HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 stu 2024, 00:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1462 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 55, 56, 57, 58, 59  Sljedeća

Kada će Kina napasti Tajvan
2022-2023 9%  9%  [ 6 ]
2024-2026 11%  11%  [ 7 ]
2027-2030 12%  12%  [ 8 ]
Iza 2030 8%  8%  [ 5 ]
Prijetnjom će Tajvan prisiliti da se mirno priključi 11%  11%  [ 7 ]
Pomorskom blokadom će uništiti ekonomiju Tajvana i natjerati ih na submisivnost 11%  11%  [ 7 ]
Neće uspjeti ni vojno ni pritiskom 39%  39%  [ 26 ]
Ukupno glasova : 66
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kinesko-tajvanski rat (Kineska invazija na Tajvan)
PostPostano: 13 tra 2023, 15:33 

Neće biti ništa pre izbora 2024 na Tajvanu i SAD. Neće sada sukob sa Kinom pa da izgube izbore usled ekonomski posledica.

Ali onda kad dobiju tih novih 4 godina mandata, SAD i Tajvan će ići svim silama da isprovociraju Kinu.

Znaju da nemaju nikakve šanse da sačuvaju Tajvan 2050 recimo, pa sad hoće ranije da isprovociraju Kinu u rat.

Duboka država deluzivna ko i po pitanju Ukrajine i Rusije.

U njihovim glavama dovoljno samo da isprovociraju Kinu u rat, pobede je, i ona će se "raspasti" a Amerika tako nastaviti da upravlja čovečanstvom.

Mada i ja da sam Amerika i Tajvan radio bi isto što i oni. Ako je sukob već neizbežan, bolje da on bude 2025 a ne 2050.

Pa pobogu Kina raste ekonomski 3 puta brže od njih, 5-6 puta više oružja uvede u upotrebu godišnje, tehnološko ih prestižu u svim oblastima, sve više saveznika širom sveta.

I ja da sam Tajvanac ili Amerikanac pre bi uzeo da rat bude sada, nego kada budem imao 0% šanse.

Samo što su se malo zajebali, to će samo ubrzati raspad Američke imperije, kao rat u Ukrajini, da sede i ćute, Amerikanci možda bi i održali imperiju do 2050, ali ovako pošto su kockari raspašće se 2025, 2027, ili kad se već upuste u rat sa Kinom.

A sad kako će isprovocirati taj rat, možda pošalju Bidona i Kamilu na Tajvan, znači presednik i vice predsednik, ili se Tajvanski predsednik sastane sa njima u Washington-u.

To je istorijski presedan i to bi isprovociralo Kinu da urade neku dužu mini blokadu za kaznu, što bi Hameri iskoristili kao casus beli za rat.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 15:38 

Otišlo je to predaleko, u Americi ima dvo-partijski konsenzus za "obuzdavanje" Kine, odnosno provociranje Kine.

Predlažu ljudi zatvore za 20 godina ako neki stanovik koristi Tiktok. Kinezi iz Amerike već vide kako im kampove spremaju.

Sve je otišlo predaleko, Američka "elita" je željna krvi i rata. Ljubomorni su na kineski istorijski razvoj i žele ga zaustaviti.

Sankcije, vežbe oko Kine, slanje oružja i vojnika okolo Kine, petljanje oko Tajvana, ja ne vidim kako se rat može izbeći više .

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 15:42 

Crnivuk je napisao/la:
Neće biti ništa pre izbora 2024 na Tajvanu i SAD. Neće sada sukob sa Kinom pa da izgube izbore usled ekonomski posledica.

Ali onda kad dobiju tih novih 4 godina mandata, SAD i Tajvan će ići svim silama da isprovociraju Kinu.

Znaju da nemaju nikakve šanse da sačuvaju Tajvan 2050 recimo, pa sad hoće ranije da isprovociraju Kinu u rat.

Duboka država deluzivna ko i po pitanju Ukrajine i Rusije.

U njihovim glavama dovoljno samo da isprovociraju Kinu u rat, pobede je, i ona će se "raspasti" a Amerika tako nastaviti da upravlja čovečanstvom.

Mada i ja da sam Amerika i Tajvan radio bi isto što i oni. Ako je sukob već neizbežan, bolje da on bude 2025 a ne 2050.

Pa pobogu Kina raste ekonomski 3 puta brže od njih, 5-6 puta više oružja uvede u upotrebu godišnje, tehnološko ih prestižu u svim oblastima, sve više saveznika širom sveta.

I ja da sam Tajvanac ili Amerikanac pre bi uzeo da rat bude sada, nego kada budem imao 0% šanse.

Samo što su se malo zajebali, to će samo ubrzati raspad Američke imperije, kao rat u Ukrajini, da sede i ćute, Amerikanci možda bi i održali imperiju do 2050, ali ovako pošto su kockari raspašće se 2025, 2027, ili kad se već upuste u rat sa Kinom.

A sad kako će isprovocirati taj rat, možda pošalju Bidona i Kamilu na Tajvan, znači presednik i vice predsednik, ili se Tajvanski predsednik sastane sa njima u Washington-u.

To je istorijski presedan i to bi isprovociralo Kinu da urade neku dužu mini blokadu za kaznu, što bi Hameri iskoristili kao casus beli za rat.

Jest kad bi Kina čekala.

Prevelike su kineske vojne aktivnosti da bi ovo što sad rade ponavljali do 2050. Više podsjećaju na ruske vojne vježbe neposredno prije agresije na Ukrajinu. Od sukoba smo udaljeni možda mjesecima a ne godinama.

1007 of 2558 - 39.37%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 15:47 

Crnivuk je napisao/la:
Otišlo je to predaleko, u Americi ima evo-partijski konsenzus za "obuzdavanje" Kine, odnosno provociranje Kine.

Predlažu ljudi zatvore za 20 godina ako neki stanovik koristi Tiktok. Kinezi iz Amerike već vide kako im kampove spremaju.

Sve je otišlo predaleko, Američka "elita" je željna krvi i rata. Ljubomorni su na kineski istorijski razvoj i žele ga zaustaviti.

Sankcije, vežbe oko Kine, slanje oružja i vojnika okolo Kine, petljanje oko Tajvana, ja ne vidim kako se rat može izbeći više .

ja znam da se vama Srbima ovo neće svidjeti, ali ovako je isto anglomasonski imperij reagirao prije 100 i kusur godina na uspon Njemačke.

isto su pravili saveze da je "obuzdaju", u suštini opkole i unište. Njemačka je pak u Osmanskom carstvu vidjela svoju "Rusiju" tj zemlju sirovina i resursa na svojoj strani.

Vi ste odigrali tada ulogu Ukrajinaca i Tajvanaca, korisnih idota za zapaliti sukob, a Rusi su igrali ulogu koju danas imaju Poljaci i Japanci.

Anglomasoni su tada pobjedili i uništili europsku silu u usponu. Sada ćemo vidjeti hoće li i azijsku.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 15:51 

Naša Kvačica je napisao/la:
Jest kad bi Kina čekala.

Prevelike su kineske vojne aktivnosti da bi ovo što sad rade ponavljali do 2050. Više podsjećaju na ruske vojne vježbe neposredno prije agresije na Ukrajinu. Od sukoba smo udaljeni možda mjesecima a ne godinama.

Kina neće čekati, ako je čekanje besmisleno. Kako reče Putin, ako već moraš ratovati, udari prvi.

Kineske vojne vojne vježbe za sada služe da urazume Tajvance, ali za to su male šanse. Slično je bilo i s razgovorima na vrhu između Rusa i zapada krajem 2021.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 15:52 

lider30 je napisao/la:
Izgleda da cekaju da se NATO oruzjem i financijski sto vise iscrpi u Ukrajini. Iako bazen (prije more NATO zemalja :zubati ) nije mal da brzo isusi, kontaju Kinezi da su oni svaki dan jaci, a NATO slabiji. Ne bih se cudio da u sljedecih godinu dana Kinezi naprave invaziju.

NATO neće ratovati protiv Kine, neće se ni indirektno petljati ko u Ukrajini.

Ratoat će USA, Japan, Kanad, Australija i možda Filipini.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 15:57 

To i ja mislim, Kinezi bi voleli to što kasnije da bude, jer se još uvek astronomski razvijaju.

Ali to je nemoguće usled provokacija Amerike, Tajvana i određenih zemalja kolektivnog Zapada.

Oni rade te vežbe da budu pripremljeni da stvarno deluju kada ovi gore navedeni eskaliraju sukob.

Ja lično mislim da će biti 2027 preuzimanje Tajvana, ali ne isključujem ni 2025. Realniji je pre, nego posle.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:08 

Crnivuk je napisao/la:
Ja lično mislim da će biti 2027 preuzimanje Tajvana, ali ne isključujem ni 2025. Realniji je pre, nego posle.

kad bi nekim čudom na Tajvanu došla na vlast ekipa koja bi bila sklonija zbližavanju s Pekingom rat bi bio izbježiv.

Možda su žuti razumniji od Slavena

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:15 

divizija je napisao/la:
Jest kad bi Kina čekala.

Kina neće čekati, ako je čekanje besmisleno. Kako reče Putin, ako već moraš ratovati, udari prvi.

Kineske vojne vojne vježbe za sada služe da urazume Tajvance, ali za to su male šanse. Slično je bilo i s razgovorima na vrhu između Rusa i zapada krajem 2021.

Baš je bezveze zvati Tajvance nerazumnima, jer ne žele da ih zločinačka komunistička diktatura okupira. Kad je to komunistička partija dobila izbore pa da ima neki legitimitet?

A sve samo iz razloga da se oslabi mrska Amerika 1%. Ali za razliku od Ukrajine, sad nemate ni izgovor da Tajvan želi ući u NATO, ili da muče neki svoj Donjeck. Ništa, mirni Tajvanci vrijedno rade i proizvode čipove, ali jbg nerazumni su jer žele slobodu.

1007 of 2558 - 39.37%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:24 

divizija je napisao/la:

Baš je bezveze zvati Tajvance nerazumnima, jer ne žele da ih zločinačka komunistička diktatura okupira. Kad je to komunistička partija dobila izbore pa da ima neki legitimitet?

A sve samo iz razloga da se oslabi mrska Amerika 1%. Ali za razliku od Ukrajine, sad nemate ni izgovor da Tajvan želi ući u NATO, ili da muče neki svoj Donjeck. Ništa, mirni Tajvanci vrijedno rade i proizvode čipove, ali jbg nerazumni su jer žele slobodu.

Tajvanci ti bogami provociraju Kinu, uz pomoć Amerike, 10 puta više nego što su Ukrajinci provocirali Ruse.

Za početak šta misliš zašto su sad ove vežbe Kine pre par dana bile i rađene?

Pa zato što se "predsednica" Tajvana, ona prasasta gospođa našla sa 3 čovekom Amerike u Americi, što je velike provokacija za Kinu. I dok su bili tamo svi živi su oslovljavali Tajvan kao državu i davali provokativne izjave.

Ti si ovde licemeran jer žališ "agresiju" Rusija na Ukrajinu, što je po tvom mišljenju neupitno zato što tako UN nalaže, a ovamo podržavaš kršenje UN prava od strane Amerike po pitanju Kine i ilegalnu secesiju Tajvana, koga samo 12 država na svetu priznaje kao odvojeni deo od Kine.

To je bukvalno po medjunarodnom pravu kao da Texas proglasi nezavisnost, osim što je Tajvan vekovima bio pod kineskim dinastijama dok je Texas ilegalno otet od Meksika pre manje od 200 godina.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:29 

Crnivuk je napisao/la:

Tajvanci ti bogami provociraju Kinu, uz pomoć Amerike, 10 puta više nego što su Ukrajinci provocirali Ruse.

Pa zato što se "predsednica" Tajvana, ona prasasta gospođa našla sa 3 čovekom Amerike u Americi, što je velike provokacija za Kinu. I dok su bili tamo svi živi su oslovljavali Tajvan kao državu i davali provokativne izjave.

Ti si ovde licemeran jer žališ "agresiju" Rusija na Ukrajinu, što je po tvom mišljenju neupitno zato što tako UN nalaže, a ovamo podržavaš kršenje UN prava od strane Amerike po pitanju Kine i ilegalnu secesiju Tajvana, koga samo 12 država na svetu priznaje kao odvojeni deo od Kine.

To je bukvalno po medjunarodnom pravu kao da Texas proglasi nezavisnost, osim što je Tajvan vekovima bio pod kineskim dinastijama dok je Texas ilegalno otet od Meksika pre manje od 200 godina.

Nikad ja UN nisam spomenuo. Rusija je napala Ukrajinu zato jer je jest napala, a ne jer je UN nešto rekao. Čak ni Putin ne dovodi u pitanje napad, samo ga opravdava.

Mislim, jasno je sve, ne znam zašto glumite bezveze. Jednostavno želite propast Amerike i Zapada, a onda su tu Ukrajinci i Tajvanci kolateralna šteta. Žrtva koju ste spremni podnijeti radi višeg cilja. :zubati

1007 of 2558 - 39.37%

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:35 

Tajvan je dio Kine. Međunarodno priznati. Čak i od SADa

pita li itko stanovnike Alabame žele li biti dio SADa, u kojo je vlast pokrala izbore da bi bila vlast?

Koja to država na svijetu pita neki svoj dio želi li biti njen dio? Uostalom, ne pita ni Ukrajina, nego silom pokušava vratiti što je izgubila. Jesmo li mi pitali Donji Lapac želi li biti dio Hrvatske?

Jesu li bili razumni Srbi iz Knina koji su odbili mirnu reintegraciju ili oni iz Erduta koji u je prihvatili?

Tajvan je dio Kine. Ako su razumni, prihvatit će to i živjeti će sasvim normalno kao i dosad, u sastavu Kine. Neće biti budale ko Ujguri koji su sad po konclogorima jer su umislili da nisu Kina.

Priče o zločestoj dikaturi su patetika kojom se plaši ljude i huška na sulude borbe za tuđe interese. Sjeti se samo blesavih prosvjednika u Hong Kongu pred koju godinu, nahuškani da se bune protiv "zločeste diktature", potrpani po zatvorima, ispendrečeni i GLE ČUDA, Hong Kong sasvim normalno živi usprkos "zločestoj komunisitičkoj diktaturi".
Isto tako će živjeti i Tajvan, ako bude razuman i prihvati realnost.

Ako ne bude, završit će gore nego Ujguri

zato ljude nemj plašiti bajkama kako će doći zločesti komunisti pojesti ih. samo ih tim huškaš da ratuju protiv vlastite države.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:35 

Tajvan dovodi Američke instruktore, oružja, i onda jao jadni mi kad završe kao Ukrajina.

Samo što je Ukrajina medjunarodno priznata država bar, dok Tajvan nije bukvalno ništa po UN. I tu gde se čak i priznaju u UN, se vode kao Kina.

U suštini okupirana teritorija Kine, prvo je oteli prokleti kolonizatori Holandjani pa Japanaci i sad Amerikanci uz pomoć KMT CIA razbojnika.

Imeprijalne kineske dinastije su držale tu teritoriju vekovima, a kako 99% Han naslednika tih Imeprijalnih dinastija smatra danas Komunističku partiju jednim legalnim naslednikom tih dinastija, onda to i jeste. Demokratija prijatelju.

Inače ni taj KMT nikad nije upravljao Tajvanom, oni su otpadnici i gubitnici iz civilnog građanskog rata što su pobegli iz kontinentlne Kine na to ostvro i okupirali ga ilegalno da bi onda decenijama ispitali mozak domicilnim stanovnicima uz pomoć CIA.

To je kao da Milanović i Plenkovic udju u gradjanski rat u Hrvatskoj, Milanović izgubi taj rat i onda uz pomoć Italije pobegne na ostrvo Krk i osnuje neku svoju banana republiku, i to više nije Hrvatska, to je sada Krk. I tamo Italijani nastave da mu šalju oružje, vojnike, da dodje predsednik Italije da se sastane sa Milanovićem i provocira i td...

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:36 

divizija je napisao/la:
Jest kad bi Kina čekala.

Rusija uopće nije planirala rat u Ukrajini. Planirali su pomoću vojske izvršiti državni udar, zauzeti Kijev i najvažnija mjesta i infrastrukturu ubiti ili uhiti ukrajinsko vodstvo, postaviti svoje ljude-naravno nisu uspjeli.
Kinezi vjerujem da nisu toliko naivni.
Pod broj 1 neka ne očekuju da će ih itko gledati kao osloboditelje na Tajvanu.
Pod 2 ne mogu nikako zamaskirati snage za invaziju pod vojne vježbe jer će im za Tajvan trebati barem milijun vojnika, a to ne mogu nikako prikriti i stoga otpada element iznenađenja. Da bi Kinezi uopće zakoračili na tajvansko tlo moraju pretrpjeti velike gubitke s tim da bi tek na Tajvanu počeo pravi fajt jer se Tajvanci desetljećima pripremaju za rat, dok Rusi mogu ući u teritorij Ukrajine bez ispaljenog metka (napredovanje je druga stvar).
Jedina im je prednost u odnosu na Ruse što mogu okružiti Tajvan, no ne znači da ga mogu hermetički zatvoriti. Nadalje Tajvanu će vjerojatno uskočiti u pomoć SAD i Japan, dok Kinu neće nitko poduprijeti. Jednostavno kad se uzme u obzir cost-benefit analiza Kini nikako ne odgovara rat čak iako bi ga dobila što čisto sumnjam.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:40 

Nikad ja UN nisam spomenuo. Rusija je napala Ukrajinu zato jer je jest napala, a ne jer je UN nešto rekao. Čak ni Putin ne dovodi u pitanje napad, samo ga opravdava.

Mislim, jasno je sve, ne znam zašto glumite bezveze. Jednostavno želite propast Amerike i Zapada, a onda su tu Ukrajinci i Tajvanci kolateralna šteta. Žrtva koju ste spremni podnijeti radi višeg cilja. :zubati

Ukrajinci su u poziciji Kine, ne Tajvana.

u sukobima je uvijek netko žrtva. bolje da su to Tajvanci i Ukrajinci nego Novorusi i Kinezi. Kako god okrenuo, netko će biti žrtva, samo je pitanje za koga smatraš da je bolje da bude. Ko izgubi, biti će žrtva. Ne postoji opcija da netko ne bude žrtva.

No, postojala je i mogućnost da žrtava ne bude, ali prije sukoba. Tako Tajvnci JOŠ ne moraju biti žrtve. Prihvate li mirnu reintegraciju, neće biti žrtve. S druge strane, prorusi u Ukrajini nisu imali takvu opciju. Oni su pod Majdanašima mogli uvijek i samo biti žrtve.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:41 

Crnivuk je napisao/la:

Prijatelju, nisu Kinezi ti koji prave "Spržena Zemlja" strategiju za Tajvan, nego Amerikanci takvu sudbinu hoće svojim "saveznicima" samo da Kinezi ne dobiju čipove.

Citat:
US mulls scorched earth strategy for Taiwan

https://asiatimes.com/2022/12/us-mulls- ... or-taiwan/

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:47 

divizija je napisao/la:

Ukrajinci su u poziciji Kine, ne Tajvana.

u sukobima je uvijek netko žrtva. bolje da su to Tajvanci i Ukrajinci nego Novorusi i Kinezi. Kako god okrenuo, netko će biti žrtva, samo je pitanje za koga smatraš da je bolje da bude. Ko izgubi, biti će žrtva. Ne postoji opcija da netko ne bude žrtva.

No, postojala je i mogućnost da žrtava ne bude, ali prije sukoba. Tako Tajvnci JOŠ ne moraju biti žrtve. Prihvate li mirnu reintegraciju, neće biti žrtve. S druge strane, prorusi u Ukrajini nisu imali takvu opciju. Oni su pod Majdanašima mogli uvijek i samo biti žrtve.

Eh, mora netko biti žrtva.

Tajvan stoji pored Kine već, ne znam koliko, valjda skoro 80 godina, i sad odjednom se sjetili da moraju ratovati. Ne moraju ako ne žele.

1007 of 2558 - 39.37%

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:47 

Dutch01 je napisao/la:

Rusija uopće nije planirala rat u Ukrajini. Planirali su pomoću vojske izvršiti državni udar, zauzeti Kijev i najvažnija mjesta i infrastrukturu ubiti ili uhiti ukrajinsko vodstvo, postaviti svoje ljude-naravno nisu uspjeli.

samtram da si tu u pravu. Samo je šteta što nisu uspjeli. Bilo bi bolje po sve, uključujući Ukrajince da jesu

Dutch01 je napisao/la:
Pod 2 ne mogu nikako zamaskirati snage za invaziju pod vojne vježbe jer će im za Tajvan trebati barem milijun vojnika, a to ne mogu nikako prikriti i stoga otpada element iznenađenja. Da bi Kinezi uopće zakoračili na tajvansko tlo moraju pretrpjeti velike gubitke s tim da bi tek na Tajvanu počeo pravi fajt jer se Tajvanci desetljećima pripremaju za rat, dok Rusi mogu ući u teritorij Ukrajine bez ispaljenog metka (napredovanje je druga stvar).
Jedina im je prednost u odnosu na Ruse što mogu okružiti Tajvan, no ne znači da ga mogu hermetički zatvoriti. Nadalje Tajvanu će vjerojatno uskočiti u pomoć SAD i Japan, dok Kinu neće nitko poduprijeti. Jednostavno kad se uzme u obzir cost-benefit analiza Kini nikako ne odgovara rat čak iako bi ga dobila što čisto sumnjam.

Kienzi mogu izolirati Tajvan, i čak da ga ne uspiju hermetički zatvoriti, on bi bio slomljen time. Našao bi se u nestašici svega i brzo postao nesposoban za obranu. A cost benefit analiza je i za SAD i Japan jako upitna. za SAD pogotovo, mislim da javnost tamo nije spremna na rat oko Tajvana, koji vrlo lako može postati nukelarni i dovesti do međusobnog uništenja i njih i Kine.

pogotoo njihoi leftardi to ne žele, osim ako odmah uvuku i Ruse u to, Zamisli strahote da se SAd i KIna unište, a Rusija ostane. Zato će ti SAd popustiti Kini oko Tajvana prije nego rusima oko Ukrajine. A to je i pravno gledano logično. Ukrajina je rpavno rtva agresije, a to bi bila i Kina da se SAd umješa u rat oko Tajvana.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:49 

Crnivuk je napisao/la:

Prijatelju, nisu Kinezi ti koji prave "Spržena Zemlja" strategiju za Tajvan, nego Amerikanci takvu sudbinu hoće svojim "saveznicima" samo da Kinezi ne dobiju čipove.

Citat:
US mulls scorched earth strategy for Taiwan

https://asiatimes.com/2022/12/us-mulls- ... or-taiwan/

Dobro, vi pratite te velike igre Rusija vs USA, Kina vs USA. Ja samo suosjećam sa ovima gdje se ti susreti odigravaju, Ukrajincima i Tajvancima.

1007 of 2558 - 39.37%

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:50 

divizija je napisao/la:
Crnivuk je napisao/la:
Otišlo je to predaleko, u Americi ima evo-partijski konsenzus za "obuzdavanje" Kine, odnosno provociranje Kine.

ja znam da se vama Srbima ovo neće svidjeti, ali ovako je isto anglomasonski imperij reagirao prije 100 i kusur godina na uspon Njemačke.

isto su pravili saveze da je "obuzdaju", u suštini opkole i unište. Njemačka je pak u Osmanskom carstvu vidjela svoju "Rusiju" tj zemlju sirovina i resursa na svojoj strani.

Vi ste odigrali tada ulogu Ukrajinaca i Tajvanaca, korisnih idota za zapaliti sukob, a Rusi su igrali ulogu koju danas imaju Poljaci i Japanci.

Anglomasoni su tada pobjedili i uništili europsku silu u usponu. Sada ćemo vidjeti hoće li i azijsku.

XXX....potpuno točno kompariranje.

Sektaški CINCARSKI VRH vlada Srbijom bar 150 g.

AV je Cincar, glavni šef cincos mafije je Toma Fila ZAMJENIK PATRIJARHA.

Siniša Mali financije, Marko Blagojević sva lova Kancelarije za OBNOVU.
Marko Čadež Jonić i pušač Cobelove ćune njemačkog veleposlenika šef gospodarske Komore.

Itd, itd....

Marko Đurić veleposlanik u SAD, direktni potomak prađeda Pašića.

Glede rata, Kine i ANGLOSA, on je pitanje godina (ne mjeseci, jer u Ukr će se rokati bar još 3 g).

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:52 

Tajvan stoji pored Kine već, ne znam koliko, valjda skoro 80 godina, i sad odjednom se sjetili da moraju ratovati. Ne moraju ako ne žele.

Naravno da ne moraju, nismo ni mi morali pokrenuti Oluju, moglo se živjeti tako još 80 godina.

uostalom upravo to imaš i na Cipru, već 50 godina gledaju turske separatiste. Ali ne zato što su miroljubivi, nego jer procjenjuju da ne mogu vratiti izgubljeno.

Ako neka država procjeni da može vratiti sovj teritorij, ona će to i učiniti. Ne zato što mora, nego zato što može. Ako si ti na separatističkom teritoriju, dobro ti je razmislili želiš li biti Srbin iz Erduta ili onaj iz Korenice. A možeš se uvijek nadati da ćeš proći kao kosovski Albanac ili ciparski Turčin.

Samo je svakome pametno vagnuti svoje karte prije nego donese odluku što će s njima.

Po mom mišljenju, Tajvancima je najbolja opcija erdutski sporazum. Možda sam u krivu, vrijeme će pokazati.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:52 

Dutch01 je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Bukvalno su ti Kinezi sa par prošlih vežbi rekli da neće biti nikakvih "invazija" nego klasična pomorska i ekonomska blokada prvenstveno.

Vidiš kako si glup, ne moraju oni ništa "hermetički" zatvarati, tako se pomorske blokade ne rade, dovoljno ssamo da pucaju u okruženju, sa kopnenih, vazdušnih, pomorskih sistema, i nijedan civilni brod neće imati muda trgovati sa Tajvanom. Koja posada će hteti ići tamo? Koja firma dati svoje brodove i robu koja može biti potencijalno pogođena projektilima?

Mogu svih 16 pomorskih luka da im poruše, mogu da im poruše puteve, vodovode, aerodrome, električne instalacije, iseku kablove morske za internet. Tajvan je 20 PUTA manji od Ukrajine, i još su naseljeni samo ma ovoj obali uz Kinu, ono ostalo su nenastanje planinčuge. Dušu dalo da pogodiš šta oćes, ceo Tajvan na tacni Kine, čak i artiljerija kineska može gađati bilo gde na Tajvanu. A da ne pričamo o raznim raketama.

A imaj na umu da Tajvanci nisu tako ratoborni kao Ukrajinci nego su jako nežan narod. Jednostavno, oni će se predati brzo bez da i Kinezi kroče na njihovu teritoriju.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:58 

divizija je napisao/la:
Dobro, vi pratite te velike igre Rusija vs USA, Kina vs USA. Ja samo suosjećam sa ovima gdje se ti susreti odigravaju, Ukrajincima i Tajvancima.

Još jednom, Ukrjina je pozicii Kine, ne Tajvana.

Novorusij je u poziciji Tajvana. Susojećaš li s Novorusijom i njenom borbom da ne bude pod majdanaškim neonacistima?

Naravno da da.

1007 of 2558 - 39.37%

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 16:58 

divizija je napisao/la:

Naravno da ne moraju, nismo ni mi morali pokrenuti Oluju, moglo se živjeti tako još 80 godina.

uostalom upravo to imaš i na Cipru, već 50 godina gledaju turske separatiste. Ali ne zato što su miroljubivi, nego jer procjenjuju da ne mogu vratiti izgubljeno.

Ako neka država procjeni da može vratiti sovj teritorij, ona će to i učiniti. Ne zato što mora, nego zato što može. Ako si ti na separatističkom teritoriju, dobro ti je razmislili želiš li biti Srbin iz Erduta ili onaj iz Korenice. A možeš se uvijek nadati da ćeš proći kao kosovski Albanac ili ciparski Turčin.

Samo je svakome pametno vagnuti svoje karte prije nego donese odluku što će s njima.

Po mom mišljenju, Tajvancima je najbolja opcija erdutski sporazum. Možda sam u krivu, vrijeme će pokazati.

Tajvancima je najbolje da glasaju KMT, koji je protiv provociranja Kine i suživot u miru.

Eno neki bivši Tajvanski predsednik iz KMT je i bio skoro u Kini zagovarao mir i kako su svi oni etnički Kinezi.

Ali džabe kad je narodu Američka propaganda isprala mozak. Mislim da će tamo ekstremni DPP vladati zauvek.

A pitanje koliko tamo i ima slobodne volje pored CIA medijskih operacija i ispiranja mozga.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2023, 17:02 

Crnivuk je napisao/la:
A imaj na umu da Tajvanci nisu tako ratoborni kao Ukrajinci nego su jako nežan narod. Jednostavno, oni će se predati brzo bez da i Kinezi kroče na njihovu teritoriju.

ključna stvar je prekdi opskrbe iz vana. Rusi to u Ukrajini nisu uspjeli napraviti i zato Ukrajina još stoji

Kinezi to mogu puno lakše i Tajvan se brzo ne bi imao čime i kako braniti.

Jedino ih može spastii da Japanci i Amerikanci dignu milijun svojih vojnika u kontra-invaziju.

Tada bismo imali stvarno brutalan rat, ali STVARNO. Gori i od ww2 i vjerojanto bi prerastao u nuklearni.

moja je procjena da će američki leftardi natjerati Tajvan na kompormis kojim se oni vraćaju Kini, a zauzvrat će KIna stisnuti Ruse oko Ukrajine.

Ameri ne mogu dobiti na oba fronta, a leftardima je važnije Rusiju slomiti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1462 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 55, 56, 57, 58, 59  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: