|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Dan džamija Postano: 07 svi 2023, 22:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
3 velika povezana praznika.
Poslije Dana šehida, te Dana nezavisnosti, sretan i Dan džamija SDF-ovcima i ostalima koji slave.
Sretan kalendar.
Ustvari ovi nije vjerski praznik, nago valjda državni u SDA Avliji, jer u islamu ne postoji ni Dan sehida ni Dan Džamija.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 07 svi 2023, 23:01 |
|
|
Kalendaruša.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 07 svi 2023, 23:07 |
|
|
Eto jada kad im je ova mala seoska džamija u BL bila najznačajnija. Muslimani nemaju ni jednu džamiju da se mogu sa njom pohvaliti u svijetu. Svi muslimani imaju velelepne džamije osim tzv. Bošnjaka. Oni nemaju ni jednu. Sve nešto bezveze i nikakvo.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 00:48 |
|
|
Muslimani u Banja Luci imaju najviše džamija po glavi stanovnika (muslimana) moguće i na celom svetu.
Negde sam čuo da u BL i okolini ima više džamija nego pravoslavnih bogomolja, ne znam da li je istina?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 07:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60023 Lokacija: DAZP HQ
|
Sretan kalendar svima koji slave.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 07:08 |
|
|
Veseli kalendar svaki dan nešto.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 09:08 |
|
|
Ja slavim samo "dan dobrih bošnjana"
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 09:08 |
|
|
Zanimljivo je kada obilježavaju dan zastave tzv. "R BiH" uvijek ali uvijek izostave reći da je tu zastavu predložio HDZ kao službenu u tadašnjoj skupštini 1992.
Sve navedu samo to ne
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 09:38 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Muslimani u Banja Luci imaju najviše džamija po glavi stanovnika (muslimana) moguće i na celom svetu.
Negde sam čuo da u BL i okolini ima više džamija nego pravoslavnih bogomolja, ne znam da li je istina? To je strašno. Još je sad dobro kako je bilo. Kad su Austrougari zauzeli potturčenu kasabu Banja Luku, popisali su 900 muslimanskih kuća i 43 džamije. 1 džamija na 20 kuća. Nije bila ni jedna zgrada. Ušljava kasabetina bila, ko Afganistan. Naravno sve su to bili arhitektonski bezvrijedni jeftini objekti koje je porušio zub vremena uz malu ljudsku pomoć al nevjerovatno je koliko ti ljudi džamija grade. I sad imaju 15 džamija u Banja Luci a pitanje je imali li 15 Muslimana u Banja Luci. I dalje ima više džamija više nego crkvi. Banja Luka ima 10ak crkvi, moraćemo napraviti još 10ak čisto da ima više od džamija. Srbi imaju 1-2 crkve po gradu, Beograd ima 30 crkvi a Muslimani 200 džamija u Sarajevu.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 10:46 |
|
|
Primijetite kako islamska zajednica koristi svaku priliku za pojačavanje i održavanje mržnje prema kjafirima.
Recimo da mi pravimo dan crkvi to bi bio neki dan kada je izgrađena prva crkva, ili u najgorem slučaju kad je obnovljena neka značajna crkva i sl. U svakom slučaju bi bio dan pobjede svjetla nad tamom, dan osnivanja, građenja itd.
Kod muslimana dan džamija je dan uništenja neke džamije. To je zato da imaju priliku reći "jebem im sve da im jebem, evo vidi što su nam uradili, e sad imam razlog da ih mrzim" (ono kao prije nisu haha). Islamska zajednica se tu trudi svake godine uredno podsjetiti muslimane da trebaju mrziti kjafire, naravno ne samo na ovaj dan nego u svakoj prilici.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
racija
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 10:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: Muslimani u Banja Luci imaju najviše džamija po glavi stanovnika (muslimana) moguće i na celom svetu.
Negde sam čuo da u BL i okolini ima više džamija nego pravoslavnih bogomolja, ne znam da li je istina? To je strašno. Još je sad dobro kako je bilo. Kad su Austrougari zauzeli potturčenu kasabu Banja Luku, popisali su 900 muslimanskih kuća i 43 džamije. 1 džamija na 20 kuća. Nije bila ni jedna zgrada. Ušljava kasabetina bila, ko Afganistan. Naravno sve su to bili arhitektonski bezvrijedni jeftini objekti koje je porušio zub vremena uz malu ljudsku pomoć al nevjerovatno je koliko ti ljudi džamija grade. I sad imaju 15 džamija u Banja Luci a pitanje je imali li 15 Muslimana u Banja Luci. I dalje ima više džamija više nego crkvi. Banja Luka ima 10ak crkvi, moraćemo napraviti još 10ak čisto da ima više od džamija. Srbi imaju 1-2 crkve po gradu, Beograd ima 30 crkvi a Muslimani 200 džamija u Sarajevu. Svaki sokak mora da ima džamiju . 1 Mrsko im da da idu daleko . 2 . Zapišavanje teritorije .
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 10:55 |
|
|
Zašto rade milijun tih mini džamija, šta peru pare?
U nas manji gradić ima 1 crkvu, veliku eventualno još jednu staru malu. U velikim gradovima bude 1 crkva po kvartu.
Ono još malo koliko muslimana toliko džamija, da svak ima svoju.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Dan džamija Postano: 08 svi 2023, 11:49 |
|
|
"Dan bošnjačkih nobelovaca"
"Dan bošnjačkih osvajača olimpijskih medalja"
Nastavite niz...
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|