HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 lip 2026, 08:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom?
PostPostano: 03 sij 2011, 21:11 

Ja mislim da bi najpametnije bilo praviti svakodnevne demonstracije i tako vrsiti pritisak na vlast da ona radikalizuje svoje poteze da se znoje da osecaju kako im narod dise za vrat.Politicari su gadna pasmina oni se vise boje za svoj polozaj nego za svoju glavu.
Istaci table sa natpisom
"Dobro dosli u Herceg Bosnu"
"Napustate Herceg Bosnu"
Nesme da prodje ni jedan jedini dan a da neko nesto ne uradi,bilo sta.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:19 

Dart Vader je napisao/la:
vipera ammodytes je napisao/la:

Da si čitao na drugim forumima što piše o nama Hrvatima zlo bi ti došlo!

Ja sam Srbin a ne neki balijas koji se krije sa 100 nickova.
Ja sam ex vojnik VRS-a.
Ja stojim iz svakog svog posta i nemoj misliti da ja sad kao ne znam da i ostali ljudi na svetu citaju i druge forume,namerno ne menjam nick.
Da zalazem se za nezavisnu HB.Zasto?Zelim unistenje NATO nakaze BiH.
To je to.Kraj.Nema tu nikakvog filozofiranja,ljubavi,uzvisenih osecanja.
I nema me na Sax-u jer sa janicarima ne razgovaram.

NATO nakaze BiH?! :zubati

Kolko ja znam NATO je do sad na Balkanu samo Srbiju unakazio - i to joj nije otkinuo ruku, nogu, vec ni manje ni vise nego SRCE! Plediraj dakle, bolje ti je, da se ukine vise ta unakazena tvorevina, paradrzava koja jos uvijek krije ratne zlocince..pustite vise Vojvodjane da krenu naprijed, tamo gdje i spadaju: u Evropu, a sandzacke Bosnjake da sami odlucuju o svojoj sudbini!

Uh, jezik pregrizo, pa ja zaboravih, ti sa Srbijom, nacionalnom drzavom Srba, ustvari nemas nista - cak ni pasos. :evotigana

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:34 

Daj ne trolaj.

Činjenica je da je BiH - protektorat. De facto nije nzavisna jer stranac ima apsolutnu vlast u zemlji, može smijeniti koga hoće.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:39 

pjosip je napisao/la:

Za ovo ne da ne možeš dobiti ban nego eventualno nagradu za forumaša mjeseca!

Da si čitao na drugim forumima što piše o nama Hrvatima zlo bi ti došlo!

Drago mi je da je tako. I neka piše što iskreno misli, ka što bi i mi tribali biti iskreni što, usprkos ovom savezu, osjećamo prema Srbima. Ja prvi srpsku podršku, koliko god ju cijenija u slučaju Herceg-Bosne, uziman s apsolutnom zadrškom. Radi se o Srbima i tu triba biti maksimalno oprezan.

Kad Vader napiše ono što misli o Hrvatima možda i oni slipci koji vide ljubav prema Hrvatima u srpskim srcima shvate da to nije ljubav nego isprepleteni interes nas i njih koji je dovea do političkog savezništva, tako da to njegovo pisanje nije nimalo negativno nego pozitivno jer je otrježnjujuće za one koje ova "ljubav" među našim narodima u BiH previše zavede. A da ću biti uznemiren što neki Srbin svašta piše o Hrvatima oću kitu krasnu, koga boli ona stvar. Dapače, što nas oni više ne vole ili što nas otvorenije mrze to se ja bolje osjećan, ne znan kako je s vama :D

Ali političko savezništvo je tu, neki kvalitetni forumaši Srbi su isto tu, budimo zato kontruktivni s njima i na političkom i na forumaškom planu i to je to :wink

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:40 

pjosip je napisao/la:
Daj ne trolaj.

Činjenica je da je BiH - protektorat. De facto nije nzavisna jer stranac ima apsolutnu vlast u zemlji, može smijeniti koga hoće.

Da li si ti moderator?

BiH jest protektorat ali protektorati su svi na Balkanu, manje ili vise, protektorati NATO-a i IMF-a, samo sto je on govorio o "nakazama" a kolko ja znam jedina "nakaza" u okruzenju je Srbija. Bosna jos uvijek posjeduje sve svoje dijelove - iako su neki truli. ;D

Nemoj da ti sad pojasnjavam jos i pojam "nakaza". :zubati

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:56 

teskera je napisao/la:
pjosip je napisao/la:
Daj ne trolaj.

Da li si ti moderator?

BiH jest protektorat ali protektorati su svi na Balkanu, manje ili vise, protektorati NATO-a i IMF-a, samo sto je on govorio o "nakazama" a kolko ja znam jedina "nakaza" u okruzenju je Srbija. Bosna jos uvijek posjeduje sve svoje dijelove - iako su neki truli. ;D

Nemoj da ti sad pojasnjavam jos i pojam "nakaza". :zubati

Pa ukoliko više od 50% stanovništva stvarno ne želi tu državu niti naziv "nakaza" nije neutemeljen.

Moderator?

Nisam. Kakve to veze ima?

Usporedjivati ostale sa BiH je opet trolanje. Vi tamo imate faraona koji sjedi medjuvama i kako mu se sprdne dijeli otkaze. Prije su bili na tragu izlova "fašista" ali prestalo i to...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 08:19 

DzoniBG je napisao/la:
Po mom sudu Hrvati bi borbu za Treci trebali voditi na nekoliko frontova istovremeno i sinhronizovano...

Tko su "Hrvati"? Političari, radnici, studenti, novinari, "intelektualci", tajkuni, nevladine organizacije, crkva?

Često se govori da bi "Hrvati" trebali ovo ili ono, ali meni i dalje nije jasno kome bi pripala kakva uloga, tko bi sve to povezao i usmjerio. Ne postoji neka kohezivna snaga osim mislim crkve, a narodu nije dogorilo do nokata da bi se nešto pokretali i protestirali. Kao što rekoh, sve ove karafeke oko vlasti, ustava i amandmana su običnom čovjeku nedokučive i apstraktne, tako zaboravite na proteste i čuda dok ne dođe do fizičke ili financijske ugroženosti.

Hrvati su u poziciji žabe koja se polako krčka na tihoj vatri, pa i ne zna da bi trebala "iskočiti", a i da zna da mora iskočiti, vjerojatno ne zna kako.

Ipak, nakon što smo dobili uvid u neke političke zakulisne igre i igrice, mogu reći da su nam političari jači nego što sam mislio, i da znaju dobro parirati na udarce iz Sarajeva, naravno onoliko koliko je moguće sa ovim odnosom snaga.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 14:43 

Ministry of Sound je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
Po mom sudu Hrvati bi borbu za Treci trebali voditi na nekoliko frontova istovremeno i sinhronizovano...

Tko su "Hrvati"? Političari, radnici, studenti, novinari, "intelektualci", tajkuni, nevladine organizacije, crkva?

Često se govori da bi "Hrvati" trebali ovo ili ono, ali meni i dalje nije jasno kome bi pripala kakva uloga, tko bi sve to povezao i usmjerio. Ne postoji neka kohezivna snaga osim mislim crkve, a narodu nije dogorilo do nokata da bi se nešto pokretali i protestirali. Kao što rekoh, sve ove karafeke oko vlasti, ustava i amandmana su običnom čovjeku nedokučive i apstraktne, tako zaboravite na proteste i čuda dok ne dođe do fizičke ili financijske ugroženosti.

Hrvati su u poziciji žabe koja se polako krčka na tihoj vatri, pa i ne zna da bi trebala "iskočiti", a i da zna da mora iskočiti, vjerojatno ne zna kako.

Ipak, nakon što smo dobili uvid u neke političke zakulisne igre i igrice, mogu reći da su nam političari jači nego što sam mislio, i da znaju dobro parirati na udarce iz Sarajeva, naravno onoliko koliko je moguće sa ovim odnosom snaga.

Ovo je najbitnije pitanje,post na ovoj po meni bar,najbitnijoj temi.Ko odgovori na ovaj post ispravno dao je odgovor svih odgovora.
KO SU HRVATI?
KO I KAKO TREBA DA POCNE SA OTPOROM?

Ja nemam sve informacije da bi mogao da dam pravi odgovor,mogu samo da prekopiram srpska iskustva a to ne mora da bude relevantno i korisno u HB slucaju.A i pitanje je dali bi se to vecini naroda dopalo sto bi procitali..pogotovu sto bi to napisao-ja.
Moje reci mora da izgovori neki Hrvat.Do tada nece biti promena. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 13:58 

Na djelu je opća apatija, to nije specifično za Hrvate. Eto sada postoji mogućnost da Bošnje ostanu bez svojih legitimnih predstavnika na državnoj razini, i da se Fahro priprema da odigra ulogu njihovog Sejde. Ja mislim da neće biti nikakvog prosvjeda niti "otpora" od njih.

Prosvjede i slično ćeš vidjeti samo ako je riječ o rezanjima socijalnih izdataka, stečaje ili propast poduzeća, ili ako je direktno ugrožena fizička sigurnost.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 14:22 

Ministre, citirao si samo jednu recenicu, iz nje je prilicno maglovito sta se htelo reci, napisao sam opsirniji nastavak...

Mislio sam na sve vas, jer pitanje nije samo lokalnog karaktera, vec veoma vazno nacionalno pitanje koje zahteva mobilizaciju sirih drustvenih slojeva, i ovih koje si naveo svakako.

Nisam se zalagao za neke ishitrene poteze, ulicne proteste, rusilacke demonstracije, vec suprotno, na zreo politicki nacin da istaknete svoj problem, i nacin na koji vidite resenje.

Treba da prevlada svest o vanrednosti situacije, kako se danas postavite, kakvu poziciju zauzmete, takav cete put trasirati za buduce narastaje, jer ako se uskoro ne izborite za svoj status u BIH, posle ce vam biti jako tesko.

Slicno vazi i za Srbe u BIH, ali i za Bosnjake, ozbiljna je situacija, nema mesta improvizacijama, to je kao partija saha u kojoj se krenulo otvorenom italijankom, izvrsene su rokade, ukljuceni topovi, oni ispucali svoje, situacija u centru je jos nategnuta... ko god ima jaku zelju da pobedi, da matira drugog i treceg, ljuto ce iznervirati protivnika i izgubice najzahvalniji deo te igre - kvalitetnu post-analizu partije, kao sve u BIH sto je neuobicajno, tako i igraci ne bi trebali ici na pobedu, vec na sigurniji remi, da se niko ne oseca porazenim, niti pobednikom...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 15:04 

Sve je to komplicirano, i nejasno što se od naroda očekuje... Je li se radi o "borbi" i protestima dok HDZ i HDZ 1990 ne uđu u vlast u Federaciji? Dok se ustavom ne otklone mogućnosti majorizacije i postavljanja Sejdi? Ili do kraja, do uspostave entiteta?

Mislim da je u ovoj fazi odgovornost na hrvatskim političarima da učine koliko mogu kroz institucije i partnere u drugim narodima. Jedino ukoliko bi pala odluka o izvaninstitucionalnom djelovanju (ne veća od 10%), tek onda sa klupe ulaze ove druge grupacije, i sve što ide sa time.

Nadam se da su Čović i Ljubić višestruko pametniji od mene jer ja ne vidim izlazak iz ove pat pozicije, niti prava kompromisna rješenja. Naravno, moguće je da se složi i matematička koalicija, ali je to u suštini raspodjela fotelja i proračun. Možda i usvajanje nekih zakona za svrhe EU.

Jedini izlaz iz ove pozicije je jači angažman međunarodne zajednice, i nametanje rješenja na tragu prudskog sporazuma (kojeg su podržali). Druga realna varijanta je socijalni kolaps i bankrot Federacije koji bi oslabio ovu nepopustljivu i nadobudnu poziciju Muslimana, i učinio ih spremnijim na kompromise ukoliko bi ti "kompromisi" bili popraćeni svježim inozemnim kapitalom čime bi kod svojih birača kupili socijalni mir, i kompromis prezentirali kao nužan.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 15:33 

Sve je to komplicirano, i nejasno što se od naroda očekuje... Je li se radi o "borbi" i protestima dok HDZ i HDZ 1990 ne uđu u vlast u Federaciji? Dok se ustavom ne otklone mogućnosti majorizacije i postavljanja Sejdi? Ili do kraja, do uspostave entiteta?

Mislim da je u ovoj fazi odgovornost na hrvatskim političarima da učine koliko mogu kroz institucije i partnere u drugim narodima. Jedino ukoliko bi pala odluka o izvaninstitucionalnom djelovanju (ne veća od 10%), tek onda sa klupe ulaze ove druge grupacije, i sve što ide sa time.

Nadam se da su Čović i Ljubić višestruko pametniji od mene jer ja ne vidim izlazak iz ove pat pozicije, niti prava kompromisna rješenja. Naravno, moguće je da se složi i matematička koalicija, ali je to u suštini raspodjela fotelja i proračun. Možda i usvajanje nekih zakona za svrhe EU.

Jedini izlaz iz ove pozicije je jači angažman međunarodne zajednice, i nametanje rješenja na tragu prudskog sporazuma (kojeg su podržali). Druga realna varijanta je socijalni kolaps i bankrot Federacije koji bi oslabio ovu nepopustljivu i nadobudnu poziciju Muslimana, i učinio ih spremnijim na kompromise ukoliko bi ti "kompromisi" bili popraćeni svježim inozemnim kapitalom čime bi kod svojih birača kupili socijalni mir, i kompromis prezentirali kao nužan.

To su sve moguca resenja... kombinacija unutrasnjeg jedinstva u dogovoru sa MZ je dobitna kombinacija, ali lako je to reci, na samom terenu je to mnogo teze sprovesti...

Niko nema magicni kljuc kojim ce otvoriti sve brave, ono sto je na obicnom narodu je da svojom inicijativom podgreva odlucnost politicara da budu jedinstveni u svojim ciljevima.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 15:51 

Nažalost, narod ne može puno napraviti dok se politička igra ne završi. Prvo politika mora obaviti svoje, a ako politički dogovor bude nemoguć, ako se MZ odluči ne petljati nego pustiti bosanski lonac da eksplodira, onda triba u potpunosti opstruirati državu. Ali sad je trenutno toliko toga još uvik nedefinirano da ni puno upućeniji ljudi od prosječnog Hrvata nisu pametni što raditi s pozicije običnog građanina. Jednostavno triba viditi kako će se stvari razvijati, kuda plovi ovaj brod, i onda djelovati. Ne trčat prid rudo...

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 16:09 

Na djelu je opća apatija, to nije specifično za Hrvate. Eto sada postoji mogućnost da Bošnje ostanu bez svojih legitimnih predstavnika na državnoj razini, i da se Fahro priprema da odigra ulogu njihovog Sejde. Ja mislim da neće biti nikakvog prosvjeda niti "otpora" od njih.

Prosvjede i slično ćeš vidjeti samo ako je riječ o rezanjima socijalnih izdataka, stečaje ili propast poduzeća, ili ako je direktno ugrožena fizička sigurnost
.

pa ljudi se nakon rata, valjda, polagano vracaju normali.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 16:12 

Bog-i-Hrvati je napisao/la:
Nažalost, narod ne može puno napraviti dok se politička igra ne završi. Prvo politika mora obaviti svoje, a ako politički dogovor bude nemoguć, ako se MZ odluči ne petljati nego pustiti bosanski lonac da eksplodira, onda triba u potpunosti opstruirati državu. Ali sad je trenutno toliko toga još uvik nedefinirano da ni puno upućeniji ljudi od prosječnog Hrvata nisu pametni što raditi s pozicije običnog građanina. Jednostavno triba viditi kako će se stvari razvijati, kuda plovi ovaj brod, i onda djelovati. Ne trčat prid rudo...

Što je najsmješnije , ne dolazi do dogovora a teritorij BiH na kojem živi 3.2-3.5 millijuna ljudi veći za trećinu od jedne Belgije od 11 millijuna ljudi ili jedne nizozemske 16 milijuna ljudi.
Džaba nama Rusija cijela, opet bi se pobili!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 16:00 

Ipak je bolje ovako :herceg_bosna nego ovako :smajl037

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 16:01 

Hej Slaveni i ostali, alaj ste zaostali!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 16:09 

pjosip je napisao/la:

Hej Slaveni i ostali, alaj ste zaostali!

Pogledati u eng-hrv rječnik što znači engleska riječ 'Sloven' !!
:smajl052

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: mrnjav, nikolasmo, Tomba17 i 49 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: