HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 12 lis 2024, 02:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 89154 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 27 lip 2023, 21:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5477
Kreativan je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:
Promašena muslobošnjačka politika u BiH osvećuje im se i u Hrvatskoj.

https://slobodnadalmacija.hr/split/splitskom-imamu-zivot-postaje-pakao-rugaju-nam-se-pljucaju-prema-medzlisu-djeca-su-mi-odselila-gadi-mi-se-vise-1299288



To je mesdžid.
Ovakva situacija poslidica je islamističkog etničkih čišćenja Hrvata, ubijanja hrv.povratnika u Džamahiriji i bezobrazluka i nemogućnosti zapošljavanja Hrvata u džamahirijskom dilu FBiH.


Ma stranci zapišavaju ljeti, a slobodna izbacuje clickbait članke pa klix prenese da šnjoci polude.
Briga ljude na obali za Bosnom i Hercegovinom, Hrvatima u BiH i problemima, imaju svoje probleme. Za Dalmatince je BiH tamna vukojebina inficirana islamom i Bizantom u zaleđu.
No, za razliku od sjevernih Hrvata koji su tolerantni i mirno gledaju otvaranje džamija oko sebe, Dalmatinci imaju urođenu refleksnu agresivnu reakciju na bilo što vezano za islam.
Jedini poznati pojmovi su katolicizam ili sekularnost, islamu, čak i pravoslavlju nema mjesta.
Ne znam kako splitski imam namjerava izgraditi džamiju u Splitu, najavljuje je godinama i naglasi svaki put kako će biti mala i nevidljiva. :zubati
Kad Splićani ugledaju minaret, bit će nereda, nemaju pardona. =))


Sad kad si spomenuo njihove snove o gradnji džamije u Splitu...
Moderatori, ne uzmite nam za zlo na malo odstupanje od glavne teme, otvorite novu i iskopirajte postove iz ove teme koji se odnose na ovu temu.

Daklen, splitske socijalističke vlasti su čini se, 1989. muslimaniman odobrile gradnju džamije na splitskon Divjen Istoku, Dragovodaman koje su onda bile ono nigradniselo na rubu oko grada. Redovni autobusi nisu vozili do onamo. Stanovništvo 99,9% Hrvati iz Zagore, z.Hercegovine i Tropolja.

Onda dojdoše ratne godine, mi udomili bh.muslimane, sklonili ih od nevoje, a onda nan zabiše nož u leđa. A bili su agilnije krenuli za gradnju džamije, baš ratnih godina. Nije to propali zbog privatnog vlasništva čestice koju su in dodilili. Ekipa je popizdila.

Iz 2007.
https://www.islamskazajednica.ba/index.php/vijesti/aktuelno/563-gradit-mo-dramiju-u-splitu

Citat:
GRADIT ĆEMO DŽAMIJU U SPLITU
Published in Mart 12, 2007Kategorija: Aktuelno
Vlasti su lokaciju za gradnju Islamskoj zajednici dodijelile još prije 18 godina, no kada su obavljene predradnje, otkriveno je da je parcela u privatnom vlasništvu
Prije nekoliko dana zatražili smo službeni razgovor s gradonačelnikom Zvonimirom Puljićem u vezi s lokacijom za džamiju u Splitu. Prostorije u kojima sada obavljamo vjersku službu za oko četiri tisuće muslimanskih vjernika u gradu su potpuno neadekvatne - rekao nam je splitski imam Vahid ef. Hadžić.
Mjesto za molitvu ovdašnjih muslimana trenutačno se nalazi u skučenom iznajmljenom prostoru u Dominisovoj, u staroj gradskoj jezgri.
- Zgrada je trošna, kad kiši, sve poplavi, imamo velikih problema sa sanitarnim čvorom, a i prostor je premali, pa osim molitve nije moguće organizirati poučavanje djece ni bilo kakve druge aktivnosti koje želimo prakticirati - požalio se splitski imam.
Zanimljiv je podatak da je još 1989. godine socijalistička vlast dodijelila Islamskoj vjerskoj zajednici lokaciju za izgradnju džamije u Splitu.
- Splitsko Izvršno vijeće nam je dodijelilo parcelu površine 2000 četvornih metara u Dragovodama, gdje smo namjeravali izgraditi mediteranski tip vjerskog objekta. Predradnje smo obavili, ali je onda počeo rat koji nam je nametnuo druge prioritete. Kad smo nedavno krenuli u realizaciju tog projekta, otkrili smo da je to zemljište privatno, pa naš problem možemo riješiti samo na način da kupimo za goleme novce tu "već dodijeljenu" zemlju - tvrdi imam Hadžić.
Imam smatra da bi gradska vlast trebala pomoći u rješavanju ovoga "gorućeg" problema za oko tisuću obitelji muslimanske vjere koje žive u Splitu i okolici.
- Pa nije Split najgori grad u Hrvatskoj pa da od svih islamskih zajednica u zemlji baš ova u Splitu ima najgore riješeno pitanje lokacije vjerskog objekta - zaključuje imam Vahid ef. Hadžić.
- Imamo odlične odnose s Poglavarstvom i vjerujemo da ćemo uskoro naći zajednički jezik - kazao nam je Salih Kadrić, predsjednik Izvršnog odbora splitskog Medžlisa.

Muftija Omerbašić: Bio bi red da Grad pomogne

muftijahr Osim Zagreba i Rijeke, gdje već postoje džamije, najviše vjernika muslimana živi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Komunistički režim nam je dodijelio zemljište koje nam se sad nudi po ogromnoj cijeni koju ne možemo platiti. Bio bi red da nam Grad pomogne u pronalaženju rješenja jer sadašnje prostorije adaptirane stare škole nikako nisu zadovoljavajuće - kaže muftija Ševko Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

(http://slobodnadalmacija.hr)


Od 25.travnja 2022.
https://slobodnadalmacija.hr/split/u-splitu-ce-se-graditi-dzamija-glavni-splitski-imam-tvrdi-da-ce-biti-sagradena-u-sklopu-islamskog-centra-i-u-skladu-s-dalmatinskom-vizurom-a-ne-po-ugledu-na-dzamije-u-kuvajtu-1187073

Citat:
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hadžić u nedjelju navečer je, predvodeći iftar, najavio da se u Splitu planira graditi islamski centar, odnosno sjedište Medžlisa i džamija te da će ti objekti biti "u skladu s dalmatinskom vizurom" a ne po ugledu na džamije u Kuvajtu.
Medžlis Islamske zajednice je desetljećima smješten u staroj gradskoj jezgri u Cosmijevoj ulici, ali za taj prostor Islamska zajednica u Splitu plaća Gradu najamninu.

"Prije nekoliko dana s Gradom smo produžili ugovor te nam je odobreno da u sadašnjem prostoru možemo boraviti sljedećih pet godina, a ja se nadam kako ćemo u tom razdoblju pronaći rješenje da imamo svoj prostor za obrede", kazao je efendija Hadžić dodavši da postoji potencijalno nekoliko lokacija u Splitu za budući islamski centar.

Međutim, nije želio reći koji su to prostori, napomenuvši da je za to mjerodavan Mešihat Islamske zajednice na razini države Hrvatske.


"Mi nemamo megalomanske ambicije, nismo velika zajednica, želimo imati primjeren prostor i u skladu dalmatinskih vizura. Ne mislimo projektirati nekakvu džamiju (po modelu) iz Kuvajta, nego ćemo predložiti da bude tipična dalmatinska vizura i da ni na kakav način nikomu ne smeta a da mi imamo svoj prostor," obrazložio je Hadžić plan za gradnju islamskog centra u Splitu


Te pričice neka prodaje drugiman. Nikad ne spominjedu hrvatsko i katoličko, nego se skrivadu iza one regionalne-užezavičajne retorike o Dalmaciji.

Di budedu pustili gradnju, odatle će se Hrvati i katolici iseljavat. Tko želi živit u kvartu di mu se takvi smucadu oko kuće, škole, dičjih igrališća? Nitko ne želi u Molenbeek.
Stariji se sićadu kad su takvi u doba SFRJ zujali oko domaće ženske čejadi, i to one sridnjoškolske. Hvatali one labilne, nezrile, lakome, odmetnute od obiteji, bez pameti i životneg iskustva. Morali su roditeji dolazit po njih u školu da bidu ovi odj*bali.
Koliko ih je bilo, moga si vidit kad je bila pornjava u kinima, obično isorid Tesle. Jbt, paria je Rijad.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 27 lip 2023, 22:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5477
21.listopada 2022.
https://hayat.ba/pocinje-gradnja-islamskog-centra-u-puli-nakon-deset-godina-borbe-kupili-smo-zemljiste/788582/

17.000 m2, to je 400 sa 425 metara, otprilike. To je "nemegalomanski", a usrid Pule, moreš pjunit do mora.

Pula ka' ono nije Mediteran. I Rika isto. Vidit će tolerantna županijica kad in nikne minaret viši od Učke, s vrha ćeš moć vidit Trst i Zadar.

Eno in sad IDS.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u-puli-osvanuli-transparenti-protiv-izgradnje-islamskog-centra-miletic-smiruje-to-su-ljudi-koji-medu-nama-zive-desetljecima-budimo-tolerantni-i-nemojmo-siriti-predrasude-20201112

Citat:
Stanovnici pulskog naselja Šijana odnosno Monte Seepa u četvrtak ujutro su, u blizini gradske zaobilaznice, istaknuli transparente s porukama kojima izražavaju nezadovoljstvo najavljenom gradnjom islamskog centra

Poruke su većinom bile upućene pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću.
...
Slične poruke na transparentima su osvanule i u srijedu, ali su ubrzo uklonjene.

Prema riječima stanovnika tog gradskog naselja, IDS je odavno obećao izgradnju džamije u Puli, a priča je upravo sada iznova pokrenuta, navodno zbog idućih lokalnih izbora.

"Očekujemo od gradonačelnika da nas izvijesti o toj namjeri i da nam dade potrebne informacije. Na ovaj način ispada da su odluke donijete negdje drugdje, netransparentno i tajnovito, a mi kao stanovnici ovog djela grada smo zadnji koji saznajemo što bi se trebalo graditi u našem susjedstvu", poručili su građani.

Podsjetili su i na prvotni plan za gradnju islamskog centra na Valmadama od kojega se, zbog protivljenja tamošnjih stanovnika, odustalo.



Iz 2011.
https://banjalukain.com/clanak/29704/u-blizini-pulske-arene-nice-gadafijeva-dzamija-s-minaretom-od-17-metara

Citat:
U blizini pulske arene niče Gadafijeva džamija s minaretom od 17 metara
Arhiva 18.01.11, 12:15h

U centru Pule 2012. godine trebala bi početi gradnja moderne džamije koja će zadovoljiti oko 5.000 istarskih muslimana, piše Večernji list


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 27 lip 2023, 23:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54
Postovi: 2126
Lokacija: Južna Bosna
U svakom malom vašem mistu bar po jedna džamija. To je vaše cvieće. Tako vas je otac domovine poučio.

_________________
Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu.
_________________
Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 00:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12
Postovi: 8139
Lokacija: multietnicki entitet Bosna
e cuj podaci ministarstva obrazovanja. bez linka na kojem bi recimo mogli vidjeti metodologiju. Da li u njihove podatke ulaze privatne skole? da li se radi o prvom upisnom roku? sigurno fzs nije izmislio djecu. ako dvije institucije daje razlicite podatke o upisu ocigledno su kompletniji oni koji pokazuju vise upisanih. oni koji pokazuju manje ocigledno nisu kompletni. cista logika. nece niko izmisljat djecu LOL :)

_________________
Podaci ZZO:
https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 04:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5477
More se izmislit dicu. Ono, na upisnin listaman bude 200 dice, ali eto, kad je krenula škola, obitelj se "priselila u drugu općinu, ili grad" ili odselila ća iz države. A u biti je iselila puno pri, samo se "nisu odjavili" ili ih "administracija nije izbrisala iz evidencije".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 09:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 13:12
Postovi: 23833
Načelno, iz RH više sele ove jugo-manjine, nego domaći.
Iako je i iseljavanje kod nas prisutno, ljudi manje-više imaju i neko korijenje.

Nama su zapravo ogroman problem nehrvatski mediji.
Treba postojati unificirana verzija povijesti i jezika, a ne da raznorazni dripci muče naokolo o srpskohrvatskom štokavskom, slovenskom kajkavskom i jedinohrvatskom čakavskom, kojeg će u Istri onda sasvim slučajno preimenovati u istarski, eventualno negdje drugdje u bodulski.
I to od ljudi koji su kaj vidli samo u kajmaku, korijenje im je negdje u Srbija.
Razni minimalizmi u kojima ispada neka "hiljadugodišnja Bosna" i slične gluposti, amon Ba i bitka kod visočkih piramida bi se zbilja trebali malo jače demantirati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 10:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 06 lip 2020, 18:42
Postovi: 277
Sokolić je napisao/la:
Kreativan je napisao/la:


Ma stranci zapišavaju ljeti, a slobodna izbacuje clickbait članke pa klix prenese da šnjoci polude.
Briga ljude na obali za Bosnom i Hercegovinom, Hrvatima u BiH i problemima, imaju svoje probleme. Za Dalmatince je BiH tamna vukojebina inficirana islamom i Bizantom u zaleđu.
No, za razliku od sjevernih Hrvata koji su tolerantni i mirno gledaju otvaranje džamija oko sebe, Dalmatinci imaju urođenu refleksnu agresivnu reakciju na bilo što vezano za islam.
Jedini poznati pojmovi su katolicizam ili sekularnost, islamu, čak i pravoslavlju nema mjesta.
Ne znam kako splitski imam namjerava izgraditi džamiju u Splitu, najavljuje je godinama i naglasi svaki put kako će biti mala i nevidljiva. :zubati
Kad Splićani ugledaju minaret, bit će nereda, nemaju pardona. =))


Sad kad si spomenuo njihove snove o gradnji džamije u Splitu...
Moderatori, ne uzmite nam za zlo na malo odstupanje od glavne teme, otvorite novu i iskopirajte postove iz ove teme koji se odnose na ovu temu.

Daklen, splitske socijalističke vlasti su čini se, 1989. muslimaniman odobrile gradnju džamije na splitskon Divjen Istoku, Dragovodaman koje su onda bile ono nigradniselo na rubu oko grada. Redovni autobusi nisu vozili do onamo. Stanovništvo 99,9% Hrvati iz Zagore, z.Hercegovine i Tropolja.

Onda dojdoše ratne godine, mi udomili bh.muslimane, sklonili ih od nevoje, a onda nan zabiše nož u leđa. A bili su agilnije krenuli za gradnju džamije, baš ratnih godina. Nije to propali zbog privatnog vlasništva čestice koju su in dodilili. Ekipa je popizdila.

Iz 2007.
https://www.islamskazajednica.ba/index.php/vijesti/aktuelno/563-gradit-mo-dramiju-u-splitu

Citat:
GRADIT ĆEMO DŽAMIJU U SPLITU
Published in Mart 12, 2007Kategorija: Aktuelno
Vlasti su lokaciju za gradnju Islamskoj zajednici dodijelile još prije 18 godina, no kada su obavljene predradnje, otkriveno je da je parcela u privatnom vlasništvu
Prije nekoliko dana zatražili smo službeni razgovor s gradonačelnikom Zvonimirom Puljićem u vezi s lokacijom za džamiju u Splitu. Prostorije u kojima sada obavljamo vjersku službu za oko četiri tisuće muslimanskih vjernika u gradu su potpuno neadekvatne - rekao nam je splitski imam Vahid ef. Hadžić.
Mjesto za molitvu ovdašnjih muslimana trenutačno se nalazi u skučenom iznajmljenom prostoru u Dominisovoj, u staroj gradskoj jezgri.
- Zgrada je trošna, kad kiši, sve poplavi, imamo velikih problema sa sanitarnim čvorom, a i prostor je premali, pa osim molitve nije moguće organizirati poučavanje djece ni bilo kakve druge aktivnosti koje želimo prakticirati - požalio se splitski imam.
Zanimljiv je podatak da je još 1989. godine socijalistička vlast dodijelila Islamskoj vjerskoj zajednici lokaciju za izgradnju džamije u Splitu.
- Splitsko Izvršno vijeće nam je dodijelilo parcelu površine 2000 četvornih metara u Dragovodama, gdje smo namjeravali izgraditi mediteranski tip vjerskog objekta. Predradnje smo obavili, ali je onda počeo rat koji nam je nametnuo druge prioritete. Kad smo nedavno krenuli u realizaciju tog projekta, otkrili smo da je to zemljište privatno, pa naš problem možemo riješiti samo na način da kupimo za goleme novce tu "već dodijeljenu" zemlju - tvrdi imam Hadžić.
Imam smatra da bi gradska vlast trebala pomoći u rješavanju ovoga "gorućeg" problema za oko tisuću obitelji muslimanske vjere koje žive u Splitu i okolici.
- Pa nije Split najgori grad u Hrvatskoj pa da od svih islamskih zajednica u zemlji baš ova u Splitu ima najgore riješeno pitanje lokacije vjerskog objekta - zaključuje imam Vahid ef. Hadžić.
- Imamo odlične odnose s Poglavarstvom i vjerujemo da ćemo uskoro naći zajednički jezik - kazao nam je Salih Kadrić, predsjednik Izvršnog odbora splitskog Medžlisa.

Muftija Omerbašić: Bio bi red da Grad pomogne

muftijahr Osim Zagreba i Rijeke, gdje već postoje džamije, najviše vjernika muslimana živi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Komunistički režim nam je dodijelio zemljište koje nam se sad nudi po ogromnoj cijeni koju ne možemo platiti. Bio bi red da nam Grad pomogne u pronalaženju rješenja jer sadašnje prostorije adaptirane stare škole nikako nisu zadovoljavajuće - kaže muftija Ševko Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

(http://slobodnadalmacija.hr)


Od 25.travnja 2022.
https://slobodnadalmacija.hr/split/u-splitu-ce-se-graditi-dzamija-glavni-splitski-imam-tvrdi-da-ce-biti-sagradena-u-sklopu-islamskog-centra-i-u-skladu-s-dalmatinskom-vizurom-a-ne-po-ugledu-na-dzamije-u-kuvajtu-1187073

Citat:
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hadžić u nedjelju navečer je, predvodeći iftar, najavio da se u Splitu planira graditi islamski centar, odnosno sjedište Medžlisa i džamija te da će ti objekti biti "u skladu s dalmatinskom vizurom" a ne po ugledu na džamije u Kuvajtu.
Medžlis Islamske zajednice je desetljećima smješten u staroj gradskoj jezgri u Cosmijevoj ulici, ali za taj prostor Islamska zajednica u Splitu plaća Gradu najamninu.

"Prije nekoliko dana s Gradom smo produžili ugovor te nam je odobreno da u sadašnjem prostoru možemo boraviti sljedećih pet godina, a ja se nadam kako ćemo u tom razdoblju pronaći rješenje da imamo svoj prostor za obrede", kazao je efendija Hadžić dodavši da postoji potencijalno nekoliko lokacija u Splitu za budući islamski centar.

Međutim, nije želio reći koji su to prostori, napomenuvši da je za to mjerodavan Mešihat Islamske zajednice na razini države Hrvatske.


"Mi nemamo megalomanske ambicije, nismo velika zajednica, želimo imati primjeren prostor i u skladu dalmatinskih vizura. Ne mislimo projektirati nekakvu džamiju (po modelu) iz Kuvajta, nego ćemo predložiti da bude tipična dalmatinska vizura i da ni na kakav način nikomu ne smeta a da mi imamo svoj prostor," obrazložio je Hadžić plan za gradnju islamskog centra u Splitu


Te pričice neka prodaje drugiman. Nikad ne spominjedu hrvatsko i katoličko, nego se skrivadu iza one regionalne-užezavičajne retorike o Dalmaciji.

Di budedu pustili gradnju, odatle će se Hrvati i katolici iseljavat. Tko želi živit u kvartu di mu se takvi smucadu oko kuće, škole, dičjih igrališća? Nitko ne želi u Molenbeek.
Stariji se sićadu kad su takvi u doba SFRJ zujali oko domaće ženske čejadi, i to one sridnjoškolske. Hvatali one labilne, nezrile, lakome, odmetnute od obiteji, bez pameti i životneg iskustva. Morali su roditeji dolazit po njih u školu da bidu ovi odj*bali.
Koliko ih je bilo, moga si vidit kad je bila pornjava u kinima, obično isorid Tesle. Jbt, paria je Rijad.

Džamija u Splitu je na žalost samo pitanje vremena. Svaki gradonačelnik zna da splićani to ne žele i zato to do sada nije izgrađeno, strah ih je od gubitka izbora. Međutim to će se vjerojatno riješiti preko vrhovne vlasti da se zaobiđe lokalnu vlast. Moja pretpostavka je da će neki Bošnjak jednom ući u sabor na manjinskoj listi i uvjetovat će podršku vlasti s izgradnjom džamije u Splitu i Dubrovniku.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 10:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 06 lip 2020, 18:42
Postovi: 277
Evo baš sad na N1 repriza jučerašnjeg gostovanja muftije Hasanovića. Kaže da se za sada pregovara o gradnji džamije u Poreču i Dubrovniku. S obzirom da su u Poreču ljevičari na vlasti to vjerojatno ide vrlo brzo. U Dubrovniku su sve vlasti do sada to odugovlačile i izbjegavale, a ovaj HDZ-ov gradonačelnik je više desno od prosječnog hdzovca, ali moguće da ga Plenković natjera na to.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 10:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 17:49
Postovi: 32641
kukac je napisao/la:
Evo baš sad na N1 repriza jučerašnjeg gostovanja muftije Hasanovića. Kaže da se za sada pregovara o gradnji džamije u Poreču i Dubrovniku. S obzirom da su u Poreču ljevičari na vlasti to vjerojatno ide vrlo brzo. U Dubrovniku su sve vlasti do sada to odugovlačile i izbjegavale, a ovaj HDZ-ov gradonačelnik je više desno od prosječnog hdzovca, ali moguće da ga Plenković natjera na to.


Nema od izbjegavanja ništa. Jedino rješenje je reći ne može, nije poželjno.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

979 of 2558 - 38.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 10:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 06 lip 2020, 18:42
Postovi: 277
Naša Kvačica je napisao/la:
kukac je napisao/la:
Evo baš sad na N1 repriza jučerašnjeg gostovanja muftije Hasanovića. Kaže da se za sada pregovara o gradnji džamije u Poreču i Dubrovniku. S obzirom da su u Poreču ljevičari na vlasti to vjerojatno ide vrlo brzo. U Dubrovniku su sve vlasti do sada to odugovlačile i izbjegavale, a ovaj HDZ-ov gradonačelnik je više desno od prosječnog hdzovca, ali moguće da ga Plenković natjera na to.


Nema od izbjegavanja ništa. Jedino rješenje je reći ne može, nije poželjno.

Naravno, ali u Hrvatskoj nema nikoga tko bi to otvoreno rekao. Hrvati imaju komplekse i strah od toga da će biti prozvani fašistima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 11:01 
Offline

Pridružen/a: 19 lip 2023, 16:36
Postovi: 360
kukac je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Nema od izbjegavanja ništa. Jedino rješenje je reći ne može, nije poželjno.

Naravno, ali u Hrvatskoj nema nikoga tko bi to otvoreno rekao. Hrvati imaju komplekse i strah od toga da će biti prozvani fašistima.


Zovu nas fašistima od WWII, niti mi imamo komplekse od tog naziva. =))
Postoji Zakon o pravnom položaju vjerskih zajednica, EU, NGO-i...
Ne možemo i ovce i novce, balans balans
Manjinskog zastupnika će teško dobiti, ali džamije se mogu samo usporiti (u nacionalnijim sredinama tipa Dalmacija).
Ja bih iz kulturološko-turističkih razloga zabranio dizanje minareta po uzoru na zakon u Švicarskoj.
No pošto je minaret niknuo u Rijeci, gotovo je.
U Istri planiraju sagraditi jednu čak u Umagu.
Dalmacija će doći zadnja na red. Nek im Allah pomogne u Splitu, bit će neredi. :hajduk1 :zastava_Hrvata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 12:12 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2023, 13:56
Postovi: 1310
Oni čim pređu nekde 5 % osete potrebu za džamijom , a čim pređu 10 %grad smatraju svojim .

_________________
Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve .
Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 13:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 stu 2021, 11:21
Postovi: 2207
U Istri su jedino i izrazili protivljenje, prosvjedovali i potpisivali peticije protiv džamija.

slika

slika

Citat:
Mit o istarskoj toleranciji srušili planovi o gradnji džamija

Izgradnja islamskog centra u Poreču postala je vrući krumpir u rukama tamošnje gradske vlasti. Žitelji Stancije Vergotini, gdje porečki muslimani žele izgraditi građevinu za svoje vjerske potrebe, potpisuju peticiju protiv gradnje islamskog kulturnog centra u njihovom dvorištu. Porečki gradonačelnik Edi Štifanić u izjavi za Glas Isre demantira da je Grad odobrio ikakvu gradnju na području Stancije Vergotini, a o toj je temi raspravljao i lokalni ogranak IDS-a.

Nešto sjevernije, u Umagu, projekt islamskog centra već je u fazi ishodovanja lokacijske dozvole, a izgradit će se nedaleko super marketa Plodine. No, i tamo je prije deset godina bilo otpora stanovništva.

Slična priča događala se i u Labinu prije 15-ak godina, kada se lokalno stanovništvo također pobunilo protiv, kako se tada govorilo „džamije“, iako je bila riječ o sasvim drugačijem vjerskom objektu, tzv. mesdžidu.

Islamska zajednica tada je u Vinežu kraj Labina od jednog domaćeg vlasnika otkupila kuću u koju se uselio labinski imam i u kojoj se danas odvijaju vjerski obredi labinskih muslimana. Kuća izvana izgleda kao i svaka druga, tako da su priče o minaretu koji će stršiti među obiteljskim kućama u Vinežu na kraju ispale obična pretjerivanja istrijanskih nacionalista.

https://istarski.hr/node/919-mit-o-ista ... ji-dzamija


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 13:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 17:49
Postovi: 32641
Osloboditi se tolerancije je prioritet razvoja.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

979 of 2558 - 38.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 13:48 
Offline

Pridružen/a: 01 vel 2023, 13:08
Postovi: 163
Zviezda Granda je napisao/la:
U Istri su jedino i izrazili protivljenje, prosvjedovali i potpisivali peticije protiv džamija.

slika

slika

Citat:
Mit o istarskoj toleranciji srušili planovi o gradnji džamija

Izgradnja islamskog centra u Poreču postala je vrući krumpir u rukama tamošnje gradske vlasti. Žitelji Stancije Vergotini, gdje porečki muslimani žele izgraditi građevinu za svoje vjerske potrebe, potpisuju peticiju protiv gradnje islamskog kulturnog centra u njihovom dvorištu. Porečki gradonačelnik Edi Štifanić u izjavi za Glas Isre demantira da je Grad odobrio ikakvu gradnju na području Stancije Vergotini, a o toj je temi raspravljao i lokalni ogranak IDS-a.

Nešto sjevernije, u Umagu, projekt islamskog centra već je u fazi ishodovanja lokacijske dozvole, a izgradit će se nedaleko super marketa Plodine. No, i tamo je prije deset godina bilo otpora stanovništva.

Slična priča događala se i u Labinu prije 15-ak godina, kada se lokalno stanovništvo također pobunilo protiv, kako se tada govorilo „džamije“, iako je bila riječ o sasvim drugačijem vjerskom objektu, tzv. mesdžidu.

Islamska zajednica tada je u Vinežu kraj Labina od jednog domaćeg vlasnika otkupila kuću u koju se uselio labinski imam i u kojoj se danas odvijaju vjerski obredi labinskih muslimana. Kuća izvana izgleda kao i svaka druga, tako da su priče o minaretu koji će stršiti među obiteljskim kućama u Vinežu na kraju ispale obična pretjerivanja istrijanskih nacionalista.

https://istarski.hr/node/919-mit-o-ista ... ji-dzamija


:smijeh :smijeh :smijeh
Haha, nema sto, Istra je poznata kao puna nacionalista i ekstremista. Krvolocnih ustasa stovise, koljaca. Otvaraju urede AFD-a, srpske radikalne strake i HOS-a odjednom :smijeh :smijeh

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 14:16 
Offline

Pridružen/a: 19 lip 2023, 16:36
Postovi: 360
Naša Kvačica je napisao/la:
Osloboditi se tolerancije je prioritet razvoja.


Džamija u Umagu, Džamija u Rijeci, medžlis u svakom većem gradiću..Tolerantni Kvarner i Istra

Ne znam jel se već krenulo s gradnjom islamskog centra u Puli, izgledat će kao onaj NASA projekt u Rijeci.
Namjeravaju i u Poreču graditi.

Obila se multikulturalnost o glavu.
U Dalmaciji se ne prosvjeduje jer nisu vidljivi, a niti javno agresivni kao u Istri. Čim se počne konkretnije s realizacijom, nastat će s*anje.
Split može probaviti gay paradu, ali muslimansku paradu nikako. Oni su jednom godišnje, a ovi 365 dana.

S druge strane, sportski uspjesi, EU integracije su kroatizirali Istru. 3/4 Istre se izjašnjava Hrvatima, više nego ikad. Ostatak su miješani brakovi, muslimani, doseljenici iz bezpadežnih krajeva. Ovo će Hrvate u Istri pretvoriti u Rvate.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 14:30 
Offline

Pridružen/a: 13 sij 2020, 19:34
Postovi: 3992
sera je napisao/la:
Oni čim pređu nekde 5 % osete potrebu za džamijom , a čim pređu 10 %grad smatraju svojim .

U kom hrvatskom mestu ima vise od 5 ili 10% muslimana? Sem Gunje i mozda jos 2,3 sela na granici sa BiH?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 16:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 06 lip 2020, 18:42
Postovi: 277
NSOS je napisao/la:
sera je napisao/la:
Oni čim pređu nekde 5 % osete potrebu za džamijom , a čim pređu 10 %grad smatraju svojim .

U kom hrvatskom mestu ima vise od 5 ili 10% muslimana? Sem Gunje i mozda jos 2,3 sela na granici sa BiH?

Nema u ukupnom stanovništvu grada ali ima ih više od 10% u nekim kvartovima u Rijeci. U Umagu ih ima oko 5% a u Raši oko 15%. Inače ovi su muslimani dovedenu u Istru poslije WW2 da zamijene protjerane Talijane.
Ima ih u Cetingradu u Lici čak više od 15% ali svi žive u selu Maljevac na granici s BiH koje pripada toj općini.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 17:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 kol 2022, 22:29
Postovi: 1838
kukac je napisao/la:
NSOS je napisao/la:
U kom hrvatskom mestu ima vise od 5 ili 10% muslimana? Sem Gunje i mozda jos 2,3 sela na granici sa BiH?

Ima ih u Cetingradu u Lici čak više od 15% ali svi žive u selu Maljevac na granici s BiH koje pripada toj općini.

Bogovolja i Maljevac

Oko Maljevca i okolnih sela su se dosta doseljavali tijekom bivše Juge i to Muslimani iz Velike Kladuše. Pogotovo je to intenzivirano otvaranjem hala Agrokomerca u tom kraju. Zanimljivo je da i dan danas u katastarskim česticama oko tih sela ima dosta Muslimana upisanih. Maljevac je također dnevno prebivalište Babe te svaki dan migrira na posao gradonačelnika u Kladušu (tako kaže njegov unuk, nisam našao video)

Bogovolja je također naseljena od Muslimana Cazinske Krajine. Imaju džamiju i sve to


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 18:01 
Offline

Pridružen/a: 13 sij 2020, 19:34
Postovi: 3992
Sve su to sela od par stotina ljudi. Po meni je glupost brinuti zbog naseljavanja relativno malog broja i inace malobrojnih i demografski slabih Muslimana u Hrvatsku. Ako odnekud preti opasnost to su afroazijski imigranti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 18:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 ruj 2021, 00:45
Postovi: 3000
NSOS je napisao/la:
Sve su to sela od par stotina ljudi. Po meni je glupost brinuti zbog naseljavanja relativno malog broja i inace malobrojnih i demografski slabih Muslimana u Hrvatsku. Ako odnekud preti opasnost to su afroazijski imigranti.

ma te džamije u krajevima poput Siska i Rijeke gde je muslimana u mrvicama su čisto politička priča nasledstva i održavanja Vašingtonskog sporazuma. U neke krajeve HR očito još nije došla vest da Komšoglu uzima poziciju koja pripada njima.

drugačije percipiraju to Hrvati iz Bejha i Hrvati iz Hrvatske.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 19:02 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2023, 13:56
Postovi: 1310
Takvi Hrvati su kao majka koja se nada da će od sina propalice biti nešto ,

_________________
Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve .
Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 19:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 sij 2020, 21:50
Postovi: 2638
Bosonosorg je napisao/la:
NSOS je napisao/la:
Sve su to sela od par stotina ljudi. Po meni je glupost brinuti zbog naseljavanja relativno malog broja i inace malobrojnih i demografski slabih Muslimana u Hrvatsku. Ako odnekud preti opasnost to su afroazijski imigranti.

ma te džamije u krajevima poput Siska i Rijeke gde je muslimana u mrvicama su čisto politička priča nasledstva i održavanja Vašingtonskog sporazuma. U neke krajeve HR očito još nije došla vest da Komšoglu uzima poziciju koja pripada njima.

drugačije percipiraju to Hrvati iz Bejha i Hrvati iz Hrvatske.

Hrvati iz HR gledaju na džamije onako kako na njih gleda većina ljudi u Europi - osjećaju odbojnost i opasnost, ali su svjesni da postoji politički pritisak elite da se te stvari prihvaća zbog glumatanja suživota i sličnih laži. U konačnici je to također negativan pogled, i vodi u iste zaključke, ali je pozadina te emocije naravno drugačije prirode u odnosu na Hrvate iz HR.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 20:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5477
kukac je napisao/la:
Džamija u Splitu je na žalost samo pitanje vremena. Svaki gradonačelnik zna da splićani to ne žele i zato to do sada nije izgrađeno, strah ih je od gubitka izbora. Međutim to će se vjerojatno riješiti preko vrhovne vlasti da se zaobiđe lokalnu vlast. Moja pretpostavka je da će neki Bošnjak jednom ući u sabor na manjinskoj listi i uvjetovat će podršku vlasti s izgradnjom džamije u Splitu i Dubrovniku.


Dubrovnik
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/dugoocekivani-projekt-za-dvije-godine-izgradnja-dzamije-s-minaretom-u-gruzu

Citat:
DUGOOČEKIVANI PROJEKT Za dvije godine izgradnja džamije s minaretom u Gružu

Datum objave: 15.04.2019.

Islamski centar u Gružu trebao bi postati realnost kroz dvije godine.

Naime, tada bi se trebali riješiti svi papiri i moglo bi se početi s gradnjom, za koju se ne očekuje da će dugo trajati.

Radi se o prostoru koji će se nalaziti u prostorijama GP Dubrovnika u Gružu, a projekt podrazumijeva i gradnju džamije s minaretom, koji će biti u mediteranskom, odnosno marokanskom stilu.

- Projekt ide svojim tijekom, neće dugo proći niti dok ishodujemo građevinsku dozvolu. Dakle, sad je u tijeku priprema papirologije, a sve skupa će za gradnju biti spremno kroz dvije godine. Moramo naglasiti i da u Islamskom zajednici imamo odličnu suradnju s gradskim vlastima koji nam izlaze u susret. - rekao je predsjednik Islamske zajednice Fehim Vukotić.

Inače, Islamski centar dugogodišnja je želja dubrovačkih muslimana kojih u Dubrovniku prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 1499. Ovako, oni će napokon dobiti prostor za održavanje brojnih društvenih sadržaja, kao uostalom i prostorije za molitvu.



Naime navodno 80% dubrovačkih muslimana živi u Gružu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 28 lip 2023, 20:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 06 lip 2020, 18:42
Postovi: 277
Sokolić je napisao/la:
kukac je napisao/la:
Džamija u Splitu je na žalost samo pitanje vremena. Svaki gradonačelnik zna da splićani to ne žele i zato to do sada nije izgrađeno, strah ih je od gubitka izbora. Međutim to će se vjerojatno riješiti preko vrhovne vlasti da se zaobiđe lokalnu vlast. Moja pretpostavka je da će neki Bošnjak jednom ući u sabor na manjinskoj listi i uvjetovat će podršku vlasti s izgradnjom džamije u Splitu i Dubrovniku.


Dubrovnik
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/dugoocekivani-projekt-za-dvije-godine-izgradnja-dzamije-s-minaretom-u-gruzu

Citat:
DUGOOČEKIVANI PROJEKT Za dvije godine izgradnja džamije s minaretom u Gružu

Datum objave: 15.04.2019.

Islamski centar u Gružu trebao bi postati realnost kroz dvije godine.

Naime, tada bi se trebali riješiti svi papiri i moglo bi se početi s gradnjom, za koju se ne očekuje da će dugo trajati.

Radi se o prostoru koji će se nalaziti u prostorijama GP Dubrovnika u Gružu, a projekt podrazumijeva i gradnju džamije s minaretom, koji će biti u mediteranskom, odnosno marokanskom stilu.

- Projekt ide svojim tijekom, neće dugo proći niti dok ishodujemo građevinsku dozvolu. Dakle, sad je u tijeku priprema papirologije, a sve skupa će za gradnju biti spremno kroz dvije godine. Moramo naglasiti i da u Islamskom zajednici imamo odličnu suradnju s gradskim vlastima koji nam izlaze u susret. - rekao je predsjednik Islamske zajednice Fehim Vukotić.

Inače, Islamski centar dugogodišnja je želja dubrovačkih muslimana kojih u Dubrovniku prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 1499. Ovako, oni će napokon dobiti prostor za održavanje brojnih društvenih sadržaja, kao uostalom i prostorije za molitvu.



Naime navodno 80% dubrovačkih muslimana živi u Gružu.

Gruž i Kantafig.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89154 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3203, 3204, 3205, 3206, 3207, 3208, 3209 ... 3567  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: Vukota i 34 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO