|
|
Stranica: 157/180.
|
[ 4485 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 11:09 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Haram je napisao/la: Bosnjaci, iliti Muslimani kako su se zvali za vrijeme SFRJ, su uprkos cinjenici da su prije rata bili najsekularniji muslimani planete (po tadasnjim anketama je samo 17% uopste vjerovalo da Bog postoji!), nikad nisu nesto previse furali svinjetinu. Tj. svinjetina je kod ogromne vecina vazda bila TABU. To ne znaci nista. Et, ja ju jedem, ali iskljucivo u preradjenom obliku, dakle uprzena slanina, sendvici, pa na picama i slicno, ali ni ja nesto nisam voljan naruciti u restoranu svinjski odrezak, sniclu, i tako to. Nije mi gust. To su jednostavno stvari koje su vise kulturoloske prirode i tradiraju se vise podsvjesno nego svjesno (barem kod mene u familiji jer je stari jos i prije rata znao donijeti citavu shunku, dakle svinjsku nogu, koju bi dobio tu i tamo na poklon - jer mu je "poso bio takav" ). I da li sam sad zbog toga islamista? Ne budite smijesni, matere vam. Mladezi se gadi, pa kaj sad?! I vi biste da imate izbor izmedju mlade janjenite i teletine ispod saca kao odabrali svinjski odrezak..aha..malo morgen. Može ovako pršut ? I sta sad, mislis da si ispao faca? :)
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 11:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lidl opljačkan, ostavili svinjetinu netaknutu. Kaže Haram nisu to muslimani. To su nezadovoljni Francuzi i ateisti. Bi oni ali nesmeju zbog holesterola . Brade nose iz higijenskih razloga .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 11:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Meni je ovdje veca enigma ovdje znaci li to da je veci grijeh i haram pojesti svinjetinu nego devastirati i opljackati trgovinu
Niie to bilo koja trgovina. To je neprijateljska trgovina. Neprijateljski karavani se smiju pljačkati, to je obaveza i junačko djelo. Kako ono bi "Muslimani kad je gladan ima pravo da pljačka ".
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 11:46 |
|
|
Rebel news danas u Marseilleu Podijeljen grad i neredi
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 11:58 |
|
|
Haram je napisao/la: Bosnjaci, iliti Muslimani kako su se zvali za vrijeme SFRJ, su uprkos cinjenici da su prije rata bili najsekularniji muslimani planete (po tadasnjim anketama je samo 17% uopste vjerovalo da Bog postoji!), nikad nisu nesto previse furali svinjetinu. Tj. svinjetina je kod ogromne vecina vazda bila TABU.
To ne znaci nista. znači. znači pripadnost grupi, plemenu, klanu ,tribusu, kolektivu. da ti ispričam jdnu stvarnu priču - jedna talijanski novinar je u vrijeme troublesa bio u sjevernoj Irskoj. Obilazio neki grad koji je podijeljen i domaći skužili da je nepoznat. Radilo se o grupi katolika, ali nebitno, poanta je da su pomisli da nije njihov, tj. da je protestant, jer ga nisu prepoznali. Ali, izgledao je atipično za njih gore. Zaskočili su ga i pitali: "jesi li ti katolik ili protestant". On im odgovori: "ja sam ateist". Nakon toga su se malo zbunili pa počeli pričati nešto među sobom. Na kraju su ga opet sčepali i pitali: "jesi li ti katolički ili protestantski ateist"? Tako si i ti moj takija, muslimanski ateist. Koliko god ti je religija glupost, ti se refleksno uvijek svrstaš u svoje pleme, klan, kolektiv, koja god tema bila. A to je pleme uvijek muslimansko. Ti si musliman po pripadnosti, po refleksu, po intuiciji. Makar u ništa ne vjeruješ, kad dođe do mi ili oni, ti se uvijek svrstaš gdje su tvoji - muslimani. Tvoj problem je što to uzalud samom sebi negiraš. A onda i nama. Nas sigurno nećeš uvjeriti, nama su tvoji pokušaji komični. Ali đto sebe uvjeravaš to je tvoja stvar, samo je komično i sizifovski. Ti si muslimanski ateist. Ateist po vjerovanju, musliman po kolektivnoj pripadnosti. Priznaj si to, lakše će ti biti.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 12:29 |
|
|
Haram je napisao/la: I sta sad, mislis da si ispao faca? :)
Zanimljiv si mi fenomen i ozbiljno te pitam. Pa ima pizza sa pršutom ? Ako je na pizzi onda ok, a ako se treba sam poslužit onda je problem ?
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 12:33 |
|
|
divizija je napisao/la: znači. znači pripadnost grupi, plemenu, klanu ,tribusu, kolektivu.
da ti ispričam jdnu stvarnu priču - jedna talijanski novinar je u vrijeme troublesa bio u sjevernoj Irskoj. Obilazio neki grad koji je podijeljen i domaći skužili da je nepoznat. Radilo se o grupi katolika, ali nebitno, poanta je da su pomisli da nije njihov, tj. da je protestant, jer ga nisu prepoznali. Ali, izgledao je atipično za njih gore. Zaskočili su ga i pitali: "jesi li ti katolik ili protestant".
On im odgovori: "ja sam ateist".
Nakon toga su se malo zbunili pa počeli pričati nešto među sobom. Na kraju su ga opet sčepali i pitali: "jesi li ti katolički ili protestantski ateist"?
Tako si i ti moj takija, muslimanski ateist. Koliko god ti je religija glupost, ti se refleksno uvijek svrstaš u svoje pleme, klan, kolektiv, koja god tema bila. A to je pleme uvijek muslimansko. Ti si musliman po pripadnosti, po refleksu, po intuiciji. Makar u ništa ne vjeruješ, kad dođe do mi ili oni, ti se uvijek svrstaš gdje su tvoji - muslimani.
Tvoj problem je što to uzalud samom sebi negiraš. A onda i nama. Nas sigurno nećeš uvjeriti, nama su tvoji pokušaji komični. Ali đto sebe uvjeravaš to je tvoja stvar, samo je komično i sizifovski. Ti si muslimanski ateist. Ateist po vjerovanju, musliman po kolektivnoj pripadnosti. Priznaj si to, lakše će ti biti. Ovo je najbolji opis Harama koji sam vidio, svaka čast na postu. On je UVIJEK na strani ummeta, uvijek. Što je posebno degutnanto jer bi ga taj isti ummet trebao ubiti kao murteda, ali za to ga nije briga jer živi u udobnosti kjafirskog zapada.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 12:48 |
|
|
Novdan je napisao/la: Ovo je najbolji opis Harama koji sam vidio, svaka čast na postu. On je UVIJEK na strani ummeta, uvijek. Što je posebno degutnanto jer bi ga taj isti ummet trebao ubiti kao murteda, ali za to ga nije briga jer živi u udobnosti kjafirskog zapada. da živi među svojima i njih bi takijao. skrivao bi svoj ateizam i njima prodavao kako je vjernik, jednako kao što nama prodaje da nije musliman (po pripadnosti). uostalom tako ti pola ummeta i živi. To je normalno za svkao jednoumno okruženje, ljudi prema važ lažu. Bilo je tako i na Zapadu nekad. Navodno je Richelie kad je postavljen za kardinala u privatnom krugu izjavio da je zahvalan, ali da su mogli postaviti i nekoga tko vjeruje u Boga. U komunizmu je svaki zannstveni rad imao neku referencu na Marxa, čisto da se pravovjernst dokaže. A Jugoslaviji je bilo dobro pronaći i neki razlog da se spomene NOB. Masa muslimana, posebno obrazovaniji, znaju da je to s Alahom i Muhamedom hrpa ludosti, ali drže prema van sliku vjernika, da se ne zamjere okolini. Neki čak izigravaju i radikale, iz oportunih razloga. Uostalom, i dobar dio naglašavanja islama kod Bošnjaka je bio radi pridobivanja potpore ostatka umeta. A i kod Palestinaca isto. Samo sad kad je islam postao nepopularan kod drugih, to nije baš pametno.
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 12:51 |
|
|
Novdan je napisao/la: divizija je napisao/la: znači. znači pripadnost grupi, plemenu, klanu ,tribusu, kolektivu.
da ti ispričam jdnu stvarnu priču - jedna talijanski novinar je u vrijeme troublesa bio u sjevernoj Irskoj. Obilazio neki grad koji je podijeljen i domaći skužili da je nepoznat. Radilo se o grupi katolika, ali nebitno, poanta je da su pomisli da nije njihov, tj. da je protestant, jer ga nisu prepoznali. Ali, izgledao je atipično za njih gore. Zaskočili su ga i pitali: "jesi li ti katolik ili protestant".
On im odgovori: "ja sam ateist".
Nakon toga su se malo zbunili pa počeli pričati nešto među sobom. Na kraju su ga opet sčepali i pitali: "jesi li ti katolički ili protestantski ateist"?
Tako si i ti moj takija, muslimanski ateist. Koliko god ti je religija glupost, ti se refleksno uvijek svrstaš u svoje pleme, klan, kolektiv, koja god tema bila. A to je pleme uvijek muslimansko. Ti si musliman po pripadnosti, po refleksu, po intuiciji. Makar u ništa ne vjeruješ, kad dođe do mi ili oni, ti se uvijek svrstaš gdje su tvoji - muslimani.
Tvoj problem je što to uzalud samom sebi negiraš. A onda i nama. Nas sigurno nećeš uvjeriti, nama su tvoji pokušaji komični. Ali đto sebe uvjeravaš to je tvoja stvar, samo je komično i sizifovski. Ti si muslimanski ateist. Ateist po vjerovanju, musliman po kolektivnoj pripadnosti. Priznaj si to, lakše će ti biti. Ovo je najbolji opis Harama koji sam vidio, svaka čast na postu. On je UVIJEK na strani ummeta, uvijek. Što je posebno degutnanto jer bi ga taj isti ummet trebao ubiti kao murteda, ali za to ga nije briga jer živi u udobnosti kjafirskog zapada. Liberalan za unutra ( i sam ih proziva) konzervativan za spolja. ( brani ih kad ih Hrišćani prozivaju )
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 12:57 |
|
|
Osuđeni stranci 2019. su 3x kriminalniji u Belgiji nego u Francuskoj (eurostat).
na 100k stanovnika
B 394 F 131 ... SLO 61 HR 19
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 12:58 |
|
|
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 16:26 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
novem je napisao/la: Osuđeni stranci 2019. su 3x kriminalniji u Belgiji nego u Francuskoj (eurostat).
na 100k stanovnika
B 394 F 131 ... SLO 61 HR 19 Zato što Francuska dijeli državljanstva šakom i kapom. Švedska i Francuska su dvije države u kojima je najlakše dobiti državljanstvo.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 16:30 |
|
|
Sedamdesetdvogodišnju časnu sestru iz benediktinske opatije Sainte-Cécile u Solesmesu u Francuskoj seksualno je napao gvinejski migrant Mamadou Diakhabi kojemu je od 2021. godine zabranjen ulazak na teritorij Francuske, Damien Rieu piše na Twitteru (3. srpnja). Nasilnik je na nju nasrnuo, držao je za torzo, dodirivao joj grudi i lizao lice.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 17:44 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la: Bosnjaci, iliti Muslimani kako su se zvali za vrijeme SFRJ, su uprkos cinjenici da su prije rata bili najsekularniji muslimani planete (po tadasnjim anketama je samo 17% uopste vjerovalo da Bog postoji!), nikad nisu nesto previse furali svinjetinu. Tj. svinjetina je kod ogromne vecina vazda bila TABU.
To ne znaci nista. znači. znači pripadnost grupi, plemenu, klanu ,tribusu, kolektivu. da ti ispričam jdnu stvarnu priču - jedna talijanski novinar je u vrijeme troublesa bio u sjevernoj Irskoj. Obilazio neki grad koji je podijeljen i domaći skužili da je nepoznat. Radilo se o grupi katolika, ali nebitno, poanta je da su pomisli da nije njihov, tj. da je protestant, jer ga nisu prepoznali. Ali, izgledao je atipično za njih gore. Zaskočili su ga i pitali: "jesi li ti katolik ili protestant". On im odgovori: "ja sam ateist". Nakon toga su se malo zbunili pa počeli pričati nešto među sobom. Na kraju su ga opet sčepali i pitali: "jesi li ti katolički ili protestantski ateist"? Tako si i ti moj takija, muslimanski ateist. Koliko god ti je religija glupost, ti se refleksno uvijek svrstaš u svoje pleme, klan, kolektiv, koja god tema bila. A to je pleme uvijek muslimansko. Ti si musliman po pripadnosti, po refleksu, po intuiciji. Makar u ništa ne vjeruješ, kad dođe do mi ili oni, ti se uvijek svrstaš gdje su tvoji - muslimani. Tvoj problem je što to uzalud samom sebi negiraš. A onda i nama. Nas sigurno nećeš uvjeriti, nama su tvoji pokušaji komični. Ali đto sebe uvjeravaš to je tvoja stvar, samo je komično i sizifovski. Ti si muslimanski ateist. Ateist po vjerovanju, musliman po kolektivnoj pripadnosti. Priznaj si to, lakše će ti biti. Ti si ustvari na najbolji moguci nacin opisao sebe. Svijet vidis kroz oci te nafurane katolicke rulje u S.Irskoj. Mogao si uzeti i protestantsku, nebitno. Cijenica je da se TI identificiras s takvim nacinom razmisljanja, sto pak ne znaci da su svi ljudi takvi i da svi ljudi imaju takav pristup. Shvatas? Dakle ne negiram da to postoji, vec ti ukazujem na to da se radi cisto o primitivizmu jedne zesce "izradikalizirane" sredine. Pa gore jos uvijek zatvaraju gradove po noci, odredjene, pa moras kroz nekakve zidine, uske hodnike, da bi uopste usao, a na ulazu te ceka strazar. Mislim stvarno... ne mozes primitivizam prikazivati kao standard. Ustvari mozes, radis ti to cesce.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 17:46 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Haram je napisao/la: I sta sad, mislis da si ispao faca? :)
Zanimljiv si mi fenomen i ozbiljno te pitam. Pa ima pizza sa pršutom ? Ako je na pizzi onda ok, a ako se treba sam poslužit onda je problem ? Znam da sam zanimljiv, ali inace cujem pohvale te vrste od zena pa sam malo zbunjen.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 17:51 |
|
|
Nego sta je to drugovi bojovnici, jos uvijek se bavite mnome osim da se pozabavite argumentima koje sam nasiroko izlozio, li barem glavnim crtama argumentacije. Pa nece valjda biti da vas ja sam ovde izvozam ko da ste mala djeca..? Gdje ta silna inteligencija, taj kapacitet i potencijal? Nekad ste ovde imali igrace poput Glazbenika npr..
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 18:35 |
|
|
Haram je napisao/la: Nego sta je to drugovi bojovnici, jos uvijek se bavite mnome osim da se pozabavite argumentima koje sam nasiroko izlozio, li barem glavnim crtama argumentacije. Pa nece valjda biti da vas ja sam ovde izvozam ko da ste mala djeca..? Gdje ta silna inteligencija, taj kapacitet i potencijal? Nekad ste ovde imali igrace poput Glazbenika npr.. Koristiš jeftine trikove ignoriranja onog što ti ne odgovara. Evo sad me tjeraš da te ovo ponovo pitam 4. put. Citat: Ako se ne slažeš sa rečenim, radije argumentirano nabroj države u svijetu gdje muslimani normalno žive pored susjeda nemuslimana. Eto kratko, demantiraj i riješen problem.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 18:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Nego sta je to drugovi bojovnici, jos uvijek se bavite mnome osim da se pozabavite argumentima koje sam nasiroko izlozio, li barem glavnim crtama argumentacije. Pa nece valjda biti da vas ja sam ovde izvozam ko da ste mala djeca..? Gdje ta silna inteligencija, taj kapacitet i potencijal? Nekad ste ovde imali igrace poput Glazbenika npr.. Koristiš jeftine trikove ignoriranja onog što ti ne odgovara. Evo sad me tjeraš da te ovo ponovo pitam 4. put. Citat: Ako se ne slažeš sa rečenim, radije argumentirano nabroj države u svijetu gdje muslimani normalno žive pored susjeda nemuslimana. Eto kratko, demantiraj i riješen problem. Postavljas pitanja u fazonu "znaju li ti roditelji da si homoseksualac?" Mogao si po toj logici takodjer reci da je vjerovatno do Jevreja kad skontas da su progonjeni u gotovo svim evropskim drzavama. Mora biti jebiga, nisu valjda svi drugi krivi a samo oni ne. Trazis jednostavne recepte za najcesce veoma slozene konflikte i onda uzimas cijeli planetu kao referencu. Pa znas valjda koliko je samo nas mali seljacki rat bio viseslojan i kompleksan, ali valjda su u ti "muslimani krivi" a ne hrvatski i srpski nacionalizam koji su razbucali zajednicku drzavu.. I sad bi ja trebao da ti svaki od tih konflikata na planeti obrazlozim i objasnim. Jesam pametan, ali nisam Tunjo jeboga ti.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 18:57 |
|
|
Kazahstan je možda jedna od država gdje muslimani i pravoslavni žive normalno jedni uz druge.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 19:14 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Koristiš jeftine trikove ignoriranja onog što ti ne odgovara. Evo sad me tjeraš da te ovo ponovo pitam 4. put. Postavljas pitanja u fazonu "znaju li ti roditelji da si homoseksualac?" Mogao si po toj logici takodjer reci da je vjerovatno do Jevreja kad skontas da su progonjeni u gotovo svim evropskim drzavama. Mora biti jebiga, nisu valjda svi drugi krivi a samo oni ne. Trazis jednostavne recepte za najcesce veoma slozene konflikte i onda uzimas cijeli planetu kao referencu. Pa znas valjda koliko je samo nas mali seljacki rat bio viseslojan i kompleksan, ali valjda su u ti "muslimani krivi" a ne hrvatski i srpski nacionalizam koji su razbucali zajednicku drzavu.. I sad bi ja trebao da ti svaki od tih konflikata na planeti obrazlozim i objasnim. Jesam pametan, ali nisam Tunjo jeboga ti. Ne kažem ja da su muslimani krivi ili da su loši ljudi. Samo kažem da su nekompatibilni. Očigledno je jako teško usrećiti muslimane. Francuskoj bi bilo pametnije, ako već treba jeftinu radnu snagu, ubuduće dovoditi imigrante iz Indije, Tajlanda, Vijetnama, Nepala, Meksika itd. Čak i ako ovi nisu ništa bolji, opet bi bilo lakše ako jedna velika skupina ne dominira previše jer je veliku skupinu teže integrirati, nego da imaju puno malih skupina.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 19:15 |
|
|
Haram je napisao/la: Znam da sam zanimljiv, ali inace cujem pohvale te vrste od zena pa sam malo zbunjen. Te tople pozdrave si šalji šefu stranke Muhamede Pa ti vidi gdje si.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 21:52 |
|
|
Da se razumijemo iliti pojasnimo stavove posto je mnogo toga otislo u helac tokom rasprava o mojoj zlocudnoj prirodi ili podsvjesnoj identifikaciji s kamilama i polarnim medvjedima.
Ovo divljanje, unistavanje imovine, pljacka, trebaju i moraju zakonski da se gone. Fino propisana kazna za pocinjena djela, ukoliko je moguce ustanoviti ko je za sta kriv (imamo na sve strane kamere, pa boze moj - ako se moze naci pasos u rusevinama World Trade Centra, onda se valjda moze ustanoviti i ko je razbio koji prozor u Francuskoj), i to je to.
Ali, i to je ono sto morate shvatiti: Ovi balavci nemaju klasican "kompleks migracije" koji su zasigurno imali njihovi djedovi a vjerovatno u odredjenoj mjeri i u Francuskoj rodjeni roditelji. Oni - odgovorno tvrdim - govore francuski bolje od arapskog ili kojeg vec sve ne jezika (iako medju demonstrantima ima sigurno i onih koji nemaju africka porijekla). Ovi balavci s pravom polaze od toga da u Francuskoj trebaju uzivati sva prava i sve ono sto ta drzava ima za ponuditi drugim, ekonomski bolje stojecim gradjanima, gradjanima koji nisu prisiljeni da zivotare u zapustenim predgradjima, ali umjesto toga oni se - opet s pravom - osjecaju potisnutima na rub, odbacenima, i djecom koje za koju godinu kada odrastu ceka vecinom cista besperspektivnost.
I onda, nemojte misliti da u Francuskoj takodjer ne postoje ljudi kao sto ste vi (!), moraju sigurno sa svih mogucih strana da stalno slusaju kako su oni tu "strano tijelo", kako su "potencijalni teroristi", kako poticu iz "kulture koja je opasna i neprijatelj drzavi" u kojoj su rodjeni, i da ne nabrajam sve gadosti ovde izrecene. Meni je dakle sasvim razumljivo da gnjev tinja, pogotovo kada svako malo dolazi do policijskog nasilja prema pojedincima iz njihove socijalne grupacije (da ponovimo: pucano je takoreci u ledja maloljetnom delikventu koji je bjezao a ne kretao se prema policajcu), ali ne podrzavam ovu vrstu protesta jer na kraju krajeva ne vodi ni cemu dobrom. Jedino mozda da se malo ta vlada tamo napokon uhvati za glavu i razmisli da nije mozda bolje dugorocno ulagati u socijalni i obrazovni sistem nego boriti se sa ovakvim simptomima neoliberalizma. Iako cisto sumnjam jer vecinu drzava u Evropi vode ljudi koji vjerovatno i nisu u stanju da prave i ostvaruju dugorocne planove jer su obicno vise zauzeti odrzavanju sebe na vlasti i mnogim drugim pitanjima koja pritiscu nasa drustva.
Tako da..nisam pametan..ali ono sto kategoricno odbijam je stavljanje ovih neminilih dogadjaja u kontekst kojekakvog umisljenog "rata civilizacija" ili cega vec sve ne.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 21:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Postavljas pitanja u fazonu "znaju li ti roditelji da si homoseksualac?" Mogao si po toj logici takodjer reci da je vjerovatno do Jevreja kad skontas da su progonjeni u gotovo svim evropskim drzavama. Mora biti jebiga, nisu valjda svi drugi krivi a samo oni ne. Trazis jednostavne recepte za najcesce veoma slozene konflikte i onda uzimas cijeli planetu kao referencu. Pa znas valjda koliko je samo nas mali seljacki rat bio viseslojan i kompleksan, ali valjda su u ti "muslimani krivi" a ne hrvatski i srpski nacionalizam koji su razbucali zajednicku drzavu.. I sad bi ja trebao da ti svaki od tih konflikata na planeti obrazlozim i objasnim. Jesam pametan, ali nisam Tunjo jeboga ti. Ne kažem ja da su muslimani krivi ili da su loši ljudi. Samo kažem da su nekompatibilni. Očigledno je jako teško usrećiti muslimane. Francuskoj bi bilo pametnije, ako već treba jeftinu radnu snagu, ubuduće dovoditi imigrante iz Indije, Tajlanda, Vijetnama, Nepala, Meksika itd. Čak i ako ovi nisu ništa bolji, opet bi bilo lakše ako jedna velika skupina ne dominira previše jer je veliku skupinu teže integrirati, nego da imaju puno malih skupina. Pa vidi favele u Brazilu i kakvo je tamo stanje. Tamo vojska ulazi u cetvrti da se obracunava s kriminalcima, stvarnim ili umisljenim. A oni su katolici. Bez okloplnog vozila tamo nista ne fercera takoreci. Da ne navodim druge primjere na planeti zemlji.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 21:58 |
|
|
Haram je napisao/la: Pa vidi favele u Brazilu i kakvo je tamo stanje. Tamo vojska ulazi u cetvrti da se obracunava s kriminalcima, stvarnim ili umisljenim. A oni su katolici. Bez okloplnog vozila tamo nista ne fercera takoreci.
Da ne navodim druge primjere na planeti zemlji.
nitko (osim Jiva) nije ovdje tvrdio da je religija jedin irazlog zašto su pojedine supne ljudi nekompatibiln za suživot. ali je jedan od razloga, i to bitan. postoje i drugi, poput socijalnih, kulturnih ,rasnih, ali i religija je jako bitna. islamse ne uklapa među druge. to je naprosto očito.
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 05 srp 2023, 22:59 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la: Pa vidi favele u Brazilu i kakvo je tamo stanje. Tamo vojska ulazi u cetvrti da se obracunava s kriminalcima, stvarnim ili umisljenim. A oni su katolici. Bez okloplnog vozila tamo nista ne fercera takoreci.
Da ne navodim druge primjere na planeti zemlji.
nitko (osim Jiva) nije ovdje tvrdio da je religija jedin irazlog zašto su pojedine supne ljudi nekompatibiln za suživot. ali je jedan od razloga, i to bitan. postoje i drugi, poput socijalnih, kulturnih ,rasnih, ali i religija je jako bitna. islamse ne uklapa među druge. to je naprosto očito. Nije istina, Haram iznad tebe je veći Švabo od Švabe.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|