Davno prije internet ere primijetio sam kako se moj život mijenja otprilike svakih 7 godina. 7,14,21,28, 35, 42, 49... svaka od tih godina mi se urezala u sjecanje po nekim bitnim životnim promjenama.
7 - skola, prvacic, fascinacija disko glazbom.
14 - tinejder buntovnik kojeg penderči milicija, prva ljubav, prvo javno i ponosno iskazivanje nacionalne pripadnosti zbog čega sam bio sankciniran, to je godina kada sam ušao u sukob sa ekavičarima

21- prvi okus zapadnjackog noćnog života, nešto što će odrediti moje poimanje zabave i donijeti poteškoća sa društvom u BiH, tako da sam spao na par probranih ljudi koji su bili i ostali ispred vremena.
28 - prvi veliki stres, strah od smrti bliske osobe, takodjer godina kada sam ušao u strastvenu dugogodišnju vezu.
35 - prva selidba zbog posla i otkrivanje poražavajućih činjenica, prvi preljub u ozbiljnoj vezi.
42- životni krah, drama i stres kakav ne bih poželio ni najgorem neprijatelju , sudovi, obračuni,..
49 - resetiranje, niz odluka koje temeljito mijenjaju pogled na život i odnos prema ljudima.
56, vidimo uskoro.
Prije par dana pročitah kako treba sedam godina da se u ljudskom tijelu promijene sve ćelije. Ako ste bili pod jakim stresom, vjerojatno će proći sedam godina dok se posljedice tog stresa ne uklone iz vašeg organizma.
Imate li vi neke sedmogodisnje cikluse?