|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
tetejac
|
Naslov: Tražim jednu pjesmu Postano: 05 sij 2022, 03:25 |
|
|
Zanima me jedna pjesma koja mi se vrtila u ratu u autu. Imao sam kasetu koja mi se vrtila u i ovu pjesmu sam zaboravio. Mota mi se po glavi i pjevušim u sebi samo ono što je ostalo u glavi a ide ovako: Na Kupresu dan osvane trobojnicom ogrnut, To nam srce Herceg Bosne obasjava sveti put Ide junak do junaka ganga im je srca zov Da obrane rodnu grudu i hrvatski sveti dom U srcu im slika Gospe i Očenaš što ih vodi…. Zna li itko tko pjeva, kako se zove pjesma i ima li je igdje da se posluša? Hvala
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 05 sij 2022, 03:37 |
|
|
Da nije Ivo Fabijan-Mrvelj?
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 05 sij 2022, 04:43 |
|
|
Ne mislim da je Ivo. Valjda će netko znati onkojoj je pjesmi riječ. Probao sam naći na google ali ne ide.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 05 sij 2022, 05:22 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 6131 Lokacija: Herceg-Bosna
|
evo ti . Hvala ti što si branio Herceg Bosnu prijatelju
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 05 sij 2022, 05:34 |
|
|
Th1950 je napisao/la: evo ti . Hvala ti što si branio Herceg Bosnu prijatelju To je to! Bravo! Ništa hvala, uvijek zajedno
|
|
Vrh |
|
|
kekoss
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 08 vel 2022, 14:36 |
|
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 22 srp 2023, 23:34 |
|
|
Ok, imam još par pitanja ako može za znalce.
1. U sred sela Kljaka stigla legija.. Pa kaže ‘tu je bojna Imotska Hercegovačka, tu su ??? srca junačka’ Ne mogu da dokučim šta se točno kaže a volim ovu pjesmu.
2. Sjećam se samo djela pjesme a ide ‘Tihomir Mišić je njegovo ime, četvrta bojna se ponosi njime’ Ako netko zna gdje da poslušam ili tekst pjesme, melodiju imam u glavi.
Hvala.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 00:15 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ok, imam još par pitanja ako može za znalce.
1. U sred sela Kljaka stigla legija.. Pa kaže ‘tu je bojna Imotska Hercegovačka, tu su ??? srca junačka’ Ne mogu da dokučim šta se točno kaže a volim ovu pjesmu.
2. Sjećam se samo djela pjesme a ide ‘Tihomir Mišić je njegovo ime, četvrta bojna se ponosi njime’ Ako netko zna gdje da poslušam ili tekst pjesme, melodiju imam u glavi.
Hvala. 1. Dražen Zečić - Sve do Zemuna "--- a nasuprot četnici, bijedna družinaaa" https://pesni.guru/text/draen-zei-sve-do-zemuna2. Virojatno nikih manje znanih hercegovačkih izvođača. Nisan ju čua na radiju niti da su ju ikad svirali po kafićiman, pazariman...
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 00:36 |
|
|
Sokolić je napisao/la: tetejac je napisao/la: Ok, imam još par pitanja ako može za znalce.
Hvala. 1. Dražen Zečić - Sve do Zemuna "--- a nasuprot četnici, bijedna družinaaa" https://pesni.guru/text/draen-zei-sve-do-zemuna2. Virojatno nikih manje znanih hercegovačkih izvođača. Nisan ju čua na radiju niti da su ju ikad svirali po kafićiman, pazariman... Zanima me ovaj dio ‘to su Boke to su Zumble…’ Što je točno Boka i Zumbla? Mislim sa se tekstopisac prevario ovdje. Zna li itko točno što se kaže u pjesmi, ako i jesu ‘Boke i Zumble’ što je to točno i o čemu se radi?
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 00:45 |
|
|
Tu su Foke, tu su Zumbe. Foka, životinja, ono tuljan. Zumba: 1. sprava kojom se buše rupe (na papiru, limu, koži) 2. sprava kojom se udara suhi žig 3. aerobna tjelovježba koja se temelji na pokretima latinskih plesova, kao što su merengue, cumbia, salsa, reggaeton. 4. meni zvuči kao nika pseudoafrička rič, ono ka' da crnci pivadu "zumba, zumba" :) tur. zımba: probojac ← perz. sunbe: svrdlo
Bit će da su nazvali po ovom četvrtom.
Kries i Legen su imali skladbu imena Zumba. Davno pri bila je nika pisma Radmile Karaklajić Anđelina, zumba, zumba.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 03:18 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Tu su Foke, tu su Zumbe. Foka, životinja, ono tuljan. Zumba: 1. sprava kojom se buše rupe (na papiru, limu, koži) 2. sprava kojom se udara suhi žig 3. aerobna tjelovježba koja se temelji na pokretima latinskih plesova, kao što su merengue, cumbia, salsa, reggaeton. 4. meni zvuči kao nika pseudoafrička rič, ono ka' da crnci pivadu "zumba, zumba" :) tur. zımba: probojac ← perz. sunbe: svrdlo
Bit će da su nazvali po ovom četvrtom.
Kries i Legen su imali skladbu imena Zumba. Davno pri bila je nika pisma Radmile Karaklajić Anđelina, zumba, zumba. Ovo nema logike. Imoćani jesu bili u Kljacima ali ove ‘foke i zumbe’ nemaju logike. Nešto je drugo u pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 06:59 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ne znam, ja sam oduvijek mislio da su to nadimci postrojbi.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 09:07 |
|
|
naravno da jesu nadimci postrojba
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 09:46 |
|
|
Nisu nadimci postrojbi, zato i pitam.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 14:46 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7371 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
tetejac je napisao/la: Ok, imam još par pitanja ako može za znalce.
Hvala. 2. Himna mostarske 4.bojne HVO-a. Hej haj,četvrta bojna Hej, haj hrabra mostarska...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 srp 2023, 16:44 |
|
|
kiler je napisao/la: tetejac je napisao/la: Ok, imam još par pitanja ako može za znalce.
Hvala. 2. Himna mostarske 4.bojne HVO-a. Hej haj,četvrta bojna Hej, haj hrabra mostarska... Hvala! Znaš možda cijeli tekst? Ima igdje da se posluša?
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 07 stu 2023, 23:06 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7371 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
https://ljubuski.net/33743-darko-juka-o ... jesama-hvoDarko Juka oživio više od 150 ratnih pjesama HVO-a...Nažalost, nedavno je Jukin kanal na youtubeu izbrisan, nestao, te su tako nestale i sve pjesme koje je mukotrpno sakupljao. Pa tako i himna 4. mostarske bojne HVO-a Tihomir Mišić.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 21 pro 2023, 14:20 |
|
|
kiler je napisao/la: https://ljubuski.net/33743-darko-juka-ozivio-vise-od-150-ratnih-pjesama-hvo
Darko Juka oživio više od 150 ratnih pjesama HVO-a
...Nažalost, nedavno je Jukin kanal na youtubeu izbrisan, nestao, te su tako nestale i sve pjesme koje je mukotrpno sakupljao. Pa tako i himna 4. mostarske bojne HVO-a Tihomir Mišić. Šteta! Nisam uspio pogledati ovaj kanal. Sav sam se naježio čitajući ovaj tekst gore, puno se ovih pjesama vrtilo u mom autu u ta doba.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tražim jednu pjesmu Postano: 23 pro 2023, 08:13 |
|
|
Volia bih vidit "objašnjenje" zašto je dotični kanal obrisan. I po čijon prijavi. "Obrisani" kanal s YouTubea ne nestaje tek tako.
Nije dostupan za širu javnost, ali sadržaj zacilo čuvadu. Budi siguran u to. Privelika je podatkovna baza YouTube za sigurnosne službe od velesila pa da nikor ondi sad ide brisat sadržaj na osnovi čijeg upiranja prston. Videoservisi su vrhunski obavištajni izvor.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 19 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|