HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 sij 2025, 19:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 11 svi 2023, 12:40 

Primarijus je napisao/la:
Izginuli su jer ih je napao degenerik iz kremlja i taj degenerik i zločinac će platiti glavom za to, a rusi će posljedice ovog rata osjećati desetljećima.

Nece tako biti, znas i sam, nego je to uteha...

Staro dokazano pravilo je - ne zajebavaj se sa Rusima... oni imaju problema u miru, skloni su raznim sranjima i raspadu, ali kad je rat, pobediti ih u sukobu koji oni smatraju zivotno vaznim je prakticno nemoguce... osim ako neces ceo globus da povuces u ponor.

To je jasno od prvog dana, samo je pitanje samog raspleta, kad i kako ce se to dogovoriti.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 12:45 

Vidim kako ih dobro ide i kako su u odličnim odnosima između sebe, a vojnicima je moral na vrhuncu, obični ljudi se naguravaju u redovima za mobilizaciju.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 12:51 

Vidim kako ih dobro ide i kako su u odličnim odnosima između sebe, a vojnicima je moral na vrhuncu, obični ljudi se naguravaju u redovima za mobilizaciju.

Nikad oni nisu bili dobro i odlicno... sve pobede su ih skupo kostale, ali su isterali svoje... to je lekcija koja uvek vazi.

Ako neko stvarno misli da ce Ruse isterati iz Ukrajine, i sa Krima, i da ce se posledicno raspasti iznutra, taj bas nista nije naucio.

Zapamti, najgore ce proci Ukrajina, unistena iznutra, sa stotinama hiljada mrtvih, i na kraju balade pustena od "saveznika" niz vodu... i onda ce tek shvatiti dubinu jame u koju su upali...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 12:54 

Kao da su ukrajinci retardi pa im srbi moraju govoriti kolika je cijena njihove slobode. I to licemjerni srbi koji kukaju i hvale se da ih je zbog slobode izginulo 3 milijuna u prošlom stoljeću.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 12:57 

Citat:
Prigožin: Počela je ukrajinska protuofenziva. Napadaju Bahmut s bokova, uspješni su

Nikakve ofenzive nema i ukrajinci su neuspješni, kažu srbi i rusofili sa foruma.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:00 

Bobovac je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Evo i Zelenski priznao da nema ništa od ukrajinske kontraofanzive, jasno da su se obje strane iscrpile u Bahmutu uz katastrofalne gubitke u ljudstvu s tim da će Rusi barem od toga imati neke koristi ako zauzmu taj preostali kvart.

Da, obje strane. S jedne strane Ukrajinska vojska, a sa druge Vagner d.o.o.

Ruska vojska se u Bakhmutu nije iscrpila.

Još malo pa će priča biti ratuje par stotina ruskih plaćenika protiv NATO u Ukrajini.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:05 

DzonBG je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Ne bih rekao jer niti ruska vojska nije sposobna za ikakva ofanzivna djelovanja.
U biti ruska vojska se postavlja u defanzivu a lokalna ofanzivna djelovanja se prepuštaju plaćenicima.

Pitanje je sad da li cekaju prvo Ukri da udare, pa da oni naprave kontru... ili da sacekaju drugu mobilizaciju koja se sad spominje...

https://www.meteoblue.com/en/weather/14 ... ine_713174

Sezona kisa i blata se polako zavrsava, ako ce Ukri krenuti, to mora da bude ovaj mesec... ako ne krenu, onda nije zbog vremena. Prakticno imaju jednu sansu da urade nesto, ako ne uspeju, pustice ih niz vodu, ni oni najzagrizeniji nemaju nameru da ih trpaju milijardama i sledece godine.

Ako se mlate kao u Rocky 4, u 15 rundi, tu ce Rusi pobediti. Zajebano je kad moras all in, oni koji te finansiraju te ubrzavaju, a ti nespreman... i sta ako omanes... ne bi se ja tu kladio protiv Rusa, mislim da je samo pitanje koliko ce Ukrajine na kraju otkinuti, i sta ce se raditi sa tim ostatkom... Poljaci vec dobro merace Galiciju, ono sto ostane, to je bogu plakati...

Poljaci moraju istupiti iz EU i NATO da bi ugrabili komad Ukrajine.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:06 

Kao da su ukrajinci retardi pa im srbi moraju govoriti kolika je cijena njihove slobode. I to licemjerni srbi koji kukaju i hvale se da ih je zbog slobode izginulo 3 milijuna u prošlom stoljeću.

Razumijem ja ovo što Džoni piše, to jest važilo za Ruse, al nisu karte bile podjeljene ovako.
Motiv je na strani Ukrajinaca, oni nemaju šta drugo nego braniti se.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:08 

Poljska je najveći saveznik ukrajine u ovom trenutku, komadanje ukrajine od strane EU i NATO zemalja je srpska maštarija jer srbi misle da su svi poput njih i rusa, kao što lopov misli da je svako drugi lopov.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:09 

Rutinerr je napisao/la:

Ne moraju, sve se to radi u dogovoru sa Zelenskim, koji opet prima naredbe iz Amerike... vec se na terenu dosta toga uradilo u tom smislu...

Ovaj Danac ima najnovije informacije iz Bahmuta i pokazuje ih na mapi.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:11 

Citat:
Prigožin: Počela je ukrajinska protuofenziva. Napadaju Bahmut s bokova, uspješni su

Nikakve ofenzive nema i ukrajinci su neuspješni, kažu srbi i rusofili sa foruma.

Nema u skorije vrijeme, ili to ti očito znaš bolje od Zelenskog.
Sam Zelenski ti priznaje da je trunutno ukrajinska ofaziva moguća samo uz ogromne ukrajinske gubitke.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:12 

Citat:
Ne moraju, sve se to radi u dogovoru sa Zelenskim

Opet srpski pogled na stvari iz paralelnog svemira. Isto kao kad je zelenski 150 puta pobjegao iz kijeva u poljsku. To ti je kad misliš da je realnost ono što bi ti jako želio da bude.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:14 

DzonBG je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Ne moraju, sve se to radi u dogovoru sa Zelenskim, koji opet prima naredbe iz Amerike... vec se na terenu dosta toga uradilo u tom smislu...

Ovaj Danac ima najnovije informacije iz Bahmuta i pokazuje ih na mapi.

Zelenski je u toj priči šta, ubačeni agent koji će raskomadati Ukrajinu?
Ne znam šta se uradilo, je li Poljska uzela neki dio već? Pripremila teren za uzimanje?

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:27 

Pa imaš slučajeve otrovanih Rusa koji su kopali rovove u okolini Pripjata, Černobila, pa su zaglavili.
Vjerovatno i hranom, svakakvo smeće se vadi iz rezervi. Istekli rokovi.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:53 

Zelenski ne odlučuje o vojnim akcijama, to je posao vrhovnog zapovjednistva i njihovih savjetnika. Predsjednik dobije izvjestaj o potrebnim MTS i sl, te prosledjuje nadleznim sluzbama.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 13:58 

Zar u Ukrajini predsjednik nije ujedno i vrhovni zapovjednik oružanih snaga?
Ili tvrdiš da predsjednik prima krive izvješća ili ih uopće ne prima od zapovjedništva pa iznosi ove tvrdnje.
Dakle vi tvrdite da će Ukrajinci skoro pod tim mislim za mjesec-dva u ofanzivu?

Ja mislim da neće i da će još sačekati, pogotovo neće dok se još vode borbe za Bahmut.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:00 

daramo je napisao/la:

Nema u skorije vrijeme, ili to ti očito znaš bolje od Zelenskog.
Sam Zelenski ti priznaje da je trunutno ukrajinska ofaziva moguća samo uz ogromne ukrajinske gubitke.

A u ratu se pred medijima uvijek iskreno i točno govori o trenutnoj situaciji i svojim budućim potezima u ratu. Ne mislim samo na Zelenskog nego i na Prigožina i slične influensere.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:03 

daramo je napisao/la:
Zar u Ukrajini predsjednik nije ujedno i vrhovni zapovjednik oružanih snaga?
Ili tvrdiš da predsjednik prima krive izvješća ili ih uopće ne prima od zapovjedništva pa iznosi ove tvrdnje.
Dakle vi tvrdite da će Ukrajinci skoro pod tim mislim za mjesec-dva u ofanzivu?

Ja mislim da neće i da će još sačekati, pogotovo neće dok se još vode borbe za Bahmut.

I Tuđman je bio vrhovni zapovjednik, odluke o akcijama su pak donosili generali, vrhovnik je samo davao odobrenje.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:06 

Ja te opet pitam, dakle tvrdiš da su Ukrajinci već sada spremni za ofanzivu i da će krenuti u nju bez zračne nadmoći?
Tvrdiš da će pokušati ono što nikome do sada nije uspjelo?
Čemu ima lagati kad Rusi znaju da slijedi kontraofanziva i kad su postavili obranu?

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:08 

Britanci ukrajince opskrbili sa krstarećim projektilima Storm shadow dometa 250 km sa bojevim glavama od 450 kg.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:10 

daramo je napisao/la:
Ja te opet pitam, dakle tvrdiš da su Ukrajinci već sada spremni za ofanzivu i da će krenuti u nju bez zračne nadmoći?
Čemu ima lagati kad Rusi znaju da slijedi kontraofanziva i kad su postavili obranu?

Kako nije, uspjelo je istim tim ukrajincima prošle godine. Zračnu nadmoć nemaju ni rusi.

Nego koliko još vremena dajete prigožinu? Ja mislim da će ostat bez glave kroz mjesec-dva.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:14 

daramo je napisao/la:

Kako nije, uspjelo je istim tim ukrajincima prošle godine. Zračnu nadmoć nemaju ni rusi.

Sve da i nemaju kako ti kažeš Rusima to ne igra toliku ulogu jer neće napadati.
Zračna nadmoć je potrebna strani koja napada.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:15 

daramo je napisao/la:

Nego koliko još vremena dajete prigožinu? Ja mislim da će ostat bez glave kroz mjesec-dva.

Čisto sumnjam. On se okružio istomišljenicima i sumnjam da bi bio toliko naivan da ovoliko sere, a da ga može svaka papuča ubiti.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:16 

Ne tvrdim. Zracnu nadmoc tesko ce postici bez stotinu zapadnih aviona. No sustavi koji se dopremaju u Ukrajinu itekako mogu poremetiti Ruske planove o zadrzavanju teritorija.

Najnoviji primjer krstarecih raketa koje ce posve sigurno biti iskoristene za unistavanje zracnih baza i zeljeznickih cvorista na teritoriju Ukrajine pod kontrolom ruske vojske. Po ustaljenoj praksi, nakon sto UK dadne sofisticirano oruzje slijedi isto i od ostalih zapadnih zemalja. Dobiti ce i rakete dugog dometa za HIMARSE u to nema sumnje.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2023, 14:17 

daramo je napisao/la:

Sve da i nemaju kako ti kažeš Rusima to ne igra toliku ulogu jer neće napadati.
Zračna nadmoć je potrebna strani koja napada.

Nije, primjer su ukrajinci. Ili su rusi još u hersonu i harkovu? Možda sam neupućen.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1402, 1403, 1404, 1405, 1406, 1407, 1408 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: