HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 svi 2025, 00:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 02 lip 2023, 23:11 

Kao što sam ranije napisao, f16 koalicija (Nizozemska, Poljska, Belgija, Portugal, USA), Gripen (Švedska, UK), Mirage 2000 (Francuska, i vjerojatno Grčka) no moguća je i obuka za 12 Rafale aparata jer je Ukrajina prije rata bila izuzetno zainteresirana za njih.

Citat:
IHOR Zovkva, zamjenik šefa Ureda ukrajinskog predsjednika, izvijestio je da se osam europskih zemalja pridružilo koaliciji koja će pomagati u obuci ukrajinskih pilota. Koalicija uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemsku, Poljsku, Dansku, Švedsku, Belgiju, Portugal i Francusku.

Zovkva je istaknuo da su "parametri europskog dijela koalicije" određeni nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otputovao u Kišinjev na summit Europske političke zajednice, piše Meduza. Postignuti dogovori omogućuju donošenje konkretnih odluka o opsegu i mehanizmima obuke pilota, osoblja za održavanje, kao i stvaranje uvjeta i odgovarajuće infrastrukture za borbene zrakoplove.

Potencijalne odluke o isporuci bi mogle biti donesene na sljedećem summitu Ukrajinske obrambene kontaktne skupine. Zovka je istaknuo da je Ukrajina uspjela poduzeti konkretne korake kako bi ubrzala proces obuke pilota i tehničara za upravljanje borbenim zrakoplovima četvrte generacije, "uključujući, ali ne ograničavajući se na F-16".

Biti će zanimljivo pratiti utrku obuke, koje je avione najlakse savladati, te u konačinici kada se pojave na nebu iznad Ukrajine koliko mogu biti efikasni u svojim misijama, te koliko ce dugo prezivjeti. Prvi put u povijesti imati ce s druge strane mocno zrakoplovstvo.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 02:53 

Primarijus je napisao/la:
Demantiranje svih ruskih propagandnih gluposti o tome da je njihova invazija isprovocirana od strane ukrajinaca i zapada.

Ovo bi trebalo prikazati na TV-u.

Nije problem što mene nisu uvjerili u svoj narativ, puno veći je problem što ni svoj narod a najvećem dijelu nisu u to uspjeli uvjeriti.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 11:19 

Dobro se zaroktala krmad na temi :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 11:29 

Jefferson Davis je napisao/la:

Šta, opet hoćeš poplaviti?

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 11:38 

Jefferson Davis je napisao/la:

Odmori 1 dan.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 12:00 

Za ove pseudopovjesničare i pseudoanalitičare koji su si uzeli za pravo procjenjivati kako je Putinov napad na Ukrajinu presedan i kako su oni eto procjenili da NATO u Ukrajini ne predstavlja opasnost za Rusiju.

Koliko vas je čulo da je 1983, SAD napao malo ostrvce Grenadu sa 100.000 ljudi i okupirao je? Razlog: smatrali su neprihvatljivim sovjetske baze na Grenadi. U UNu SAD je imao daleko manju podršku nego danas Rusija, osudili su agresiju sa 108:9. Regan je izjavio na takav debakl u UNu: nije mi uspjelo pokvariti doručak.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 12:28 

Hm šta se to zbiva unutar ruskih redova?

Šef Vagner: Ruska vojska je pokušala da digne u vazduh moje lovce
Šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin, koji se nedavno sukobio sa ruskim vojnim vrhom, optužio je rusku vojsku da pokušava da digne u vazduh njegove ljude.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2344633

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 12:48 

Legionnaire je napisao/la:
Za ove pseudopovjesničare i pseudoanalitičare koji su si uzeli za pravo procjenjivati kako je Putinov napad na Ukrajinu presedan i kako su oni eto procjenili da NATO u Ukrajini ne predstavlja opasnost za Rusiju.

Naravno da ne predstavlja, što nisu napali i finsku onda prije nego je primljena u NATO? Šta je budala po tom pitanju postigla? Dobila još 1500 km granice sa NATO-m. Ne predstavlja opasnost na baltiku, ali predstavlja u ukrajini. :laugh
Rusija počinje i završava sa ruskim granicama, a sfere utjecaja pripadaju velesilama koje su ekonomski, kulturno i vojno jake. Rusija nije ništa od toga i može bit zadovoljna što uopće drži toliki teritorij od urala do vladivostoka, a kamoli da glumi neku velesilu i zahtjeva sferu utjecaja na još pola europe, ako im to vrijeđa njihov ponos, neka zamisle da je ural-vladivostok njihova sfera utjecaja i neka se udaraju nogom u stražnjicu od sreće.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 13:54 

Primarijus je napisao/la:

Naravno da ne predstavlja, što nisu napali i finsku onda prije nego je primljena u NATO? Šta je budala po tom pitanju postigla? Dobila još 1500 km granice sa NATO-m. Ne predstavlja opasnost na baltiku, ali predstavlja u ukrajini. :laugh
Rusija počinje i završava sa ruskim granicama, a sfere utjecaja pripadaju velesilama koje su ekonomski, kulturno i vojno jake. Rusija nije ništa od toga i može bit zadovoljna što uopće drži toliki teritorij od urala do vladivostoka, a kamoli da glumi neku velesilu i zahtjeva sferu utjecaja na još pola europe, ako im to vrijeđa njihov ponos, neka zamisle da je ural-vladivostok njihova sfera utjecaja i neka se udaraju nogom u stražnjicu od sreće.

Pa već smo raspravljali razlike između Finske i Ukrajine jedno zilion puta na forumu. Finska je put u niđe, Ukrajina je put prema ostatku kontinenta, i Njemci i Napoleon su napali preko Ukrajine, a nisu se penjali prema Finskoj. I što je jako bitno u Ukrajini žive ruski govornici i ruski narod, u Finskoj ne, antiRusija u Finskoj se može tolerisati ali u Ukrajini ne. Za Ruse je bitnija Ukrajina nego Finska. Da su moćniji jedno 3 puta nego što jesu zaustavili bi i Finsku, ali jednostavno nisu i ovako su se zadovoljili sa Ukrajinom.

Nemate argumenata. Sva ova objašnjenja su super jednostavna, što znači da su vjerovatno blizu istine.
Mržnja koju su vam razvili NATO mediji vam je totalno pomela um i ne vidite koliko je dva i dva. Naravno pobjegao si od argumenta da je SAD napao malenu Grenadu od 100.000 ljudi jer nije tolerisao sovjetske baze.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 16:19 

daramo je napisao/la:
Super Ukrajinci rade na popularizaciji rata kod Rusa.

Yutarnji: Gori Moskva! Masovni napad na glavni grad Rusije

Jesi siguran za ovo?
Hoće li prosječan Rus biti ljut što su napadnuti bogataši u njihovoj četvrti?
Ili će reći neka malo i bogati osjete rat-tko vas j...
Dosad malo spominjanja mogućnost, no rat bi mogao produbiti ionako duboke klasne podjele u Rusiji, još jedna mogućnost za stvaranje pukotina u ruskom društvu.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 17:48 

..NATO do Moskve.. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 17:49 

Istih 7,8 ljudi je totalno zasralo moju temu. Nula bodova neka racionalna rasprava. Sve navijanje i retardirani osobni napadi uz naprdeno uzivanje u nekim brutalnostima.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 17:53 

Velebit je napisao/la:
Istih 7,8 ljudi je totalno zasralo moju temu. Nula bodova neka racionalna rasprava. Sve navijanje i retardirani osobni napadi uz naprdeno uzivanje u nekim brutalnostima.

..nije ti smetalo lani u ožujku al kolo sreće se okreće.. :evotigana

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 18:10 

laganini je napisao/la:
Velebit je napisao/la:

..nije ti smetalo lani u ožujku al kolo sreće se okreće.

Kad je rat poceo drugi i raznolikiji ljudi su pisali. Ja ovu temu vise ni ne citam uvik ista sranja krugodrk

Ti, primarijus, bosnjo007 i neman trolate al ka za ukr
Dutch drmag i markan mrvicu manje neugodni ali u sustini je to podjebavanje prorusa i spamanje nekih low res videa
Bobovac i divizija effortpostaju gube sate nadjebavajuci se
Legionar i jos par Srba ugl klonovi, drugi akauntovi tipicno nerealno procjenjuju ruske prilike

Dosadno.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 18:12 

Velebit je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Kad je rat poceo drugi i raznolikiji ljudi su pisali. Ja ovu temu vise ni ne citam uvik ista sranja krugodrk

Dutch drmag i markan mrvicu manje neugodni ali u sustini je to podjebavanje prorusa i spamanje nekih low res videa
Legionar i jos par Srba ugl klonovi, drugi akauntovi tipicno nerealno procjenjuju ruske prilike

Dosadno.

..zaboravljaš da je ovo forum prije svega i bitan je stav a ne izričaj..al ostajem pri tome da ti sad vise smeta.. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 19:46 

Velebit je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Dosadno.

Gdje sam nerealno procijenio ruske prilike? Zanima me da vidim gdje griješim?
I čiji sam to klon?
Ja tvrdim da daleko od toga da im ide kako su zamislili, da imaju ogromne gubitke, prvi sam na forumu ismijavao strategiju “mljevenja mesa”, što je najobičnija propagadna jer Bahmut nije bio zauzet tako dugo.

Ali generalno smatram da ovo dobijaju, jer imaju više stanovnika, više artiljerije, dovoljno resursa i jednako odlučnosti kao i Ukrajinci. Ovo nije drugi svjetski rat sa velikim pomjeranjima crte, već kao prvi svjetski rat što se crte jako sporo pomjeraju i ide se na iscrpljivanje.

I šta smatram za pobjedu: zadržavaju kontrolu određenog dijela teritorije Ukrajine, koji će biti veći od ovog sad, te dolazi zamrznuti konflikt, vjerovatno labaviji od korejskog. Rusima je neki globalni cilj uzeti rusko govoreće područje, sad koliko će ratova trebati, teško je reći. Mislim da nemaju motivacije da uzmu ukrajinski dio, jer će biti veliki problem to zadržati i staviti pod svoje.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 19:50 

Takođe sam rekao da će Rusi koristiti nuklearno oružje, ako počnu gubiti. Tako da su Ukrajinci osuđeni na propast.
Ukrajinci su predali nuklearno oružje i od tada su osuđeni na propast. A morali su ga dati jer su Rusi, ali i SAD, tako tražili, nezavisnost ne bi mogli imati bez toga. Osuđeni su biti pod ruskom kontrolom, u ovoj ili onoj formi, jednostavno su previše veliki i bitni da bi ih Rusi dali.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 19:53 

Velebit je napisao/la:

Dosadno.

Gdje sam nerealno procijenio ruske prilike? Zanima me da vidim gdje griješim?
I čiji sam to klon?
Ja tvrdim da daleko od toga da im ide kako su zamislili, da imaju ogromne gubitke, prvi sam na forumu ismijavao strategiju “mljevenja mesa”, što je najobičnija propagadna jer Bahmut nije bio zauzet tako dugo.

Ali generalno smatram da ovo dobijaju, jer imaju više stanovnika, više artiljerije, dovoljno resursa i jednako odlučnosti kao i Ukrajinci. Ovo nije drugi svjetski rat sa velikim pomjeranjima crte, već kao prvi svjetski rat što se crte jako sporo pomjeraju i ide se na iscrpljivanje.

I šta smatram za pobjedu: zadržavaju kontrolu određenog dijela teritorije Ukrajine, koji će biti veći od ovog sad, te dolazi zamrznuti konflikt, vjerovatno labaviji od korejskog. Rusima je neki globalni cilj uzeti rusko govoreće područje, sad koliko će ratova trebati, teško je reći. Mislim da nemaju motivacije da uzmu ukrajinski dio, jer će biti veliki problem to zadržati i staviti pod svoje.

..znaci nista od denacinifikcije Ukrajine..pa cemu lazi sve vrime.. :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 20:48 

I šta smatram za pobjedu: zadržavaju kontrolu određenog dijela teritorije Ukrajine, koji će biti veći od ovog sad, te dolazi zamrznuti konflikt, vjerovatno labaviji od korejskog.

postoji velika razlika između ovog i korejskog sukoba.

nakon zamrzavanja korejskog sukoba, SAD je nastavio militarizaciju južne Koreje, Rusi to nće dozvoliti ostatku Ukrajine. Mrcvariti će ga dok ovi ne odustanu od NATO i od militarizacije ili dok potpuno populacijski ne kolabriraju (a to bi moglo biti već za 5-6 godina ovim tempom)

Rusi neće dozvoliti instalacije strateškog NATO oružanja u Ukrajini i dok god se od toga ne odustane mrcvariti će krnju Ukrajinu stalnim bobmardiranjem i uništavanjem svega što uspiju i raseljavanjem preostalog stanovništva.

Uvjet mira je demilitarizacija i nje će biti ili će rat trajati xy godina, dok Ukrajina ne bude sasvim prazna i slomljena.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 20:51 

divizija je napisao/la:
I šta smatram za pobjedu: zadržavaju kontrolu određenog dijela teritorije Ukrajine, koji će biti veći od ovog sad, te dolazi zamrznuti konflikt, vjerovatno labaviji od korejskog.

postoji velika razlika između ovog i korejskog sukoba.

nakon zamrzavanja korejskog sukoba, SAD je nastavio militarizaciju južne Koreje, Rusi to nće dozvoliti ostatku Ukrajine. Mrcvariti će ga dok ovi ne odustanu od NATO i od militarizacije ili dok potpuno populacijski ne kolabriraju (a to bi moglo biti već za 5-6 godina ovim tempom)

Rusi neće dozvoliti instalacije strateškog NATO oružanja u Ukrajini i dok god se od toga ne odustane mrcvariti će krnju Ukrajinu stalnim bobmardiranjem i uništavanjem svega što uspiju i raseljavanjem preostalog stanovništva.

Uvjet mira je demilitarizacija i nje će biti ili će rat trajati xy godina, dok Ukrajina ne bude sasvim prazna i slomljena.

..a ako Rusk ekonomija ima snage da nekog mrcvari..jos jedna od niz tvoji retorički isprdaka..uzmi povjest i uci vjerojatno si jos mlad..

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 21:11 

Velebit je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Dosadno.

Ooo, Kutuzov, nismo te odmah prepoznali, sorry :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 21:50 

Jel netko gledao crtani "Potraga za Nemom"? Kad ribe bježe u vrećici s vodom u ocean i onda vrećica pluta na površini i jedna riba kaže "i šta sad ? "

Na to me podsjeća ovo zauzimanje Bahmuta

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 22:21 

Ja ne znam što ovo pojedini pišu da je eto nekakvo zamrzavanje konflikta pozitivno za Rusiju? U kom smislu?

Pa zamrzavanje konflikta je poraz Rusije. Nakon Zamrzavanja konflikta Zapad će Ukrajinu načičkati naoružanjem. Neće žaliti novaca. Biće Ukrajina na sisi US i EU. Vjerojatno će dobiti i nuklearno naoružanje. Može ga i sama proizvesti.
Za 5 godina će Ukrajina naoružana do zuba krenuti u napad. U svoju Oluju.

Ovo je Rusiji jedinstvena prigoda da slome Ukrajinu, nikada je više neće imati.

Što Rusi dobijaju zamrzavanjem? Krim? Imali su ga i prije. Ono malo teritorija oko Donjecka i Luganska? Eto Rusiji fali teritorija, premalo ga ima.
Ovaj rat je pokrenut s jasnim ciljem da se eliminira antiruska Ukrajina i uspostavi proruska. Ako to nije moguće onda shebati Ukrajinu toliko da za Rusiju bude što manje opasna.
I sad bi neki "zamrzavali" da upeterostruče antirusku Ukrajinu??

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 22:23 

..pametan covik vec zna da je Rusija izgubila rat..

Vrh

PostPostano: 03 lip 2023, 22:30 

Bobovac je napisao/la:
Ja ne znam što ovo pojedini pišu da je eto nekakvo zamrzavanje konflikta pozitivno za Rusiju? U kom smislu?

Pa zamrzavanje konflikta je poraz Rusije. Nakon Zamrzavanja konflikta Zapad će Ukrajinu načičkati naoružanjem. Neće žaliti novaca. Biće Ukrajina na sisi US i EU. Vjerojatno će dobiti i nuklearno naoružanje. Može ga i sama proizvesti.
Za 5 godina će Ukrajina naoružana do zuba krenuti u napad. U svoju Oluju.

Ovo je Rusiji jedinstvena prigoda da slome Ukrajinu, nikada je više neće imati.

Što Rusi dobijaju zamrzavanjem? Krim? Imali su ga i prije. Ono malo teritorija oko Donjecka i Luganska? Eto Rusiji fali teritorija, premalo ga ima.
Ovaj rat je pokrenut s jasnim ciljem da se eliminira antiruska Ukrajina i uspostavi proruska. Ako to nije moguće onda shebati Ukrajinu toliko da za Rusiju bude što manje opasna.
I sad bi neki "zamrzavali" da upeterostruče antirusku Ukrajinu??

Priliku su propustili prije godinu dana kada je Kijev gotovo bio pred padom, da su tada udarili s većim snagama možda bi u Ukrajini već bio proruski režim, ovako su u glibu iz kojeg im nema laka izlaska.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1446, 1447, 1448, 1449, 1450, 1451, 1452 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: