. 1. TIMOTEJU 3,16 - BOG U TIJELU ??? ========== Jeruzalemska, Kršćanska Sadašnjost istinito prevode:
1. TIMOTEJU 3,16 Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: ON, OČITOVAN U TIJELU, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu. -------------------- ON očitovan u tijelu: ON = Gospodin Yehoshua Pomazanik G Yehoshua je prije no što Ga je Bog Otac JHVH POSLAO na Zemlju bio DUHOVNO NEBESKO biće bez materijalnoga tijela. Bog Otac JHVH je SINU G Yehoshui STVORIO tijelo – sam Gospodin Yehoshua Pomazanik TO kaže - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Hebrejima 10,5 Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se, nego si mi TIJELO PRIPRAVIO; =========== Bog Otac JHVH – JAVIO se iz Gorućeg Grma. Da li to znači da je Gorući Grm = BOG?
Bog Otac JHVH – JAVIO se iz Anđela. Da li to znači da je Anđeo = BOG?
Bog Otac JHVH – JAVIO se iz Proroka. Da li to znači da je Prorok = BOG? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Grčka (LXX+WH+) καιG2532 CONJ ομολογουμενωςG3672 ADV μεγαG3173 A-NSN εστινG2076[G5748] V-PXI-3S τοG3588 T-NSN τηςG3588 T-GSF ευσεβειαςG2150 N-GSF μυστηριονG3466 N-NSN οςG3739 R-NSM εφανερωθηG5319[G5681] V-API-3S ενG1722 PREP σαρκιG4561 N-DSF εδικαιωθηG1344[G5681] V-API-3S ενG1722 PREP πνευματιG4151 N-DSN ωφθηG3700[G5681] V-API-3S αγγελοιςG32 N-DPM εκηρυχθηG2784[G5681] V-API-3S ενG1722 PREP εθνεσινG1484 N-DPN επιστευθηG4100[G5681] V-API-3S ενG1722 PREP κοσμωG2889 N-DSM ανελημφθηG353[G5681] V-API-3S ενG1722 PREP δοξηG1391 N-DSF -------------------------- (LXX + WH +)
ON, ONA, ONO G3588 T-NSN-a Muški, ženski (drugi) i srednji (treći) oblika, u svim svojim in fleksije, određeni član; (ponekad biti isporučen na druge izostavljene, na engleskom idiomu): -, ovaj, da,jedan, ON, ONA, ONA, itd.
A NE – BOG!!! ======================= . Da li je: ,,,,,,,,,,,,, 1. Bog Otac YHVH postao TIJELO, postao Sin Yehoshua Pomazanik postao ČOVJEK? ,,,,,,,,,,,,, ILI je ,,,,,,,,, 2. Bog Otac YHVH STVORIO TIJELO svome Sinu Yehoshui Pomazaniku i POSLAO Sina Pomazanika na Zemlju? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, IVAN 3,16 Uistinu, BOG je tako ljubio svijet te je DAO svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, BOG OTAC YHVH NIJE SE UTJELOVIO NEGO SE JE JAHVIN SIN Yehoshua Pomazanik UTJELOVIO
BOG OTAC YHVH JE DAO SVOGA SINA Yehoshuu Pomazanika ---------------- IVAN 5,37 Pa i OTAC KOJI ME POSLA sam je svjedočio za mene. Niti ste glasa njegova ikada čuli niti ste lica njegova ikada vidjeli, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, BOG OTAC YHVH NIJE SE UTJELOVIO NEGO SE JE JAHVIN SIN Gospodin Yehoshua Pomazanik UTJELOVIO
BOG OTAC YHVH JE POSLAO Sina Gospodina Yehoshuu Pomazanika NA ZEMLJU. ----------------- . HEBREJIMA 10,5 Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se, NEGO SI MI TIJELO PRIPRAVIO; ---------------- 1, Da li je jasno da je riječ o Yehoshui? 2, Yehoshua kaže da mu je netko pripravio tijelo. 3, Tko je osoba koja je - napravila tijelo Yehoshui? 4, Kako je ta osoba - pripravila tijelo za Yehoshuu? 5, Čime je ta osoba - napravila tijelo za Yehoshuu? 6, Kada je ta osoba - pripravila tijelo za Yehoshuu? ----------------- Bog YHVH je sa svojom stvaralačkom riječi stvorio - pripremio - tijelo za Yehoshuu!
Znači - nije Bog YHVH Otac uzeo tijelo. nego je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Yehoshui.
Znači - Yehoshua nije = riječ. jer je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Sinu riječju svojih usta.
Ovaj stih je u izravnoj kontradikciji s navodima lažne dogme da je Yehoshua = riječ! ---------------- pod prvo - nema niti jednog stiha - Yehoshua je riječ. ili da Yohoshua kaže - Ja sam riječ. ------------------- SIN G Yehoshua je bio na nebu stvoren kao duhovno biće. U svrhu misije - spasenja zemaljskog čovjeka, Bog YHVH jedini Otac - stvara tijelo SINU G Yehoshui
HEBREJIMA 10,5 Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se, NEGO SI MI TIJELO PRIPRAVIO;
Bog Jedini Otac YHVH je posredstvom svoga Svetoga Duha, stvorio u jajnoj stanici Marije Blažene drugi dio genet. lanca potrebnog za začeće.
Nadalje je Marija kao sve žene iznjela trudnoću.
SIN G Yehoshua je POSTAO i OSTAO = ČOVJEK!
ZATO JER JE ZA SPAS ČOVJEKA TREBAO ČOVJEK!!!!
|