HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 13:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani opet postaju Turci
PostPostano: 29 svi 2023, 13:29 

Pa bukvalno svako... svako ce to reci, zato vas i zovemo tako... pa to je narodni naziv. Jer ste vi sebe zvali Turcima, a narod vas vredjao tako, da niste Turci, nego po. U Srbiji niko i ne zna za termin ,,Bosnjak'', ako je neko iz Bosne, onda kazu Bosanac, bez obzira na nacionalnost. A vas musliman ili po... to je nekako prva asocijacija.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:30 

Rutinerr je napisao/la:
ZmajOgnjeniVuk je napisao/la:

nije to nama nikakav problem. Svako u Srbiji smatra vas za Srbe koji su se isturcili. Svakog stanovnika Srbije da to pitas i svaki ce ti isto reci, od 7 do 77. To je nas zvanicni stav i miseljenje. Apsolutno sam realan, znas i sam da je tako.

Jel baš svako?
Ti mi ovako djeluješ kao pripadnik neke sekte.
To je zvanični stav onih Srba koji uz gusle pune glavu mlađim naraštajima o Turcima koje treba istrijebiti i kojima se treba osvetiti.
TO JE BO-LE-SNO!

Ali mi samo hoćemo da ne živimo sa vama. :neznam
Bolesno je to što vi nakon svog zla koje ste činili Srbima vijekovima i dalje ne popuštate.
I dalje ste zaljepljeni uz nas i Republiku Srpsku.
Odjebite Muslimani.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:33 

Jest, to je narodni naziv za seljadiju Šumadije i Grmeča.
Za plemenske zatucanike.
Bijedu koja se može za sendvič kupiti.
Koga bolan boli *** šta si, tačno iz Bosne u Srbiji Bosanac bez obzira, niko ti ne skida gaće da gleda jesi li osunećen niti razabira jesi musliman, pravoslavac, katolik, ateista...zato kažem, možda je to bitno u tvom selu, al ja u tu vukojebinu ni ne namjeravam da idem. Tamo gdje budem, niko se tim glupostima ne bavi.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:34 

novovrijeme je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Jel baš svako?
Ti mi ovako djeluješ kao pripadnik neke sekte.
To je zvanični stav onih Srba koji uz gusle pune glavu mlađim naraštajima o Turcima koje treba istrijebiti i kojima se treba osvetiti.
TO JE BO-LE-SNO!

Bolesno je to što vi nakon svog zla koje ste činili Srbima vijekovima i dalje ne popuštate.
Odjebite Muslimani.

Niko ti ne brani da odseliš gdje god hoćeš.

To bi dosad i panju da govoriš bilo jasno.

Nismo mi nigdje zalijepljeni.
Država se zove Bosna i Hercegovina.
To ti je uzmi ili ostavi.
Kad ostaviš, odjebeš u pičku materinu odavde.
Prosto ko pasulj od dva dana.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:35 

Buvkalno se gleda da l je neko osunecen, pitaju uvek je l ovaj nas ili? Muslisman, je l? tako uvek bude... Sumadija je jako bogata regija, bogatija od cele BiH. Pa nece niko da ti nabija to na nos pred tobom, da ti ne bude neprijatno.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:37 

Rutinerr je napisao/la:

Odjebite Muslimani.

Niko ti ne brani da odseliš gdje god hoćeš.

To bi dosad i panju da govoriš bilo jasno.

Nismo mi nigdje zalijepljeni.
Država se zove Bosna i Hercegovina.
To ti je uzmi ili ostavi.
Kad ostaviš, odjebeš u pičku materinu odavde.
Prosto ko pasulj od dva dana.

Pa dobro samo ti nastavi čučati pored nas al nemoj onda da kmečiš ako te ćušnemo nogom ponekad.
Ne želimo vas uz nas i to je to.
Ne sviđate nam se.
Prvom prilikom ćemo vas skinuti sa kurca i odvojiti se. To svakako znaš.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:37 

Buvkalno se gleda da l je neko osunecen, pitaju uvek je l ovaj nas ili? Muslisman, je l? tako uvek bude... Sumadija je jako bogata regija, bogatija od cele BiH. Pa nece niko da ti nabija to na nos pred tobom, da ti ne bude neprijatno.

Ahahahah...skidate gaće jel? :zubati
Ma ja, to iza leđa. To je već podmuklo i kukavički.
Budi frajer pa reci u lice.
Šta tu ima neko da se šepuri, a Turčin.
Saspeš mu, šta te briga sviđa li mu se.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:41 

pa pitam je l ovaj njihov, itd... svi tako pitaju... da se zna ko si i odakle si, jer nije isto ako si Srbin ili musliman. Nema nista podmuklo ni kukavicki, nego je mozda malo sramota. Kao kad kazes nekom da je ciganin, i onda nije lepo pitati direktno, kao sto ne pitas nekog kolika mu je plata.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:46 

pa pitam je l ovaj njihov, itd... svi tako pitaju... da se zna ko si i odakle si, jer nije isto ako si Srbin ili musliman. Nema nista podmuklo ni kukavicki, nego je mozda malo sramota. Kao kad kazes nekom da je ciganin, i onda nije lepo pitati direktno, kao sto ne pitas nekog kolika mu je plata.

A šta nije isto? Da čujem?
Ja to nisam doživio. Ne zapitkuje me niko dodatno. Odakle si? Iz Bosne. A, Bosanac.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:51 

pa kako je isto? Uvek se pravi razlika izmedju Srba i ostalih... Srbin je nas, a oni su njihovi, tamo neki drugi ljudi... i onda dodjete tako u Srbiju i pocnete da pricate o Titu i SFRJ... i ljudi se smeskaju i govore, da, da... a ne znate da Srbe boli ona stvar za Titom, da je zlocinac za Srbe. I onda takijate tako malo, a sve vreme mrzite Srbe, voleli bi da Srpska nestane, da to bude nekakva kurceva Bosna... pa ce biti rahat. Nema od toga nista, mujkane

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:55 

pa kako je isto? Uvek se pravi razlika izmedju Srba i ostalih... Srbin je nas, a oni su njihovi, tamo neki drugi ljudi... i onda dodjete tako u Srbiju i pocnete da pricate o Titu i SFRJ... i ljudi se smeskaju i govore, da, da... a ne znate da Srbe boli ona stvar za Titom, da je zlocinac za Srbe. I onda takijate tako malo, a sve vreme mrzite Srbe, voleli bi da Srpska nestane, da to bude nekakva kurceva Bosna... pa ce biti rahat. Nema od toga nista, mujkane

Ne znam, zmOje od Šipova, možda se na guslarskim skupovima prave razlike i nekakve diskriminacije.
To svakako ne posjećujem.
Pričam o civilizovanom dijelu Srbije, o normalnim krajevima u Bg, ne o nekakvim pećinanama, vukojebinama i straćevima gdje se ti zavlačiš.
Ne pričam nikom o Titu niti me Tito zanima. Bio sam mali kad je Tito umro i nemam nikakve nostalgije za tim vremenom.
Isto tako nemam razlog nikog da mrzim.
Tvoj je problem što ti krvava pjena udara na usta na pomen Bosne. Tvoj problem.
Uzmi kakve lijekove za to bjesnilo.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 13:59 

Ma svejedno mi je, to je siromasna zemlja, razjebana svakako... nego gledamo da se ujedinimo sto pre... i onda vam dobronamerno predocavam opcije, vi to ignorisete i pozivate na etnicko ciscenje... svakog salafistu koji predje granicu uoci referenduma i nakon bi pojeo mrak. Gde si ti to mogao da budes u Beogradu? ja sam u BG-u ziveo 7 godina... znam dobro kako lazete kod nas, a sta mislite i radite u 24%... svi Srbi su za ujedinjenje. Moze samo neko da te takija da nije...

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 14:06 

Ma svejedno mi je, to je siromasna zemlja, razjebana svakako... nego gledamo da se ujedinimo sto pre... i onda vam dobronamerno predocavam opcije, vi to ignorisete i pozivate na etnicko ciscenje... svakog salafistu koji predje granicu uoci referenduma i nakon bi pojeo mrak. Gde si ti to mogao da budes u Beogradu? ja sam u BG-u ziveo 7 godina... znam dobro kako lazete kod nas, a sta mislite i radite u 24%... svi Srbi su za ujedinjenje. Moze samo neko da te takija da nije...

A vi ste kao bogati? Pa pogledaj koliko se bijede prodalo za nekakvu siću da dođe na proteste.

Ne lažem ništa, kad dođem u Bg, rega sve.

Ma neka ste, pa nisi ništa novo rekao. Jasno da je ideja velike srbije živa, ali je isto tako jasno da za realizaciju te ideje ne postoje nikakve šanse.
Srbija kao epicentar srpskog sveta ima grdnih problema kao društvo i puca po šavovima, a ti bi da se ganjaju nekakvi viši ciljevi.
Ta vremena su prošla. Trebali bi da se okrenete tome da Srbiju sačuvate i da gradite dobre odnose sa okolinom.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 14:10 

Rutinerr je napisao/la:

A vi ste kao bogati? Pa pogledaj koliko se bijede prodalo za nekakvu siću da dođe na proteste.

Ma neka ste, pa nisi ništa novo rekao. Jasno da je ideja velike srbije živa, ali je isto tako jasno da za realizaciju te ideje ne postoje nikakve šanse.
Srbija kao epicentar srpskog sveta ima grdnih problema kao društvo i puca po šavovima, a ti bi da se ganjaju nekakvi viši ciljevi.
Ta vremena su prošla. Trebali bi da se okrenete tome da Srbiju sačuvate i da gradite dobre odnose sa okolinom.

Nije jasno.
100% će biti Velika Srbija.

Jedino što je jasno je to da će već podijeljena BiH nestati sa mape. Što prije to bolje.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 14:11 

To se tebi pricinjavaju nekakvi problemi itd... To nije velika Srbija, nego normalna Srbija, sve srpske zemlje na okupu. To je proces koji je zapoceo. Tako ste mislili da se nikad nece raspasti Osmansko carstvo, kako su vas Turci ostavili, tako ce i stranci. Jedva cekam da se to dogodi...

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 14:12 

Rutinerr je napisao/la:

Nije jasno.
100% će biti Velika Srbija.

Jedino što je jasno je to da će već podijeljena BiH nestati sa mape. Što prije to bolje.

50% hoće, 100% neće =))

Neće nestati. Ode ti Srbija u hendek, ti bi dijelijo Bosnu :crying

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 14:26 

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 14:27 

koji seljakluk

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 15:20 

novem je napisao/la:

Ovo su studenti turskog sveučilišta IUS sa Ilidže, i par Sandžaklija mongrela, sve i jedna azijatska njuškara. Nema nijedan pravi bijelac među njima.

Na Baščaršiji isto, vlasnici lokalnih radnji koje je iz Turske doveo Hadžibajrić načelnik općine i Skaka gradonačelnik dok je bio.
Erodganovi kolonisti za stvaranje turskog svijeta na Balkanu.

Nakon par generacija miješanja sa paćenicama indoktriniranim islamskim fašizmom, unuci će im se zvati Mošnjaci. To se zove replacement theory, teorija zamjene autohtonog stanovništva.

Identične stvari se događaju diljem Europe samo sa drugim akterima i pod drugom ideološkom krinkom.

Mi pravi bijelci smo se pokazali kao tvrd orah, čak i u Bosni, a kamoli diljem EU, tako da nas treba zamijeniti azijatskim ološem.

Pozdrav svim bijelim Europljanima među Hrvatima, koliko god da ih je još ostalo.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 15:44 

To je prirodan proces. Anatolski i bosanski Turci su dio istog kulturno-civilizacijskog kruga.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 15:53 

Srbijanski Bugari i ti Turci bi se razumjeli. To je ista sorta.
Imamo ovdje na forumu dosta tih bugarskih cigana.
Također i grmečke rudonje.
Sve teška ciganija i nesoj.
Divljina.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 15:59 

Rutinerr je napisao/la:
Srbijanski Bugari i ti Turci bi se razumjeli. To je ista sorta.
Imamo ovdje na forumu dosta tih bugarskih cigana.
Također i grmečke rudonje.
Sve teška ciganija i nesoj.
Divljina.

prestani da lecis komplekse optuzujuci druge ljude za vase odlike i karakteristike.... vidis da ste haos, pogledajte se na sta licite

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 16:51 

...

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 17:14 

A kako si ti Mujo kao tako nadmoćan bijelac završijo u Haparthejdu? Mora da si jako glup bez obzira što si bijel? :neznam

Kako ti se sviđa ova naša Srpkinja?
https://www.youtube.com/shorts/jsdG8Crw97s

Vrh

PostPostano: 29 svi 2023, 17:20 

Rutinerr je napisao/la:
Za nas nikad necete biti Bosnjaci, vec samo i iskljucivo muslimani. A ima i drugih naziva.

To je tvoj problem.

Bošnjaci su narod, svi Bošnjaci nisu muslimani.
Kao što ni svi Srbi nisu pravoslavci. Niti svi Hrvati katolici.

Haha de nabroji nam par bosnjaka koji nisu muslimani :zubati
Bosnjaci su postojali 91, na popisu ih bilo svega par tisuca i sprdali se s njima. Krug ljudi oko zulfikarpasica i filippvica koji su sklopili historijski sporazum sa srbima. Pa ih alija odjebo, i kasnije odlucio da su svi muslimani bosnjaci. Dzabe farbate, znamo da ste svi muslimani

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Tomba17, VUKsaJUGA i 23 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: