili se u snu ugljičnim monoksidom jeli bilo dana žalosti u Srbiji?

Mislim da nije bilo čak ni u Hrvatskoj a svi oni bili hrvati i državljani RH.

To što neki pjenu na usta je više iz njihovih uvjerenja, njih to mentalno opterećuje zbog nacionalizma i mržnje.

Ako je ovo okretanje neke nove stranice u međususjedskim odnosima onda hajd, neka bude!

Bila je velika vest, i ne secam se da je iko pokazivao radost...

https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1789406

Neki od komentara samo...

Ne volim to kolektivno proglasenje zalosti, vaznije je kako obicni ljudi reaguju...

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:00 

Bosonosorg je napisao/la:
Aspirin je napisao/la:

Srbi se nisu ni počešali na sarajevske 1600 mrtve djece koja su "maštovito" ubijana snajperima, gelerima granata i čak i običnom snagom eksplozije granate ako su bila blizu. Pa i odvođena u žive štitove na Grbavici i klana nakon toga.

Ne radujemo se na srpska stradanja, ali nismo ni tužni, svejedno nam je, nas zabole za Srbe. :neznam

svaka kuća u Republici Srpskoj je naoružana do zuba zbog ovakvih poput tebe i Bošnje007

Ne laži, naoružani su bili i na Jugoslavene sa muslimanskim imenima koji su vikali Tito, Jugoslavija i Arkana dočekivali u kučnim papučama i bade mantilima.
Kao da vama treba povod za naoružavanje i ubijanje.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:01 

Aspirin je napisao/la:

Srbi se nisu ni počešali na sarajevske 1600 mrtve djece koja su "maštovito" ubijana snajperima, gelerima granata i čak i običnom snagom eksplozije granate ako su bila blizu. Pa i odvođena u žive štitove na Grbavici i klana nakon toga. Nitko nije procesuiran, sem djelomice par generala koji su minimalno kažnjeni. A što je sa 25 tisuća krvoloka koji su pucali na civile 4 godine?

Ne radujemo se na srpska stradanja, ali nismo ni tužni, svejedno nam je, nas zabole za Srbe. Kao da se sve događa u Tunguziji. :neznam

Daj bolan....bezveze ti priča.
Ne kažem da nema takvih, al da je to generalni stav - nikako.
Ova djeca nisu nikom ništa uradila.
Moja sućut i tačka.
Nema ali ili.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:03 

Aspirin je napisao/la:
Ne laži, naoružani su bili i na Jugoslavene sa muslimanskim imenima koji su vikali Tito, Jugoslavija i Arkana dočekivali u kučnim papučama i bade mantilima.

lajavče jedan degenerisani da li znaš šta je ljudska empatija? Da li znaš da niko od ove pobijene dece i seljana verovatno u životu nije bio u Bejha, a kamoli da ima nešto vezano za ratove.

Da li razumeš da te preci gledaju i plaču kada vide da omalovažaš žrtve samo zato što su druge nacije i kad vide da nemaš ni minimum ljudskog dostojanstva

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:05 

Svakako verujem da će deo mnjenja u Hrvatskoj i Bejha ignorisati ovo i biti u fazonu "a Parovi, Zadruga, Kristijan Golubović" sve dok im se prvom prilikom ne zadesi jedan ovakav umobolnik koji će motivisan događanjima iz Srbije uzeti pušku u ruke i krenuti u pohod

Ovaj klinjo je razbio barijeru i motivisao razne za crnim mislima da krenu u akciju. Ovoliko publiciteta za ubicu i njegov život samo im je dodatan podstrek, prvi put u životu osećaće se bitno i zapaženo, a to im je i cilj. U njihovim očima svaka vrsta pozornosti je dobra, pa makar bila i ona najnegativnija

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:07 

Rutinerr je napisao/la:
Aspirin je napisao/la:

Moja sućut i tačka.
Nema ali ili.

Aj ne laži, normalno da su moji stavovi većinski.
Ima i prijetvornih kojima je lafo žao, ali i budaletina koje boluju od Stockholmskog sindroma i naravno obavezni mješanci koji vazda nađu neki razlog za empatiju prema Srbima zboga mame ili tate.

Nije ni da se netko sad raduje, daleko od toga, ali nam ih naravno nije žao. Ionako ih ima previše na Balkanu, počinili su neviđena zla po BiH i Hrvatskoj u zadnjih 150 godina, i bolje da njihov Kosta mlati njih nego nas. Da su 90te možda bi naša djeca bila na meti. Sigurno da bi. :neznam

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:10 

Aspirin je napisao/la:

lajavče jedan degenerisani da li znaš šta je ljudska empatija? Da li znaš da niko od ove pobijene dece i seljana verovatno u životu nije bio u Bejha, a kamoli da ima nešto vezano za ratove.

Da li razumeš da te preci gledaju i plaču kada vide da omalovažaš žrtve samo zato što su druge nacije i kad vide da nemaš ni minimum ljudskog dostojanstva

Moje dostojanstvo su tvoji ubili, a čast pogazili kad sam 1992 sahranio nekoliko drugova i drugarica iz škole, koji su također bili djeca. Kad je vaša granata izranjavala moju obitelj, i dvoje rođaka od 2 i 5 godina. I kad ste počinili velika zla mome gradu. Da sam vam pao šaka, ubili bi me tvoji ko zeca.
Ne moramo se mrziti, ali ni voljeti. Imam pravo da mi je svejedno. :neznam

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:11 

Aspirin je napisao/la:
Moje dostojanstvo su tvoji ubili, a čast pogazili kad sam 1992 sahranio nekoliko drugova i drugarica iz škole, koji su također bili djeca. I kad ste počinili velika zla mome gradu. Da sam vam pao šaka, ubili bi me tvoji ko zeca.

tužno je da neko ne može 30 godina da se pomeri iz mesta

to je kao psihički mentalno obolelih ljudi koji su ceo život mentalno na nivou deteta od 7 godina

ustvari jako tužna i potresna priča

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:12 

Aspirin je napisao/la:

Ima i prijetvornih kojima je lafo žao, ali i budaletina koje boluju od Stockholmskog sindroma i naravno obavezni mješanci koji vazda nađu neki razlog za empatiju prema Srbima zboga mame ili tate.

Nije ni da se netko sad raduje, daleko od toga, ali nam ih naravno nije žao. Ionako ih ima previše na Balkanu, počinili su neviđena zla po BiH i Hrvatskoj u zadnjih 150 godina, i bolje da njihov Kosta mlati njih nego nas. Da su 90te možda bi naša djeca bila na meti. Sigurno da bi. :neznam

Mrak :001_rolleyes

U jednom je samo u pravu...ovakvo misljenje dominira, ovaj je samo dovoljno lud da nema kocnicu i to pise javno, bez da se obuzda i shvati koliko i ako je to istina, je ustvari pogresno... za njega je to regularno.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:12 

Aspirin je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Moja sućut i tačka.
Nema ali ili.

Na osnovu čega to tvrdiš?
Prvo je sumnjivo da si ti iz Sarajeva uopšte, to ''aj'' te recimo odaje. Jedino ako si kojim slučajem iz Lukavice.
Svakom normalnom čovjeku je žao stradale djece i ovaj slučaj kako se zadesio.
Ovo nema nikakve veze sa ubijenom sarajevskom djecom tokom agresije na BiH.

Meni je žao. Žao je mojim prijateljima. Nema niko koga poznajem da priča tvoju priču. Da ima, završio bi s njim.

Bolje da Kosta nikog ne mlati.
Nas je mlatio njihov Arkan koji je isto bio jedna vrsta psihopate.
Manje Kosti i Arkana za bolje društvo.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:13 

DzonBG je napisao/la:
Aspirin je napisao/la:

U jednom je samo u pravu...ovakvo misljenje dominira, ovaj je samo dovoljno lud da nema kocnicu i to pise javno, bez da se obuzda i shvati koliko i ako je to istina, je ustvari pogresno... za njega je to regularno.

Gdje dominira? Na klixu?

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:14 

Upozorenja: 1
DzonBG je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Taj upis je Dzonika dragi, u rangu upisa, koji bi ti ostavio, da se ovako nešto u Sarajevu dogodilo. Dodao bi vjerovatno još i začin islam kao bolest modernog doba. Tako da sam pratila upravo tebe. I čekala da se ti javiš. Red lažne brige, red … zar ne?

Nismo u istom kosu...

Branio sam vas mnogo puta kad su vas mnogi pljuvali, optuzivan da sam sarajevski zet... boli me q za to, al me ne trpaj tu.

Zadnje sto ces cuti kad se desi ovako nesto je pasualno sranje po citavom narodu. A pogledaj kako vecina tvojih sunarodnika reaguje... sramno...

Braniš ti nas kao “retardiranog brata s posebnim potrebama” i uzgred likuješ, sto jadni Bošnjo, zbog podkapacitirenosti ne ostvaraju pozitivne rezultate. Da se ne lažemo. Tvoja “odbrana i dobre namjere” su odlična krinka. No ja je kužim. I ne zamjeram ti. Još jednom, zao mi je djece i ostalih žrtava. No ako sumiramo sve od drugog svjetskog rata, pa do dana današnjeg, Srbija je nazalost septička jama. Nesposobno društvo da se suoči sa vlastitim zločincima i povjesnim propustima. Društvo zagađujeno mitom o antiherojima. Bili oni kriminalci ili ratni zločinci. Vi imate problem da razlučite dobro od lošeg. Blago rečeno.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:15 

DzonBG je napisao/la:

kontam ja da Bosanske Muslimane drma PTSD

kontam i da žive u kontaminiranoj zoni gde nije moguće izbeći priče o 90tim, kao što i u Srbiji recimo nije moguće izbeći Vučića i njegova trabunjanja.

kontam i neke Hrvate koji su slični / isti takvi.

Ali opet, ne kontam da neko dozvoli sebi da ode toliko nisko da u ovakvu tragediju stavi u nacionalni kontekst.

Jednostavno moraju da pomru generacije koje su živele 90tih za bolje sutra. Nema mira dok oni povlače konce, generacija koja je simbol svega negativnog.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:15 

Aspirin je napisao/la:

Moje dostojanstvo su tvoji ubili, a čast pogazili kad sam 1992 sahranio nekoliko drugova i drugarica iz škole, koji su također bili djeca. Kad je vaša granata izranjavala moju obitelj, i dvoje rođaka od 2 i 5 godina. I kad ste počinili velika zla mome gradu. Da sam vam pao šaka, ubili bi me tvoji ko zeca.

I onda ti moraš biti kao oni?
I meni su stradali članovi porodice, neki i maloljetni, ali neću da mrzim.
Neću prije svega ni zbog njih koji su stradali ni zbog sebe koji sam živ.

Vrh

PostPostano: 05 svi 2023, 13:17 

Svakako verujem da će deo mnjenja u Hrvatskoj i Bejha ignorisati ovo i biti u fazonu "a Parovi, Zadruga, Kristijan Golubović" sve dok im se prvom prilikom ne zadesi jedan ovakav umobolnik koji će motivisan događanjima iz Srbije uzeti pušku u ruke i krenuti u pohod

Ovaj klinjo je razbio barijeru i motivisao razne za crnim mislima da krenu u akciju. Ovoliko publiciteta za ubicu i njegov život samo im je dodatan podstrek, prvi put u životu osećaće se bitno i zapaženo, a to im je i cilj. U njihovim očima svaka vrsta pozornosti je dobra, pa makar bila i ona najnegativnija

Ne vjerujem da je ovo kod nas povećalo šanse. Ako netko sad počne kopirati ove vaše manijake, na stranu kriminal ali mogli bi ga optužiti da se ponaša kao Srbin, ili još gore Jugosloven :smajl025 . Od tog bi se već teže oprao. :zubati

1001 of 2558 - 39.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 35648 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1367, 1368, 1369, 1370, 1371, 1372, 1373 ... 1426  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: