HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 pro 2024, 21:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4485 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 180  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Francuska
PostPostano: 05 srp 2023, 23:13 

Kronos je napisao/la:
divizija je napisao/la:

nitko (osim Jiva) nije ovdje tvrdio da je religija jedin irazlog zašto su pojedine supne ljudi nekompatibiln za suživot.

ali je jedan od razloga, i to bitan. postoje i drugi, poput socijalnih, kulturnih ,rasnih, ali i religija je jako bitna.

islamse ne uklapa među druge
. to je naprosto očito.

Nije istina, Haram iznad tebe je veći Švabo od Švabe.

Točno je, jer Haram je ateist. :zubati

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:25 

Jebate, koji govor

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:36 

divizija je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Pa vidi favele u Brazilu i kakvo je tamo stanje. Tamo vojska ulazi u cetvrti da se obracunava s kriminalcima, stvarnim ili umisljenim. A oni su katolici. Bez okloplnog vozila tamo nista ne fercera takoreci.

Da ne navodim druge primjere na planeti zemlji.

nitko (osim Jiva) nije ovdje tvrdio da je religija jedin irazlog zašto su pojedine supne ljudi nekompatibiln za suživot.

ali je jedan od razloga, i to bitan. postoje i drugi, poput socijalnih, kulturnih ,rasnih, ali i religija je jako bitna.

islamse ne uklapa među druge. to je naprosto očito.

Kako ne tvrdi kad im se sva argumentacija svodi na to?

Ali dobro, ti barem ne negiras socioekonomske kompomente. Zato, hajmo se opet igrati malo matematike.

Ako imas muslimane u Francuskoj koji su uspjesni, a imas ih - i to ne samo u fudbalu, tj. ako u ovom slucaju "islamu" dodas "novac" i "uspjeh" onda nemas problema poput ovih. (nadam se da ne polazis od toga da tamo divljaju djeca bogatuna, ali onda cemo stvarno otici u spam).

Ako imas muslimane u Francuskoj u pregradjima sa gotovo nikakvom perspektivom, tj. ako u ovom slucaju "islamu" dodas "socijalnu kompomentu" tj. "bezuspjeh" i "besparicu", onda dobijes ovo sto dobijes: Cetvrti u kojima je drzava izgubila kontrolu.

Ako imas katolike u favelama u Brazilu sa gotovo nikakvom perspektivom onda takodjer dobijes kriminal, bezakonje, i drzavu koja tamo ima samo autoritet kad uleti s oklopnim transporterima 2-3 puta godisnje.

Kakav onda zakljucak covjek s mozgom moze izvuci iz svega toga osim da je socio ekonomska komponenta, uspjeh, ulaganje u obrazovanje, infrastrukturu, ipak ta carobna rijec koja nas dovodi do spoznaje, a ne blentave, nedovoljno promisljene, na stereotipima bazirane novodesnicarske teorije tipa ovo je "clash of civilizations"???

Ne znam, u skoli mi je prije kad sam predavao trebalo manje vremena da objasnim neke stvari. Valjda djeca lakse shvataju i nisu toliko okamenjena u svom bicu i poimanju.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:37 

Kronos je napisao/la:
divizija je napisao/la:

islamse ne uklapa među druge
. to je naprosto očito.

Zasto bih zelio biti Svabo? Kakve su to sad gluposti, molim lijepo?

Fakat bi na sekund volio da se ubacim u jedan takav mozak - cisto da osjetim, shvatim, spoznam.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:38 

estoyAqui je napisao/la:
Jebate, koji govor

Sto je najgore ovi liberali sto joj se krevelje u pozadini ne provaljuju da stanje ne da ne moze vise biti bolje, nego ce biti samo jos gore kako vreme odmice. Zato i kazem da je liberalizam i demokratija kao oblik drustvenog uredjenja u celini napravljen za debile od bogatih razmazenih ususkanih Zapadnih drustava.

To je jednostavno sistem nastao ne iz efikasnosti, nego je nastao kad su kolonijalisti opljackali ceo svet (dok su bili autokratije, zato su bili uspesni) i nahranili stomake i onda mogli da filozofiraju sa tim romantincarskim ideologijama iz bajki koje ne prate nikakvu elementarnu logiku ali zvuce dobro za usi.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:43 

Haram je napisao/la:
Nego sta je to drugovi bojovnici, jos uvijek se bavite mnome osim da se pozabavite argumentima koje sam nasiroko izlozio, li barem glavnim crtama argumentacije. Pa nece valjda biti da vas ja sam ovde izvozam ko da ste mala djeca..? Gdje ta silna inteligencija, taj kapacitet i potencijal? Nekad ste ovde imali igrace poput Glazbenika npr..

Ovo kao kad jedan boksac drugoga izbije iz gaca, pa tim lijecnika toga prebijenoga na podu na jedvite jade nakon sat vremena usivanja i 6 doza krvi uspije oteti od 72 hurije i vratiti na dunjaluk. I onda se taj prebijeni sav u modricama, demoliran, natekao i lelujav nekako uz ogradu uspne na onu jednu neslomljenu nogu i kaze:

"Sta je druze, hoces jos batina?"

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:44 

Haram je napisao/la:
Kronos je napisao/la:

Fakat bi na sekund volio da se ubacim u jedan takav mozak - cisto da osjetim, shvatim, spoznam.

Isto razmišlja i većina ovih "socijalnih" prosvjednika, zašto bi bili Francuzi, zašto bi bili Europljani, zašto bi voljeli Francusku, kakve su to gluposti.
Fakat ni meni nije jasno šta je u mozgovima liberala i ljevičara u Francuskoj pa misle da bi ovi željeli biti Francuzi.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:45 

Haram je napisao/la:
dalate2020 je napisao/la:

Ja sam ti vec rekao da se donekle slazemo u nekim ekonomskim procesima. Ali to su opcepoznate stvari.

A onda sam ti napisao da ja zelim istaknuti nesto sasvim drugo, sto si ti lagano odbacio kao "ad hominem" argument.

Ali to nije ad hominem argument, jer ja se ne bavim tvojom osobnoscu, niti tvojom inteligencijom i sl.

Prva, doslovce prva definicija koja se pojavi kada u Google upises "ad hominem" je ova:

"(of an argument or reaction) directed against a person rather than the position they are maintaining."

Ja sam se skolski po definiciji bavio upravo pozicijama koje ti zastupas. Napravio sam cijelu listu tvojih pozicioniranja u razlicitim temama koje se nikako ne mogu svesti na neki zajednicki nazivnik.

Moze biti veoma nejasno iz kojega principa proizlaze svi ti stavovi kad ih se pogleda pojedinacno jer su u potpunom protuslovlju i neuskladivi. Ali kada ih taksativno poslozis u listu, onda se (meni) namece jedna teza, a ta je da je princip koji uredjuje takvo pozicioniranje - princip pripadnosti kolektivu. Sto je i sasvim normalno.

Evo ti dva primjera:

1. Biti najveci Jugoslaven poslije Tita i smatrati da je religija oblik psihickoga oboljenja je

NESPOJIVO

sa opravdavanjem kidanja Jugoslavije ito upravo od vojske okupljene oko islamista autora Islamske deklaracije okruzenoga vjerskim fanaticima iz raznih zemalja svijeta, a koji je otvoreno zelio uvesti serijatski poredak na tlu Europe na pragu 21. stoljeca.

Kada ti se na to ukazalo, onda si rekao da je to bila medjunarodno priznata vlada. Onda ti je netko (daramo?) napisao da je i vlada tvoje drzave Jugoslavije koja se bori protiv separatizma kojega ti jos smatras i psihickim oboljenjem takodjer bila medjunarodno priznata. Dakle "priznatost vlade" takodjer NIJE kriterij razlikovanja i ono sto te vodi u svrstavanju. Ali ti si na to samo zasutio.

Sto je onda kriterij svrstavanja? Ne znamo.

2. Biti vjeciti neutralni borac protiv imperijalizma, inspiriran apstraktnim idealom pravde i zazivati osvetu potlacenih je

NESPOJIVO

sa upiranjem prsta u zapadnjacki imperijalizam i kolonijalizam i istovremenom glasnom SUTNJOM i ne zazivanjem istih stvari za Tursku. Kolonijalna sila Turska je jucer protjerana iz Bosne i ne samo iz Bosne. 500 godina ucvrscivanja religijskih animoziteta, velika pomjeranja naroda, eksploatacija svake vrste, ZAOSTAJANJE za prirodnim europskim okruzenjem u svim mogucim pogledima. Sutnja. Nebitno.

Otkud ovo? Ne znamo.

Da ne nabrajam dalje Ahdname, danke u krvi i sve ostalo. Ima popis primjera tamo.

Evo, samo ovako na brzinu (ne da mi se duljiti) 3. primjer o "danku u krvi".

3. Borba za potlacene i okupirane je nacisto

NESPOJIVA

sa davanjem prava na definiranje narativa i pojmova okupatoru i tlacitelju.

Ako zrtva nesto smatra "dankom u krvi" onda to nije "tzv. danak u krvi a zapravo devsirme". Nego je to "tzv. devsirme a zapravo danak u krvi". Veliki borac za potlacene ismijava percepciju potlacenih (ito kod otimanja djece) a inzistira na pojmovniku okupatora i agresora.

Ali zato, valjda slucajno, americko "sirenje demokracije" ne naziva jezikom americkoga kolonizatora "sirenje demokracije" nego (ispravno) "okupacija", "agresija" itd.

OK. Dosta o tome, rekao sam ima popis primjera koji daje naslutiti da ti podrska jednome kolektivu veoma utjece na percepciju i da kad se ona uoci onda se ukidaju mnoga protuslovlja u tvojim pozicioniranjima. Teza. Moze biti pogresna, ali ne vjerujem da je.

Evo ti najnoviji primjer od danas, opet nepogresivo isto.

Opet jugoslavenska ateisticka (agnosticka, sto li vec) ptica u muslimanskom jatu iz africkih kolonija. Slucajno.

P. S.

Citao sam negdje nekoga imama koji objasnjava da je pogresno probleme u islamskome svijetu nazivati problemima islama. Nego to su, po njemu, problemi Egipta, Alzira, Maroka... Ali mrtav-hladan u istome tekstu pise o "zlatnome dobu islama". E ne moze ni to onda. Onda je to zlatno doba Egipta, Alzira, Maroka... Odluci se.

Htio sam samo reci u komentarima ovih nemilih dogadjaja u Francuskoj Haram cijelo vrijeme pise "Alzirci", "Marokanci" itd. Valjda je pogresno napisati "muslimani". Ali zato kada smatra da se "Alzirci", "Marokanci" tko li vec javlja u pozitivnome svjetlu za Francusku, onda odjednom pise "muslimani", ito "milioni muslimana", "100.000 muslimana". Ponavljam, istovremeno nece napisati "tisuce muslimana pale po Francuskoj". Slucajno. Mozda, ne iskljucujem.

Kad ti kazem da se vodis ad hominem linijom onda naravno ne mislim u bukvalnom smislu rijeci jer me ni ne znas, pa kako ces se onda "baviti mojom licnoscu", vec da se bavis mojim "forumskim JA" na temi koja s tim nema nikakve veze, i onda na osnovu rasprava na drugim temama izvlacis zakljucke licne prirode koristeci ih kao pseudoargument u ovoj diskusiji.

Ali hajde, pozabavimo se malo mnome, iako je tema Francuska i to, ali samo zato sto si koliko toliko ljubazan, jer inace ovakvu vrstu predbacivanja otresem sa sebe cinizmom i sarkazmom.

Naravno da cu kao anti-imperijalista biti protiv carstva, pa tako i osmanskog. Naravno da je iz te perspektive posmatrano i principov cin - kako junastvo - tako i oslobodilacki akt, a i to bas nije u skladu s "bosnjackom historiografijom", kao sto je poznato. Oslobodilacki akt zato sto je on pokrenuo lavinu koja je survala evropska carstva. I naravno (vidis sad moram objasnjavati da je voda mokra, iako bi se neke stvari trebale podrazumjevati kad se radi o raspravi izmedju dvije inteligentne osobe), da je steta ljudskih zivota i da je iz tog ugla posmatrano sve to bila ogromna tragedija, ali bolje da su oni to odradili tad nego da mi moramo 100 godina poslije.

Oslobodilacki akt, da navedem jos jedan primjer posto se Princip tice H.Monarhije, je i ustanak u Hercegovini 1876./77. godine protiv osmanske vlasti. A ni to nije u skladu s "bosnjackom historijografijom", a ni to iz bosnjackog ugla posmatrano, a p o g o t o v o muslimanskog, nije bas "politicki korektno" :D Iako je to za Bosnjake bila svojevrsna tragedija (kratkorocno gledano, dugorocno mislim da su i Bosnjaci profitirali nestankom sultanske vlasti na tim prostorima). Da ne nabrajam dalje.

Kao sto vidis, stvari gotovo NIKAD nisu crno-bijele, one su uvijek viseslojne i sive, nekad sharene. Vase prdjenje o devsirmi pak nema veze sa viseslojnoscu - ono je cisto pseudoemotivne prirode (nesto sto je tako daleko u proslosti moze biti samo pseudo-emotivno, tj. projicirano, tj. produkt izopacene historiografije, produkt propagande, ako tako hoces, tj. u zargonu danasnjice). Pa i sam naziv DANAK u KRVI (bogtejebo da te jebo!) govori da tu nema mjesta, kako ni logici, tako ni kritickom osvrtu na taj - doista historijski - fenomen.

Rekoh vec, bujrum - otvorite temu o tome pa cemo raspraviti i vidjeti ko sta kaze i ko kakve argumente ima da iznese, ali ti si zadnja osoba kojoj cu u vezi ovog stajati na raspolaganju tokom drugih tema u smislu haman pa policijskog saslusanja..aaa tiiii, znaaamo te mi, vid te kakav si..ma znali smo. :)

Citat:
Ako zrtva nesto smatra "dankom u krvi" onda to nije "tzv. danak u krvi a zapravo devsirme". Nego je to "tzv. devsirme a zapravo danak u krvi". Veliki borac za potlacene ismijava percepciju potlacenih (ito kod otimanja djece) a inzistira na pojmovniku okupatora i agresora.

U tom i jest fora. TI NISI JEBENA ZRTVA devsirme, niti to mozes biti. Ti mozes samo biti neko kome se nacional romantika po tom pitanju, kao vjerovatno i po mnogim drugim pitanjima, pokakala u lubanju tako da sebe u 21. vijeku dozivljava zrtvom necem sto je bilo prije vise stotina godina. Cista projekcija i nista drugo, i to jos projekcija koja - i to se vrlo lako da dokazati - sa historijskim cinjenicama nema mnogo veze.

Devsirma se ne uzima slucajno kao lajtmotiv u mnogim raspravama o Osmanlijama jer je akcent na "povredi majke", "povredi djeteta", dakle nesto sto je vecini ljudi sveto. A sve to sam naveo jer se daju vidjeti GOTOVO IDENTICNI motivi kad se radi o ukrajinskoj i zapadnjackoj "verziji istine" o Rusima (koja se moze gotovo 1:1 izjednaciti s ukrajinskom posto NATO mediji preuzimaju gotovo sve sta im ovi proslijede iz Kijeva). Tako da nisam mogao vjerovati cime se sluze i to cak mediji koji su za sebe rezervisali pojam "Qualtätsmedien" ("kvalitet mediji", naziv bi trebao da ucini vidljivom razliku izmedju njih i shund medija itd..) - upravo ta prica o "otetoj ukrajinskoj djeci koja su oteta 2014. jos a sad se vracaju u Ukrajinu da ubijaju Ukrajince". Pa zamisli samo kakav efekat to mora imati na prosjecne kokine mozgove citaoca..??? Kakav to efekat mora imati po pizanju unapredjivanja mrznje medju Ukrajincima a prema Rusima..??!!

Moja kritika, a zbog toga mi je Drug Divizija rekao da sam "bestijalna gnjida", kaj ne, je bila PRIJE SVEGA kritika zapadnjackih NATO medija u njihovom odnosu prema Rusiji, a nisam ni sanjao da u 21. vijeku na forumu na kojem se ipak vecinom nalaze, moraju nalaziti, pismenije osobe (nece buzdovan iz teretane doci da raspravlja na internetu vol. 2 u vrijeme tik tokova i pickinih materina), moram objasnjavati tablicu jebenog mnozenja.

Citat:
Citao sam negdje nekoga imama koji objasnjava da je pogresno probleme u islamskome svijetu nazivati problemima islama. Nego to su, po njemu, problemi Egipta, Alzira, Maroka... Ali mrtav-hladan u istome tekstu pise o "zlatnome dobu islama". E ne moze ni to onda. Onda je to zlatno doba Egipta, Alzira, Maroka... Odluci se.

Htio sam samo reci u komentarima ovih nemilih dogadjaja u Francuskoj Haram cijelo vrijeme pise "Alzirci", "Marokanci" itd. Valjda je pogresno napisati "muslimani". Ali zato kada smatra da se "Alzirci", "Marokanci" tko li vec javlja u pozitivnome svjetlu za Francusku, onda odjednom pise "muslimani", ito "milioni muslimana", "100.000 muslimana". Ponavljam, istovremeno nece napisati "tisuce muslimana pale po Francuskoj". Slucajno. Mozda, ne iskljucujem.

E, ovo ti je vec argument i nesto sto stvarno ima smisla. Samo, za razliku od tebe, ja za tog imama nikad nisam ni cuo nit idem slusati sta kojekakvi imami govore (izgleda da si ti veci musliman od mene), vec je to bio ljudski refleks, priznam neobjektivan, u interesu vlastite argumentacije, a prije svega zato sto vi uglavnom govorite o muslimanima i kako su to oni toboze nastetili Francuskoj, a Francuska ih je bukvalno gazila desetljecima. Pa reko da saznate nesto i iz francuske historije, kad ste se vec uzdigli na nivo eksperata po pitanjima koja se ticu francuskog drustva. :) Ali da, nije bilo objektivno s jedne strane govoriti o Alzircima a s druge o muslimanima. No, kako velite vi katolici: Ko je bezgresan, ili bez grijeha, neka prvi baci kamen. :D (prevedeno sa svapskog, nisu mi poznate crkvene fraze na nasem zajednickom jugoslovenskom jeziku)

A sad se vratimo, makar za kraj, temi. Ova omladina koja tamo divlja se rodila u Francuskoj, je dio Francuske. Oni govore perfektno francuski jezik i sociologizirani su u Francuskoj. Oni su dio francuske kulture koju upraznjavaju i - u to sam siguran - na svoj nacin i vole. Ono sto preziru je francuska drzava, i to je ocigledno.

Ovo je odlicna definicija tog stanja tamo, definicija koju sam, priznam, cuo od onog srpskog akademika na Sputniku.

PS: Ne mogu se zaista osvrnuti na svaku sitnicu koju mi predbacujes - ali ovo bi trebalo biti gro stvari, srz, vecina - posto zaista cjepidlacis kao nekakva zenturaca.

Sutra cemo. Ima ovdje kilometar teksta. :zubati

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:50 

Od cijelog ovog teksta je jedina bitna i točna konstatacija da preziru Francusku kao državu.
Ali muslimani mogu prezirati Francusku kao državu i to je opravdano ali ako kršćani preziru BiH tu već nema opravdanja.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2023, 23:53 

Naša Kvačica je napisao/la:
Kronos je napisao/la:

Točno je, jer Haram je ateist. :zubati

Napredan, nema šta

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 08:44 

Haram je napisao/la:
Kronos je napisao/la:

Slažem se, logično, kao što je logično da musliman ne želi bit Francuz. :zubati

On pobjegne iz muslimanije jer je vazda tamo bijeda i zaostalost, bar gdje nema nafte, tamo gdje nije tako, ali onda hoće da i tamo bude muslimanija i ništa drugo mu ne paše koliko god mu toga pružili.

Evo ja nemam odgovor zašto je kod muslimana i kod muslimana-ateista :D tako ali ti bi mogao imat odgovor.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 09:07 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Haram je napisao/la:

On pobjegne iz muslimanije jer je vazda tamo bijeda i zaostalost, bar gdje nema nafte, tamo gdje nije tako, ali onda hoće da i tamo bude muslimanija i ništa drugo mu ne paše koliko god mu toga pružili.

Evo ja nemam odgovor zašto je kod muslimana i kod muslimana-ateista :D tako ali ti bi mogao imat odgovor.

Ne znam da li je do godina ili do manjka humora u opstem smislu rijeci, ali ovo su ti fore na nivou moje tetke od sesetikusur.

Al hajd, metni jos par tih smajlica, mozda nasmijes nekog od retardiranih ovde.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 09:18 

Haram je napisao/la:
divizija je napisao/la:

islamse ne uklapa među druge. to je naprosto očito.

Ali dobro, ti barem ne negiras socioekonomske kompomente. Zato, hajmo se opet igrati malo matematike.

Ako imas muslimane u Francuskoj koji su uspjesni, a imas ih - i to ne samo u fudbalu, tj. ako u ovom slucaju "islamu" dodas "novac" i "uspjeh" onda nemas problema poput ovih. (nadam se da ne polazis od toga da tamo divljaju djeca bogatuna, ali onda cemo stvarno otici u spam).

Ako imas muslimane u Francuskoj u pregradjima sa gotovo nikakvom perspektivom, tj. ako u ovom slucaju "islamu" dodas "socijalnu kompomentu" tj. "bezuspjeh" i "besparicu", onda dobijes ovo sto dobijes: Cetvrti u kojima je drzava izgubila kontrolu.

Ako imas katolike u favelama u Brazilu sa gotovo nikakvom perspektivom onda takodjer dobijes kriminal, bezakonje, i drzavu koja tamo ima samo autoritet kad uleti s oklopnim transporterima 2-3 puta godisnje.

Kakav onda zakljucak covjek s mozgom moze izvuci iz svega toga osim da je socio ekonomska komponenta, uspjeh, ulaganje u obrazovanje, infrastrukturu, ipak ta carobna rijec koja nas dovodi do spoznaje, a ne blentave, nedovoljno promisljene, na stereotipima bazirane novodesnicarske teorije tipa ovo je "clash of civilizations"???

Ne znam, u skoli mi je prije kad sam predavao trebalo manje vremena da objasnim neke stvari. Valjda djeca lakse shvataju i nisu toliko okamenjena u svom bicu i poimanju.

Kako god okreneš i izvrneš, ne isplati se Francuskoj dovoditi nove imigrante koji će onda praviti nove favele i paliti po kućama. Ok Brazil mora, to mu je stanovništvo, ali Francuskoj stvarno ne treba u životu dovoditi neperspektivne, od tog nikakve koristi.

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 09:34 

Naša Kvačica je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Kako god okreneš i izvrneš, ne isplati se Francuskoj dovoditi nove imigrante koji će onda praviti nove favele i paliti po kućama. Ok Brazil mora, to mu je stanovništvo, ali Francuskoj stvarno ne treba u životu dovoditi neperspektivne, od tog nikakve koristi.

Slazem se s tim da neprekidni dotok ljudi mora da se ogranici i strogo regulise. Uostalom, nekontrolisana i masovna migracija je u interesu kapitalista, dok za radnike nije u interesu dotok jeftinije/jeftine radne snage jer je ona konkurencija na trzistu rada. No, da li me "preplavio Bugar" ili "preplavio Rumun", ili "preplavio Arap", na isti mi *** dodje.

Ali ovi si ti vec tri-cetiri generacije tu. I rasprava se vodi u pravcu kako delati s tim i sta su uzroci ovih nemira i nasilja.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 09:35 

Zasto se sad rijec *** tj. penis cenzurise? Ili je to sad samo kod mene?

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 09:53 

Haram je napisao/la:

Ne znam da li je do godina ili do manjka humora u opstem smislu rijeci, ali ovo su ti fore na nivou moje tetke od sesetikusur.

Izostao ti je odgovor. Koji točno imaš problem sa zapadnim društvom u koje si došao da se spasiš od muslimanskog bijednog okruženja?

Koji god da imaš, imaju ga i ovi Francuzi arapskog podrijetla.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 10:00 

Haram je napisao/la:

Izostao ti je odgovor. Koji točno imaš problem sa zapadnim društvom u koje si došao da se spasiš od muslimanskog bijednog okruženja?

Koji god da imaš, imaju ga i ovi Francuzi arapskog podrijetla.

:tank

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 10:03 

Pa nađi si neko drugo prihvatljivije okruženje. Treba vas sve poslat tamo malo, i one "Francuze"...

slika

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 10:07 

Koji si ti seljak, za nepovjerovati. :D

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 10:14 

Haram je napisao/la:

Nije nego si ti muslimanska sirovina koja nakon godina uživanja blagodeti liberalnog zapadnog društva ostaješ s usađenim plemensko-islamskim mentalitetom koji ti je usađen odmalena.

Ako se pitaš zašto imaš taj odbojni osjećaj prema svom okruženju među Švabama, upravo sam ti objasnio otkud ti.

Jarane moj, trebaš obratno, pretvarat svoje zaostalo muslimansko kruženje u Bosni u njemačko a ne obratno. Što nažalost većina radi.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 10:16 

Hanma je napisao/la:
estoyAqui je napisao/la:
Jebate, koji govor

Sto je najgore ovi liberali sto joj se krevelje u pozadini ne provaljuju da stanje ne da ne moze vise biti bolje, nego ce biti samo jos gore kako vreme odmice. Zato i kazem da je liberalizam i demokratija kao oblik drustvenog uredjenja u celini napravljen za debile od bogatih razmazenih ususkanih Zapadnih drustava.

To je jednostavno sistem nastao ne iz efikasnosti, nego je nastao kad su kolonijalisti opljackali ceo svet (dok su bili autokratije, zato su bili uspesni) i nahranili stomake i onda mogli da filozofiraju sa tim romantincarskim ideologijama iz bajki koje ne prate nikakvu elementarnu logiku ali zvuce dobro za usi.

Da ,samo konzervativna demokratija .

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 10:20 

Haram je napisao/la:

Nije nego si ti muslimanska sirovina koja nakon godina uživanja blagodeti liberalnog zapadnog društva ostaješ s usađenim plemensko-islamskim mentalitetom koji ti je usađen odmalena.

Ako se pitaš zašto imaš taj odbojni osjećaj prema svom okruženju među Švabama, upravo sam ti objasnio otkud ti.

Jarane moj, trebaš obratno, pretvarat svoje zaostalo muslimansko kruženje u Bosni u njemačko a ne obratno. Što nažalost većina radi.

=))

Druze Junuze, ne znam da li si glup ili do cega je, ali ako do sad nisi skuzio da te ne sljivim ni pet posto, a i ono respekta sto sam imao prema tebi si otjerao u helac, onda se fakat javi kakvom psihijatru nek te malo ispipa.

A otici ces i na ignore ako nastavis da se ponasas kao ludak Novovrijeme.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 10:28 

Haram je napisao/la:

Jarane moj, trebaš obratno, pretvarat svoje zaostalo muslimansko okruženje u Bosni u njemačko a ne obratno. Što nažalost većina radi.

=))

Druze Junuze, ne znam da li si glup ili do cega je, ali ako do sad nisi skuzio da te ne sljivim ni pet posto, a i ono respekta sto sam imao prema tebi si otjerao u helac, onda se fakat javi kakvom psihijatru nek te malo ispipa.

Ajde onda prestani smarat s muslimanizmima na ovoj temi. Islamska braća ti prave sranja. Tko god se ne integrira u razumnom roku u zapadno društvo treba ga poslat u p. materinu odakle je doš'o. Uključujući tebe neseljače.

Zapad će naći načina da ovo odradi jer je ovo prešlo sve mjere. A nemoj onda reći da ti nisam rek'o kad te šutnu u Maoču pa tamo tabiri svoje pizdarije.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 11:24 

Haram je napisao/la:

=))

Ajde onda prestani smarat s muslimanizmima na ovoj temi. Islamska braća ti prave sranja. Tko god se ne integrira u razumnom roku u zapadno društvo treba ga poslat u p. materinu odakle je doš'o. Uključujući tebe neseljače.

Zapad će naći načina da ovo odradi jer je ovo prešlo sve mjere. A nemoj onda reći da ti nisam rek'o kad te šutnu u Maoču pa tamo tabiri svoje pizdarije.

Probaj promjene radi da se osvrnes na argumente koje sam iznio po tom pitanju i detaljno pojasnio, umjesto da prizivas kojakakve Maocane da bi se krio iza njih, jade ofucani. Iznad tebe sam po svim mjerilima.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2023, 12:09 

Samo gazi fasisticko smece, drzava ce vas uhapsiti nista se ne sekirajte hehe

Francuska ce biti cista i uredna kao i austrija i njemacka, sva ova bijeda sto su se dovukla cistit ce nam jezikom prljavo izmedju noznih prstiju, a njihove zene i cerke ce biti nase prileznice hehe.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4485 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 180  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, goran2hr, VUKsaJUGA i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: