|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 150 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nebula
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 15:41 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8167 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
BiH je protektorat medjunarodne zajednice uspostavljen medjunarodnim mirovnim sporazumom.
ovo napisati na tabli kredom ako treba 100 puta dok ne udje u glavu.
Protektorat kao sto mu ime kaze ima protekciju onih ciji je protektorat. Ako te protekcije nestane nestat ce i protektorat. Logicno.
U protektoratu BiH protektor svoju vlast obezbjedjuje preko US, PIC-a, VP i NATO snaga.
Svaki pokusaj iznutra da se skine vlast ptotekora zavrsit ce neuspjesno OSIM ako protektor to sam zeli.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 15:44 |
|
|
Nebula je napisao/la: BiH je protektorat medjunarodne zajednice uspostavljen medjunarodnim mirovnim sporazumom.
Protektorat kao sto mu ime kaze ima protekciju onih ciji je protektorat. Ako te protekcije nestane nestat ce i protektorat. Logicno.
U protektoratu BiH protektor svoju vlast obezbjedjuje preko US, PIC-a, VP i NATO snaga.
Svaki pokusaj iznutra da se skine vlast ptotekora zavrsit ce neuspjesno OSIM ako protektor to sam zeli. Da li ti imaš lično mišljenje o tome umesto što samo prikazuješ to nenormalno stanje.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 15:47 |
|
|
Kakve su reakcije hrvatskih politicara iz BiH i zasto ovo ne podrzavaju?
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 15:55 |
|
|
Nebula je napisao/la: BiH je protektorat medjunarodne zajednice uspostavljen medjunarodnim mirovnim sporazumom.
Svaki pokusaj iznutra da se skine vlast ptotekora zavrsit ce neuspjesno OSIM ako protektor to sam zeli. Naravno ali svaki poredak kad tad propadne. Propao je Versaj i Kraljevina, propala je Jalta i SFRJ, propasce i Pax Americana i BiH sa njim. Muslimani da su pametni sami bi inicirali raspad i postavljali uslove umesto da cekaju neizbezno kada se nece mnogo pitati. Ista greska kao i kod Srba u obe Jugoslavije.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:02 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Kakve su reakcije hrvatskih politicara iz BiH i zasto ovo ne podrzavaju? Koncentrirajmo se na izbor Marina Vukoje u ustavni sud.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:13 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8167 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Teranova 2 je napisao/la: Nebula je napisao/la: BiH je protektorat medjunarodne zajednice uspostavljen medjunarodnim mirovnim sporazumom.
Svaki pokusaj iznutra da se skine vlast ptotekora zavrsit ce neuspjesno OSIM ako protektor to sam zeli. Da li ti imaš lično mišljenje o tome umesto što samo prikazuješ to nenormalno stanje. Naravno da imam. Ovaj protektorat je nazalost jedina mogucnost da BiH opstane u ovim granicama. A promjena granica kao rezultat genocida nakon osnivanja UNa bila bi katastrofa za planetu. Licno sam spreman podnjeti zrtvu i zivjeti u protektoratu. Sve za planetu zemlju
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:32 |
|
|
potpuno je nebitno da li ga ti ili ja priznajemo. Protektor ga priznaje.
Odbijanjem da zastiti svoj protektorat nas protektor bi doveo do mijenjanja granica koje bi bilo rezulatat genocida kojeg protektor priznaje kao genocid. Mozda i hoce. Evo pred nama je. Ako je to ok za zapadni svijet ok je i za mene. Nisam ja presudio da je to genocid vec upravo sud sa zapada.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:42 |
|
|
Nebula je napisao/la: potpuno je nebitno da li ga ti ili ja priznajemo. Protektor ga priznaje.
Odbijanjem da zastiti svoj protektorat nas protektor bi doveo do mijenjanja granica koje bi bilo rezulatat genocida kojeg protektor priznaje kao genocid. Mozda i hoce. Evo pred nama je. Ako je to ok za zapadni svijet ok je i za mene. Nisam ja presudio da je to genocid vec upravo sud sa zapada. Sad, vi ne živite pored Protektora (sa velikim P) nego pored nas. A to je bitnije.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:42 |
|
|
Ustavni Sud je prekrsio pravilnik o radu koji je sam usvojio. Sjednica nije mogla biti odrzana jer nije bilo nikoga iz RS. I protektor sa velikim P ne postoji. Cak da i postoji ne smije raditi protiv mirovnog sporazuma.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:44 |
|
|
Nebula je napisao/la: potpuno je nebitno da li ga ti ili ja priznajemo. Protektor ga priznaje.
Odbijanjem da zastiti svoj protektorat nas protektor bi doveo do mijenjanja granica koje bi bilo rezulatat genocida kojeg protektor priznaje kao genocid. Mozda i hoce. Evo pred nama je. Ako je to ok za zapadni svijet ok je i za mene. Nisam ja presudio da je to genocid vec upravo sud sa zapada. Sve presude u Haagu su presude pojedincima. Ako je Radovan kriv on je osuđen, neće zbog toga ispaštati srpski narod. Srpski narod i dalje ima jednaka kolektivna prava.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:52 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Ustavni Sud je prekrsio pravilnik o radu koji je sam usvojio. Sjednica nije mogla biti odrzana jer nije bilo nikoga iz RS. I protektor sa velikim P ne postoji. Cak da i postoji ne smije raditi protiv mirovnog sporazuma. ne moze pravilnik biti iznad Ustava. A ustav kaze da kvorum cini 5 sudija bez obzira kojih 5.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:53 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nebula je napisao/la: potpuno je nebitno da li ga ti ili ja priznajemo. Protektor ga priznaje.
Odbijanjem da zastiti svoj protektorat nas protektor bi doveo do mijenjanja granica koje bi bilo rezulatat genocida kojeg protektor priznaje kao genocid. Mozda i hoce. Evo pred nama je. Ako je to ok za zapadni svijet ok je i za mene. Nisam ja presudio da je to genocid vec upravo sud sa zapada. Sve presude u Haagu su presude pojedincima. Ako je Radovan kriv on je osuđen, neće zbog toga ispaštati srpski narod. Srpski narod i dalje ima jednaka kolektivna prava. Nisi nikad cuo da se kriminalcu oduzme imovina stecena kriminalnim djelom za koje je osudjen? RS je stecena kriminalnim djelom za koje su osudjeni Karadzic, Mladic i drugi presudjeni za genocid.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:56 |
|
|
Nebula je napisao/la: Nisi nikad cuo da se kriminalcu oduzme imovina stecena kriminalnim djelom za koje je osudjen? RS je stecena kriminalnim djelom za koje su osudjeni Karadzic, Mladic i drugi presudjeni za genocid.
Ovo je već težak bezobrazluk i vređanje.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nebula je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sve presude u Haagu su presude pojedincima. Ako je Radovan kriv on je osuđen, neće zbog toga ispaštati srpski narod. Srpski narod i dalje ima jednaka kolektivna prava.
Nisi nikad cuo da se kriminalcu oduzme imovina stecena kriminalnim djelom za koje je osudjen? RS je stecena kriminalnim djelom za koje su osudjeni Karadzic, Mladic i drugi presudjeni za genocid. Ah da, famozno staro "Moraju se "implementirati" presude suda u Haagu", to u zadnje vrijeme ponavlja samo Mehmedović. Srbima oduzeti RS zbog Karadžića, Hrvatima kantone i konstitutivnost općenito zbog "UZP". Nije čudo da je politika Bošnjaka dodatno poludjela nakon što se ništa značajno nije dogodilo nakon presuda HB šestorci i Karadžiću i Mladiću. Nažalost, ispostavilo se da su bili ozbiljni kad su govorili o individualizaciji krivnje. RS ne pripada Karadžiću niti Mladiću, pa im se ne može oduzeti. Isto kao što kantoni ili ustav ne pripadaju Praljku.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:58 |
|
|
Ustavni sudija Zlatko Knezevic: Citat: Odgovorio sam da ne postoji odluka, da je nemoguće donijeti tu odluku, jer je suprotno pravilima Ustavnog suda. E, sad, taj famozni član 39 kaže da se sjednica održava ako je prisutno najmanje troje sudija iz FBiH i najmanje jedan sudija kojeg je birala Narodna skupština. Ako je opravdano odsustvo sudija, onda se sjednica odgađa, a ako je neopravdano, odgađa se i zakazuje sljedeća. Dakle, potpuno besmislena priča i to me u najmanju ruku zgrozilo", ispričao je.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:58 |
|
|
Šta bi sa Mahmuljinom? Traži li ga ko ili....
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 16:59 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sve presude u Haagu su presude pojedincima. Ako je Radovan kriv on je osuđen, neće zbog toga ispaštati srpski narod. Srpski narod i dalje ima jednaka kolektivna prava.
Nisi nikad cuo da se kriminalcu oduzme imovina stecena kriminalnim djelom za koje je osudjen? RS je stecena kriminalnim djelom za koje su osudjeni Karadzic, Mladic i drugi presudjeni za genocid. To je vaša velika zabluda. RS nije stečena genocidom nego potpisom u Daytonu. Kad je Alija potpisao Dayton, tada se složio sa postojanjem RS.
1035 of 2558 - 40.46%
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 17:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nebula je napisao/la: Nisi nikad cuo da se kriminalcu oduzme imovina stecena kriminalnim djelom za koje je osudjen? RS je stecena kriminalnim djelom za koje su osudjeni Karadzic, Mladic i drugi presudjeni za genocid.
To je vaša velika zabluda. RS nije stečena genocidom nego potpisom u Daytonu. Kad je Alija potpisao Dayton, tada se složio sa postojanjem RS. Drukčiji argument. RS nije privatno vlasništvo Karadžića i Mladića, pa da im se može oduzeti jer su ih krivično osudili na sudu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 17:02 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: RS ne pripada Karadžiću niti Mladiću, pa im se ne može oduzeti. Isto kao što kantoni ili ustav ne pripadaju Praljku. Mislim da muslimani to znaju, nego su se nadali kolektivnoj presudi Srbima i Hrvatima kao narodima.
1035 of 2558 - 40.46%
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 17:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mislim da muslimani to znaju, nego su se nadali kolektivnoj presudi Srbima i Hrvatima kao narodima.
To je već psihopatologija.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 17:04 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nebula je napisao/la: Nisi nikad cuo da se kriminalcu oduzme imovina stecena kriminalnim djelom za koje je osudjen? RS je stecena kriminalnim djelom za koje su osudjeni Karadzic, Mladic i drugi presudjeni za genocid.
Ah da, famozno staro "Moraju se "implementirati" presude suda u Haagu", to u zadnje vrijeme ponavlja samo Mehmedović. Srbima oduzeti RS zbog Karadžića, Hrvatima kantone i konstitutivnost općenito zbog "UZP". Nije čudo da je politika Bošnjaka dodatno poludjela nakon što se ništa značajno nije dogodilo nakon presuda HB šestorci i Karadžiću i Mladiću. Nažalost, ispostavilo se da su bili ozbiljni kad su govorili o individualizaciji krivnje. RS ne pripada Karadžiću niti Mladiću, pa im se ne može oduzeti. Isto kao što kantoni ili ustav ne pripadaju Praljku. pa eto ne moraju se oduzeti. Ali da im se prizna da se odcjepe? Hajde evo vidjecemo. Pred nama je
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 17:06 |
|
|
Nebula je napisao/la: pa eto ne moraju se oduzeti. Ali da im se prizna da se odcjepe? Hajde evo vidjecemo. Pred nama je Vi nikome nećete određivati hoće li se otcepiti ili ne. Nama naročito.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 17:06 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Ustavni sudija Zlatko Knezevic: Citat: Odgovorio sam da ne postoji odluka, da je nemoguće donijeti tu odluku, jer je suprotno pravilima Ustavnog suda. E, sad, taj famozni član 39 kaže da se sjednica održava ako je prisutno najmanje troje sudija iz FBiH i najmanje jedan sudija kojeg je birala Narodna skupština. Ako je opravdano odsustvo sudija, onda se sjednica odgađa, a ako je neopravdano, odgađa se i zakazuje sljedeća. Dakle, potpuno besmislena priča i to me u najmanju ruku zgrozilo", ispričao je. a vi stvarno mislili da je dovoljno da povucete sudije srbe iz US i nema vise US?
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) Postano: 28 lip 2023, 17:07 |
|
|
Vi stvarno mislite da ste nevina žrtva?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, crni_bombarder, Google Adsense [Bot], Patriota, Yahoo [Bot] i 82 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|