|
|
Stranica: 209/215.
|
[ 5354 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 11:39 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la: Gledam nekakav intervju s mladom Turkinjom. Veli da ju boli *** hoce li pobijediti ovaj ili onaj vec da joj je samo bitno da - bukvalno - stranci vise ne doseljavaju u Tursku. Mala ko da ju je pravila matora leshina Le Pen, ideoloski. I veli da nece glasati ni za jednog od dva kandidata sada jer ni jednom po tom pitanju ne vjeruje. i. ti si sam stranac, pa ti je zato teško realno sagledati tu priču. realno je da nitko NIGDJE ne voli drugoga u sovjoj kući, i to s dobrim razlogom to nije ideologija, to je osnovni ljudski instinkt, životinjski čak, za preivljavnajem. TERITORIJALNOST. kapitalizam i globalizam su doveli do košmara gdje je masa vas otišla iz svojega u tuđe i sada se čudite ko pura dreku kad vas domaći ne vole ili ne žele. i mene boli uvo ko će pobjediti, samo želi mda stranci prestanu dseljavati u Hrvatsku. Za sve drugo me boli uvo spram toga. teritorijalnsot prije svega, nama naše, njima njihovo. ili kako reče tvoj idole, sovje nedamo ,tuđe nećemo Rekao sam ti vec par puta da si bukvalista a to nikad ne moze biti dobro jer stvari gotovo nikad nisu crno-bijele vec su tu obicno nijanse. Ja se vidis uopste ne osjecam kao stranac. Da si me sreo prije nego sto sam poceo pisati na forumu na nasem jeziku, mislio bi da sam nekakav svabo sto je naucio nas/vas jezik na kursevima. Da ne govorim da se u Bosni, Hrvatskoj itd., osjecam kao neka vrsta dobro informisanog uljeza. I to ko "nas" zeli ili "ne zeli" je takodjer nesto sto se razlikuje od osobe do osobe. U Austriji imas uglavnom jak odboj prema migrantima iz zemalja poput Afganistana, Cecenije, pa i africkih zemalja, mnogo manju prema migrantima iz Turske - iako je i to na visokom nivou ali vec je tu treca generacija koja se u potpunosti integrisala pa su nezamislivi u svim sferama zivota (sem politickom. nepravda koja ce se kad tad morati poceti ispravljati), i gotovo nikakvu prema cak i novim pridoslicama iz bivse SFRJ, pogotovo Slovenije i Hrvatske, ali ni iz Bosne, Srbije, itd.. Da ne govorim o nama koji sprehaju dojc ko da su tu rodjeni. Naravno, postoji manji procenat "bio-Austrijanaca" koji ne vole nikog, pa vjerovatni ni same sebe, ali oni nisu mjerilo. Kuzis. Turkinju donekle razumijem. Zasto? Zato sto su u tu zemju nagrnuli milioni ljudi koji ne govore njihov jezik i s kojima ih dijeli samo vjeroispovijest..nesto sto u sirokim slojevima turskog drustva uprkos Erdoanu JOS UVIJEK ne igra veliku ulogu. Tako da je i razina identificiranja s njima veoma niska. Ja ne zagovaram neogranicenu migraciju-to je glupost koju niti jedno drustvo nebi moglo podnijeti, niti je podnijelo: Od Rima pa naovamo, cisto da se razumijemo, ali ne prihvatam ni tvoj iskljucivi i crno-bijeli pogled na sve to. U Austriji tesko da i imas "bio-Austrijanaca". Pogotovo istok je gotovo pa u potpunosti slavenski. I sta sad? Sta im je bilo? Jesu li zbog toga bili nesto manje strastveni mahaci haj-hitlera? Gledam nekidan glasnogovornicu FPÖ stranke za socijalna pitanja, DAGRMAR (ime ko da joj je dao vikinski bog TOR) a prezime BELAkoWITSCH. Pa ono, bio-svabica od tiscstotnuidruge.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 11:52 |
|
|
Haram je napisao/la: Rekao sam ti vec par puta da si bukvalista a to nikad ne moze biti dobro jer stvari gotovo nikad nisu crno-bijele vec su tu obicno nijanse..
jesu obično, ali nekad su bukvalne. a teritorijalnost je bukvalna Haram je napisao/la: Ja se vidis uopste ne osjecam kao stranac. cijeli košmar koji proživljavamo je počeo kad je postalo relevantno kako se tko osjeća. ti jesi stranac, to je objektivni fakt. tvoji osjćaji su jednako bitni kao lika koji odreže pišu pa se osjeća kao žena. on nije žena, a ti jesi stranac. bez obzira na vaše osjećaje.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 11:53 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la: Rekao sam ti vec par puta da si bukvalista a to nikad ne moze biti dobro jer stvari gotovo nikad nisu crno-bijele vec su tu obicno nijanse..
jesu obično, ali nekad su bukvalne. a teritorijalnost je bukvalna Haram je napisao/la: Ja se vidis uopste ne osjecam kao stranac. cijeli košmar koji proživljavamo je počeo kad je psotal orelventnao kak ose tko osjeća. ti jesi stranac, to je objektivni fakt. tvoji osjćaji su jednako bitni kao lika koji odreže pišu pa se osjeća kao žena Jako ti poredjenje. I sta je onda moje dijete koje je ovde rodjeno? Takodjer stranac? Kad se po tvom pojmu prestaje biti "stranac"?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 11:55 |
|
|
Haram je napisao/la: Jako ti poredjenje.
I sta je onda moje dijete koje je ovde rodjeno? Takodjer stranac? Kad se po tvom pojmu prestaje biti "stranac"? tvoje dijete je osoba stranog porijekla.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 11:56 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la: Jako ti poredjenje.
I sta je onda moje dijete koje je ovde rodjeno? Takodjer stranac? Kad se po tvom pojmu prestaje biti "stranac"? tvoje dijete je osoba stranog porijekla. Pa meter je takodjer rodjena ovde. A kad se prestaje biti "osoba stranog porijekla"? Iliti podrijetla?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 11:59 |
|
|
Haram je napisao/la:
Pa meter je takodjer rodjena ovde.
A kad se prestaje biti "osoba stranog porijekla"? Iliti podrijetla?
nikada brale, nikada. svoje prtke izbrisati ne možeš tvoji preci su različit od predaka fetivih Austrijanaca. Ti nikad nećeš ostati oni, jednako kao što moji rođaci već 4 generacije u SADu nisu psotali Indijanci
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 12:01 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la:
Pa meter je takodjer rodjena ovde.
A kad se prestaje biti "osoba stranog porijekla"? Iliti podrijetla?
nikada brale, nikada. svoje prtke izbrisati ne možeš tvoji preci su različit od predaka fetivih Austrijanaca. Ti nikad nećeš ostati oni, jednako kao što moji rođaci već 4 generacije u SADu nisu psotali Indijanci Pa da li je onda Dagmar Belakowitsch takodjer "osoba stranog porijekla"? Valjda i sam vidis da smo svi odnekud dosli. Pa onda su i Slaveni na Balkanu "osobe stranog porijekla". Odvadi malo, kru`ti. Makar malo.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Turska Postano: 22 svi 2023, 12:05 |
|
|
Haram je napisao/la: Pa da li je onda Dagmar Belakowitsch takodjer "osoba stranog porijekla"?
Valjda i sam vidis da smo svi odnekud dosli. Pa onda su i Slaveni na Balkanu "osobe stranog porijekla". Odvadi malo, kru`ti. Makar malo.
jesu iz perspektie onih koji su tu bili prije, samo njih više nema. no tu poanta nije u tome jesmo li svi odnekud došli, nego u tome da nismo svi isto, nemamo svi isto povijenso naslijeđe. i Indijanci su isto odnekud došli, ali ni ti ni ja ni naša djeca ni praprpa praunuci n možemo postati Indijanci, sve da odemo u SAD sutra i budemo tamo 144 generacije. Tvoji preci nisu bili gore kad se vodila bitka na Beloj gori ili kad su Osmanlije opsjedale Beč. Ti nemaš to naslijeđe i ne možeš ga steći.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Turska Postano: 23 svi 2023, 12:38 |
|
|
lider30 je napisao/la: Danijale, to ti je sva posebnost nacije. Islam i osmanofilstvo. Bez toga nema Holiday Inn Bosnjaka. Šta ima stručnjak za historiju Bošnjaka?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Turska Postano: 28 svi 2023, 12:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24093 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Erdogan skoro sigurno pobjedjuje danas. Šanse za neki drugi scenarij su minimalne.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Turska Postano: 28 svi 2023, 16:51 |
|
|
Još deset minuta i zatvaraju se birališta. Ankete kažu između 52- 54% glasova za Erdu.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Turska Postano: 28 svi 2023, 17:17 |
|
|
Nakon 35% prebrojanih glasova Erdogan vodi sa 58%. Mislim da nema tu neizvjesnosti, kao i u prvom krugu to će padati i zaustaviti se na nekih 53%.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Turska Postano: 28 svi 2023, 17:36 |
|
|
Svi sretni jednom nek se i to dogodi, mislim da su sva tri naroda iz BiH navijali za Erdogana.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1027 of 2558 - 40.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Turska Postano: 28 svi 2023, 19:59 |
|
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Turska Postano: 28 svi 2023, 20:09 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Turski narod je odabrao ispravno.
svakako! i vi nastavite glasati za SDFA, to je također ispravan odabir! eto, konačno smo se složili
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Turska Postano: 29 svi 2023, 01:14 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Erdogan mora završiti priznanje Assada kao predsjednika i Sirije u njenim granicama. To je uvjet za arapske kredite. Muslimanima u Sarajevu pregaraju preostale sive ćelije od driblanja i više ne znaju za koga da navijaju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Turska Postano: 29 svi 2023, 08:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76176 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nakon što se Assad opet sprijateljio s ostatkom Arapa, podržavam da Turska zadrži okupiranim sjeverni komadić Sirije.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Turska Postano: 29 svi 2023, 08:38 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Nakon što se Assad opet sprijateljio s ostatkom Arapa, podržavam da Turska zadrži okupiranim sjeverni komadić Sirije. podržava to i Asad ,tamo je spičio sve svoje unutarnje neprijatelje. još h je potom potres rasturio. to je neka vrsta Gaze za sunitske islamiste u Siriji
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Turska Postano: 29 svi 2023, 08:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76176 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mislim da bi se sva tri naroda u BiH mogla dogovoriti da se sjeverni komadić Sirije prizna kao dio Turske.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Turska Postano: 29 svi 2023, 08:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Mislim da bi se sva tri naroda u BiH mogla dogovoriti da se sjeverni komadić Sirije prizna kao dio Turske. ali ne bi Turska, jer bi onda istim putem krenuli i Kurdi u Siriji uz američki blagoslov i podršku, što turskoj ne odgovara nikako. Niti Turska javnost želi par milijuna Sirijaca za državljane.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Turska Postano: 29 svi 2023, 14:11 |
|
|
Gotovo citava severna, zapadna i evropska Turska imaju fertilitet ispod 1,5. Dakle nizi od Srbije i Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Turska Postano: 29 svi 2023, 14:14 |
|
|
divizija je napisao/la: Niti Turska javnost želi par milijuna Sirijaca za državljane. Glavna tacka opozicionog programa je proterivanje svih bivsih izbeglica, pre svega Sirijaca. Erdogana optuzuju da im masovno deli drzavljanstva da bi glasali za njega. Ovo su neke od tacaka predizbornog programa ovog sto je izgubio. Citat: The first four articles of our Constitution and the definition and content of Turkish Citizenship in Article 66 will be preserved.
All asylum seekers and fugitives, especially Syrians, will be sent back to their countries within one year at the latest.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Turska Postano: 03 lip 2023, 13:58 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 5433 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Bošnjak.007 je napisao/la: https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/stizu-sluzbeni-rezultati-izbora-u-turskoj-erdogan-drzi-govor-baj-baj-baj-kemal/2467044.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m Nećeš Kemale razbojniče. Baj baj. Turski narod je odabrao ispravno. Sila nebeska. Republika Srpska kao zasebna na Erdoganovoj inauguraciji
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Turska Postano: 06 lip 2023, 13:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pogled je sve, iš od mene seljanko.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Turska Postano: 11 lip 2023, 10:54 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|