HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 kol 2026, 17:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 82 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: N1 BiH - svakodnevno o (turističkim) negativnostima iz Hrvatske
PostPostano: 24 srp 2023, 13:39 

https://www.irh.hr/menu-sadrzaj/2/integ ... ?showall=1

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 13:50 

To su tražitelja azila, mislim da se razumimo ne bi im ništa dao i nabio bi ih nogom u guzicu. Uglavnom ovi điberi mulestinci nemaju nikakvo pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu toga nema nigdi na svitu, oni su điberi kojima je par eura osiguranja skupo. Još se čude i ne razume da su u stranoj zemlji.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:01 

Imota je napisao/la:
Ovi muslimani su totalno otkačeni od realnosti. Odakle toj tuki ideja da bi joj Hrvatski porezni obveznici morali plaćat zdrastveno osiguranje?

Mi državljani zemlje članice EU imamo europsku zdravstvenu karticu pa nam osiguranje pokriva troškove u svim zemljama članicama unije.

Pa i nemamo! Naravno, u Hrvatskoj će se to riješiti, valjda državljanstvo nešto znači, ali kad idemo u druge EU zemlje turistički, ako smo iz BiH i odatle nam je zdravstveno osiguranje svejedno moramo plaćati zdravstveno osiguranje da bi nas tamo liječili.

Imamo to europsko zdravstveno samo ako smo osiguranici HZZO, što većina ljudi koji živi u BiH nije.

Činjenično, većina zavoda za zdravstveno osiguranje u BiH iz županija s hrvatskom većinom ima i nekakve aranžmane sa hrvatskim bolnicama, ali to je od slučaja do slučaja. Ne vrijedi svuda.

Kako god, hrvatsko osiguranje nije obvezno pokrivati svakog stranca.

U tom pogledu ja mislim da bi trebalo za sve strance uvesti dodatnu taxu, koja pokriva i troškove gorske službe spašavanja i hitnog liječenja za svakog turistu.
Onda bi izbjegli ovo, a oni neka pljuju na tu dodatnu taxu za strance iz trećih zemalja. Naviknuti smo da pljuju ovi građani trećeg reda, mislim zemalja :D

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:06 

Pa normalno da prvo moraš bit osiguranik HZZO-a.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:11 

potocnj je napisao/la:

Činjenično, većina zavoda za zdravstveno osiguranje u BiH iz županija s hrvatskom većinom ima i nekakve aranžmane sa hrvatskim bolnicama, ali to je od slučaja do slučaja. Ne vrijedi svuda.

Sad vrijedi za svu F., ali se odnosi samo na ozbiljne zahvate.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/p ... t-20220804

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:17 

Članak iz 2010. na istu temu.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... cun-108095

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:19 

Imota je napisao/la:
novem je napisao/la:

Da, samo njenu. Ovi sa Hitne trebaju da iznesu svoje viđenje, jer su prozvani.

Jesu i kreteni iz okupirane (tako je odavno zovemo) su morali izbacit članak da su ispali glupi i drže mudžahedinima stranu.

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... gu-1309072

Citat:
Naravno, da je kojim slučajem, a na svu sreću nije, ova BiH državljanka u padu stabla zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, nitko joj zasigurno ne bi spominjao činjenicu kako će svoje liječenje morati platiti, već bi joj se spašavao život.

Ovako, djelatnik Hitne pomoći joj je tu mogućnost na vrijeme rekao, a tko zna što bi se dogodilo da to nije uradio, pa da je žena nakon pružene medicinske pomoći saznala da mora pružene medicinske usluge platiti nekoliko stotina ili tisuća eura.

Dakle kao što je i logično - plaćanje se vrši nakon medicinske intervencije. Neće se davanje usluge uskratiti.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:23 

Uglavnom klasični mujo, nezahvalan, krezub, điber i nepismen.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:30 

novem je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Hitna pomoć se ne bi trebala plaćati. Barem ne prije već nakon medicinskog tretmana.

Ja ovo želim shvatiti na način da su njoj medicinari objasnili da će morati platiti nakon intervencije, a ne prije.

Jer onda bi imali takve situacije da npr leži netko onesviješten, na samrti a ovi mu neće pomoći jer se oglušuje na njihove pozive za uplatu.

Izvade mu karticu i drmaju ga "Daj pin, daj pin!" :zubati
Šalu na stranu, ovo se nije trebalo naplatiti, bez obzira na okolnosti, jer se radi o hitnom
slučaju i manjem zahvatu. Iako, čuo sam iz nekih primjera da se to radi i u BiH kao u Hrvatskoj.

Što ako je zaboravila pin? :neznam

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:35 

kiler je napisao/la:
novem je napisao/la:

Šalu na stranu, ovo se nije trebalo naplatiti, bez obzira na okolnosti, jer se radi o hitnom
slučaju i manjem zahvatu. Iako, čuo sam iz nekih primjera da se to radi i u BiH kao u Hrvatskoj.

Naricat njemu za njom ko oni za hrvatima Bugojna.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:35 

Sve zemlje kojima udio prihoda od turizma čini veliki postotak BDP su siromašnije zemlje.
Što prije okrenemo ploču to bolje za većinu naroda, neće turizam biti zauvijek i neka neće.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:42 

kiler je napisao/la:
novem je napisao/la:

Citat:
Ipak, ukoliko je pacijent vitalno ugrožen ili mu prijeti invaliditet, mi pružamo pomoć, a na to nas i zakon obvezuje - rekao je Luetić.

Dakle, ima razlika.

Kao što rekoh i stranci u BiH moraju sami platiti troškove hitne pomoći ako nemaju osiguranje.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 14:43 

Tako je u svakoj državi nego ti nezahvalni palestinci se svagdi moraju điberit i kmečat.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2023, 15:06 

Nego, postavlja se jednostavno pitanje, zašto dotična gospođa nije pokazala
karticu iz Federacije. Hrvatska ima s BiH ugovor korištenja zdravstvene zaštite.
Troškove bi onda platilo zdravstveno u F.

I da joj se isto desilo u Austriji, dali bi onda mrmljala i tražila novinare?
Očigledno je tu bila u pitanju i neka zločasta namjera.

Citat:
Pravo na korištenja zdravstvene zaštite u ugovornim državama utvrđeno je međunarodnim ugovorima kojim je regulirano pitanje korištenja zdravstvene zaštite.

Nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine, na snazi su ostali ugovori s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Srbijom, Crnom Gorom i Turskom.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2023, 09:08 

Kako te Francuzi i Talijani pomnože s nulom ako nemaš osiguranje na skijači, prije nego smo ušli u EU. I svima nama je normalno bilo da se raspitamo i pripremimo.

I bolje, jer ako te oni odhendlaju to su troškovi ogromni, za kuću prodat.

Nego, muslimanija doma laje protiv Hrvata onda odu na more kao da je njihovo. Živo me zanima što će bit tek kad im na zimu vize uvedu.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2023, 09:15 

naviknuti su na džabanu, prosjački narod.

Kažem ja još smo prejeftini. Dalmacija mora ići ka istarskom modelu više klase turizma. Veća kvaliteta al i veće cijene.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2023, 16:35 

Imota je napisao/la:

Kažem ja još smo prejeftini. Dalmacija mora ići ka istarskom modelu više klase turizma. Veća kvaliteta al i veće cijene.

:dragobojic

Na kraju će dolje ljetovati valjda samo arapski šeici.

Vrh

PostPostano: 25 srp 2023, 18:22 

weasel je napisao/la:
Imota je napisao/la:

Samo da ne dolazi ovaj polusvijet iz okupiranog Bugojna.

Vrh

PostPostano: 26 srp 2023, 10:35 

Haram je napisao/la:
Meni je ovaj komentar apsolutno ok i realan. Tacno mogu zamisliti da je to bas tako otkako ste se oslobodili jugoslovenskih okova.

Citat:
Mi obični smrtnici Dalmatinci ne iznajmljujemo ...niti mi, a niti naša djeca i ne kupujemo, a niti gradimo ... cijene u butigama su nam po 10-20 % veće nego na kontinentu... grade i kupuju stranci, a mi to sve tužno promatramo...
Pržimo se na plus 40 i slušamo kako su Dalmoši arogantni.... dođite malo k nama preko zime...kada sve to turista otiđe svojim kućama....investitori se opet vrate ...naprave još 50 apartmana ... tako u začarani krug...a infrastruktura ista kakva je i bila...pa mi svaki dan bar par sati bez struje i limitiranom potrošnjom vode dok se ovi što nam bacaju kost brčkaju u bazenima ...e moji Hrvati ...dok se sjever i jug prepucava... stranci nas potiho kupuju a i da ne zaboravim...ne kupamo se jer nemamo kada, a ne skijamo jer nemamo para za to

Stvar je dilon točna.
Sad su svi došli na ono da je rujan za domaće, a lipanj, srpanj i kolovoz za goste.
Deindustrijalizacija, centralizacija, sustavno i smišljeno (ili zato jer su se podobni debili išli igrat poslovanja sa zlatnin kokaman koje su dobili ka igračke na dar) upropaštavanje ili budzašto rasprodaja kvalitetnih socij. poduzeća, i servilnost vlastiju ka poduzetniciman na jedinon polju di to ne bidu smili bit (zapošljavanje stranaca), sporost sudova, slaba pravna zaštita od ugrožavatelja posida, servilnost kapitalu uz drsko zanemarivanje potrib građana dovelo je svit do tega. Ni slučajno 700.000 judih odselilo iz Hrvatske od osamostaljenja (pobunjenike ne računan). Male i sridnje poduzetnike deredu bez potribe, j*bu ih s milijun pristojba i kazna.

Ali da je boje otkako smo se rišili Jugoslavije, je.
Zamisli sad na ovo jada još davat za one nerazvijene što se nikako razvit (a prošlo 40 godina), a kod sebe sagradili gradskih četvrti i infrastrukture po pripiz*inaman dok kod nas iza brda, iza bajkovitih turističkih naseja ni pošćene ceste, a kamoli asfalta, ni telefona ni kvalitetne vodoopskrbe.

Pa onda još imat one gnjojne čire zvani radnička i dičja odmarališća (ondi su oficiruše zapošljavale svoju i muževu rodbinu) od kojih nikakve zarade lokalcima, nisi se moga ondi kupat od zaraza šta je svaki put bilo ondi. Odmarališća podignuta na otetoj nacionaliziranoj zemji od lokalaca. Za koju su dobili ništa ili u najbojen slučaju su ti platili nakon toliko vrimena da je to inflacija izila.
Umisto da smo umisto odmarališća imali ondi apartmane i kuće u hrv.vlasništvu i iznajmjivali Nimciman i Talijaniman.

Što se tiče međuhrvatskeg glođanja na zemjopisnoj osnovi... Uvik su ta nika rivalstva i grintanje na one druge, ruganje drugiman i podj*/zaj*bavanje onih drugih. Nikima baš fali štucigavat druge, ne znadu funkcionirat brez tega. Ali najviše ako su oti drugi Hrvati. Čini se da nan je to dil identiteta (v. hrvatski jal). Slika tega je Kikaš iz Prosjaka i sinova kad mu je umra veliki rival Škiljo iz Zagvozda.

Vrh

PostPostano: 26 srp 2023, 10:58 

Jao tih mitova o socijalističkim poduzećima... jel vi shvaćate da bi bila opća tuča ozbiljnih igrača da je je većina njih ičemu valjala. Otkrit ću vam tajnu, i u doba jugoslavije većina su propala održavala su se umjetno u zatvoreno sustavu ekonomije.

nemojte bit muslimani s tim naricanjem za boljom prošlosti.

Vrh

PostPostano: 26 srp 2023, 11:10 

Čuj, bilo je i zdrave građe. Dil su kupili stranci.
Dil je sabotirano iznutra, tako da je nemalo današnjih uspišnika zapravo nastalo otimačinom stranaka, poslova i budzašto prodanim nekretninama i skupin pokretninaman kvalitetnih poduzeća, odnosno onemogućavanjen poslovanja.

Vrh

PostPostano: 26 srp 2023, 11:11 

Sokolić je napisao/la:
Dil je sabotirano iznutra, tako da je nemalo današnjih uspišnika zapravo nastalo otimačinom stranaka, poslova i budzašto prodanim nekretninama i skupin pokretninaman kvalitetnih poduzeća, odnosno onemogućavanjen poslovanja.

Normalno da je bilo i zdravih dijelova, AD plastik je i danas jako poduzeće. Samo nema napumpanih par desetaka tisuća zaposlenih.

Vrh

PostPostano: 26 srp 2023, 11:23 

Imota je napisao/la:
Jao tih mitova o socijalističkim poduzećima... jel vi shvaćate da bi bila opća tuča ozbiljnih igrača da je je većina njih ičemu valjala. Otkrit ću vam tajnu, i u doba jugoslavije većina su propala održavala su se umjetno u zatvoreno sustavu ekonomije.

nemojte bit muslimani s tim naricanjem za boljom prošlosti.

Imota je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:

Normalno da je bilo i zdravih dijelova, AD plastik je i danas jako poduzeće. Samo nema napumpanih par desetaka tisuća zaposlenih.

Ono, ako ćemo kapitalizam, to triba nosit sa sobon i pravnu državu, jednakost za sve i učinkovitost sustava.
Lako je nikima bit poslovan i uspišan kad dobijedu velike kredite uz smišno malu kamatu a tebe oderu, kad dobijadu zemjišće budzašto, oslobađanje od poreza prvih 10 godina, dok ga ti plaćaš po zlato i j*bu te stalno nike inspekcije od prvog dana i propisi di te oderedu, kad namišćadu prostorne planove njiman (pa in projde prometnica baš di in triba), dok ti jedva najdeš niki izasrani bez struje, vode i kanalizacije "poslovni prostor" (sto km od najbližeg parkinga i autobusne) di su se okupjali drogaši i skitnice i di svit nije prolazia, na koji potrošiš basnoslovne novce za ga uredit, a posli ti država ne prizna to ulaganje.

Slažen se za prinapumpane brojke zaposlenih.
Socijalizam je uvik prima više zaposlenih od potribneg broja, i to je u redu, to je prava ekonomska livica.
Uz puno drugih razloga, realsocijalizam je puka jer su debelo pritirali u tomen.

Vrh

PostPostano: 26 srp 2023, 18:03 

Imota je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Samo da ne dolazi ovaj polusvijet iz okupiranog Bugojna.

Porast cjena se pobrinuo za to da bošnjo ne može prismrdit jadranu.

No lako za njih, pronađi domaćeg danas na jadranu pored te mase stranaca :neznam

Vrh

PostPostano: 27 srp 2023, 00:02 

Pa nitko nije jalan na hr turizam kao bh. muslići. Gdje god je članak o hr turizmu eto ti njih s negativnim komentarima i pokoji Srbin.

I za jedne i za druge, osim baš bogatuna, mislim da je hrvatski Jadran nedostupan.

Ja napravio rezervaciju smještaja i cijenu boravka, i sad me ženska zove bih li otkazao jer je tolika navala da može duplu cijenu apartmana dobit. Ludilo je trenutno.

Samo neka deru, imamo mi svi korist od toga.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 82 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: