|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 10:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43692 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Dnevni List Citat: SARAJEVO - Da je netko izbacio gore navedeni naslov oko 1. travnja mnogi bi shvatili i razumjeli “prvotravanjsku šalu”, ali takvu šokantnu i nestvarnu konstrukciju proturiti u hladnome siječnju obezglavljenim ljudima, u trenucima bezidejnosti, podvala i svih mogućih blokada i paraliza, moguće je doživjeti i kao neukusno poigravanje sa živcima i intelektom dovoljno frustrirane javnosti. Kada je takvu nevjerojatnu mogućnost kroz svoje pitanje Zvonki Jurišiću, lideru HSP-a BiH, nedavno nagovijestio urednik na televiziji OBN Mato Đaković, činilo se to kao svojevrsno testiranje upućenosti i Jurišićeve spremnosti da eventualno prihvati i takvu “nemoralnu ponudu”, ako se to njega uopće i tiče. Koliko god to nestvarno i besmisleno zvučalo, ta se priča doista pojavila u ozbiljnim političkim krugovima s navodno krajnje dobronamjernim namjerama. Procurilo je, naime, kako je u silnim nastojanjima da pod svaku cijenu otopi odnose između taštih vođa SDP-a i HDZ-a BiH Zlatka Lagumdžije i Dragana Čovića, predsjednik SDA Sulejman Tihić pomalo stidljivo, ispipavajući puls i političku razboritost, navodno predložio nezapamćenu, pravnicima dosad nejasnu i nezabilježenu, rotaciju na najvišem državnom vrhu kako bi pomirio interese dvije zakopane i jake političke stranke. Tihić je izgleda “šapnuo” Lagumdžiji da ponudi Čoviću ispravljanje izborne nepravde i usmjeri Željka Komšića na čelo Vijeća ministara BiH, a da, po nekom, istina, dosad nepoznatom automatizmu, Borjana Krišto uskoči u fotelju hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.
Lagumdžija omekšao
Dubina toga Tihićevog promišljanja jest shvatljiva, razumljiva i pragmatična, no, vrlo teško provediva. Predsjednik SDA želi pod svaku cijenu, kao prvo, zadržati u blizini moćni SDP, jer na državnu razinu može ili s Lagumdžijom ili s Radončićem, ali jednako tako ne miri se još uvijek da će nova vlast biti bez oba HDZ-a, svjestan da je nemoguće ostvariti njegovu političku viziju radikalnih reformskih zahvata i jačanja državnih institucija. Predsjednik SDA je očigledno računao kako će HDZ-ovci možda pasti na liječenje izbornih rana i primamljivu fotelju u zgradi državnoga Predsjedništva. Tihić je sve nestrpljiviji i nezadovoljniji Lagumdžijinom tvrdoglavošću, iako se povjerio nekim svojim najbližim suradnicima kako ipak osjeća neko vidnije omekšanje i “pojeftinjenje” neprikosnovenoga lidera SDP-a. Nepoznata je reakcija SDP-a na tu Tihićevu diskretnu “nemoralnu”, ponudu, kao i moguća reakcija samoga Željka Komšića pa i svakako Dragana Čovića.
Nemoguća misija
Da se takva kadrovska premetaljka pokrenula prije potvrđivanja izbornih rezultata od SIP-a i polaganja prisege, možda bi i bilo nekoga smisla, ovako sve te, makar i primisli, djeluje uzaludno i iracionalno pa makar se radilo i o dobroj volji mirenja i deblokade sustava. Taman posla da Željko Komšić pristane sada pokupiti stvari i opremati novi ured od kojeg svakoga, tko ga preuzme, samo boli glava i ništa više. Pravnicima takva situacija nije poznata i priznaju kako zapravo nigdje takva rotacija mjesta nije pravno definirana iako je izglednije da to u pravnom smislu nije zabranjeno. U politici i u ovoj državi je sve moguće. Kako nedavno reče Adnan Terzić, bivši državni premijer, sada zamjenik predsjednika SBB-a BiH Fahrudina Radončića, našim članovima Predsjedništva političke lekcije drže savjetnici što je ponižavajuće pa barem oni bili i u Uredu moćne Njemice Angele Merkel, dok s druge strane crvenim tepihom u Berlinu, kako i priliči jednome državniku, ponosno korača hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Ima i u BiH jedan “državnik” kojeg primaju državni poglavari i on je personifikacija vertikale i ugleda kojeg ova zemlja ima u regiji i svijetu. Milorad Dodik je tako radio i kao premijer, a sada i kao stvarni gospodar manjega entiteta. On razgovara s predsjednicima država dok Željku Komšiću i Bakiru Izetbegoviću nije iz poniženja sjedati nasuprot savjetnika.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 10:22 |
|
|
|
Bedastoća, a pristajanje na takvo što je potvrđivanje bošnjačke priče da su HDZ-ovima bitne samo fotelje te bi time sve palo u vodu. Došli bi Bošnjama na volej.
Ali ovo je dobra prilika za poentiranje - izjava kako su Hrvatima bitne sve državne institucije, kako ih poštuju i kako žele da se ispoštuje volja naroda koji je Sejdu odabrao sukladno postojećem zakonu legla bi nam ka budali triska u našoj legitimnoj borbi...
Nikako ne nasjedati na ovo.
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 10:38 |
|
|
|
Nešto slično će se anpak zdogodit
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 10:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
|
Meni je potpuno nejasno kako se takvo sto moze izvesti?
Predsjednik je valjda osoba koja je to zasluzila voljom gradjana... A ovim cinom ispada?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 11:49 |
|
|
|
Pitam se da li je taj covek iole kvalifikovan da nesto vodi, a ne da vodi Vladu.
Dalje se pitam, za sta je on sposoban?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 12:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89999 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Još jedan idiotizam iz dnevnog lista.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 12:43 |
|
|
|
Pa ljudi moji, ima li kraja njihovim idiotarijama!? Koja "Božanstvena komedija" ???
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 12:46 |
|
|
|
Ma ko još dnevni list uzima za relevantnim... i kao izvor...
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 14:41 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 9043 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Ja bih to ovako sročio.
Zlatko lagumdžija na benju, Sulejman Tihič na akustičnoj gitari.
I sad oni tu nešto nakontavaju i kako ide pjesma (pratite ritam) izvale ovaj prijedlog (u pjesmi negdje oko 1:50). A u tom se čuju povici jihaaaaaaaaa sa sa-x foruma.
ili još bolje, iz ovih kvazi hrvatskih strankica. nema, Jerko Ivanković Lijanović postade pravi kauboj!!!! jihaaaaaaad!
U svakom slučaju poslušajte pjesmu.
samo im još nedostaje kaubojka abdić elvira.
A mi ko mi. Radujemo se tu i tamo pokojem skalpu.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 17:30 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7029 Lokacija: Izvan sebe
|
|
To je legitiman prijedlog, ako se Komsic povuce sa mjesta hrvatskog clana predsjednistva. Ne znam kako je to normativno regulirano, ali se dobro sjecam da je Fikret Abdic koji je dobio vecinu glasova odstupio u korist Alije Izetbegovica kao drugoplasiranog. KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758 19,74 % Glasova. Mi na tako sta nebi trebali pristati.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 17:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89999 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Jel je potrebno stavljati sve naslove iz Dnevnog Kukića u zadnja 3 mjeseca, od kojih se nijedan nije obistinio?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 18:17 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29322 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Točno tako. Mislim da treba u potpunosti zanemariti i te naslove i te novine. Gomila dreka.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 19:33 |
|
|
Hrvati bi opet ostali uskraćeni, jer hrvatskoj većini pripada mesto i predsedavajućeg Saveta ministara i člana Predsedništva. Ova rokada nije najpravednija, ali je ipak bolje nego da Hrvatima budu oduzeta oba mesta. Ali, ljudi moji, Željko Komšić onakav kakav jeste na čelu Vlade.  Pa to je mnogo odgovorniji posao od člana predsedništva, tu se ipak nešto radi. To bi u stvari bilo dobro za sve one koji tzv. BH-državu žele da učine smešnom. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 19:43 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hrvati bi opet ostali uskraćeni, jer hrvatskoj većini pripada mesto i predsedavajućeg Saveta ministara i člana Predsedništva. Ova rokada nije najpravednija, ali je ipak bolje nego da Hrvatima budu oduzeta oba mesta. Ali, ljudi moji, Željko Komšić onakav kakav jeste na čelu Vlade.  Pa to je mnogo odgovorniji posao od člana predsedništva, tu se ipak nešto radi. To bi u stvari bilo dobro za sve one koji tzv. BH-državu žele da učine smešnom.  Potpuno saglasan! Kakva god da je ta Vlada, trebao bi neko da radi, a onda se postavlja pitanje ko bi efektivno vodio Vladu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 19:49 |
|
|
Glava je napisao/la: Potpuno saglasan! Kakva god da je ta Vlada, trebao bi neko da radi, a onda se postavlja pitanje ko bi efektivno vodio Vladu On bi čovek morao da se sastaje sa ozbiljnim ljudima da sklapa poslove, da pokaže diplomatsku veštinu, odmerenost. A on se ponaša kao balvan običan. Ajde recimo da se i Dodik često ponaša tako, ali Dodik to ne radi zato što ne zna drugačije, dok ovaj zaista ne zna. Stvarno, trebalo bi razmisliti oko podrške Komišiću za mesto premijera, možda to nije tako loše... 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 25 sij 2011, 20:32 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ali, ljudi moji, Željko Komšić onakav kakav jeste na čelu Vlade.  Pa to je mnogo odgovorniji posao od člana predsedništva, tu se ipak nešto radi. To bi u stvari bilo dobro za sve one koji tzv. BH-državu žele da učine smešnom.  Pa ja za to navijam. U biti kad malo bolje promislim - ja bi balidžanima i balidžanskim simpatizerima ostavio sve pozicije. BiH ne može baš ništa spasiti. Narodu bi bilo bolje da nauči saditi kukuruz i uzgajat svinje.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 26 sij 2011, 14:34 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7029 Lokacija: Izvan sebe
|
pjosip je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ali, ljudi moji, Željko Komšić onakav kakav jeste na čelu Vlade.  Pa to je mnogo odgovorniji posao od člana predsedništva, tu se ipak nešto radi. To bi u stvari bilo dobro za sve one koji tzv. BH-državu žele da učine smešnom.  Pa ja za to navijam. U biti kad malo bolje promislim - ja bi balidžanima i balidžanskim simpatizerima ostavio sve pozicije. BiH ne može baš ništa spasiti. Narodu bi bilo bolje da nauči saditi kukuruz i uzgajat svinje. 
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glava
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 26 sij 2011, 14:48 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Glava je napisao/la: Potpuno saglasan! Kakva god da je ta Vlada, trebao bi neko da radi, a onda se postavlja pitanje ko bi efektivno vodio Vladu On bi čovek morao da se sastaje sa ozbiljnim ljudima da sklapa poslove, da pokaže diplomatsku veštinu, odmerenost. A on se ponaša kao balvan običan.) Zatvoren krug. Da nije pajser ne bi bio muslimanski pulen, nikom ne bi trebao, a ovako je bas po meri. Mahala ne voli samosvest. Inace, kada sam prvi put spoznao da on medju Muslimanima ima neku tezinu nikako nisam mogao da provalim u cemu je stvar, iako je Hrvat i jasno mi je da su slabi na to, a s druge strane ljudi su slabi da ih pozdravljaju po ulici, neukusno hvale, pa jos ako ima neki uticaj, kao sto ima.....ihaaaaj. Ali eto traje godinama, fina prica za njega personalno, bolje nece naci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
josi
|
Naslov: Re: NIJE ŠALA NEGO NOVI PRIJEDLOG: Komšić u Vijeće ministara, Krišto u Predsjedništvo BiH?! Postano: 26 sij 2011, 18:01 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 20:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
|
Ja sa sdp nebi ni sjeo da razgovaram a kamo li da dijelim mjesta. Ako su napravili vladu bez hrvata za to im se treba zahvaliti. Oni nek prave vladu tamo a mi cemo vamo i svi zadovoljni. Politicari pocnite raditi svoj posao nemojte samo fotelje peglati. bORITE SE ZA HERCEG-BOSNU A NE ZA FOTELJE.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|