|
|
Stranica: 5/23.
|
[ 554 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:13 |
|
|
Da, napokon hotel u gradu. Drago mi je i da su masline posadili po gradu, kod gradskog poglavarstva i na Šentadi. Prekrasno pašu uz kamen. Dosta off-a o Imotskom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:15 |
|
|
|
Ma ovaj mrzitelj bureka od sira je nesto povlačio za jezik da nemamo gastronomiju pa pomiša soparnik i sve.
Volim kod muslimana naručit burek od sira pa gledat njihove reakcije. Dožive živcani slom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kronos
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:18 |
|
|
|
Bolji su Srbi u Košarci i Tenisu a Bošnje u pravljenju Baklave i to je to.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:22 |
|
|
Imota je napisao/la: Ma ovaj mrzitelj bureka od sira je nesto povlačio za jezik da nemamo gastronomiju pa pomiša soparnik i sve.
Volim kod muslimana naručit burek od sira pa gledat njihove reakcije. Dožive živcani slom. Pa i nemate pečena kokoš i pura nisu gastronomija. Pogotovo ne regionalna ili vlastita gastronomija
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:27 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Imota je napisao/la: Ma ovaj mrzitelj bureka od sira je nesto povlačio za jezik da nemamo gastronomiju pa pomiša soparnik i sve.
Volim kod muslimana naručit burek od sira pa gledat njihove reakcije. Dožive živcani slom. Pa i nemate pečena kokoš i pura nisu gastronomija. Pogotovo ne regionalna ili vlastita gastronomija Aha imamo kuharicu koja je dozivila 4 izdanja pajdo  Imotska torta, Imotski rafijoli to su ti naše stvari plus ovi regionalni klasici pršut, pašticada, teletina ispod peke, kaštradina itd. Nisi proša burek sa sirom test nije dobro.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:32 |
|
|
Imota je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Pa i nemate pečena kokoš i pura nisu gastronomija. Pogotovo ne regionalna ili vlastita gastronomija
Aha imamo kuharicu koja je dozivila 4 izdanja pajdo  Imotska torta, Imotski rafijoli to su ti naše stvari plus ovi regionalni klasici pršut, pašticada, teletina ispod peke, kaštradina itd. Nisi proša burek sa sirom test nije dobro. To sto si svemu tome dodao naziv imotski ne znaci da je imotsko. Sve je to talijansko i vjerovatno se nije nikad pojilo prije 20 stoljeca osim u kojoj gospodskoj talijaniziranoj kuci  Teletina ispod peke  orginalno imotsko nema sta
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:34 |
|
|
|
Očito nikad nisi bio u Imotskom. Svi prave rafiole, imotsku tortu, pašticadu, koštradinu itd.
Biće i ne znaš šta je pašticada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:38 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Imota je napisao/la: Aha imamo kuharicu koja je dozivila 4 izdanja pajdo  Imotska torta, Imotski rafijoli to su ti naše stvari plus ovi regionalni klasici pršut, pašticada, teletina ispod peke, kaštradina itd. Nisi proša burek sa sirom test nije dobro. To sto si svemu tome dodao naziv imotski ne znaci da je imotsko. Sve je to talijansko i vjerovatno se nije nikad pojilo prije 20 stoljeca osim u kojoj gospodskoj talijaniziranoj kuci  Teletina ispod peke  Nisan ja doda bokte hahaha ide se bar od 1717. kad smo se oslobodili od turaka sta je bilo prije teško je utvrdit turci su sve uništili. Da jak utjecaj mlečana hvala Bogu a ne turaka. Mada poštujemo njihove bureke, posebno od sira. Peke su širi dinarodini fenomen jasno da nije samo u nas, top stvar polagani primitivni smoker. Sta se god dugo sprema je odlicna i zdravija stvar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:38 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:41 |
|
|
Croato je napisao/la: Očito nikad nisi bio u Imotskom. Svi prave rafiole, imotsku tortu, pašticadu, koštradinu itd.
Biće i ne znaš šta je pašticada. Imaju li i imotski njoki uz pašticadu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:45 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Croato je napisao/la: Očito nikad nisi bio u Imotskom. Svi prave rafiole, imotsku tortu, pašticadu, koštradinu itd.
Biće i ne znaš šta je pašticada. Imaju li i imotski njoki uz pašticadu? To uvik ide skupa. Negdi san naša da neki krajevi hercegovine imaju kaštradinu šta mi je prvi glas nisan na to naiša u hercegovini?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 15:50 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Croato je napisao/la: Očito nikad nisi bio u Imotskom. Svi prave rafiole, imotsku tortu, pašticadu, koštradinu itd.
Biće i ne znaš šta je pašticada. Imaju li i imotski njoki uz pašticadu? Idu njoki, kao što idu i u ostalim dalmatinskim krajevima. Sinju, Makarskoj, Trogiru, Omišu, Vrgorcu itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 19 ruj 2023, 16:08 |
|
|
|
Nisam čitao sve , samo prvih par upisa. Ono što se može zaključiti je da Bošnje imaju fantastičnu brzu hranu, jednu od najboljih u svijetu, a s čime se mogu i osobno složiti. Bolji su sarajevski ćevapi sa kajmakom, pa i burek od bilo kojeg mcdonalda, burger kinga, fancy sendvićare i sličnoga, a pogotovo od srdelica i girica. To fascinantno jelo od pet minuta se i ovdje uspoređuje sa hobotnicama ispod peke tj sa jelima koja se pripremaju satima. Ako ovome svemu dodamo da je teletina ispod peke kategorija iznad hobotnica, brudeta i bilo kakvih riba onda dođemo do toga da dalmatinci nemaju konja za utrku da bi imali nadmen stav.
Nema čovjeka na svijetu, a koji ne pokušava odglumiti kvazigastronoma ili da je nije na nekakvoj dijeti, da bi za ponuđenim stolom birao giricu i srdelica prije ćevapa ili brudet prije teletine.
Što se tiče humora, kao da uopće danas postoji bilo čiji humor, kao da je danas lako napraviti sitkom, kao da je američki vrhunac Teorija velikog praska urnebesno smiješna pa se bosnaski Lzn ismijava. Haj bjaži mi s tim nadobudnim forama bez pokrića.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 03:26 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Srbi i Bošnjaci u muzici i humoru.
Patrijarhalnije su nastrojeni (ovo moze biti i lose ili dobro) zavisi kako gledaš, ali pozeljno je ako imas zelju da imas vise nataliteta da ti društvo bude patrijarhalno.
Gdje raste feminizam tu se natalitet smanjuje.
Ne znam sad da li se razlikuju BIH Hrvati od Hrvata iz Hrvatske po tim porodičnim vrijednostima, ali ako su Hrvati u BIH imalo westernizovani onda patuju od boljke Wokeizma feminizma i ostalih izama.
Bolji su u imanju otvorenh neprijatelja, dok Hrvati moraju eskivirati i sa Srbima i sa Bošnjacima tako su nepovjeriljivi i Srbima i BOšnjacima.
Čim neki bude sukob između Srba i Bošnjaka Čovićeva je izjava nekako uvijek apsorbirajuća i moramo se drzati evropskih vrijednosti smirivati tenzije itd, i tolerancije, nekako u urbi et orb stilui. To nekoga moze i nervirati kad mu je vođa baš toliki diplomata. što nije baja kao Dodik.
Hrvatski humor je nekakav štreberski sličan njemačkom.
A morate odvaditi onda BIH Hrvate jer oni su hibrid i u dodiru su sa Srbima i Bošnjacima u BIH i tim kulturama i njihov humor sa onima "Kroasanima" (kako erceg Hrvati zovu Hrvate iz Hrvatske),, ne vjerujem da postoji bošnjački humor. Nije isti humor Bošnjaka Sandzaka i Krajine ili tuzlanskog kantona.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 06:21 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Hrvatski humor je nekakav štreberski sličan njemačkom.
Ovo nema veze s vezom, pretpostavljam da si neki dijasporaš koji nije nogom kročio u neko mjesto sa Hrvatima, i formiraš si mišljenje na temelju vaših portala na internetu. Hrvatski humor nema veze s njemačkim. Ako je itko "štreberski" to su novije generacije Srbijanaca, nakon 90-e (ove starije ne znam), nevjerojatna količina autista i šmokljana ali dobro tema je BiH ne Srbija. U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH bolji od Hrvata u BiH? Bolji su u nekim šmokljanskim disciplinama, kao što je palamuđenje o "istoriji" i geopolitici,, i sličnom autizmu. Hrvati su bolji u sportu, fajtu, u biznisu, u stvarima koje su zapravo bitne u stvarnom životu. Bošnjački humor (ili ako hoćeš sarajevski humor, valjda nije isto u cijeloj BiH) je teško susramlje kao što ti je netko rekao. Baš ono usiljeno i forsirano, teško susramlje čovjek osjeća gledajući to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 07:52 |
|
|
|
Opet bumeri i jugošvabe o ćevapima i lud zbunjen normalan humoru. Točno vidiš svo duhovno siromaštvo i jad jugoslavije. I kad rade usporedbe uzimaju mcdonalds jer im je mcdonalds neki pojam.
Hrvatski humor kao nekakav sluzbeni isforsirani ima isti problem ko i film, radi se o 10 istih netalentiranih ljudi koji sišu javne pare, to je zapravo državni projekt s obzirom kako se financira. Mi smo bar svjesni nekvalitete zato se svi i sprdaju s hrvatskim filmom i cringe humorom, bih muslimani pak žove u iluzijama eto u tom su bolji u maštarenju i cijepljenosti o realnosti.
Hrvatski film i humor su uvik funkcionirali kad se bave lokalnim regionalnim kad su uronjeni u stvarni život i imaju jaku podlogu u nekom knjizevnom djelu ili scenariju napisanom od pisca koji razumi stvarni život a nije neki salonski drkadžija sa cvjetnog trga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 08:48 |
|
|
|
Glede humora i glazbe, opao je kvalitet svugdje u svijetu, nije to samo naš problem.
Najbolja glazba i najbolje humoristične serije su i dalje one iz 90tih i 80tih. Žalosno što je tako, ali današnja omladina više sluša Azru, Bijelo Dugme, Josipu Lisac, Haustor, EKV, Arsena Dedića, Đorđa Balaševića, Olivera Dragojevića, Zdravka Čolića, Indexi, Bajaga, ovako samo iz glave.
Čak i grupe koje sam smatrao da nisu nešto, poput Zabranjenog pušenja, Parnog valjka, Crvene jabuke, Aerodroma, su ispred najboljeg danas. Posljednje normalno što nam se dogodilo je Daleka obala, poslije toga potop.
Isto je i u svijetu, isto je i za humor. I danas više volim pogledati Prijatelje, Seinfielda, Malcolm in the middle, Raymonda nego ove nove stvari gdje ne zna čovjek bi li se smijao ili plakao.
Zašto je to tako mogli bi razgovarati, kako trenutno stvari stoje 90-te su bile vrhunac ljudskog razvoja i od tada civilizacija propada.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 08:55 |
|
|
|
Samo si ostario pajdo.
To je normalna ljudska reakcija. U bih (posebno kod muslimana) je pak uzrokovana šokom rata i truljenjem u postratno doba otud ta opsesija 80im kao nekom zlatnom dobu.
S aktualnom glazbom san i ja izgubio korak počinjem starit, al recimo šta se serija tice pa živimo u zlatnom dobu televizije nikad nije bilo i kvalitativno i kvantitativnotoliko serija, pojili su film, tako i humoristične.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 09:12 |
|
|
Imota je napisao/la: Samo si ostario pajdo.
To je normalna ljudska reakcija. U bih (posebno kod muslimana) je pak uzrokovana šokom rata i truljenjem u postratno doba otud ta opsesija 80im kao nekom zlatnom dobu.
S aktualnom glazbom san i ja izgubio korak počinjem starit, al recimo šta se serija tice pa živimo u zlatnom dobu televizije nikad nije bilo i kvalitativno i kvantitativnotoliko serija, pojili su film, tako i humoristične. To sam i ja prvo mislio, da sam samo star. Ali problem je kažem ti i djeca danas to slušaju. Mladi bendovi kad počinju svirati prvo sviraju glazbu grupa 90tih i 80tih. Ok ja sam star to je očigledno  , ali oni nisu. Mi nismo slušali glazbu 50tih i 60tih. Kad sam ja bio srednjoškolac slušao sam grupe koje su upravo tada izdavale albume. Danas djeca kad počnu nešto svirati prvo što nauče Balkan od Azre i Krug od EKV.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 09:30 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Imota je napisao/la: Samo si ostario pajdo.
S aktualnom glazbom san i ja izgubio korak počinjem starit, al recimo šta se serija tice pa živimo u zlatnom dobu televizije nikad nije bilo i kvalitativno i kvantitativnotoliko serija, pojili su film, tako i humoristične. To sam i ja prvo mislio, da sam samo star. Ali problem je kažem ti i djeca danas to slušaju. Mladi bendovi kad počinju svirati prvo sviraju glazbu grupa 90tih i 80tih. Ok ja sam star to je očigledno  , ali oni nisu. Mi nismo slušali glazbu 50tih i 60tih. Kad sam ja bio srednjoškolac slušao sam grupe koje su upravo tada izdavale albume. Danas djeca kad počnu nešto svirati prvo što nauče Balkan od Azre i Krug od EKV. A 80ih su prvo svirali beatlese iz 60ih :) Osim toga koliko smo stari pričamo o bendovima taj je koncept totalni relikt prošlosti danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 09:30 |
|
|
Imota je napisao/la: Opet bumeri i jugošvabe o ćevapima i lud zbunjen normalan humoru. Točno vidiš svo duhovno siromaštvo i jad jugoslavije. I kad rade usporedbe uzimaju mcdonalds jer im je mcdonalds neki pojam.
Hrvatski humor kao nekakav sluzbeni isforsirani ima isti problem ko i film, radi se o 10 istih netalentiranih ljudi koji sišu javne pare, to je zapravo državni projekt s obzirom kako se financira. Mi smo bar svjesni nekvalitete zato se svi i sprdaju s hrvatskim filmom i cringe humorom, bih muslimani pak žove u iluzijama eto u tom su bolji u maštarenju i cijepljenosti o realnosti.
Hrvatski film i humor su uvik funkcionirali kad se bave lokalnim regionalnim kad su uronjeni u stvarni život i imaju jaku podlogu u nekom knjizevnom djelu ili scenariju napisanom od pisca koji razumi stvarni život a nije neki salonski drkadžija sa cvjetnog trga. Hrvatska odavno nema ni filma ni humora, a i ono malo sto ima financira Muslimanske glumce i to da jos angaziraju dobre glumce nego angaziraju onaj najgori ljudski otpad koji cak ni po sarajevskim kriterijima nije smijesan. Tipa Hadžihafizbegović. Kad ti on predstavlja popularnog "glumca" u drzavi znaci da si na moralnom, humoristicnom, filmko-glazbenom i svakom drugom mogucem dnu. Zao mi je Pereca iskreno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 09:38 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Imota je napisao/la: Opet bumeri i jugošvabe o ćevapima i lud zbunjen normalan humoru. Točno vidiš svo duhovno siromaštvo i jad jugoslavije. I kad rade usporedbe uzimaju mcdonalds jer im je mcdonalds neki pojam.
Hrvatski film i humor su uvik funkcionirali kad se bave lokalnim regionalnim kad su uronjeni u stvarni život i imaju jaku podlogu u nekom knjizevnom djelu ili scenariju napisanom od pisca koji razumi stvarni život a nije neki salonski drkadžija sa cvjetnog trga. Hrvatska odavno nema ni filma ni humora, a i ono malo sto ima financira Muslimanske glumce i to da jos angaziraju dobre glumce nego angaziraju onaj najgori ljudski otpad koji cak ni po sarajevskim kriterijima nije smijesan. Tipa Hadžihafizbegović. Kad ti on predstavlja popularnog "glumca" u drzavi znaci da si na moralnom, humoristicnom, filmko-glazbenom i svakom drugom mogucem dnu. Zao mi je Pereca iskreno Pa to je rezultat filmske industrije koja se financira javnim parama, to je malo moderniziraniji ex yu koncept. Ko od uhljeba ocekuje da ce napravit nesto kvalitetno je budala. Da san ja neka vlast prvi dan bi ukinio cilo ministarstvo kulture i zavrnio sve špine. Moze ostat neki zavod za muzeje i takve stvari al ta nazovi kultura financirana novcem poreznih obveznika je jedna velika pljačka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Darwin
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 10:00 |
|
|
Nije točno da BH Hrvati odn. katolička populacija u BiH nema svoju veliku gastronomsku tradiciju. Jedina prava europska gospoda koju smo mi imali u Sarajevu krajem 19, i početkom 20 stoljeća su bili akademski obrazovani građani iz Austro-Ugarske katoličke provenijencije. Nema jela ili kolača da se jeo u Beču, Pragu ili Budimpešti da se nije jeo kod nas. Nema. Meni u Beču sva jela zato izgledaju obično, koja oni guraju kao delicije, jer sam vidio i jeo domaću inačicu. Imali su najviše novaca i štiha, i naravno da su jeli daleko najbolje. Hercegovina je ipak bila prilično siromašna u to vrijeme za tu razinu. To je ostalo i u Titino vrijeme, stare gospođe su znale vrhunski kuhati. Da ne govorim ako si negdje u samostanu bio gost neke prilike, i časne sestre znaju bit virtuozi. Većina katoličkih klerika kod nas je mašala, rodila ga majka, ne pate se sigurno. I mora se pohvaliti i vrhunska urednost i brižnost u radu sa hranom, smio si pojest što si htio, kod Srba na slavi samo rakiju i orahe jest i pit. Možda negdje pogaču i malo sira ako si hrabar u nekoj jako prometnoj krčmi, pa je friško. Muslimani naopaki kakvi jesu, su također među građanskim višim slojem imali izvrsne kuharice, ali kod njih se kuhalo da se k.u.r.č.i. kako se ima para, kako su sila, kako, kako ... Imaju nekoliko domaćih specijaliteta, mada je sve bazirano na osmanskoj kuhinji uz lokalne preinake. Od hrvatskih bih izdvojio domaće štrukle. Možda još šporke makarule - sirotinjska hrana i trajni hit sa kampiranja po moru. Plodovi mora standardno odlični, brudeti, lignje, hobotnice, brancin itd. Ja volim za dezert rožatu sa likerom od ruže i malo šlaga. Lagan kolač, a kad pojedeš baklavu ko da se cigli najedeš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Harezm
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 10:18 |
|
|
|
Politički su homogeniji i radikalniji, što je negativno ako gradiš sofisticirano društvo, ali za period u kojem treba preživjeti i nadvladati onoga drugoga, idealne osobine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 20 ruj 2023, 10:49 |
|
|
|
Nakon ovo nešto upisa možemo se složiti da BiH ima bolju hranu i film od HR. Argumentacija tipa ćevapi nevaljaju jer je netko star pa ne zna za bolje, a umjesto mcdonalda i sredelica ih uspoređuje sa hobotnicom ispod peke, je za potregnut za uši i nabit nogom u guzicu uz riječi dečko ćeraj ovdje ozbiljni ljudi razgovaraju.
BiH film je dobio i neka ozbiljna međunarodna priznanja, tako da tu postoji nekav potvrđeni kvalitet. S druge strane danas jednostavno nema ni dobrog filma ni dobrog humora uopče, zato ih se niti ne navodi ovdje pa onda kako to već ide, kad nemam što ponuditi pljujem po drugom...
Hrana u BiH je generalno ukusnija nego u HR, isto jelo je u BiH iskusnije. Onaj ko je obišao restorane na sve strane to će svakako potvrditi, onaj poput Imote koji je pogledao sedam epizoda mater chefa pa na račun toga otišo jednom u neki takav restoran, taj misli da je prerastao provincijalce i njihov seljački ukus, međutim jasno je do nema veze ni s čim osim provincijalnim kompleksima. Nedavno sam bio kod sestre na krizmi i zet, dobrostojeći čovjek koji naravno zna što je restoran i hrana, je to organizirao u zagrebačkom Lagviću, na meniju pečena guska i neki medaljoni u saftu, sve mater chef priprema i sve je to bilo dobro i ukusno, svaka čast. Međutim nakon tjedan dana u mene krizma u Hjadučkim vrletima, na meniju sve moguće, od pečene teletine preko karafeka sa tjesteninom pa do ramsteka.. To je bilo neuporedivo ukusnije od gozbe tjedan dana ranije i u to nije bilo nikakve dvojbe niti je bio itko tko je pomislio drugačije. A sve to i oko 60% jeftinije.
Ili ako se usporede svatovi, hrana u Hercegovini je klasa iznad svatovske u Hr. Nedavno sam bio u Sukošanu kod onog Pažanina sa TVa, sljedovi i to, sve je to bilo dobro, ali isto tako sam poslije toga bio u nas u TG u Renomeu, imali su posebnu ponudu sa sljedovima, to je bilo naprosto ukusnije.
Predpostavljam da u BiH restorani uzimaju na crno domaće meso i da je to razlog zašto je generalno hrana u BiH ukusnija.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 84 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|