HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 stu 2024, 07:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89736 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2023. Demografska Santa Barbara
PostPostano: 26 kol 2023, 00:33 

daramo je napisao/la:
Bez utjecaja u Mostaru vi bi opet bili najsiromašnija općina u BiH kao što ste i bili prije rata.
A bez Mostara Hrvati u BiH bi bili na razini Srba u Hrvatskoj, a vas bi MZ gledali kao jednu ulicu koja zajebaje cijelu državu.
Te svoje šovinističke priče i mržnju prema Hrvatima u Mostaru prodaji negdje drugdje, to što ti ne vidiš i ne želiš priznati da su Mostar i Široki u simbiozi tvoj problem.

S obzirom koliko tvoji zapošljavaju muslimana po zapadnom Mostaru dobro se demografski i držimo.

Bez naseg utjecaja dole i bez javnih poduzeca,vi bi danas bili veca raspalina od Bijeljine (u ekonomskom smislu ) dok mi vlastito bogatstvo generiramo vecinom sami kroz proizvodnu djelatnost.

Vas vrhunac od rata na ovamo je rentanje stanova , ugostiteljstvo te pokusaj uhljebljivanja. Nista vise...

Kad smo kod zapošljavanja muslimana, jel to hoces da kazes kako ih i vasi ne primaju ? Isti cine pola radne snage u ugostiteljstvu koje je u vašem vlasnistvu

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 00:40 

daramo je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Normalno kad Vasi nece da rade pa skutor primi i muslimana samo da ne propadne biznis

Kako hoće da rade po Širokom, ali neka tako ćete uskoro primati i po Širokom kao po Mostaru.
U Širokom je to još malo stid dovesti muslimana u radnju ali postat će uskoro i to normalno s ovakvima.
Q
Ali dobro priznanje važniji je biznis od nacionalnog interesa i onda ovakvi optužuju nekoga da radi protiv nacionalnih interesa.

Isto tako i u Hrvatskoj se gazde pravdaju za dovlačenje Nepalaca, moramo kad Slavonci neće da rade.

U Sirokom rade jer je proizvodna djelatnost u pitanju , gdje su primanja daleko veca dok vam rad u ugostiteljstvu,kocki ili trgovini ne pada na pamet za razliku od nasih a placa u tom sektoru je doslovno ista i kod vas i kod nas.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 02:34 

Kreativan je napisao/la:
daramo je napisao/la:

I trebalo bi prije svega u središnju Bosnu jer je tamo demografska situacija još gora.

Središnja Bosna je gotova priča, a i Mostar je mrtva utrka između uhljeba u HB institucijama i sunitskog nakota koji radi na kasi u Bingu.

Neće institucije HB zaustaviti odlazak Hrvata iz središnje Bosne, nego zadržati uhljebe, kao i u Mostaru.

Široki Brijeg, Grude, Posušje. Tim redoslijedom.
To su hrvatski prosperitetni gradovi u ZHŽ koja ekonomski i demografski razara.
Ako Mostar demografski propadne, nema smisla držati institucije HB u njemu. Nego ih preraspodjeliti na lokacijama koje neće biti ništa nego uhljebi na sisi HB.

A gdje nestane Hrvata, nestane i sunita jer nemaju za koga raditi.

Treba biti pragmatičan i realan, ne zagristi više nego što se može probaviti.

Mene više brine HBŽ koja je pandan Lici.
Ako ćemo prebaciti institucije u deficitarna područja, prebaciti ih treba u Tomislavgrad i Livno.

Zadržati pojas hrvatstva uz Hrvatsku.

Forsiranje zadržavanja Hrvata u SB nije uspješno, ljudi odlaze, a oni koji ostanu u svakodnevnoj interakciji sa sunitima bivaju kroz generacije denacionalizirani i postanu gradska raja i mokri san Jugoslavena i 'proBosanaca'.

u SB ima još 70 000 Hrvata sa Žepčem
i 450 rođenih sa Žepčem i Hrvatićima rođenim u Hr .

Kad uletimo neće se pitat imali 70 000 ili 400 000 Hrvata , bitno je da Hrvata ima pa makar i 20 000 .

Dok se zastava HVO-a vijori na sjeveru Poljuda i Maksimira nećemo predat Srednju Bosnu nikom .

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 02:36 

Naša Kvačica je napisao/la:
Kreativan je napisao/la:

Gdje god da dovedeš institucije, stvoriš uhljebe i ništa više.
Razmiještati ih po Srednjoj Bosni neće zaustaviti ekonomski odlazak Hrvata, a i tko će stalno sanirati materijalnu štetu na institucijama HB u SB.

Mostar za sada odgovara kao središte HB institucija, pošto su tu sveučilište i bolnica i zbog njih i toga što je grad u pravom smislu te riječi, one nikada neće n
biti premještene, no Mostaru nedostaje poduzetničke klime koja vlada u Širokom Brijegu, Grudama, Posušju pa čak i Čapljini koja je previše multikulturalna za moj ukus, unatoč hrvatskoj dominaciji.

Prebacivanje kompanija iz ZHŽ ne dolazi u obzir, one zapošljavaju Hrvate. Niti je moguće.
U SB zapošljavaju sunite, tu su si sami krivi. Pa ih ni ne žalim, kao ni situaciju u Mostaru gdje sve poslove u zapadnom Mostaru obavljaju suniti od blagajnika do čistačice.
Neće svi Hrvati biti doktori fizike. No poduzetniku je u interesu što veća dobit pa uzme jeftinijeg sunita.

Demografsku sliku hrvatskog Mostara jedino može spasiti obrazovana radna snaga sa SUM-a, no oni ili odu vani ili u ZHŽ, pošto ekonomije kao u ZHŽ nema, a zapošljavaju sunite ispred Hrvata.
Tako da ni Hrvati SB da se presele u Mostar bi većinom produžili u EU.

Revitalizacija HBŽ dovođenjem institucija HB i hrvatskih kompanija skupa sa migracijama Hrvata iz gotove priče SB može napraviti debeli pojas hrvatstva uz Hrvatsku.

HBŽ+ZHŽ+pola HNŽ čini 33% teritorija fBiH gdje žive Hrvati u apsolutnoj demografskoj dominaciji.

Ne možeš se tako lako povlačiti. Čim se počneš povlačiti ohrabruješ drugu stranu da nastavi dalje.

Danas srednja Bosna, sutra bi i Livno došlo na red, prekosutra Široki. Borimo se za svaku kuću u Vitezu.

Kojem Vitezu ?
Za svaku kuću u Kraljevoj Sutjesci i Bugojnu !

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 04:01 

https://www.instagram.com/p/CvZ8vp-s8AU ... ODBiNWFlZA

Dok naše specijalne jedinice zajedno surađivaju Srednja Bosna će bit Hrvatska !

https://www.instagram.com/p/CjLVk6aMFDx ... BiNWFlZA==
https://www.instagram.com/p/CgomOVtsR_H ... ODBiNWFlZA

:herceg_bosna :HVO :herceg_bosna

Privitak/ci:
specijalci.jpg
specijalci.jpg [ 16.96 KiB | Pogledano 1704 put/a. ]

PostPostano: 26 kol 2023, 05:42 

Kreativan je napisao/la:

Mostar je bio poznati udbaški grad s najvećim nazovi Hrvatima jugofiličarima koji su se kunili u Titu i poprijeko gledali na Hrvate zapadne Hercegovine.

Ne razlikuje se prosječni Purger od "čistokrvnog" Mostarca koji redovito naglasi da je čistokrvni Mostarac po pitanju trendova zapada.

Samo je Purger Hrvat koji ne ljubuje sa sunitima i Srbima, a tzv. Hrvat čistokrvni Mostarac je Mostarac prije svega koji pljuje iza zatvorenih vrata po škutoriji.

Demografiju i hrvatstvo Mostara je spasila zapadna Hercegovina.

Nije se uzalud govorilo za vrijeme rata da jedina promašena granata u Mostaru ona koja padne u Neretvu.

Molim primijeti da šovinizam nije dozvoljen, pa ni prema Hrvatima Mostara. Te glupe priče više ne želim čuti.

S prijezirom odbacujem vašu optužbu.

Nije šovinizam, nego činjenice o većini predratne populacije Hrvata u Mostaru. Urbani Jugoslaveni.

Primjeti da se ovdje svakodnevno vježba šovinizam prema 'perecima'.

Ja sam Hrvat iz Hrvatske, iako mi je geneza kao i većini Hrvata iz Hrvatske iz BiH, mogao bih vikati šovinizam svaki put kad netko kaže 'perec'.

Ne želim više čuti ove nebuloze o šovinizmu, čitaj što se piše bez da ti osjećaji prorade (osim ako se ne osjećaš prozvano, no onda to potvrđuje konstatacije) jer ja bih mogao napuniti teglu suzama kako se govori o Hrvatima iz Hrvatske na ovom forumu.

Svi znamo što je bio predratni Mostar i kakvi su bili predratni 'originalni' Hrvati Mostarci.
Centar UDBE, Jugoslavenstva, snisihodljivosti prema 'škutoriji', 'Tito mi te volimo' poviše Mostara, 'Tite mi' kunjenje, ljubakanje sa sunitima. Izuzev Cima, napominjem, njih su iz kotline smatrali ruralnom ustašijom.

Dan danas kad dođem u Mostar, izgmižu "čistokrvni" Mostarci sa svojim imenima crvene buržoazije i dođu mi se jadati kako im se svašta spustilo u grad, kako su na istočnoj strani pravi Mostarci ostali (valjda misle da su sunitska plemena Podveležja koja šetaju u bradama i zavjesama originalni Mostarci).
Misle valjda pošto sam iz Hrvatske da ću se složiti? Valjda i oni imaju mišljenje o perecima kao na ovom forumu.

Ponavljam, govorilo se za vrijeme rata: jedina promašena granata je ona koja završi u Neretvi.

Zapadni Mostar je resetiran na tvorničke postavke i probuđena mu je nacionalna svijest.

Basta.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 05:44 

daramo je napisao/la:
Diablo je napisao/la:
Normalno kad Vasi nece da rade pa skutor primi i muslimana samo da ne propadne biznis

Kako hoće da rade po Širokom, ali neka tako ćete uskoro primati i po Širokom kao po Mostaru.
U Širokom je to još malo stid dovesti muslimana u radnju ali postat će uskoro i to normalno s ovakvima.

Q
Ali dobro priznanje važniji je biznis od nacionalnog interesa i onda ovakvi optužuju nekoga da radi protiv nacionalnih interesa.

Isto tako i u Hrvatskoj se gazde pravdaju za dovlačenje Nepalaca, moramo kad Slavonci neće da rade.

S ovim se slažem.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 05:47 

Diablo je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Bez utjecaja u Mostaru vi bi opet bili najsiromašnija općina u BiH kao što ste i bili prije rata.
A bez Mostara Hrvati u BiH bi bili na razini Srba u Hrvatskoj, a vas bi MZ gledali kao jednu ulicu koja zajebaje cijelu državu.
Te svoje šovinističke priče i mržnju prema Hrvatima u Mostaru prodaji negdje drugdje, to što ti ne vidiš i ne želiš priznati da su Mostar i Široki u simbiozi tvoj problem.

S obzirom koliko tvoji zapošljavaju muslimana po zapadnom Mostaru dobro se demografski i držimo.

Bez naseg utjecaja dole i bez javnih poduzeca,vi bi danas bili veca raspalina od Bijeljine (u ekonomskom smislu ) dok mi vlastito bogatstvo generiramo vecinom sami kroz proizvodnu djelatnost.

Vas vrhunac od rata na ovamo je rentanje stanova , ugostiteljstvo te pokusaj uhljebljivanja. Nista vise...

Kad smo kod zapošljavanja muslimana, jel to hoces da kazes kako ih i vasi ne primaju ? Isti cine pola radne snage u ugostiteljstvu koje je u vašem vlasnistvu

I s ovim se slažem.

Mostar je potreban kao urbana sredina, reprezentativna svijetu, 'stolni grad', to 'gradovi' ZHŽ ne mogu biti.

No, Mostar nema poduzetnost ZHŽ, umjesto da bude Podgorica, podsjeća na Cetinje.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 06:38 

Zašto ste tolko sigurni da je ovogodišnji pad u Mostaru hrvatski? Zar nije bio podatak iz naše bolnice o rekordnom broju poroda?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 07:39 

Kreativan je napisao/la:

Molim primijeti da šovinizam nije dozvoljen, pa ni prema Hrvatima Mostara. Te glupe priče više ne želim čuti.

Nije šovinizam, nego činjenice o većini predratne populacije Hrvata u Mostaru. Urbani Jugoslaveni.

Ja sam Hrvat iz Hrvatske, iako mi je geneza kao i većini Hrvata iz Hrvatske iz BiH, mogao bih vikati šovinizam svaki put kad netko kaže 'perec'.

Ne želim više čuti ove nebuloze o šovinizmu, čitaj što se piše bez da ti osjećaji prorade (osim ako se ne osjećaš prozvano, no onda to potvrđuje konstatacije) jer ja bih mogao napuniti teglu suzama kako se govori o Hrvatima iz Hrvatske na ovom forumu.

Svi znamo što je bio predratni Mostar i kakvi su bili predratni 'originalni' Hrvati Mostarci.
Centar UDBE, Jugoslavenstva, snisihodljivosti prema 'škutoriji', 'Tito mi te volimo' poviše Mostara, 'Tite mi' kunjenje, ljubakanje sa sunitima. Izuzev Cima, napominjem, njih su iz kotline smatrali ruralnom ustašijom.

Dan danas kad dođem u Mostar, izgmižu "čistokrvni" Mostarci sa svojim imenima crvene buržoazije i dođu mi se jadati kako im se svašta spustilo u grad, kako su na istočnoj strani pravi Mostarci ostali (valjda misle da su sunitska plemena Podveležja koja šetaju u bradama i zavjesama originalni Mostarci).
Misle valjda pošto sam iz Hrvatske da ću se složiti? Valjda i oni imaju mišljenje o perecima kao na ovom forumu.

Ponavljam, govorilo se za vrijeme rata: jedina promašena granata je ona koja završi u Neretvi.

Zapadni Mostar je resetiran na tvorničke postavke i probuđena mu je nacionalna svijest.

Basta.

7 dana. :kava

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 07:40 

Diablo je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Jedino znam da su danas najveći poslodavci u Mostaru za muslimane gazde iz ZHŽ.

U to ni sam ne vjeruješ. :zubati

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 08:45 

Diablo je napisao/la:

Nisam baš uvjeren, ne možeš drugima zamjerati praksu koju i sam odobravaš i koju provode "tvoji".
Nema tu naših i vaših, osim kod ovakvih poput Diabla za koje Hrvati iz Mostara ili Bosne nisu dovoljno Hrvati, samo su oni Hrvatine ali im je ipak biznis ispred hrvatstva i nekretnina u Zagrebu i Makarskoj ispred fizičkog opstanka Hrvata.

Ovdje se dosta pljuvalo po hrvatskim poduzetnicima u SBŽ a ništa drugačiji nisu niti u HNŽ-u ili ZHŽ-u, čak vidimo da i forumaši iz Širokog podržavaju tu praksu dovlačenja Nepalaca i muslimana u Hrvatsku i HB, zato Možemo i rastura u Zagrebu jer čak i ovakvi iz Hercegovine glasaju za njih da biznis ne propadne.
Diablo prvo tvrdi da kako on to kaže jugohrvati vole muslimane i džamije, valjda onda nije čudno kad takvi zapošljavaju muslimane ali kad to rade "njegovi" onda je to da ne propadne biznis.

Evo nedavno je bio slučaj s jednim vrtićem u Mostaru gdje je vlasnica objavila da je uvjet za posao posjedovanje hrvatske putovnice i neka muslimanka je odmah prijavila sarajevskim medijima.
Nakon toga se vlasnica opravdava da je to greška i da je njen vrtić kao Jugoslavija u malom i da ima teta muslimanka i Srpkinja, kad netko šalje djecu u takav vrtić koji je Jugoslavija u malom ne znam šta očekuje nego da dobije takve jugohrvate, za to vrijeme u istočnom Mostaru su sve tete muslimanke koju djecu uče o dušmanima u vrtićima El Fatih.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 08:53 

Upozorenja: 1
Kreativan je napisao/la:

Basta.

Pa ti si na ovom forumu priznao da si u svitaj rata lovao muslimanku i da te nije zanimalo je li Mostar upada u hrvatski ili bošnjački teritorij po mirovnom planu.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 08:55 

HHerceg je napisao/la:

Pa ti si na ovom forumu priznao da si u svitaj rata lovao muslimanku i da te nije zanimalo je li Mostar upada u hrvatski ili bošnjački teritorij po mirovnom planu.

Stvarno? Hahaha.

Edit:Da nisi kvačice navijao i za CZ u finalu LP?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:00 

daramo je napisao/la:
zato Možemo i rastura u Zagrebu jer čak i ovakvi iz Hercegovine glasaju za njih da biznis ne propadne.

Ne znam otkud ti ovo, nije to istina uopće
Ljudi porijeklom iz HB su najveće glasačko tijelo protiv Možemo u Zagrebu. Pogledaj kako dišu Sesvete i Dubrava pa ti je sve jasno

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:12 

Mostarci se prave da imaju duh Zagrepčana ili Sarajlija čak, ali su premala sredina da bi konkurirali već spomenutim
Možda je Mostar za hercegovačke pojmove velik, ali kad se malo odzumira mapa nije da je toliko velik i značajan
Trenutno Mostar ima svoju makroregiju zato što ne postoji nijedan grad te veličine da bi mu konkurirao u blizini
Da se kojim slučajem HB pripoji Hrvatskoj, Mostar bi vrlo brzo bio zasjenjen Splitom i sav bi talent umjesto u Mostar išao u Split. U najboljem bi slučaju Mostar završio kao nešto između Zadra i Šibenika, županijsko središte, ali nedovoljno jak da bi bio nekakvo veće središte
Kakav god da je, dobro da uopće i imamo Mostar tu di ga imamo

Mislim da bi Mostarci trebali steknut perspektivu da se natječu s drugim gradovima, ne sa "škutorima".
Trebaju se natjecat sa Splitom, Sarajevom, Tuzlom i pojačavat svoj grad
Šteta što se u Mostaru stalno moramo natjecat s Muslimanima, bilo bi lakše kad bi imali takav grad negdje u pozadini, ne na liniji

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:14 

estoyAqui je napisao/la:
daramo je napisao/la:
zato Možemo i rastura u Zagrebu jer čak i ovakvi iz Hercegovine glasaju za njih da biznis ne propadne.

Ne znam otkud ti ovo, nije to istina uopće
Ljudi porijeklom iz HB su najveće glasačko tijelo protiv Možemo u Zagrebu. Pogledaj kako dišu Sesvete i Dubrava pa ti je sve jasno

Ima ih također u sdp a bome i nemožemo.
Početkom 2000. "naših" je bilo među najvećim sponzorima hns-a i veleizdajnika.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:15 

estoyAqui je napisao/la:
Mostarci se prave da imaju duh Zagrepčana ili Sarajlija čak, ali su premala sredina da bi konkurirali već spomenutim
Možda je Mostar za hercegovačke pojmove velik, ali kad se malo odzumira mapa nije da je toliko velik i značajan
Trenutno Mostar ima svoju makroregiju zato što ne postoji nijedan grad te veličine da bi mu konkurirao u blizini
Da se kojim slučajem HB pripoji Hrvatskoj, Mostar bi vrlo brzo bio zasjenjen Splitom i sav bi talent umjesto u Mostar išao u Split. U najboljem bi slučaju Mostar završio kao nešto između Zadra i Šibenika, županijsko središte, ali nedovoljno jak da bi bio nekakvo veće središte
Kakav god da je, dobro da uopće i imamo Mostar tu di ga imamo

Mislim da bi Mostarci trebali steknut perspektivu da se natječu s drugim gradovima, ne sa "škutorima".
Trebaju se natjecat sa Splitom, Sarajevom, Tuzlom i pojačavat svoj grad
Šteta što se u Mostaru stalno moramo natjecat s Muslimanima, bilo bi lakše kad bi imali takav grad negdje u pozadini, ne na liniji

E to su sami krivi jer se nisu uspjeli osloboditi grad od džihadista.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:21 

daramo je napisao/la:

Nisam baš uvjeren, ne možeš drugima zamjerati praksu koju i sam odobravaš i koju provode "tvoji".
Nema tu naših i vaših, osim kod ovakvih poput Diabla za koje Hrvati iz Mostara ili Bosne nisu dovoljno Hrvati, samo su oni Hrvatine ali im je ipak biznis ispred hrvatstva i nekretnina u Zagrebu i Makarskoj ispred fizičkog opstanka Hrvata.

Ovdje se dosta pljuvalo po hrvatskim poduzetnicima u SBŽ a ništa drugačiji nisu niti u HNŽ-u ili ZHŽ-u, čak vidimo da i forumaši iz Širokog podržavaju tu praksu dovlačenja Nepalaca i muslimana u Hrvatsku i HB, zato Možemo i rastura u Zagrebu jer čak i ovakvi iz Hercegovine glasaju za njih da biznis ne propadne.
Diablo prvo tvrdi da kako on to kaže jugohrvati vole muslimane i džamije, valjda onda nije čudno kad takvi zapošljavaju muslimane ali kad to rade "njegovi" onda je to da ne propadne biznis.

Evo nedavno je bio slučaj s jednim vrtićem u Mostaru gdje je vlasnica objavila da je uvjet za posao posjedovanje hrvatske putovnice i neka muslimanka je odmah prijavila sarajevskim medijima.
Nakon toga se vlasnica opravdava da je to greška i da je njen vrtić kao Jugoslavija u malom i da ima teta muslimanka i Srpkinja, kad netko šalje djecu u takav vrtić koji je Jugoslavija u malom ne znam šta očekuje nego da dobije takve jugohrvate, za to vrijeme u istočnom Mostaru su sve tete muslimanke koju djecu uče o dušmanima u vrtićima El Fatih.

O cemu pricas jadan ne bio ? Mozes nadosirat jos mjesec dana al ostaje cinjenica da visoko imucniji mostarci imaju jedno ili nijedno dijete , zbog cega muslimani malo po malo i preuzimaju sve.

Ovoliko godina nakon rata,nakon ulozenih velikih sredstava mi jos uvijek slavimo sto smo neka blaga vecina dole. Sve zbog vaseg mentaliteta gdje je bitnije sve ostalo osim djece.

Cak i nije potrebno uspoređivat se sa Širokim koji Ce kad tad postat najveci Hrvatski grad , vas doslovno sisaju svi hercegovacki gradići iako je ekonomija daleko gora...

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:23 

Rika sv Vida je napisao/la:
Zašto ste tolko sigurni da je ovogodišnji pad u Mostaru hrvatski? Zar nije bio podatak iz naše bolnice o rekordnom broju poroda?

Klasično lupetanje.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:23 

Čitam ove komentare o preseljenju i ne mogu vjerovati da neshvaćate osnovu opstanka.
Ako netko negdje preseli, npr. SBZ u HBZ, i nema stabilan posao niti perspektivu a ni nekretnine, zadržat će se onoliko dugo dok ne naleti neki komšija i kaže mu da ima posao u njemačkoj... ti kao takvi, kada izsele, jako se brzo asimiliraju u turskonjemačku ili arabijskofrancusku kulturu.
Preseljenje se može samo planski vršiti!
Otvorite veliki drvnoprerađivački kompleks u HBZ, pokrenite proizvodnju opreme za obnovljive izvore (FN instalacijsku opremu, oremu za održavanje VE) i zaposlite po 150 ljudi sa plaćom od 1200 € u prosjeku.
Tako se radi selidba....

A vi bi sirotinju premještali iz kazamata u kazamt?!?!?
----------------------------------------------------------------------
Zna li tko koliko je broj rođenih u MO po nacionalnosti?

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:24 

HHerceg je napisao/la:

I zbog toga mi treba baciti granatu na glavu? :zubati

To nije bilo udbaša u zapadnoj Hercegovini?

1013 of 2558 - 39.6%

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:27 

zaba1111 je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:

Stvarno? Hahaha.

Edit:Da nisi kvačice navijao i za CZ u finalu LP?

Srećom nisam pratio nogomet. :sega

1013 of 2558 - 39.6%

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 09:33 

Upozorenja: 1
HHerceg je napisao/la:

I zbog toga mi treba baciti granatu na glavu? :zubati

To nije bilo udbaša u zapadnoj Hercegovini?

Pa naravno da ne triba ali ovo nije za 7 dana. :)
Imali smo i mi svojih UDBAša, nije nam ih falilo.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2023, 10:40 

Jel bi netko mogao reć gdje bi bila granica između načina života kao u Mostaru i u Zapadnoj Hercegovini?

Ok, zaključili smo da bi Cim pripadao načinu života u Zapadnoj Hercegovini
Kako stoje ostala naselja?
Rodoč/Jasenica
Prognanička naselja južno od Mostara na lijevoj obali(Ortiješ, Buna, Žitomislić)
Naša naselja na sjeveru(Vojno, Potoci)
Mostarsko blato mi se čini da su više kao u Zapadnoj Hercegovini

Također kakvi su doseljenici u Mostar, jel se prilagođavaju Mostaru ili i dalje drže svoje? Je li kao u ostalim gradovima gdje se prva generacija koja odrasta u gradu još nekako drži, al već druga postane kao i svi ostali?

Isto jel postoji razlika između načina života u gradu Mostaru i u prigradskim naseljima(i kod Muslimana i kod Hrvata)?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89736 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3245, 3246, 3247, 3248, 3249, 3250, 3251 ... 3590  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: