HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 sij 2025, 21:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 254 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sokol: Veći je problem bošnjački hegemonizam nego srpski separatizam
PostPostano: 13 ožu 2023, 00:52 

dudu je napisao/la:
Aspirin je napisao/la:

Ako ti ne možeš da nešto posložiš u glavi moj sokole, ne znači da drugi ne mogu. Oksimorona nema niti je kad bilo kod mene.

Ja se u bijelom rasnom identitetu pronalazim od dana rođenja, jer njega nisam mogao birati, i on mi je zadan. Zahvaljujući tom podrijetlu uživao sam natprosječnu inteligenciju i fizičku snagu. I bio prihvaćen i pored svih vjerskih idelogija. I pronašao braću i suborce u svim bijelim zajednicama svijeta. Bio dio društva probranih.

Bošnjaštvo, Hrvatstvo i demokracija su zadani okviri u kojima se borim za moj opstanak, kao i opstanak drugih bijelih Europljana na našem prostoru.
To je samo alat i instrumentarij za konačni cilj da se ovdje održimo i ne nestanemo u vjerskim ratovima koje su drugi nametnuli.
Kao što naši smeđooki sugrađani se vješto kriju iza religija, nacija i poretka, što ti smeta da to isto koristimo za naš opstanak i interes?

Demokracija je također okvir u kojem se traži jednakost svih bijelih ljudi.

Da znaš povijest znao bi da je starogrčka demokracija bila bazirana na robovlasništvu, kao i američka demokracija.

Niti u jednom od tih okvira Bošnjaštva, Hrvatstva i demokracije ne ugrožavam opstanak bijelih ljudi i bijele djece.

A ovaj Gospodin Sokol kao i bezbrojni poput njega pritišće poput ljutog bika, pa ako stotine tisuća bijelih Europljana strada u BiH da bi njegovo blisko-istočno katoličko kršćanstvo nadvladalo. Nema kočnica da ugrožava druge bijele ljude.
Meni nezamislivo.
Obični race traitor.

Na suptilne načine pokušavaš denuncirati ovaj forum, ali neće ti uspjeti, tvoji stavovi su samo tebi na sramotu.

Živi s tim da smo vas nadigrali i pomnožili s nulom.

Znam teško je, depresija teži u beskonačnost, nećeš se navići. Ipak spašava te donekle da nisi sam u ovome, broji vas se na tisuće.

E moj Dudu,
Ja ne gledam stvari dan i komad, čak niti na duljinu prosječnog ljudskog života, već na 1000 godina sa spoznajom desetak tisuća godina moderne civilizacije.
Za mene intervencija VP i niti jedna njegova svinjarija ne znače ništa, niti me dotiče. On je birokratska glista kakvih je ovdje bilo na stotine od rata. Pored toga nisam u operativnoj politici, a i Bošnjaci su sami sebi zakuhali kašu, pa neka je sada pokusaju. Ja niti sam je kuhao, niti ću je pokusat.
Kako da budem tužan i depresivan? :neznam

Pored toga sam prošao rat u Sarajevu koji je bio pravi pakao, tako da je meni depresija stran pojam + duhovni potencijal kojim suvereno vladam i imam se čime baviti kad bi svijet stao. Hoću neku znanost, hoću neku vrstu duhovnosti ili misticizma, izbor je beskonačan.
:neznam

Ja vas ne denunciram, već vi sebe same denuncirate i poganite.
Pri tome ne branim ni Bošnjake, niti bošnjački nacionalizam.
Vi ste meni isti.

Ni katolici ni muslimani nisu prijatelji bijelim Europljanima koji imaju nesreću da žive ovdje i jedni i drugi nas ugrožavate

Njih ne branim, ali neću ni vas hvaliti kad to ne zaslužujete.

Svi ste poput djece koja brane utvrde od pijeska koje more samo što nije podlokalo, pa opet bi poginuli za iluzije.

Vrh

Naslov: Re: Sokol: Veći je problem bošnjački hegemonizam nego srpski separatizam
PostPostano: 13 ožu 2023, 01:00 

Naša Kvačica je napisao/la:
Aspirin je napisao/la:

Na to pitanje bi imao pravo samo kada bi ponudio alternativu današnjoj BiH.
Zato sam godinama govorio da treba podijeliti putovnice i ponuditi alternativu Republike Hrvatske. A misliti da se netko može zavrnuti na hercegovački ero način velika je iluzija.

Nas milijun i pol, ako ne i više nema alternativu BiH, i prisilit ćete nas da se branimo.
Pa ćete počet krvoproliće u kojem će stradati stotine tisuća bijelih ljudi.
Imaš prepotentan stav, ali nije ti Kifla prosječan Bošnjo niti Bakir.
Većina je jako solidna i gleda svoja posla, i šuti, ali ta šutnja nije odobravanje.

Zašto se ti boriš? Za vašu prolaznu fikciju zvanu Hrvatska. I ona je prolazna kao BiH.
Sve je privremeno i zato se treba aranžirati, a ne ratovati.
Čuvati bijelu rasu i Europu od destrukcije, jer dok se mi svađamo, treći se koristi, imigranti i novi narodi koji dolaze.

Nikakvi rafali niti ikakva sila ovog svijeta ne može sve ovo riješiti u vašu korist.

Kad se stan prodaje gdje postoje nasljednici i sustanari pa se traži odšteta, a kamoli država.

Većina Bošnjaka se primirila i traži mirno rješenje već 27 godina, ali ako se ne ostavi niakva opcija, onda će se ljudi morat branit.
Primirili su se jer su pametniji od vas, kao ja primjerice i vidim stvari 1000 godina unaprijed.
Jer znaju da i carstva propadaju, i da je ljudski život, a osobito bijelih Europljana jako vrijedan.

Ako vam to nije motivacija, onda ništa na ovom svijetu nije i ne može biti.

Brate rasni, zabili ste nož braći u leđa i nema više bratstva dok se ne odreknete đavla. Ja ne znam što je tu nejasno i koliko to puta to treba ponoviti, ali to ti je tako.

Ako hoćete ratovati i to ćete dobiti. Tko traži dobije.

Kakva je razlika tebe i nekog ostrašćenog Islamista? Nudiš samo konflikt i nametanje tuđinske ideologije.
Ne znaš za oprost i pokajanje, iako ste i "vi" "nama" zabijali nož u leđa i to svakodnevno činite, ja nemam tu vrstu naboja. :neznam

Meni je žao i tvog i svačijeg europskog djeteta i ja ne bih da ratujem za tuđinske religije i ideologije. Ni vaše ni naše.

Nadam se da će se naći način da se ljudi poput tebe i sličnih na svim stranama zaustave dok ne izazovu novu tragediju i dalje decimiraju ostatke europske populacije u BiH.
Žao mi je, ali nisi pozitivac u čitavoj priči.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2023, 09:42 

Troleru nisam ja tema. Ili se drži teme ili trolaj negdje drugo. Bez offtopic-a molim.

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2023, 10:17 

burpee je napisao/la:
..Sve vise vjerujem da jedino Hrvati mogu spasiti BiH kao drzavu i narode koji u njoj zive....

Bosnjaci i Srbi su radikalizirani i ostrasceni da od njih ne moze biti nikakve koristi... Naravno, ne mogu sami Hrvati spasiti stvar, ali mogu biti oni koji ce okupiti snage i medju Srbima i Bosnjacima... Mislim da bi se HDZ trebao poceti obracati i tim biracima, ne samo Hrvatima..... Posebno onima koji su iz mjesanih brakova.... i traziti predizborne partnere...neke nezavisne liste...

Znam da ce vecina reci da tako nesto nema nikakve sanse... Da Srbi nikako nece odustati od separatizma i Bosnjaci od dekonstutiranja Hrvata pa i Srba.... Ali, ako Srbi shvate opasnost da dok cekaju pripajanje Srbiji prijeti opasnost da totalno osiromase i isele se.... Ako Bosnjaci shvate da im prijeti opasnost da ce MZ jednostavno dignuti ruke od BiH i reci ma dosta nam vas je vise...radite sta hocete...
Postoji realna mogucnost da Hrvati preuzmu inicijativu... jer njih se nitko zapravo ne boji... Hrvati nemaju kapaciteta da ostvare neku dominaciju...Jos uvijek su u poziciji da se bore za opstanak....

A kako će nam Hrvati ili Muslimani pomoći da se manje iseljavamo i budemo bogatiji? :neznam
Mi baš suprotno smatramo da bi bili bogatiji i manje se iseljavali ako bi se odvojili od Muslimana i Hrvata. :neznam
Doduše nikad u svojoj istoriji nismo bili bogatiji nego što smo sad al uvijek čovjek želi bolje. :neznam

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2023, 10:35 

burpee je napisao/la:

Upravo zbog BiH su ljudi siromašni. Da se hipotetski podijelilo 1995. do sada bi normalno živjeli i danas bili na razini Hrvatske. Uopće ne bi imali ove danas probleme.

Podržavati opstanak BiH znači podržavati siromaštvo, korupciju i iseljavanje.

HM... ali dok docekas raspad BiH, svi ce propasti......

Neće propasti svi.
Srbija i Hrvatska napreduje. Milioni Srba i Hrvata se ne pate suživotom sa drugim i drugačijim i mogu napredovati.
Samo Muslimani dovode sebe u situaciju da propadnu.

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2023, 01:04 

Glazbenik je napisao/la:
“Opcije koje su kao desni centar išle bi u koaliciju s crnim vragom da ruše HDZ”

VIJESTI Autor:N1 Hrvatska 11. ožu 2023 11:09

Sokol je komentirao je najnoviji sukob u državnom vrhu.

Zastupnik je rekao da se sasvim sigurno od strane premijera Andreja Plenkovića ne radi o kršenju Ustava.

“Mislim da je situacija takva da je jako teško surađivati s nekim tko vas stalno vrijeđa i napada na najgore moguće načine. I ovo pismo koje je predsjednik napisao, mislim da ima neke sasvim druge ciljeve nego iskrenu želju za suradnjom”, smatra Sokol i dodaje da je upitno da sa strane Pantovčaka postoji iskrena volja za suradnju s Vladom i vladajućom koalicijom.

“Cijela politička platforma predsjednika se svodi na to da on pokušava biti vođa oporbe, koordinirati oporbu i rušiti vladu”, upozorava Sokol i kaže da je u takvoj situaciji teško vjerovati da postoji iskrena volja o suradnji.

Podsjetio je da je Vlada ta koja je često pokušavala pružiti ruku i kaže da je sad sve otišlo predaleko te da s druge strane ne vidi volju za suradnju.

“Teško je vjerovati da je to jedno pismo uistinu znači dobru volju i pokazuje želju za suradnjom”, kaže Sokol.

Dodao je da se i taj sukob vidi i u Europskoj uniji. “Ako želimo štiti nacionalne interese i interese hrvatskih građana, mi moramo provoditi jasnu prozapadnu politiku i od toga ima veliku korist”, naglasio je Sokol.

Rekao je i da je direktan rezultat vladine prozapadne politike i bolji položaj Hrvata u BIH prema kojima zapadni političari imaju drugačije stajalište.

“Bilo bi dobro da je i predsjednik na toj liniji, ali nažalost to nije uvijek tako”, rekao je Sokol.

“Glasanje o nepovjerenju premijeru pokazalo je koliko je oporba jadna”

Kaže da je najbolji pokazatelj proruskih političkih stavova na političkoj sceni bilo glasanje o pitanju vojne suradnje za Ukrajince u Hrvatskoj.

“Mislim da se tu najbolje otrilo tko je kakav i tko ima kakve stavove. Ne ulazim u to kakvi su čiji motivi, radi li to netko jer uistinu ima neki proruski stav, radi li to jer ne voli Zapad i Ameriku ili zato što se boji da će mu netko ukrasti birače, postoje različiti razlozi, ali Hrvatska nije u položaju da može eksperimentirati po tom pitanju jer posljedice mogu biti vrlo teške”, kaže Sokol i dodaje da je to glasanje bilo najbolji pokazatelj tko je spreman voditi politiku nacionalnih interesa ili eksperimentirati.

Sokol je komentirao i pozicije u oporbi i postoji li netko u oporbi tko bi mogao ugroziti premijera.

“Mislim da je glasanje o nepovjerenju premijeru pokazalo koliko je oporba jadna i koliko je to skupa jadno. Ovo je već tradicija da kad god pokrenu inicijativu za opoziv bilo vlade, ministra ili premijera da ne mogu ni sve svoje zastupnike nagovoriti da dođu na glasanje i to je tako svaki put. Po tome vidimo koliko je ozbiljno i kakvo je to društvo”, kaže Sokol i napominje da se po tome vidi i koliko bi bilo opasno da to društvo dođe na vlast.

“Tu imate toliko politički i ideološki raznorodne stranke koje jedino spaja mržnja i opsesija prema HDZ-u. Imate situaciju da Most koji se predstavlja kao stranka desnog centra nudi se i moli za suradnju ekstremno lijevoj stranci Možemo s nekom pričom ajmo nadići ideološke razlike, ajmo se ujediniti samo da srušimo HDZ”, kaže Sokol i dodaje da je politika u srži ideologija.

Na komentar da su i različite stranke u trenutnoj vladajućoj koaliciji Sokol kaže da su sve stranke u vladajućoj koaliciji prihvatile program vlade i premijera te da s nekima, poput HSLS-a, HDZ, surađuje već godinama na svim razinama.

“HSLS je nekad radio greške, a to ih je i jako koštalo. Mislim da su sad tamo gdje je to prirodno i zajedno, kao dio vladajuće koalicije rade na nacionalnim interesima”, kaže Sokol i ističe: “Važno je to da imamo neke opcije koje se predstavljaju kao desni centar, a išle bi u koaliciju s crinm vragom da ruše HDZ”.

“Možemo je notorna prevara birača”

Dodaje da je takva politika pokazatelj da im je rušenje HDZ-a i Vlade fiksacija i da im nije stalo do nacionalnih interesa.

“Most je gradio cijelu svoju platformu za interese i borbi za prava Hrvata u BiH, sada kada je taj položaj najbolji u posljedanja dva desetljeća, oni su tužni jer to nisu postigli oni nego je to rezultat politike HDZ-a”, kaže Sokol i dodaje da se po tome vidi da im nije stalo do nacionalnih interesa.

Rekao je i da je platforma Možemo notorna prevara birača. “Oni su došli na vlast u Zagrebu s pričom da će se boriti protiv korupcije, da će se baviti s praktičnim problemima građana, komunalnim pitanjima, a vidimo da su po tom planu jako neupješni i da se jedino bave ekstremističkom ljevičarskom ideologijom”, smatra Sokol i dodaje da je to primjer kad netko obmane birače i s nekom kvazineideološkom pričom dođe na vlast i koliko je to zapravo prevara.

Rekao je da je Zagreb zatrpan smećem i da je situacija gora nego je ikad bila. “Tu vidimo da ono što im je trebao biti naglasak da su katastrofalni”, rekao je Sokol i dodao da Možemo nisu u stanju riješiti jednu stvar koju su istaknuli kao prioritet a to je problem otpada.

“Također, ono u čemu jesu uspješni, čime se bave je preimenovanje ulica i trgova, davanje imena ulicama po komunističkim zločincima i to pokazuje ono što se kaže izvana zelen, iznutra crven i to se jako dobro vidi u Zagrebu”, rekao je Sokol i dodaje da je imenovanje ulica po komunistima koji su bili visoko u politici u vrijeme Hrvatske šutnje te da relativiziranje komunističkih zločina kao onih koji su manje zlo od zločina drugih anticivilizacijski te da to Hrvatskoj doista ne treba.

HDZ-u ne trebaju spavači

“Po tome se vidi što je uistinu Možemo i da su oni suprotno od svega što su tvrdili kad su dolazili na vlast”, rekao je Sokol i dodao s takvim ljudima Most želi raditi koaliciju i da bi se birači trebali zapitati tko tu koga i koji je interes svih tih ljudi.

Na pitanje vidi li u nedolasku 17 birača nekakav bazen spavača koji bi mogli surađivati s vladom ako joj zatreba kakav glas, Sokol kaže da ne zna ima li tko želju za suradnjom. “HDZ ne radi na bilo koji način na tome, niti je plasirao svoje spavače kad će mu trebati. To su notorne gluposti”, kaže Sokol i dodaje: “to su teorije urote”.

“HDZ nema potrebe nikoga vrbovat. Ali ako postoje ljudi u oporbi koji shvaćaju da je upravo ovakva vlast garant sigurnosti, garant stabilnosti i garant gospodarskog rasta za hrvatske građane, dok bi alternative bile puno opasnije i dovele nas u tko zna kakve eksperimente i žele podržati kvalitetnu politiku vlade, zašto ne”, kaže Sokol.

https://n1info.hr/vijesti/opcije-koje-s ... -ruse-hdz/

:biceovodobro

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2023, 01:08 

Reconquista je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:
“Opcije koje su kao desni centar išle bi u koaliciju s crnim vragom da ruše HDZ”

VIJESTI Autor:N1 Hrvatska 11. ožu 2023 11:09

Sokol je komentirao je najnoviji sukob u državnom vrhu.

Zastupnik je rekao da se sasvim sigurno od strane premijera Andreja Plenkovića ne radi o kršenju Ustava.

“Mislim da je situacija takva da je jako teško surađivati s nekim tko vas stalno vrijeđa i napada na najgore moguće načine. I ovo pismo koje je predsjednik napisao, mislim da ima neke sasvim druge ciljeve nego iskrenu želju za suradnjom”, smatra Sokol i dodaje da je upitno da sa strane Pantovčaka postoji iskrena volja za suradnju s Vladom i vladajućom koalicijom.

“Cijela politička platforma predsjednika se svodi na to da on pokušava biti vođa oporbe, koordinirati oporbu i rušiti vladu”, upozorava Sokol i kaže da je u takvoj situaciji teško vjerovati da postoji iskrena volja o suradnji.

Podsjetio je da je Vlada ta koja je često pokušavala pružiti ruku i kaže da je sad sve otišlo predaleko te da s druge strane ne vidi volju za suradnju.

“Teško je vjerovati da je to jedno pismo uistinu znači dobru volju i pokazuje želju za suradnjom”, kaže Sokol.

Dodao je da se i taj sukob vidi i u Europskoj uniji. “Ako želimo štiti nacionalne interese i interese hrvatskih građana, mi moramo provoditi jasnu prozapadnu politiku i od toga ima veliku korist”, naglasio je Sokol.

Rekao je i da je direktan rezultat vladine prozapadne politike i bolji položaj Hrvata u BIH prema kojima zapadni političari imaju drugačije stajalište.

“Bilo bi dobro da je i predsjednik na toj liniji, ali nažalost to nije uvijek tako”, rekao je Sokol.

“Glasanje o nepovjerenju premijeru pokazalo je koliko je oporba jadna”

Kaže da je najbolji pokazatelj proruskih političkih stavova na političkoj sceni bilo glasanje o pitanju vojne suradnje za Ukrajince u Hrvatskoj.

“Mislim da se tu najbolje otrilo tko je kakav i tko ima kakve stavove. Ne ulazim u to kakvi su čiji motivi, radi li to netko jer uistinu ima neki proruski stav, radi li to jer ne voli Zapad i Ameriku ili zato što se boji da će mu netko ukrasti birače, postoje različiti razlozi, ali Hrvatska nije u položaju da može eksperimentirati po tom pitanju jer posljedice mogu biti vrlo teške”, kaže Sokol i dodaje da je to glasanje bilo najbolji pokazatelj tko je spreman voditi politiku nacionalnih interesa ili eksperimentirati.

Sokol je komentirao i pozicije u oporbi i postoji li netko u oporbi tko bi mogao ugroziti premijera.

“Mislim da je glasanje o nepovjerenju premijeru pokazalo koliko je oporba jadna i koliko je to skupa jadno. Ovo je već tradicija da kad god pokrenu inicijativu za opoziv bilo vlade, ministra ili premijera da ne mogu ni sve svoje zastupnike nagovoriti da dođu na glasanje i to je tako svaki put. Po tome vidimo koliko je ozbiljno i kakvo je to društvo”, kaže Sokol i napominje da se po tome vidi i koliko bi bilo opasno da to društvo dođe na vlast.

“Tu imate toliko politički i ideološki raznorodne stranke koje jedino spaja mržnja i opsesija prema HDZ-u. Imate situaciju da Most koji se predstavlja kao stranka desnog centra nudi se i moli za suradnju ekstremno lijevoj stranci Možemo s nekom pričom ajmo nadići ideološke razlike, ajmo se ujediniti samo da srušimo HDZ”, kaže Sokol i dodaje da je politika u srži ideologija.

Na komentar da su i različite stranke u trenutnoj vladajućoj koaliciji Sokol kaže da su sve stranke u vladajućoj koaliciji prihvatile program vlade i premijera te da s nekima, poput HSLS-a, HDZ, surađuje već godinama na svim razinama.

“HSLS je nekad radio greške, a to ih je i jako koštalo. Mislim da su sad tamo gdje je to prirodno i zajedno, kao dio vladajuće koalicije rade na nacionalnim interesima”, kaže Sokol i ističe: “Važno je to da imamo neke opcije koje se predstavljaju kao desni centar, a išle bi u koaliciju s crinm vragom da ruše HDZ”.

“Možemo je notorna prevara birača”

Dodaje da je takva politika pokazatelj da im je rušenje HDZ-a i Vlade fiksacija i da im nije stalo do nacionalnih interesa.

“Most je gradio cijelu svoju platformu za interese i borbi za prava Hrvata u BiH, sada kada je taj položaj najbolji u posljedanja dva desetljeća, oni su tužni jer to nisu postigli oni nego je to rezultat politike HDZ-a”, kaže Sokol i dodaje da se po tome vidi da im nije stalo do nacionalnih interesa.

Rekao je i da je platforma Možemo notorna prevara birača. “Oni su došli na vlast u Zagrebu s pričom da će se boriti protiv korupcije, da će se baviti s praktičnim problemima građana, komunalnim pitanjima, a vidimo da su po tom planu jako neupješni i da se jedino bave ekstremističkom ljevičarskom ideologijom”, smatra Sokol i dodaje da je to primjer kad netko obmane birače i s nekom kvazineideološkom pričom dođe na vlast i koliko je to zapravo prevara.

Rekao je da je Zagreb zatrpan smećem i da je situacija gora nego je ikad bila. “Tu vidimo da ono što im je trebao biti naglasak da su katastrofalni”, rekao je Sokol i dodao da Možemo nisu u stanju riješiti jednu stvar koju su istaknuli kao prioritet a to je problem otpada.

“Također, ono u čemu jesu uspješni, čime se bave je preimenovanje ulica i trgova, davanje imena ulicama po komunističkim zločincima i to pokazuje ono što se kaže izvana zelen, iznutra crven i to se jako dobro vidi u Zagrebu”, rekao je Sokol i dodaje da je imenovanje ulica po komunistima koji su bili visoko u politici u vrijeme Hrvatske šutnje te da relativiziranje komunističkih zločina kao onih koji su manje zlo od zločina drugih anticivilizacijski te da to Hrvatskoj doista ne treba.

HDZ-u ne trebaju spavači

“Po tome se vidi što je uistinu Možemo i da su oni suprotno od svega što su tvrdili kad su dolazili na vlast”, rekao je Sokol i dodao s takvim ljudima Most želi raditi koaliciju i da bi se birači trebali zapitati tko tu koga i koji je interes svih tih ljudi.

Na pitanje vidi li u nedolasku 17 birača nekakav bazen spavača koji bi mogli surađivati s vladom ako joj zatreba kakav glas, Sokol kaže da ne zna ima li tko želju za suradnjom. “HDZ ne radi na bilo koji način na tome, niti je plasirao svoje spavače kad će mu trebati. To su notorne gluposti”, kaže Sokol i dodaje: “to su teorije urote”.

“HDZ nema potrebe nikoga vrbovat. Ali ako postoje ljudi u oporbi koji shvaćaju da je upravo ovakva vlast garant sigurnosti, garant stabilnosti i garant gospodarskog rasta za hrvatske građane, dok bi alternative bile puno opasnije i dovele nas u tko zna kakve eksperimente i žele podržati kvalitetnu politiku vlade, zašto ne”, kaže Sokol.

https://n1info.hr/vijesti/opcije-koje-s ... -ruse-hdz/

:biceovodobro

Mozemo najvece zlo u Hrvata ali Ono iskonsko

Vrh

PostPostano: 19 tra 2023, 13:26 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Dobro se usudi u europskom parlamentu ovo iznositi.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/sokol-prihvacanje-masovne-nekontrolirane-migracije-predstavljalo-bi-kraj-europskog-nacina-zivota-265338

Vrh

PostPostano: 19 tra 2023, 13:35 

Više govori o tome koliko je overtonov prozor otiša na lijevo nego li koliko je on hrabar.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2023, 18:52 

dudu je napisao/la:
Aspirin je napisao/la:

Ako ti ne možeš da nešto posložiš u glavi moj sokole, ne znači da drugi ne mogu. Oksimorona nema niti je kad bilo kod mene.

Ja se u bijelom rasnom identitetu pronalazim od dana rođenja, jer njega nisam mogao birati, i on mi je zadan. Zahvaljujući tom podrijetlu uživao sam natprosječnu inteligenciju i fizičku snagu. I bio prihvaćen i pored svih vjerskih idelogija. I pronašao braću i suborce u svim bijelim zajednicama svijeta. Bio dio društva probranih.

Bošnjaštvo, Hrvatstvo i demokracija su zadani okviri u kojima se borim za moj opstanak, kao i opstanak drugih bijelih Europljana na našem prostoru.
To je samo alat i instrumentarij za konačni cilj da se ovdje održimo i ne nestanemo u vjerskim ratovima koje su drugi nametnuli.
Kao što naši smeđooki sugrađani se vješto kriju iza religija, nacija i poretka, što ti smeta da to isto koristimo za naš opstanak i interes?

Demokracija je također okvir u kojem se traži jednakost svih bijelih ljudi.

Da znaš povijest znao bi da je starogrčka demokracija bila bazirana na robovlasništvu, kao i američka demokracija.

Niti u jednom od tih okvira Bošnjaštva, Hrvatstva i demokracije ne ugrožavam opstanak bijelih ljudi i bijele djece.

A ovaj Gospodin Sokol kao i bezbrojni poput njega pritišće poput ljutog bika, pa ako stotine tisuća bijelih Europljana strada u BiH da bi njegovo blisko-istočno katoličko kršćanstvo nadvladalo. Nema kočnica da ugrožava druge bijele ljude.
Meni nezamislivo.
Obični race traitor.

Na suptilne načine pokušavaš denuncirati ovaj forum, ali neće ti uspjeti, tvoji stavovi su samo tebi na sramotu.

Živi s tim da smo vas nadigrali i pomnožili s nulom.

Znam teško je, depresija teži u beskonačnost, nećeš se navići. Ipak spašava te donekle da nisi sam u ovome, broji vas se na tisuće.

i lupa gluposti
amerika nije temeljila nista na robovlasnistvu osim luksuza pijedinih dobrostojecih građana.
u americi samo su bogati imali robove.

Vrh

PostPostano: 20 tra 2023, 18:54 

Aspirin je napisao/la:

Brate rasni, zabili ste nož braći u leđa i nema više bratstva dok se ne odreknete đavla. Ja ne znam što je tu nejasno i koliko to puta to treba ponoviti, ali to ti je tako.

Ako hoćete ratovati i to ćete dobiti. Tko traži dobije.

Kakva je razlika tebe i nekog ostrašćenog Islamista? Nudiš samo konflikt i nametanje tuđinske ideologije.
Ne znaš za oprost i pokajanje, iako ste i "vi" "nama" zabijali nož u leđa i to svakodnevno činite, ja nemam tu vrstu naboja. :neznam

Meni je žao i tvog i svačijeg europskog djeteta i ja ne bih da ratujem za tuđinske religije i ideologije. Ni vaše ni naše.

Nadam se da će se naći način da se ljudi poput tebe i sličnih na svim stranama zaustave dok ne izazovu novu tragediju i dalje decimiraju ostatke europske populacije u BiH.
Žao mi je, ali nisi pozitivac u čitavoj priči.

jel ovo onaj lik sto je imao thora na avataru?
zaboravih kako se zove,isto bio dosadan i lupao nepovezano.
koda nas bolik k... za te alt-right gluposti!

Vrh

PostPostano: 10 svi 2023, 22:27 

Citat:
EPP-ovac Tomislav Sokol govorio je o sudbini nestalih, naglasivši kako je još uvijek nepoznata sudbina 1218 osoba te mjesto ukopa posmrtnih ostataka 394 smrtno stradalih. Istaknuo je kako je iznimno važno da izvješće, o kojem će se glasati u srijedu, potiče Srbiju da se nosi s tim pitanjem prema kojem dosad nisu pokazale „iskrenu predanost”. Sokol je dodao kako Srbija i dalje ne jamči jednaka prava hrvatskoj manjini kao što srpska manjina uživa u Hrvatskoj.

„Bez rješavanja svih otvorenih pitanja, a posebno pitanja nestalih, Srbiji nema mjesta u EU-u”, rekao je Sokol.

https://www.hina.hr/vijest/11313770

Vrh

PostPostano: 10 svi 2023, 23:52 

Citat:
EPP-ovac Tomislav Sokol govorio je o sudbini nestalih, naglasivši kako je još uvijek nepoznata sudbina 1218 osoba te mjesto ukopa posmrtnih ostataka 394 smrtno stradalih. Istaknuo je kako je iznimno važno da izvješće, o kojem će se glasati u srijedu, potiče Srbiju da se nosi s tim pitanjem prema kojem dosad nisu pokazale „iskrenu predanost”. Sokol je dodao kako Srbija i dalje ne jamči jednaka prava hrvatskoj manjini kao što srpska manjina uživa u Hrvatskoj.

„Bez rješavanja svih otvorenih pitanja, a posebno pitanja nestalih, Srbiji nema mjesta u EU-u”, rekao je Sokol.

https://www.hina.hr/vijest/11313770

kao da želimo EU

većina Srba se zahvaljuje Hrvatima na blokadi jer u suprotnom da nam, ne daj bože, dođe na vlast neki Eurofil što bi dušu prodao za EU moguće da bismo i ušli.

Srećom, ovako uvek imamo leđa komšija :palacgore1 .

Najlepše je u čekaonici, EU budale nam daju pare iz nekih dža bu fondova, a mi ne moramo po pitanju geopolitike da ih fermamo ni 2%.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2023, 23:33 

Citat:

RTV HB | Sokol: Komšić je simbol obespravljivanja Hrvata u BIH

Dosljedan.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2023, 21:50 

Citat:
Tomislav Sokol: „Završna reforma izbornog zakonodavstva bit će najbolji test iskrenosti namjera bošnjačkih članova vladajuće koalicije u BiH“

Izvješću o Bosni i Hercegovini. U plenarnom govoru, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, doc. dr. sc. Tomislav Sokol, naglasio je da se stabilnost i dugoročni opstanak, kao i europski put Bosne i Hercegovine, mogu postići samo dovršavanjem reforme izbornog zakona koja će omogućiti punu ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda.

'Nedavnim odlukama Visokog predstavnika Schmidta kojima su nametnute izmjene izbornog zakonodavstva i Ustava Federacije BiH, Hrvati u BiH spašeni su od političke likvidacije koja im se pripremala od strane SDA i DF-a. Na taj način, kao i uklanjanjem blokade formiranja izvršne vlasti u Federaciji, smanjen je utjecaj antieuropskih fundamentalističkih snaga u Sarajevu te je omogućeno da BiH doista krene u smjeru europske integracije. Hrvati su konstitutivni narod koji zasigurno najviše, bez fige u džepu, želi u Europsku uniju.

Nadamo se da sada napokon i s bošnjačke strane imaju partnera za racionalan razgovor bez pokušaja preglasavanja i obespravljivanja. Najbolji test iskrenosti namjera bit će završna reforma izbornog zakonodavstva koja treba onemogućiti da osobe bez izbornog legitimiteta poput Željka Komšića ikada više budu izabrane kao lažni predstavnici hrvatskog naroda u Predsjedništvu države. Stabilnost i dugoročni opstanak, kao i europski put Bosne i Hercegovine, mogu se postići samo dovršavanjem reforme izbornog zakona koja će omogućiti punu ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda' - naglasio je Sokol.

https://www.eppgroup.eu/hr/kako-radimo/ ... iskrenosti

Citat:
Tomislav Sokol: „Glavno rješenje za globalno smanjenje emisija ne može biti u uništenju europskog načina života“

Na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta koje se održava u Strasbourgu zastupnici su raspravljali o ostvarivanju zelenog plana i zelenoj tranziciji. U plenarnom govoru, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, doc. dr. sc. Tomislav Sokol, upozorio je da ako zbog implementacije ovakvog europskog zelenog plana proizvodnja bude preseljena u države s nižim okolišnim standardima od onih u Europskoj uniji, ne samo da se neće smanjiti emisije, nego će se one na kraju i povećati.

'Težnja da Europa postane prvi klimatski neutralan kontinent ne smije se pretvoriti u ekstremističku zelenu agendu koja gospodarski unazađuje Europsku uniju. Nažalost, podaci jasno pokazuju da je Europa u procesu deindustrijalizacije. U dramatičnim geopolitičkim okolnostima, EU gubi utrku u konkurentnosti na globalnoj razini, ponajprije zbog silnih regulatornih ograničenja koja sve više opterećuju europske poljoprivrednike, ribare i industriju i odvlače investicije u druge dijelove svijeta. Ako ovako nastavimo, uništit ćemo europsku civilizaciju koja se gradila stoljećima. Osim toga, ako zbog implementacije ovakvog europskog zelenog plana proizvodnja bude preseljena u države s nižim okolišnim standardima od onih u Europskoj uniji, ne samo da nećemo smanjiti emisije, nego ćemo ih na kraju povećati. Iluzija je očekivati da će proizvođači u trećim državama u dogledno vrijeme poštovati visoke ekološke standarde koji vrijede u Europskoj uniji. Dakle, u interesu je same zaštite okoliša zadržati proizvodnju unutar EU. U okolnostima u kojima je Europska unija odgovorna za manje od 9 % svjetskih emisija CO2, glavno rješenje za globalno smanjenje emisija ne može biti u deindustrijalizaciji i uništenju europskog načina života' - poručio je Sokol.

https://www.eppgroup.eu/hr/kako-radimo/ ... ina-zivota

Vrh

PostPostano: 14 srp 2023, 21:54 

Citat:
Europarlament osudio Kordića, svi HDZ-ovci bili protiv

EUROPSKI parlament izglasao je prekjučer amandman kojim se osuđuju izjave Darija Kordića, koji je rekao da bi "ponovio sve" u vezi sa zločinima za koje je osuđen na Haškom sudu. Amandman je prošao s 526 glasova za, 43 protiv i 62 suzdržana.

HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu - Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Tomislav Sokol i Željana Zovko, kao i Ladislav Ilčić iz Hrvatskih suverenista i nezavisni Ivan Sinčić, bili su među onima koji su glasali protiv ovog amandmana, odbijajući se ograditi od Kordićevih izjava.

Glasanje je provedeno u sklopu Izvješća o Bosni i Hercegovini, koje je predstavio izvjestitelj Paulo Rangel iz Portugala, član Europske pučke stranke (EPP). Amandman o Kordiću predložili su Tineke Strik iz Nizozemske (Zeleni), Dietmar Koster iz Njemačke (Progresivni savez socijalista i demokrata - S&D) i Klemen Grošelj iz Slovenije (Renew).

Amandman je pozvao zastupnike da osude Kordićeve izjave, u kojima nije pokazao kajanje za zločine za koje je osuđen, uključujući etničko čišćenje u Lašvanskoj dolini. Strik, Koster i Grošelj pozvali su sve političke stranke, posebno one na vlasti u BiH, da se jasno ograde od Kordićevih izjava. Također su pozvali pravosudne vlasti BiH da poduzmu odgovarajuće pravne korake.

Zastupnici SDP-a Biljana Borzan, Predrag Fred Matić, Tonino Picula i Romana Jerković, kao i Valter Flego iz Istarskog demokratskog sabora (član kluba zastupnika Renew u EP-u), podržali su amandman, ograđujući se od Kordićevih izjava.

Nezavisni zastupnik Mislav Kolakušić nije glasao.

index.yu

Vrh

PostPostano: 14 srp 2023, 22:08 

Da se o izjavi pojedinca koji ne obavlja nikakvu funkciju glasa u europarlamentu, stvarno ti ljudi očito nemaju pametnijeg posla.
To je otprilike i razina trenutnog utjecaje Europske unije kolonija na svjetska zbivanja.

Vrh

PostPostano: 15 srp 2023, 14:58 

Kako index.yu zajedno s klixom danas pišu o glasovanju hdzovaca protiv amandmana, kako bi u drugi plan pala činjenica da su svi glasovali za izvješće u kojem je taj isti amandman bio sastavni dio. Dakle podržali su tezu da su Hrvati etnički očistili dolinu Lašve o čemu je Pavliček u Saboru govorio.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2023, 23:48 

Citat:
Vuksanović: Ne očekujem da institucije reaguju na pisanje portala IN4S
slika

Napadi na Adrijana Vuksanovića sramni su i previše podsjećaju na retoriku devedesetih, kaže za Gradsku hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu i član delegacije EP za Crnu Goru Tomislav Sokol. Podsjeća da država Hrvatska stoji uz Hrvate u Crnoj Gori, a u Vuksanovićevim izjavama koje su pokrenule lavinu govora mržnje ne vidi ništa sporno.

“Izjave Vuksanovića uz proslavu Oluje su apsolutno primjerene i na mjestu, ni na koji način nisu bile šovinističke. Predstavnicima velikosrpske politike smeta to što se Hrvati ne boje proslaviti Oluju koja je predstavljala poraz njihove politike u devedesetima i nadam se da se takva politika ne vraže danas u Crnoj Gori”, istakao je Sokol.

Ovakvi napadi se ne smiju tolerisati ukoliko Crna Gora ozbiljno misli o svom evropskom putu, kaže Tomislav Sokol. Nada se da će Crna Gora uspjeti da se odupre velikosrpskom uticaju iz Beograda.

“Ono što očekujem je da sva nadležna tijela u Crnoj Gori preduzmu sve korake kako bi se ovakav govor mržnje sankcionisao i kako se to nikada ne bi ponovilo. Ističem da je Adrijan Vuksanović legitimni politički predstavnik Hrvata u Crnoj Gori i ovakvi napadi su napadi na hrvatski narod”, ističe Sokol.

https://gradski.me/vuksanovic-ne-ocekuj ... tala-in4s/

Vrh

PostPostano: 09 kol 2023, 23:51 

Mogao bi biti premijer.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2023, 03:44 

Citat:
Vuksanović: Ne očekujem da institucije reaguju na pisanje portala IN4S
slika

Napadi na Adrijana Vuksanovića sramni su i previše podsjećaju na retoriku devedesetih, kaže za Gradsku hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu i član delegacije EP za Crnu Goru Tomislav Sokol. Podsjeća da država Hrvatska stoji uz Hrvate u Crnoj Gori, a u Vuksanovićevim izjavama koje su pokrenule lavinu govora mržnje ne vidi ništa sporno.

“Izjave Vuksanovića uz proslavu Oluje su apsolutno primjerene i na mjestu, ni na koji način nisu bile šovinističke. Predstavnicima velikosrpske politike smeta to što se Hrvati ne boje proslaviti Oluju koja je predstavljala poraz njihove politike u devedesetima i nadam se da se takva politika ne vraže danas u Crnoj Gori”, istakao je Sokol.

Ovakvi napadi se ne smiju tolerisati ukoliko Crna Gora ozbiljno misli o svom evropskom putu, kaže Tomislav Sokol. Nada se da će Crna Gora uspjeti da se odupre velikosrpskom uticaju iz Beograda.

“Ono što očekujem je da sva nadležna tijela u Crnoj Gori preduzmu sve korake kako bi se ovakav govor mržnje sankcionisao i kako se to nikada ne bi ponovilo. Ističem da je Adrijan Vuksanović legitimni politički predstavnik Hrvata u Crnoj Gori i ovakvi napadi su napadi na hrvatski narod”, ističe Sokol.

https://gradski.me/vuksanovic-ne-ocekuj ... tala-in4s/

Vuksanović bitan kao semafor u GTA, čovek od 750 glasova od kojih mu je 500 smestio Milo

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2023, 19:17 

Citat:
NAKON PUCNJAVE NA GRANICI
HDZ-ov eurozastupnik bijesan na Možemo: 'Podmuklo su klevetali hrvatsku policiju, oni su rak rana društva'

Karlovačka policija ranije je priopćila da su policajci, koji su skupinu migranata spriječili u ulasku u Hrvatsku, svjedočili pucnjevima na graničnom području u mjestu Koranski Lug kod Rakovice.

U priopćenju navode da su u srijedu oko 15.40 policajci koji rade na zaštiti granice i suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Koranski Lug kod Rakovice čuli nekoliko pucnjeva s teritorija BiH, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na hrvatski teritorij.

Nakon svega se oglasio i HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol.

"Ne samo da se platforma MOŽEMO silno trudila diskreditirati međunarodni ugled RH i sabotirati hrvatski ulazak u Schengen nego su i njihovi članovi godinama podmuklo klevetali hrvatsku policiju koja svakodnevno riskira svoje živote čuvajući državnu granicu i suzbijajući nezakonite migracije. Takve političke opcije porazne su za Hrvatsku, a njihovi neostvareni kandidati rak rana društva", objavio je Sokol na društvenim mrežama.

https://direktno.hr/direkt/hdz-ov-euroz ... va-326908/

Udri Sokole na neraste.

Jedan jedini.

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2023, 09:04 

Hrvatski konzervativac Rekonkvistić se veseli jer je Hrvatska izgubila još jednu nadležnost.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2023, 00:32 

slika

Sad kad smo oslobodili Federaciju da vidimo možemo li napraviti uspješnu priču od svega toga. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lis 2023, 00:51 

slika

Sad kad smo oslobodili Federaciju da vidimo možemo li napraviti uspješnu priču od svega toga. :zubati

Unija Federalne Hercegbosne i Republike Srpske, hrvatsko-srpska država možda može imati i neku budućnost.
Granice su manje-više određene (ok u Brčkom je distrikt, ali nema veze), nema razloga za klanje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 254 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], hoblatopla, Pejtonac sa juga, Perun_Velež, Salivator, Tomba17 i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: