|
|
Stranica: 41/44.
|
[ 1093 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 10:24 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Po Srbima. Mi mislimo da treba i biće naša Prijestolnica. A ovo sve što vidiš je tek početak. Naš Rašo je rekao da će srpsko Sarajevo imati 150.000 stanovnika i imaće 150.000 stanovnika. Ne bi ti škodilo da malo bolje naučiš pravopis Srpskog jezika. Na istočnoj i zapadnoj varijanti Srpskog jezika pravilno se kaže prestonica.. Ja na inostranim forumuma pišem isključivo jezikom bošnjačkog naroda. Citat:
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 10:27 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ne bi ti škodilo da malo bolje naučiš pravopis Srpskog jezika. Na istočnoj i zapadnoj varijanti Srpskog jezika pravilno se kaže prestonica.. Malo "s" u "srpski jezik"! Ostalo si u pravu. Ali nemoj biti strog. Njemu se ponekad omakne hrvatski izraz umesto srpskog. Npr. "regija" umesto "region"! Agituje za I.S. da bude glavni grad zato da bi Banjaluku ocistio od srpskih institucija i tako je pripemio da postane hrvatska. I misli da mu sve prolazi samo ako kaze "Mi, Srbi, ovo, ono..."! On je kobajagi "Srbin" koji govori u ime Srba. Pa je tako nedavno priznavao poraz od Hrvata i divio se njihovom junastvu u Vukovaru. Srbi to bas tako govore i rade. Evo opet Ace Bosanskog Srbina. Čovjek od riječi. Baš su nedavno moj Mile i Aca spominjali tebe i takve poput tebe. Kažu ti da si ***. A što se tiče Vukovara meni uopšte nije problem da pohvalim neprijateljske vojnike Hvalio sam i tvoje Bosance kako su imali muda do poda da vodovodnim cijevima idu na Srbe. Nisu imali mozga al su imali muda.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 12:33 |
|
|
Nije lepo to sto vredjas nekog ko ti pomaze. Ukazujuci na greske koje pravis u svom nastojanju da stvoris uverenje da si Srbin, samo ti pomazem da ih otklonis, da ih ne ponavljas. A pomoci cu ti malo i oko logike. Kad nesto kazes, vodi racuna kakav princip proistice iz tvog iskaza. Ako ti smeta isticanje identitetske veze zemlje Bosne i Srba, onda to smeta i kod Rase na kojeg se pozivas. Ili to, ili bi se moglo reci da lupetas bez ikakvog smisla. Ako muslimani nemaju mozak zato sto su slabije naoruzani krenuli na Srbe, onda tvoji sunarodnici u Vukovaru takodje nisu imali mozga, buduci da su i oni slabije naoruzani krenuli na Srbe. Je l' tako? Znaci, nema smisla da kazes: Ja sam pametan jer jedem jabuke, a ti si glup jer jedes jabuke. A tvoja prica je otprilike takva.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 12:39 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: :001_cool Nije lepo to sto vredjas nekog ko ti pomaze. Ukazujuci na greske koje pravis u svom nastojanju da stvoris uverenje da si Srbin, samo ti pomazem da ih otklonis, da ih ne ponavljas. A pomoci cu ti malo i oko logike. Kad nesto kazes, vodi racuna kakav princip proistice iz tvog iskaza. Ako ti smeta isticanje identitetske veze zemlje Bosne i Srba, onda to smeta i kod Rase na kojeg se pozivas. Ili to, ili bi se moglo reci da lupetas bez ikakvog smisla. Ako muslimani nemaju mozak zato sto su slabije naoruzani krenuli na Srbe, onda tvoji sunarodnici u Vukovaru takodje nisu imali mozga, buduci da su i oni slabije naoruzani krenuli na Srbe. Je l' tako? Znaci, nema smisla da kazes: Ja sam pametan jer jedem jabuke, a ti si glup jer jedes jabuke. A tvoja prica je otprilike takva. Jesi li slušao mog Acu i Dodika? Oni kažu da si ti jedno veliko bosansko ***. Prošlost Bosne je svakako srpska. Ali sadašnjost i budućnist nisu i neće biti. Naša sadašnjosti i budućnost su Srbija. I možeš li opet da odeš sa ovog foruma pošto ništa ne smrdi od kad tebe nema.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 12:46 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: :001_cool Nije lepo to sto vredjas nekog ko ti pomaze. Ukazujuci na greske koje pravis u svom nastojanju da stvoris uverenje da si Srbin, samo ti pomazem da ih otklonis, da ih ne ponavljas. A pomoci cu ti malo i oko logike. Kad nesto kazes, vodi racuna kakav princip proistice iz tvog iskaza. Ako ti smeta isticanje identitetske veze zemlje Bosne i Srba, onda to smeta i kod Rase na kojeg se pozivas. Ili to, ili bi se moglo reci da lupetas bez ikakvog smisla. Ako muslimani nemaju mozak zato sto su slabije naoruzani krenuli na Srbe, onda tvoji sunarodnici u Vukovaru takodje nisu imali mozga, buduci da su i oni slabije naoruzani krenuli na Srbe. Je l' tako? Znaci, nema smisla da kazes: Ja sam pametan jer jedem jabuke, a ti si glup jer jedes jabuke. A tvoja prica je otprilike takva. Jesi li slušao mog Acu i Dodika? Oni kažu da si ti jedno veliko bosansko ***. Prošlost Bosne je svakako srpska. Ali sadašnjost i budućnist nisu i neće biti. Naša sadašnjosti i budućnost su Srbija. I možeš li opet da odeš sa ovog foruma pošto ništa ne smrdi od kad tebe nema. Ne vredi razgovarati s tobom kad su nam ciljevi razgovora razliciti. Strejt muskarci brinu da im prica bude logicna, da ne ispadnu glupi. Dok vama gejevima, kao i zenama, bitno je da nadlajete, da nadvredjate, a to da li pricate besmislice i gluposti uopste vam nije bitno.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 12:53 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jesi li slušao mog Acu i Dodika? Oni kažu da si ti jedno veliko bosansko ***. Prošlost Bosne je svakako srpska. Ali sadašnjost i budućnist nisu i neće biti. Naša sadašnjosti i budućnost su Srbija. I možeš li opet da odeš sa ovog foruma pošto ništa ne smrdi od kad tebe nema. Ne vredi razgovarati s tobom kad su nam ciljevi razgovora razliciti. Strejt muskarci brinu da im prica bude logicna, da ne ispadnu glupi. Dok vama gejevima, kao i zenama, bitno je da nadlajete, da nadvredjate, a to da li pricate besmislice i gluposti uopste vam nije bitno. Jesi li slušao mog Acu i Mileta? Oni su isto pričali o ciljevima govana koji Srbe zovu "bosanskim". Poslušaj. Baš su lijepo opisali ***. A i Gradonačelnik našeg glavnog Grada Beograda je lijepo opisao ***.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 12:59 |
|
|
Pa to ti treba da odradis. Lepo citiras i jednog i drugog, i navedes u kojem minutu su to sto si citirao rekli. A onda to povezes sa svojim stavovima, a i sa mojim u vidu kontraargumenta. Pa onda se zapitas da li njih dvojica vredjaju i Rasu i Seselja, Arsenija Jovanovica, Muharema Bazdulja. Onda zakljucis da im nije namera da te ljude vredjaju, pa se onda zapitas zasto jedni kazu jedno, a drugi drugo. I na kraju to razresis i objasnis nam svima do cega si dosao. Bez toga, tvoja prica je puna praznina, sto bi trebalo da te zabrine, a ne da brines kako da se nadlajavas kao neki derpe.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 13:08 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Pa to ti treba da odradis. Lepo citiras i jednog i drugog, i navedes u kojem minutu su to sto si citirao rekli. A onda to povezes sa svojim stavovima, a i sa mojim u vidu kontraargumenta. Pa onda se zapitas da li njih dvojica vredjaju i Rasu i Seselja, Arsenija Jovanovica, Muharema Bazdulja. Onda zakljucis da im nije namera da te ljude vredjaju, pa se onda zapitas zasto jedni kazu jedno, a drugi drugo. I na kraju to razresis i objasnis nam svima do cega si dosao. Bez toga, tvoja prica je puna praznina, sto bi trebalo da te zabrine, a ne da brines kako da se nadlajavas kao neki derpe. A zašto Aco Bosančino raspala? Jel ti teško pogledati govore Ace i Milorada u Jasenovcu? Gledaš raznorazne bosanske ****** a teško ti da pogledaš 2 Srbina?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 13:13 |
|
|
Milorad - 1.52.00 Aleksandar - 2.11.00 Šapić - 9.00
Dio si ozbiljnog projekta protiv Srba dušmane. Nadam se da će jednog dana takvi kao ti biti hapšeni i ispitivani.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 01 svi 2023, 19:20 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ne bi ti škodilo da malo bolje naučiš pravopis Srpskog jezika. Na istočnoj i zapadnoj varijanti Srpskog jezika pravilno se kaže prestonica.. Malo "s" u "srpski jezik"! Ostalo si u pravu. Ali nemoj biti strog. Njemu se ponekad omakne hrvatski izraz umesto srpskog. Npr. "regija" umesto "region"! Agituje za I.S. da bude glavni grad zato da bi Banjaluku ocistio od srpskih institucija i tako je pripemio da postane hrvatska. I misli da mu sve prolazi samo ako kaze "Mi, Srbi, ovo, ono..."! On je kobajagi "Srbin" koji govori u ime Srba. Pa je tako nedavno priznavao poraz od Hrvata i divio se njihovom junastvu u Vukovaru. Srbi to bas tako govore i rade. Povuklo me kad sam učio njemački jezik . Pa sve sam nazive jezika počeo pisati velikim slovima
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 01:33 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: Prelepo
trebalo bi I. Sarajevo, doduše, da ima malo više sadržaja, bar jedan tržni centar, klizalište, otvorene bazene, da se dovede u red stadion Slavije itd.
otom potom, bombona će to biti prava. Imamo 4 tržna centra; Kort,Bingo,Tropic,Tom(Konzum). Uskoro se otvara peti tržni centar Đurić market. Ljudi ovdje zaboravljaju da su vladajući u našim opštinama uglavnom seljoberi,sem gradonačelnika Ćosića koji odskače. Klizalište i otvoreni bazeni su daleka priča. Trebs zato dosta para. Ne da će taj projekat dosta koštati već treba i pare oprati. Meni je predratna Dobrinja idealna gradnja kako je trebalo na ovoj ledini nastaviti. Eventualno Novi Beograd. Novi Beograd je ruglo kakvo nema nigde, sve nabacano i nikakvo ima par dobrih blokova poput Belvila ili 28 / 29 (oko arene), ali su ti manje - više za buržoaziju. Istočno Sarajevo je definitivno mnogo civilnije, humanije, lepše na oko
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 01:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Meni to IS izgleda vrlo dobro, prozujao sam ove zime malo više. Općenito Sarajevo cijelo nije nikad bolje izgledalo. Malo previše stihijske bespravne gradnje kod zelenila. Sarajevljani muslimani se ko fol nešto bune zbog entitetske linije (takoreći granice), a u suštini oni kroz kanton Sarajevo i raspodelu sredstava kantonima u okviru federacije enormno profitiraju.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 01:39 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Agituje za I.S. da bude glavni grad zato da bi Banjaluku ocistio od srpskih institucija i tako je pripemio da postane hrvatska. paranoičan si aleksije radicevic je napisao/la: misli da mu sve prolazi samo ako kaze "Mi, Srbi, ovo, ono..."! On je kobajagi "Srbin" koji govori u ime Srba. Pa je tako nedavno priznavao poraz od Hrvata i divio se njihovom junastvu u Vukovaru. Srbi to bas tako govore i rade. on preteruje, kao što ti preteruješ u drugu stranu sa svojom kroatofobijom koju baziraš na emocijama umesto zajedničkom interesu. Zagreb će morati kadtad da sagleda realnost i prizna parčanje Bejha. I tu srbi treba da traže svoj interes, a ne da se krve sa njima ko isfrustrirani Čipuljčanin
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 01:47 |
|
|
Bosna je vazda bila srpska, ali ukoliko neko želi da se identifikuje samo kao Srbin umesto Bosanski, Krajiški, Hercegovački itd. Srbin to je ok, lično uverenje.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 03:26 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Imamo 4 tržna centra; Kort,Bingo,Tropic,Tom(Konzum). Uskoro se otvara peti tržni centar Đurić market. Ljudi ovdje zaboravljaju da su vladajući u našim opštinama uglavnom seljoberi,sem gradonačelnika Ćosića koji odskače. Klizalište i otvoreni bazeni su daleka priča. Trebs zato dosta para. Ne da će taj projekat dosta koštati već treba i pare oprati. Meni je predratna Dobrinja idealna gradnja kako je trebalo na ovoj ledini nastaviti. Eventualno Novi Beograd. Novi Beograd je ruglo kakvo nema nigde, sve nabacano i nikakvo ima par dobrih blokova poput Belvila ili 28 / 29 (oko arene), ali su ti manje - više za buržoaziju. Istočno Sarajevo je definitivno mnogo civilnije, humanije, lepše na oko Meni je blok 33 najljepšio dio Novog Beograda (blizu Genexa). Ima dosta zelenila,parkova,dovoljan razmak između zgrada. Zgrade jesu malo sive okolo,ali zato isred svake zgrade parkić manji i klupice. O širini saobraćajnica i trotoara da ne pričam. Ovdje kad ugrije u I. Sa nemaš ni klupe ni drvoreda. Dva neka parka a naselilo se puno ljudi. Uveče ljeti ne možeš se okrenuti.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 04:07 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: Novi Beograd je ruglo kakvo nema nigde, sve nabacano i nikakvo
ima par dobrih blokova poput Belvila ili 28 / 29 (oko arene), ali su ti manje - više za buržoaziju.
Istočno Sarajevo je definitivno mnogo civilnije, humanije, lepše na oko Meni je blok 33 najljepšio dio Novog Beograda (blizu Genexa). Ima dosta zelenila,parkova,dovoljan razmak između zgrada. Zgrade jesu malo sive okolo,ali zato isred svake zgrade parkić manji i klupice. O širini saobraćajnica i trotoara da ne pričam. Ovdje kad ugrije u I. Sa nemaš ni klupe ni drvoreda. Dva neka parka a naselilo se puno ljudi. Uveče ljeti ne možeš se okrenuti. bitno da ima mesta i prostora da se gradi, otom potom. Svakako da treba u urbanističkom planu da se doda poneki park / unutrašnje dvorište / drvored itd. Svakako ne može da se poredi I.S. koje je na pljuvometar od Jahorine šumovite, koja je okružena gustom šumom sa NBG, gde svaki blok ima po par drveća i gde je šuma misaona imenica. NBG je dobar zato što je praktičan, vrlo jednostavan za transport, gradski prevoz je dobar i relativno je lak za snalaženje. S druge strane je vizuelno grozan. Možda sa strane izgleda ljudima fascinantno ti široki bulevari, drvoredi i visoke zgrade, ali lokalci su navikli pa im se sve to smučilo i najradije bi se preselili u novogradnju sa druge strane Save
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 09:45 |
|
|
Istočno Sarajevo ima nenormalno puno parkova i zelenih površina. Samo što nismo još skontali kako da nam drvo naraste 30 metara za par godina. Izgleda da ćemo to morati čekati.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 10:06 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 02 svi 2023, 14:14 |
|
|
Organizovali smo Olimpijadu, šta je za sarajevske Srbe napraviti jezero.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 18 svi 2023, 09:24 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 18 svi 2023, 09:34 |
|
|
Kombinovano hotelske jedinice i stambene. Citat: Starting price of the property from $245,000 Pola miliona jbt Apsolutno impresivno. Ovako nešto još nije izgrađeno na ovim prostorima. Kažu da je investitor iz Turske. https://trebevichills.com/en/home/
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 18 svi 2023, 11:39 |
|
|
Da se šokiram što planinu pretvarate u grad? Šokiran sam, jednako kao i Bjelašnicom šta se radi od planine. Fuj!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 18 svi 2023, 11:50 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Da se šokiram što planinu pretvarate u grad? Šokiran sam, jednako kao i Bjelašnicom šta se radi od planine. Fuj! Znači smetaju ti ovako prelepe građevine a nije ti smetalo kad ste vi pravili ušljivu mahalu od planina? Jah to je taj Muja estetičar. Znamo mi Mujo šta tebi smeta. Prelepi Srpski svet iznad glave, iznad ružne i prljave kasabe.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 18 svi 2023, 11:56 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Istočno Sarajevo Postano: 18 svi 2023, 13:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|