|
|
Stranica: 1440/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 15:36 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25768 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ponekad mislim da pojedine pro-kijevske forumaše ovdje plaća Moskva da budu što više glupi. Ono da drugi pomisle, jao što su proukrajinci glupi, mi nećemo biti kao oni. Dobro bi bilo da to rade za novce. NedajBože da to rade amaterski.
Dakako, to se odnosi samo na pojedine, da ih ne imenujemo. Ima i pruukrajinaca koji se trude dati argumente, samo oni su u manjini.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 15:38 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Granica države je početak i kraj države moronu opančarski, zato se zove granica. https://m.youtube.com/watch?v=ou8mI_ce80s&t=23sProći će kao još jedan lik koji je tako razonirao. I takav mali kepec će onda govorit kako je američki globalizam i dominacija nepravedna i rusofilni retardi će ga gledat kao mesiju koji spašava svijet od zlih amerikanaca.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 15:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ponekad mislim da pojedine pro-kijevske forumaše ovdje plaća Moskva da budu što više glupi. Ono da drugi pomisle, jao što su proukrajinci glupi, mi nećemo biti kao oni. Dobro bi bilo da to rade za novce. NedajBože da to rade amaterski.
Dakako, to se odnosi samo na pojedine, da ih ne imenujemo. Ima i pruukrajinaca koji se trude dati argumente, samo oni su u manjini. Koji su to proukrajinaci koji se trude dati argumente?
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 15:54 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ponekad mislim da pojedine pro-kijevske forumaše ovdje plaća Moskva da budu što više glupi. Ono da drugi pomisle, jao što su proukrajinci glupi, mi nećemo biti kao oni. Dobro bi bilo da to rade za novce. NedajBože da to rade amaterski.
Dakako, to se odnosi samo na pojedine, da ih ne imenujemo. Ima i pruukrajinaca koji se trude dati argumente, samo oni su u manjini. Koji su to proukrajinaci koji se trude dati argumente? Pa ima eto npr Markan ili ti. Ne kažem da ste i vi savršeni ali se bar trudite. Isto kao i ja - Rus sa dna kace...nesavršen, ali eto, bar se trudim, otvorio sam temu za koliko-toliko argumentiranu raspravu, jbg... Svi mi želimo biti na strani dobra i istine, ali kako do nje doći? Lako bi bilo da ima jedan tv kanal, web page, novine... gdje piše samo istina. Pa se klepiš u čelo i kažeš - joooj, pa ja sam bio u krivu. Neću više. Ali toga na ovom svijetu nema... a drugi svjetovi ne postoje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 15:58 |
|
|
BBC je napisao/la: Što kaže Magyar ? Kaže Đaga đaga
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 15:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Živ je Mađar. Neće taj lako na prvu crtu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 16:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Živ je Mađar. Neće taj lako na prvu crtu. Koga Mađar broji, ukro zemlju gnoji...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 16:04 |
|
|
Ki Angelina u domu za siročad. Leži mu.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 16:13 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: BBC je napisao/la: Živ je Mađar. Neće taj lako na prvu crtu. Koga Mađar broji, ukro zemlju gnoji... Jel ovo onaj što se prije nekoliko dana javio šatro iz Bakhmuta, i da se grad još drži, da bi se geolokacijom utvrdilo da se zapravo javlja iz Krematorska.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 19:31 |
|
|
Hm čini se da je dr.mag bio u pravu. Ruski diverzanti su pokušali zauzeti Belgorod 22 gdje navodno Rusija drži nuklearno oružje. Mada mi je nevjerojatno da drže uz samu granicu sa Ukrajinom (a koja ni utvrđena kako treba) nuklearno oružje bile to bombe ili neko slabije nuklearno oružje. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... e-15339953
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 19:43 |
|
|
Pa dobro, što je? Zašto si prestao dijeliti objave sa indexa?
|
|
Vrh |
|
|
trofazna_struja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 21:23 |
|
|
Obio mu se Jutarnji o glavu. Sad mora priznati da su ga teroristi popušili zato što su oni to objavili. Prema pisanju Jutarnjeg ukri su na 30km od Moskve
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 svi 2023, 23:15 |
|
|
Više ste dosadili sa tim voliš me, ne voliš me. Hoćete plakati? Ovo su ozbiljne teme, a ne dječja posla.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 svi 2023, 09:32 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Završena obuka u Španiji
ispraćaj
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 svi 2023, 10:01 |
|
|
U ratu je normalno zarobljavanje.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 svi 2023, 11:58 |
|
|
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 svi 2023, 16:44 |
|
|
Nauružani Quadrocopteri sa jeftinim analognim FPV upravljačkim sustavom postaju sve veća prijetnja na bojištu. Domet ovakvih sustava zna ići i preko 10km, a preciznost zavisi od "pilota".
Najnovija kompilacija uništavanja skupe tehnike jeftinom. Neki forumaši su zaključili kako je neisplativo slati skupa borbena sredstva kada ih se uništi jeftinim.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini: Vojni aspekt, Vol.2 Postano: 27 svi 2023, 16:47 |
|
|
Počinje nabrijavanje za ozbiljnije napadačke operacije ukrajinske vojske.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini: Vojni aspekt, Vol.2 Postano: 27 svi 2023, 18:03 |
|
|
Zanimljiva priča o Da Vincijevim vukovima:
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 27 svi 2023, 23:13 |
|
|
Kako izgleda razmjena zarobljenika. Sama razmjena počinje oko 15 min.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 svi 2023, 08:09 |
|
|
Teroristička organizacija Vojska Ruske Federacije noćas je ponovo izvela masivni napad dronovima na grad Kijev i njene stanovnike. Grad Kijev je par stotina km udaljen o bojišnice.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 svi 2023, 08:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 svi 2023, 09:33 |
|
|
Uglavnom dobra analiza, osim tako često ponavljane greške usporedbe cijena sredstava koje se koriste za obranu protiv sredstava koja napadaju, u ovom slučaju uporaba skupih PZO raketa protiv jeftinih iranskih dronova. Kako se niko ne sjeti postaviti pitanje isplativosti uporabe skupih tenkova protiv jeftinog protuoklopnog oružja???
Ispravno je usporediti cijenu branjenog objekta / područja i upotrijebljenih sredstava za njegovu obranu. Ako će neka elektrana ili trafo stanica isporučivati el.energiju potrebnu za proizvodnju i održavanje vojnih sredstava, rad bolnica i život građana, onda je isplativost uporabe skupih pzo raketa itekako neupitna. Izrael je najbolji primjer takve isplativosti.
Iranske dronove sada ruše uglavnom sa gepard pzo topovima, tako da su troskovi uporabe borbenih sredstava sada 1:1.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 svi 2023, 10:50 |
|
|
Zaboravljate da Rusi nikad nisu napravili prisilnu opću mobilizaciju niti slali regrute u rat. Kijev jest. Ako to naprave koliko šanse imaju ti NATO isprdci ?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 28 svi 2023, 11:07 |
|
|
"Zapadni vojno-industrijski kompleks" je decentralizran i ima ogromnu industrijsku bazu, nepojmljivu za ruse. To znači da u bilo kojem trenutku unutar USA ili EU moze doci do preusmjeravanja u proizvodnju komponenti. Samo u jednoj Češkoj imaš tisuću manjih i većih tvrtki za visokopreciznu strojnu obradu metala. Ljevane košuljice topničkih projektila se lako dobavljaju iz Indije, Brazila, Kine,.. ako domaći kapaciteti isto ne mogu dopuniti. Npr, neke Hrvatske tvrtke proizvode minobacačke i topničke projektile, a nemaju ljevaonice i kovaonice, vrše strojnu obradu košuljica nabavljenih iz spomenutih zemalja, pune eksploziv koji takodjer nabavljaju od partnera i prodaju kao gotov Hrvatski proizvod.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|