|
|
Stranica: 7/22.
|
[ 527 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 22 kol 2023, 17:08 |
|
|
dudu je napisao/la: Ali stvarno trava raste kao luda, po ne znam koji put ove godine kosim polje kao da je prvi put, svaki put džungla nakon 3 tjedna. trava ove godine raste brže nego inače, ali se zato kosi sporije nego inače
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 22 kol 2023, 21:00 |
|
|
Koliko vidim, pod Tomaševićem, Zagreb bi se uskoro mogao pretvoriti u nacionalni park. Uviek sam mislio da u Hrvatskoj nema glupljih ljudi od mojih Riečana, a onda me Zagrebčani razuvjerili. Za Riečane se zna, svu pamet o politici, poviesti i obćoj kulturi poberu iz Novog lista, ali za Zagrebčane mi nije jasno koje su novine čitali kad su ove izabrali...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 23 kol 2023, 14:30 |
|
|
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 23 kol 2023, 14:52 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: To nije posao nego krpanje, 20 naručenih novih tramvaja iz Končara bi trebalo biti isporučeno 2025
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 23 kol 2023, 14:52 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: To nije posao nego krpanje, 20 naručenih novih tramvaja iz Končara bi trebalo biti isporučeno 2025
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 24 kol 2023, 12:56 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Koliko vidim, pod Tomaševićem, Zagreb bi se uskoro mogao pretvoriti u nacionalni park. Uviek sam mislio da u Hrvatskoj nema glupljih ljudi od mojih Riečana, a onda me Zagrebčani razuvjerili. Za Riečane se zna, svu pamet o politici, poviesti i obćoj kulturi poberu iz Novog lista, ali za Zagrebčane mi nije jasno koje su novine čitali kad su ove izabrali... Zato što se ne informiraš u stvarnom svijetu nego na opskurnim portalima i među analitičarima na Grobniku koji piju pivo ispred dućana. Riječani nisu ljevičari ovakvog tipa koji voze bicikle i grle stabla, nego više urbani šminkeri. Kod nas su politički marginalci ti koji su u Zg na vlasti, a oni naprimjer prosvjeduju što jedna od najuglednijih obitelji brodograđevnih industrijalaca Lurssen toliko investira u Rijeci i "gomila nekretnine". Ali nitko ih ne doživljava, te iz Možemo.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 25 kol 2023, 15:12 |
|
|
Gradonačelniče, purgerima je vruće ?? Tomašević: upalite rasvjetu, klin se klinom izbija
Privitak/ci: |
dubrava rasvjeta 2.jpg [ 496.43 KiB | Pogledano 1681 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 25 kol 2023, 22:14 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Koliko vidim, pod Tomaševićem, Zagreb bi se uskoro mogao pretvoriti u nacionalni park. Uviek sam mislio da u Hrvatskoj nema glupljih ljudi od mojih Riečana, a onda me Zagrebčani razuvjerili. Za Riečane se zna, svu pamet o politici, poviesti i obćoj kulturi poberu iz Novog lista, ali za Zagrebčane mi nije jasno koje su novine čitali kad su ove izabrali... Zato što se ne informiraš u stvarnom svijetu nego na opskurnim portalima i među analitičarima na Grobniku koji piju pivo ispred dućana. Riječani nisu ljevičari ovakvog tipa koji voze bicikle i grle stabla, nego više urbani šminkeri. Kod nas su politički marginalci ti koji su u Zg na vlasti, a oni naprimjer prosvjeduju što jedna od najuglednijih obitelji brodograđevnih industrijalaca Lurssen toliko investira u Rijeci i "gomila nekretnine". Ali nitko ih ne doživljava, te iz Možemo. Ne možeš se informirat u dućanima na Grobniku, jerbo nakon Linićeve fiskalizacije ih više niti nema. Pratim i tvoja ,,stvarna'' i ona kako ih ti zoveš ,,opskurna'' glasila. U glavnom, u ,,stvarnim'' glasilima (Novi list, Radio Rieka) riečka vlast se jako štiti, unatoč velikom dugu, poskupljenju usluga, ter nikakvim ulaganjima u grad. Većinom zaključak tih tvojih ,,stvarnih'' glasila bude isti, a to je da ljudi loše žive zato jer HDZ krade, a Crkva dobiva previše novaca. Jako mi gadljivo zna bit slušat onu jezičavu novinarku Ivu Pavletić Crnić na Radio Rieka kad napada Crkvu (to bude baš naslađivanje), državu Hrvatsku (kakti ljudi pate i umiru zbog zločeste države), HDZ (lopovi)..., ali kako ponizno i 10 puta manje ironično zvuči prema SDPovim garniturama. A dok je bio Obresnel, tada me baš iznenadilo koliko ga se bojala i kako bi svaki put ušutila i skrenula na drugu temu kad bi ovaj dreknuo na nju. Jedino što spašava Rieku, jesu velika državna i europska ulaganja i sad je Rieka veliko gradilište, a da gradska vlast za to nije ni kriva ni zaslužna. Jedino što uspjeva gradskoj vlasti jest da ono malo gradskog novca potroše uzalud. U Rieci je postala moda da se prometnice prekopavaju 2 puta. Sjetimo se kakva je svojevremeno bila halabuka oko dvostrukog bojanja tunela po autocesti, a to je u Rieci kod nas normalno. Riečanima sad utjehu jedino mogu pružit ovi Možemovci iz Zagreba, makar si do pred par godina po riečkim busevima često mogao čuti zavidne komentare kako je u Zagrebu pod Bandiećm sve bolje...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 26 kol 2023, 13:50 |
|
|
Tvoj analiza je površna, tj. baviš se trivijalnim stvarima, što neka novinarka govori koja inače ima zafrkanstki stil vođenja. Kad su bili izbori svi kandidati su imali pristup Radio Rijeci i Novom Listu. Pa Štimac kao izazivač je iskakao iz paštete. Sad kad je formirana vlast normalno da će oni biti najviše u medijima. A inače kad makneš sa strane bapske priče, dubinski je u Rijeci neka blaga koalicija HDZ-a, SDP-a i Crkve i to oduvijek. Evo kad su iz Možemo prozvali vlast kako Lurssen gomila firme i nekretnine po Rijeci i Opatiji, uzvratno ih je napao prvi HDZ-ovac Rijeke Ostrogović iako HDZ nije službeno u nikakvoj vladajućoj koaliciji u gradu Rijeci ni Opatiji ni županiji. Pa ajde objasni to. https://torpedo.media/novosti-rijeka/os ... orto-barosDa se ne udaljavamo od teme i da povežemo paralelu sa Zagrebom, sad su upravo bili neki aktivisti na kajacima veslali do LNG-a i onda su rastjerani vodenim topovima. Onda sam vidio da je udruga iz Zagreba. Ovdje dobiju vodenim topom u glavu a tamo ih Tomašević vjerojatno financira.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 26 kol 2023, 19:04 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Tvoj analiza je površna, tj. baviš se trivijalnim stvarima, što neka novinarka govori koja inače ima zafrkanstki stil vođenja. Kad su bili izbori svi kandidati su imali pristup Radio Rijeci i Novom Listu. Pa Štimac kao izazivač je iskakao iz paštete. Sad kad je formirana vlast normalno da će oni biti najviše u medijima. A inače kad makneš sa strane bapske priče, dubinski je u Rijeci neka blaga koalicija HDZ-a, SDP-a i Crkve i to oduvijek. Evo kad su iz Možemo prozvali vlast kako Lurssen gomila firme i nekretnine po Rijeci i Opatiji, uzvratno ih je napao prvi HDZ-ovac Rijeke Ostrogović iako HDZ nije službeno u nikakvoj vladajućoj koaliciji u gradu Rijeci ni Opatiji ni županiji. Pa ajde objasni to. https://torpedo.media/novosti-rijeka/os ... orto-barosDa se ne udaljavamo od teme i da povežemo paralelu sa Zagrebom, sad su upravo bili neki aktivisti na kajacima veslali do LNG-a i onda su rastjerani vodenim topovima. Onda sam vidio da je udruga iz Zagreba. Ovdje dobiju vodenim topom u glavu a tamo ih Tomašević vjerojatno financira. Bit je u tomu da su riečka elitna glasila izuzetno pristrana kad nekog treba napadat a kad ga hvalit. Nije problem da se Pauletić zafrkava makar i s Crkvom, problem je da se ne usudi zafrkavat s onima kojima bi najviše trebala. Obresnela se bojala kano što su se njezini mama i tata vjerojatno bojali Tita. Znači, o njima nema viceva i ironije... Uobće nije stvar u minutaži. Što se tiče odnosa HDZa i SDPa, zadnjih godina zapravo HDZ spašava riečki SDP i već je svim upućenijima jasno da HDZ niti ne želi preuzet Rieku. E sad dali je tomu razlog što su većinom jedni i drugi iz iste partije, ne znam.... Što se tiče Tomaševićevih aktivista, njih osim tomaševićevog Zagreba već duže vrieme financira hrvatska država (HDZ) a još više Soroš i njegove izpostave... Drugim riečima, oni koji ih gađaju vodenim topovima oni ih i financiraju.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 26 kol 2023, 21:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 29 kol 2023, 17:39 |
|
|
Mirogoj
31 Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta 24sata.png [ 21.55 KiB | Pogledano 1441 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 29 kol 2023, 21:02 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 29 kol 2023, 21:05 |
|
|
Citat: "Tramvaji iz 1996. su de facto stari 15 do 20 godina."
Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 29 kol 2023, 23:46 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 29 kol 2023, 23:53 |
|
|
Citat: ODRAST, zeleno - lijeva "progresivna" franšiza koja guši Zagreb i Zagrepčane ️ "ODRAST - pojmovnik za novu eru"; G. D'Alisa, F. Demaria, G.Kallis; Fraktura i IPE, Zagteb, 2016.
Kad pročitate predgovor koji je za hrvatsko izdanje ove knjige napisala DANIJELA DOLENEC, zamjenica gradonačelnika Zagreba, postat će vam kristalno jasno da politika nečinjenja i stagniranja aktualne zagrebačke gradske vlasti nije tek puka posljedica njihove nesposobnosti već je etablirani način upravljanja osmišljen u inkubatoru tzv. lijevih europskih zelenih progresivnih društvenih pokreta.
Sve je "proizvedeno" daleko izvan Hrvatske, a u Hrvatsku je uveženo uz snažan financijski poticaj originalnih tvoraca te pseudoekološke antikapitalističke političke doktrine.
ODRAST (Degrowth) je pokušaj stvaranja nove političke paradigme i njene transformacije u društveni pokret koji se zalaže za opće društveno smanjenje protoka energije i sirovina s posljedičnim smanjenjem proizvodnje i potrošnje.
ODRAST se žestoko protivi kapitalizmu, prezire društveni rast, razvoj i napredak. Zagovara niz dubinskih promjena načina upotrebe prirodnih resursa, upravljanja ljudskim radom i novcem s ciljem kreiranja ekonomije koja neće biti temeljena na kapitalizmu već na samoupravljanju.
Predgovor Dolenčeve ukazuje da se u Zagrebu posve smišljeno i namjerno:
primjereno ne održavaju gradske zelene površine reducira broj odvoženja komunalnog otpada pravovremeno ne održavaju prometnice i javna infrastruktura ograničava moć kapitala, s iznimkom kapitala privilegiranih drugova ukidaju postojeće i ne uvode nove poticajne demografske mjere
Zagreb je okupiran "domaćim ODRASTNICIMA" koji ga guše i vode u kaos općeg nefunkcioniranja gradskih komunalnih službi i upravnih tijela.
Ništa nije slučajno❗️Sve je u skladu s doktrinom odrasta.
Zagreb je zapušten, obrastao je travurinom, zatrpan smećem. Gradska uprava je mlitava, troma, neefikasna i netransparentna.
Zagreb se ciljano balkanizira i vraća u balkanske asocijacije pri čemu se inzistira na propagiranju i širenju rodne ideologije i dominaciji manjine nad većinom.
U Zagrebu se sve teže, nelagodnije i neugodnije živi. Zagreb gubi svoj prepoznatljiv štih, ODRAST mu ubija dušu.
Treba do 18.05.2025. preživiti ovo odrastanje
A onda? Onda su izbori i prilika da Zagreb prestane odrastati i počne rasti i živjeti punim plućima na dobrobiti svih Zagrepčana.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 11:21 |
|
|
Šta god mislili o Pernaru ovdje je u pravu. https://net.hr/danas/hrvatska/pernar-is ... 44469ef6a3Ovo treba istaknuti. Prozvao ga je i da stanove dijeli "migrantima i azilantima, a naši ljudi ne mogu pod normalnim cijenama naći stan za mjesečni najam".Živa istina. 85% stanova u Zagrebu za najam se daje iznad 500 eu mjesečno, a prosječna zagrebačka plaća 1200 eu.
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 12:19 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Tko je protiv toga je protiv europskih vrijednosti i slijedom toga za Rusiju i Putina.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 12:30 |
|
|
UZNEMIRUJUĆE Tinejdžericu bus ZET-a vukao po cesti. Vozač nije ništa vidio.png [ 26.63 KiB | Pogledano 1291 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 12:32 |
|
|
Brane je napisao/la: Ako vozač nije vidio, zar nisu to putnici vidjeli?!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 12:33 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Tko je protiv toga je protiv europskih vrijednosti i slijedom toga za Rusiju i Putina. Ajde ne lupetaj.
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 12:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
U Zagrebu se u bus ulazi na prednja vrata. Na ostala se izlazi.
Mene čudi da ti curetci ičešće ne stradavaju jer sve odreda imaju slusalice u ušima i bleje u mobitele. I dok hodaju, i dok voze bajk ili romobile...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 12:46 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Ako vozač nije vidio, zar nisu to putnici vidjeli?! Da fakat. Ne znam kako uopće vozač ne provjerava retrovizore kad krene sa stanice, ja vozim auto pa uvijek škicam šta se događa iza mene. Može bit sretna da je živa da glavom nije pobrala rubnik ili neki razvaljeni šaht. Nevjerovatno al traper hlačice su je spasile težih ožiljaka na koži, da je imala nekakav pamuk il slično dobila bi dublje ogrebotine kože.
Tinejdžericu bus ZET-a vukao po cesti. Vozač nije ništa vidio.png [ 33.61 KiB | Pogledano 1270 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 30 kol 2023, 12:55 |
|
|
Brane je napisao/la: Dutch01 je napisao/la: Ako vozač nije vidio, zar nisu to putnici vidjeli?! Da fakat. Ne znam kako uopće vozač ne provjerava retrovizore kad krene sa stanice, ja vozim auto pa uvijek škicam šta se događa iza mene. Može bit sretna da je živa da glavom nije pobrala rubnik ili neki razvaljeni šaht. Nevjerovatno al traper hlačice su je spasile težih ožiljaka na koži, da je imala nekakav pamuk il slično dobila bi dublje ogrebotine kože. ZET-ovci su uvijek u žurbi, pa čisto sumnjam da provjeravaju retrovizor. Ja puno više koristim ZET-ove tramvaje nego buseve i uvijek sam u žurbi kod izlazaka i ulazaka da me vrata ne poklope da ne zaglavim.
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 31 kol 2023, 08:58 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|