HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 srp 2025, 03:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Federalni TV đubreluk
PostPostano: 04 vel 2011, 04:42 

http://www.posavski-obzor.info/vijesti/ ... v-dubreluk

Citat:
Već godinama je FTV leglo bošnjačkih unutarista, zakržljalih SDP-ovaca i ostalih petokolonaša, koji raznim konstrukcijama, podvalama, lažima i rasističkim izjavama zagađuju medijski i drugi prostor u trokutastoj državi. U presudnim političkim trenutcima, sarajevska propaganda radi punom parom. Vidljivo je to ovih dana i tjedana kad je riječ o formiranju vlasti nakon listopadskih izbora. Hrvate, i ne samo njih, javno se proziva fašistima, kriminalcima, a ne manjka ni kojekavih drugih primitivnih i prostačkih epiteta.
Nevjerojatno je s kojom su se gorčinom "novinari" te kuće obrušili na njihove izabrane političke predstavnike, kojima se kopa po prošlosti, koješta namješta i traže najmanji prijestupi da ih se diskreditira i prikaže korumpiranim, nepodobnim i štetnim. A kad se to čini kod onih koji imaju potporu 90% pučanstva, a istovremeno se kod "podobnih" i osoba istog vjerskog, političkog ili nacionalnog uvjerenja prikriva, providne namjere su i laicima više nego jasne.

Treba si jasno postaviti pitanja: Što zapravo radi Regulatorna agencija za komunikacije (RAK)? Zašto na takva blaćenja ne reagiraju nadležne osobe? Što (ne) radi Ured visokog predstavnika? I gdje su sada sve međunarodne i domaće udruge za zaštitu ljudskih prava koje u svim drugim prilikama odmah reagiraju i mašu tužbom u Strasbourgu? Jeli se itko s tim u vezi kritično iz tzv. međunarodne zajednice oglasio? Nitko ništa! Šutnja!!! Kao da su vi kolektivno propali u crnu zemlju. A šutnja je ni manje ni više nego pristajanje i potvrđivanje bljuvotina Federalne i njoj sličnih medijskih štala.

Uz to, u svim civilizacijskim i koliko-toliko uređenim zemljama, dotični novinar ili urednik emisije bi već na prvi izlijev rasističkog stajališta i širenja mržnje, završio na ulici s svim zakonskim posljedicama i doživotnom zabranom djelovanja na javnom servisu, uz osudu svih ostalih demokratskih medija, kojih, kao što vidimo u BiH nema.

No, nije samo tako kad su političari u pitanju. Dovoljno je se samo sjetiti manipulacija vezanih za kaos i nerede izazvane u Širokom Brijegu i sl.

Vrijeme je da hrvatski narod na svojoj zemlji isključi predajnike ove i sličnih BH televizija koje siju laži i klevete, pa da vidimo hoće li se onda itko oglasiti. Ako to i učine treba reagirati na isti način, kao što i oni sada čine. Pa neka im onda signal i dalje gladaju oni koji su davno progutali njihove degutantne poruke, sanjajući neka prošla vremena.

U ovakvoj situaciji nažalost još se više osjeća nedostatak hrvatskog kanala, kojeg su multietniĆari lukavo zadnjih godinama svim mogućim načinima i sredstvima blokirali, dobro znajući njegovo moguće značenje. Zato je i više nego neophodno da hrvatske općine iz svojih proračuna pod hitno izdvoje sredstva za njegovu uspostavu, te da im se priključe svi poslovni subjekti i hrvatski narod Bosne i Hecegovine, i da se konačno uspostavi televizijska kuća koja će zaštiti hrvatske interese!!!

Stranke u matici zemlji i brojni tamošnji političari, proteklih su dana jasno ukazali na teško stanje hrvatskog naroda u BiH i dali mu moralnu potporu, a nadati je se da neće izostati ni materijalna i financijska. Hrvatska Vlada bi trebala godišnju pomoć koju je do sada davala za stotinjak projekata, ove godine usmjeriti isključivo za ovaj projekt. O objedinjavanju tih sredstava već je bilo govora.

Sve dok BH Hrvati budu skršenih ruku sebi sami stvarali čireve i čekali kad će im sarajevska kuhinja opetovano servirati novi otrov, do tada neće biti (medijskog) pomaka u obespravljivanju jednog cijelog naroda. Na nama je da tome napokon stanemo u kraj! Kada ako ne sada???!!!

Zvonimir Gerla

Vrh

Naslov: Re: Federalni TV đubreluk
PostPostano: 04 vel 2011, 14:09 

fuj, feudalna, fašistička, fidel, neutralnidžingl tv bljuje mi se
svaki put kad je stisnem dobiće pretplatu od mene al ne u ovom životu

Vrh

PostPostano: 05 vel 2011, 22:03 

Zanimljivo je i mišljenje SDA o FTV:

Citat:
"Svi javni emiteri trebaju u sadržajima informativnog programa objavljivati točne informacije. Njihova zadaća je da profesionalno i objektivno rade svoj posao i afirmiraju politički dijalog, a ne političku isključivost koja BiH i društvo vodi daljim podjelama i ne rješava, već stvara nove probleme", ističe SDA.

Vrh

PostPostano: 21 vel 2011, 00:03 

koja je ovo bljuvotina od televizije jednostavno dio mentalne higijene jest kloniti se takvih

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 21 vel 2011, 00:05 

POL_GASOL je napisao/la:
koja je ovo bljuvotina od televizije jednostavno dio mentalne higijene jest kloniti se takvih

Šta bijaše?

Vrh

PostPostano: 21 vel 2011, 02:20 

...hahaha, tocno je dubreluk...zesci...kakav moras imat mozak da bi gledo nesto takvo...

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2011, 12:55 

Citat:
Na međunarodnom znanstvenom skupu „Hrvati u BiH danas“ održanom u Banja Luci od 4.-6. ožujka 2011., mr. sc. Drago Martinović iz Širokog Brijega predstavio je zanimljiv znanstveni rad pod nazivom „Federalna televizija-zrcalo bosanskohercegovačke stvarnosti“. Magistar Martinović je kvalitativnom i kvantitativnom analizom sadržaja Dnevnika 2 Federalne televizije dokazao da se Federalna televizija nalazi u rukama političke grupacije potpisnica platforme za formiranje vlasti na razini Federacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa SDP-om BiH.

Sadržaj Dnevnika 2 analiziran je u vremenu od 28. siječnja do 3. veljače 2011.

U promatranom periodu vijesti iz županija s većinskim hrvatskim stanovništvom bilo je osam, odnosno svega oko 7% od ukupno objavljenih vijesti. Tri su se odnosile na formiranje vlasti u županijama, jedna na katastrofalno stanje u kojoj se nalazi županija (ŽZH), jedna na posjet turskog Ministra vanjskih poslova Bosni i Hercegovini i tri su se odnosile na imenovanje Vilima Primorca na mjesto predsjednika Uprave HT Mostar, dok istovremeno najveći broj vijesti dolazi iz Sarajeva.

Kvalitativnom analizom Dnevnika 2 utvrđeno je da je broj vijesti u kojima se pojavljuju ili spominju predstavnici stranaka potpisnika platforme o formiranju vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine (SDP BiH i supotpisnici platforme) s kategorijom pristupom afirmativno i vrlo afirmativno 17, a da u isto vrijeme niti jedna vijest u kojima se pojavljuju ili spominju predstavnici hrvatskih stranaka koji su dobili glasove preko 80% Hrvata (HDZ BiH i HDZ 1990) nije afirmativna ili vrlo afirmativna. U radu je navedeno nekoliko primjera u kojima se mišljenja i stajališta voditelja odnosno urednika Dnevnika 2 nameću gledateljima.

U zaključnim razmatranjima između ostalog autor je naveo da je s obzirom na veliki raskorak između zakonskog okvira s jedne i prakse s druge strane (sastav uposlenih, jezična i kulturna zastupljenost triju konstitutivnih naroda…) neophodno pristupiti novom modelu Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine koji će biti primjenjiv u praksi, modelu s tri javna radiotelevizijska servisa sa sjedištima u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru. Najbliži model koji bi u praksi bio primjenjiv je belgijski model, odnosno konsocijacijski odvojeni model s tri potpuno odvojena i nezavisna javna radiotelevizijska servisa, bošnjačkim, srpskim i hrvatskim javnim radiotelevizijskim servisom.

„Ono što je već duže vrijeme svima koji prate Dnevnik 2 Federalne televizije jasno ja sam to dokazao znanstvenim pristupom, odnosno analizom sadržaja središnje informativne emisije Dnevnika 2, a to je da je Federalna televizija u rukama jedne političke grupacije na čelu sa SDP-om BiH. Nadam se da će ovaj moj rad potaknuti moje kolege znanstvenike na još poneko istraživanje, odnosno analizu sadržaja ostalih informativnih i političkih emisija Federalne televizije, a koji će siguran sam potvrditi hipotezu ovoga rada. Prije svega tu mislim na politički magazin „60 minuta“ u kojem se veliki prostor daje promociji jedne političke stranke, a posredstvom urednika ove emisije govorom mržnje i klevete pripadnike pojedinih konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini predstavlja se kao fašiste, kriminalce ili nešto slično“, izjavio je mr. sc. Drago Martinović.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2011, 13:07 

Ako netko ima pisanu Slobodnu Dalmaciju neka postavi članak o Trećem entitetu,
izašao je danas a nema na internetu. Ili ako može neka fotografira stranicu,
baš me interesira. Radim a ne mislim kupiti tisak tek navečer. Hvala.
Ako ne ništa.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2011, 13:26 

Alo ljudi, treba zapravo da vam odgovara što je ova FTV takva kakva jeste , to sasvim lepo ide i Hrvatima i Srbima na ruku!

Što se više Bakir i ekipa lože , to je više izvesniji vaš treći a RS još čvršća!

Ako su Hrvati pametni iz ovakve medijske atmosfere za par godina se mogu potpuno homogenizovati i napraviti sebi odlično stajalište za treći , posle kojeg onda nema nazad i pregovora sa bilo kime oko onog šta su ti načela!

Evo pisani pandan FTV-u ali iz Srbije!

http://www.e-novine.com/

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2011, 13:30 

joe enter je napisao/la:
Alo ljudi, treba zapravo da vam odgovara što je ova FTV takva kakva jeste , to sasvim lepo ide i Hrvatima i Srbima na ruku!

Što se više Bakir i ekipa lože , to je više izvesniji vaš treći a RS još čvršća!

Ako su Hrvati pametni iz ovakve medijske atmosfere za par godina se mogu potpuno homogenizovati i napraviti sebi odlično stajalište za treći , posle kojeg onda nema nazad i pregovora sa bilo kime oko onog šta su ti načela!

Evo pisani pandan FTV-u ali iz Srbije!

http://www.e-novine.com/

hrvati da se homogeniziraju ahahahahahaa
pa pola su perecijaši u glavi i samo im je glavno da su protiv srba
a to što im muslimani jebu nikom ništa
ma samo neka nastave
imaju teve kakav su i zaslužili

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2011, 13:30 

i_jopet je napisao/la:
Ako ne ništa.

Ne sviđa mi se, čuj 4 županije, ccccc (neinformirana novinarka)

(klikni na + u gornjem lijevom kutu za uvećanje)

slika

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2011, 13:53 

Ministry of Sound je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:
Ako ne ništa.

Ne sviđa mi se, čuj 4 županije, ccccc (neinformirana novinarka)

(klikni na + u gornjem lijevom kutu za uvećanje)

slika

Ma dobro je da se o ovome daje ozbiljnost,
da Treći postaje realnost koja ne predstavlja neki bauk kod svijeta.

Novinarka je vjerojatno neinformirana o konkretnim podacima
a možda je i namjerno izostavila teritorijalni diskontinuitet.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 191 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: