HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2025, 06:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 940 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 38  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: CIA procjena: BiH će se do 2026 raspasti
PostPostano: 21 srp 2023, 21:18 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Naša Kvačica je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
:zubati

Moze lobirati, ali dobro, dobro platiti necim. Nema tu razgovora na ravnopravnoj osnovi. Poslusati ili skupo platiti - dvije opcije koje igraju.

Jbg to je realnost. :zubati

Mali ne mogu uvjetovati velike, ali mogu dobiti mrvice. Nema opravdanja za nerad.

I dodati, ako Amerikanci imaju neki veci deal, ne mozes ni platiti. Znaci hipoteticki, ako im Erdogan bude trebao, a Erdoganu stalo do BH Muslimana da ih ukljuci u neki paket pregovora, onda USA Hrvatskoj nece dopustiti ni lobirati, niti ce se moci platiti.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2023, 21:30 

Nije Brčko toliko važno. Banja Luka ima vezu preko mosta kod Gradiške.

Jel igrađen konačno ?

Vrh

PostPostano: 21 srp 2023, 21:45 

Upozorenja: 1

Vezu s cime? Provlacit ce srpske tenkove kroz Slavoniju? :smajl007

Vrh

PostPostano: 21 srp 2023, 21:50 

Kvako, nije da vam ne verujemo, ali ipak da mi imamo neko svoj koridorcic, za svaki slucaj. :D

Vrh

PostPostano: 21 srp 2023, 23:38 

Mislim da se Kvaka zajebavao malo

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 00:07 

Karabaja je napisao/la:

Jedino da stave onu disalicu na tenk pa kroz Savu :zubati

Inace bi im priredili gostoprimstvo kao i zadnji put.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 00:11 

Koliko se krstenih Muslimana nakupilo na ovoj temi. Kazem ja da ce Hrvatska pristati i na kalifat samo da ne vidi Srbiju na Uni. Zeljko Komsic bi bio ponosan.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 00:40 

NSOS je napisao/la:
Koliko se krstenih Muslimana nakupilo na ovoj temi. Kazem ja da ce Hrvatska pristati i na kalifat samo da ne vidi Srbiju na Uni. Zeljko Komsic bi bio ponosan.

zato smo i posvetili temu koridoru :palacgore1

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 06:42 

Bosonosorg je napisao/la:
Mislim da se Kvaka zajebavao malo

Ne znam ja, ipak primijetim svi se ušute kad ih upitam što bi ti na mjestu RS nakon što se ukine. :001_rolleyes

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 12:47 

NSOS je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Ne znam u koji rat su kako kažeš "otišli ljudi".U Srbiji je više puta sprovođena mobilizacija tokom 1991 ali odziv je bio veoma loš a dezerterstvo onih koji su obukli uniformu ili onih kojima je obučena uniforma takođe veoma prisutno.Za rat u Bejha mislim da nije bilo mobilizacije u Srbiji.
Za nepovjerovati je da na osnovu neke pjesme Đorđa Balaševića ili hvaljenja Čeda Jovanovića zaključuješ da se nacionalna ili nacionalistička euforija sa televizijskih ekrana prenijela na vojne obveznike umjesto da potražiš podatke o odzivu na mobilizaciju.

Pokusaj da shvatis sta sam napisao pre nego sto odgovoris.
Niko nije spominjao Srbiju mada si mi dao dobar primer. Uprkos svoj toj nacionalnoj euforiji (za koju sam dao nekoliko nevezanih primera iz glave) ljudi iz Srbije nisu u vecem broju hteli da idu da ratuju u BiH kao sto ni Muslimani iz FBiH danas ne bi isli da ratuju u Republici Srpskoj (ili obrnuto Srbi u Federaciju). U oba slucaja se radi o dve odvojene politicke i etnicke teritorije i ljudi koji u njima zive uprkos svom tom busanju u junacke grudi nisu ni tada hteli da ginu a nece ni danas. Onda su ratovali ljudi koji tu zive i kojima je bilo jasno da ce ako njihova strana izgubi ostati bez kuce, imanja, svega sto imaju a mozda i bez glave. Sada bi trebalo da ratuju generacije koje su u vreme proslog rata bile male ili se nisu ni rodile. Mislis da ce neko ko je ceo zivot proveo u Sarajevu ili Tuzli i Srbina video samo na slici ici da gine za Banja Luku?

Za uspeh u ratu potrebna je bar jedna od ove tri stvari:

1. Velika brojcana nadmoc (barem 3:1).
2. Velika tehnicka nadmoc.
3. Velika nadmoc u motivaciji.

Da li Muslimani (ili Srbi svejedno) imaju bilo sta od toga? Ja mislim da nemaju.

Govoriš o pjesmi Đorđa Balaševića i navodnoj izjavi Čedomira Jovanovića.Podrazumijeva se da su ta pjesma i ta izjava svoj plasman našle u Srbiji.U Srpskoj dok nije postao potpredsjednik vlade početkom 2000-tih za Čedomira Jovanovića malo ko je čuo a i za tu pjesmu Đorđa Balaševića.Đorđe Balašević je u Srpskoj poznat po nekim drugim političkim stavovima.
Ta tvoja paralela između Srbije devedesetih i muslimana efbija u pogledu raspoloženja za učestvovanje u ratu u stvarnosti ne postoji.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 12:53 

Abdurahman Bosna je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Tužno i pretužno

Nisam siguran da razumem. Smatras da je kvantitet presudan? Slozio bih se sa tobom, jer kvantitet u odredjenom slucaju postaje kvalitetet, ALI... postoje mnogi rodovi gde je neophodan strogo profesionalan i uigran kadar, a to nema niko u BiH. Cak ni Srbija nema dovoljno profesionalnog kadra za recimo invaziju na neku vecu teritoriju. Srbija bi imala dosta problema i poteskoca na Kosovu, a sad zamisli da frtalj muslimana vrsi agresiju na Srpsku i da se nadaju uspehu za 7 dana i slicne gluposti. To je nemoguce.

Izdvojio sam tu rečenicu odnosno tvrdnju kao jednu od gluposti iz tvoje poruke.Nikako jedinu i vjerovatno ne najveću ali pošto je na početku poruke odlučio sam se za tu tvrdnju.
Missim strahota a ne tuga.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 13:44 

weasel je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

Jedino da stave onu disalicu na tenk pa kroz Savu :zubati

Inace bi im priredili gostoprimstvo kao i zadnji put.

Zato smo mi probili koridor 92,pa vi pjevajte borbene s druge strane Save. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 13:46 

NSOS je napisao/la:

Srbija je na Uni još od 92.Ili možda pojedini misle da su na Uni Englezi !?

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 13:57 

lider30 je napisao/la:

Jbg to je realnost. :zubati

Mali ne mogu uvjetovati velike, ali mogu dobiti mrvice. Nema opravdanja za nerad.

I dodati, ako Amerikanci imaju neki veci deal, ne mozes ni platiti. Znaci hipoteticki, ako im Erdogan bude trebao, a Erdoganu stalo do BH Muslimana da ih ukljuci u neki paket pregovora, onda USA Hrvatskoj nece dopustiti ni lobirati, niti ce se moci platiti.

niti je Amerika jaka kao 90tih niti smo mi slabi kao tada niti će se Amerikanci više direktno miješati kao 1995. godine.

štošta se da s njima dogovoriti i ima se s čim trgovati.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2023, 13:59 

Nemojte na hrišćansku braću. Njima predstoji kantonalni boj, poput našeg kosovskog :zubati

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 09:19 

Ne postoji promil šanse da bude sukob na liniji Srbi - Muslimani, a da ne budu direktno uključeni i BH Hrvati.

Bilo koja kombinacija sukoba 2 strane uvlaći prije ili kasnije i treću.

Ideja da će se 2 strane mlatiti a treća jesti kokice je smješna.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 09:57 

Dosta Srba kojih srećem su tog stava.
Nisu kao nekada Makedonci, nigdje niti bilo s kim upetljani, već se vide kao Slovenci što su svoje odradili pa jedu kokice dok tenkovi kreću na druge republike.

Nisu ni većina poltičkovjerskih predstavnika Sunita daleko od tog viđenja Srba, sa dodatkom da - barem verbalno - očekuju i isčekuju tzv. drugo poluvrijeme.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 10:04 

Ako bude ikakva sukoba, bit će niskog intenziteta i radit će samo lako oružje pišaštva.
Od svih kombinacija najmanje je izgledan hrvatsko – srpski sukob.
Realnije je da će se Muslimani zakačit s kimen. Povirovali su u svoje laži o svojoj nadmoći i vojnoj opremljenosti. Toliko da su spremni zakačit se i sa Srbiman.
Već rekoh da ne bi tu bilo velikih pomaka u osvojenen ozemju, samo bi se zagorčalo život onoj drugoj strani.
NATO bi moga zapovidit Hrvatskoj da se tu stavi na muslimansku stranu. Samo, velesila more zapovidit vlasti a pameti i srcu običneg naroda ne. Pa i vojsci. Imali bidu krajnje nemotiviranu HV. Zašto bih diza ruku na Srbe i riskira izgubit glavu, a za koga? Za Halilovića, Cikotića, Komšića, Mlaću, Lendu, Izetbegovića, Merdana, Dudakovića, Arifa Pašalića i njihovu baštinu? Primit njihove izbiglice? Ne hvala.
Sve u brod i pravac Antalya pa neka Turciman zauzimadu hotele.

Po Hrvate je najgori scenarij ako napadnu Muslimani Hrvate. Nagrabusile bi hrv.enklavice u Sridnjoj Bosni i ono jada i nevoje kod Konjica. Hrvatskoj bi tu bilo nemoguće intervenirat, još bidu eng. i fra.specijalci se iskrcali za "mirotvorno razdvajat" a u biti neutralizirat Hrvate, spašavat Muslimane ka šta je JNA svaki put spasila pobunjene Srbe kadgod ih je MUP RH ima porazit. Možda bidu pod izlikom NATOve mirotvorne intervencije de facto okupirali Ploče.
Hrvatska stalno ovisi o milosti SAD, inače će dvojac Eng-Fra stalno radit Hrvatima o glavi.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 12:23 

U slučaju raspada, Srbi će prije ratovati nego pustiti Brčko, bar onaj dio što smo unijeli. To je žila kucavica za zapadnu RS.

Hrvatima Brčko ne treba, osim ako imaju pretenzije na Zapadnu RS. Onda će da reaguju u vezi Brčkog što će dovesti do rata. Ipak čisto sumnjam u to. Mislim da ovi kao Lasica što se žale na "Srbiju na Uni", ostati na brondanju.
Dakle, što se tiče Hrvatske ona ne može zaustaviti "Srbiju na Uni", bez da pokrene rat, što je previše riskantno. Srbi bi sigurno bili odlučniji braniti Brčko, po nas je to bukvalno egzistencijalno pitanje za pola Republike Srpske.

Kakav će biti odgovor velikih sila, to ne znamo.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 12:29 

weasel je napisao/la:
Ne postoji promil šanse da bude sukob na liniji Srbi - Muslimani, a da ne budu direktno uključeni i BH Hrvati.

Zašto? Zaratuju Srbi i Muslimani. Mi nemamo nikakvih pretenzija prema ičemu što vi kontrolišite. Sad ako ni vi nemate prema onome što mi kontrolišemo, ja ne vidim razloga za sukob. Zapravo ni da vi i oni zaratujete, ne vidim da će to uvući Srbe da intervenišu.

Samo nemoj teoriju domina, da kad Srbi završe sa Muslimanima da će krenuti na vas.

Kao što napisah gore, odvisno je od toga koliko se zapravo plašite Srbije na Uni. Ja mislim da nema razloga, da bi se nakon Srbije na Uni stabilizovale granice na Balkanu.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 13:18 

Treba pustiti Srbe da izazovu sukob u Brčkom. Po dobro isprobanoj matrici devedesetih, prvo će početi sa izolacijom teritorija i institucija koje ne budu mogli kontrolirati. Paralelno će osnivati “svoje institucije” Slijedi napuštanje zajedničkih “organa vlasti” u distriktu. MUP će gledati da stave pod sopstvenu kontrolu a onda i teritorijalno da zaokruže ono sto smatraju da im pripada.

Za nas je bitan granični prijelaz i osiguranje putne komunikacije sa Srebrenikom, Gradačcdm i Tuzlom. Sa druge strane osigurati putnu komunikaciju sa Orašjem koje takodjer ima granični prijelaz sa HR.

Taman da kao devedesetih budu cetnici uvozili kriminalce i ubojice u vidu paravojnih formacija iz Srbije, i regularnu srpsku vojsku, nemaju šanse ovladati koridorom.

Plus svega, Brčko je 200 metara udaljeno od HR (most) odnosno granični prijelaz Gunja ( koja je u HR). Izazvati sukob na 200 m od EU i dignuti most tj granični prijelaz sa zemljom članicom EU Hrvatskom mogao bi jedino potpuni kreten. No ja navijam za srpsko “čojstvo” i da to urade. Navijam! I nadam se da su dovoljno nabrijani da to pokušaju

Znaci cetalji moracete dobro stisnuti i pokušati sve navedeno da ovladate koridorom. Nisu vise devedesete. Sad imate EU na 200 metara od koridora. Shodno tome, morate ovladati punktovima koji su na Ivici EU i NATO pakta. Niste Rusi. I da jeste, bogami bi vam se i uzor egomanijak
Putin zamislio nad cijelom pričom. Inače..

Nakon toga im Bog vise ne bi mogao pomoći.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 13:24 

Zajebala si se u startu jer mi bi tako nesto radili jedino kada nakaradna tvorevina EU vise ne bude postojala (kao i druge slicne org.). A kako vidimo po zombiranim ekonomijama i protestima tamo nece jos dugo.

A onda za vas nejaku saku jada, kakvi kriminalci i ubojice, posaljemo samo 2 moderna drona "remote" da pobijemo tu saku jada Talibana sto bude imala nesto protiv naseg legitmnog prava na grad Brcko i kraj.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 13:26 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Treba pustiti Srbe da izazovu sukob u Brčkom. Po dobro isprobanoj matrici devedesetih, prvo će početi sa izolacijom teritorija i institucija koje ne budu mogli kontrolirati. Paralelno će osnivati “svoje institucije” Slijedi napuštanje zajedničkih “organa vlasti” u distriktu. MUP će gledati da stave pod sopstvenu kontrolu a onda i teritorijalno da zaokruže ono sto smatraju da im pripada.

Za nas je bitan granični prijelaz i osiguranje putne komunikacije sa Srebrenikom, Gradačcdm i Tuzlom. Sa druge strane osigurati putnu komunikaciju sa Orašjem koje takodjer ima granični prijelaz sa HR.

Taman da kao devedesetih budu cetnici uvozili kriminalce i ubojice u vidu paravojnih formacija iz Srbije, i regularnu srpsku vojsku, nemaju šanse ovladati koridorom.

Plus svega, Brčko je 200 metara udaljeno od HR (most) odnosno granični prijelaz Gunja ( koja je u HR). Izazvati sukob na 200 m od EU i dignuti most tj granični prijelaz sa zemljom članicom EU Hrvatskom mogao bi jedino potpuni kreten. No ja navijam za srpsko “čojstvo” i da to urade. Navijam! I nadam se da su dovoljno nabrijani da to pokušaju

Znaci cetalji moracete dobro stisnuti i pokušati sve navedeno da ovladate koridorom. Nisu vise devedesete. Sad imate EU na 200 metara od koridora. Shodno tome, morate ovladati punktovima koji su na Ivici EU i NATO pakta. Niste Rusi. I da jeste, bogami bi vam se i uzor egomanijak
Putin zamislio nad cijelom pričom. Inače..

Nakon toga im Bog vise ne bi mogao pomoći.

Ćurko 2023 - je nije više Sabahudin Mesić na vlasti .

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 13:27 

Legionnaire je napisao/la:
Zašto? Zaratuju Srbi i Muslimani. Mi nemamo nikakvih pretenzija prema ičemu što vi kontrolišite. Sad ako ni vi nemate prema onome što mi kontrolišemo, ja ne vidim razloga za sukob. Zapravo ni da vi i oni zaratujete, ne vidim da će to uvući Srbe da intervenišu.

Samo nemoj teoriju domina, da kad Srbi završe sa Muslimanima da će krenuti na vas.

Kao što napisah gore, odvisno je od toga koliko se zapravo plašite Srbije na Uni. Ja mislim da nema razloga, da bi se nakon Srbije na Uni stabilizovale granice na Balkanu.

Ilok je na 80km vazdušnom linijom od BGa, pa niko ne userava gaće :kava

Vrh

PostPostano: 23 srp 2023, 13:28 

weasel je napisao/la:

Ako ratujetee vi i muslimani , mi to iskoristimo da se nesmetano odvojimo .
Ako muslimani napadnu Srpsku ,onda vi njih napadate u SB.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 940 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 38  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: