|
|
Stranica: 22/23.
|
[ 554 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 10:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Realno nisu ništa ispunili.Treba im udariti uvjete kao Hrvatskoj i još više.Jednostavno 70% BiH je ruglo i izgleda kao da je rat tek stao i dosta toga je kao da si na bliskom istoku.Politički je stanje još gore.Kao da je 96-a BiH i Srbija nikad ne trebaju u EU,jer jednostavno tu ne pripadaju.Držati ih u pat poziciji dok ne bude 3. Ili dok ne odluče razjebati dzamahiriju.Mani se više tog "dobrog susjeda".Samo pomagati našu braću,a ovima ni na kapaljku. Ja sam stalno u BiH a ti lupaš neviđeno. Jako dobro veći dio BiH izgleda, bar ovi dijelovi kojima ja jezdim. Malo ljeti ima previše Arapa za moj ukus, ali sve ih je manje, nadam se kako će uskoro im uvest vize opet pa neće tako masovno dolazit. Ja sam puno češće u BiH nego ti, svako 2 tjedna. U BiH je lijep krajolik. Infrastruktura 0, gdje god su muslimani izgledao kao Teheran. Feredže i hidžabi su normalna pojava, djecu zamotati na +40°C je najnormalnija stvar. Arapa nikad više u BiH. Fabrikacija stvarnosti BiH umara, nisu ljudi slijepi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 10:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39459 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne znam baš da Teheran ovako izgleda, doduše nisam bio u Teheranu. https://www.meteoblue.com/en/weather/we ... na_3191281Vjerujem ti da si "svako" 2 tjedna dolje. Ja sam svaka. Lažeš kao i sve drugo. I ja nisam zadovoljan toliko napretkom, ali nije baš da ga nema. Ipak su stranci kuhali naše musliće pomalo. 30 g. nije malo vremena.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Realno nisu ništa ispunili.Treba im udariti uvjete kao Hrvatskoj i još više.Jednostavno 70% BiH je ruglo i izgleda kao da je rat tek stao i dosta toga je kao da si na bliskom istoku.Politički je stanje još gore.Kao da je 96-a BiH i Srbija nikad ne trebaju u EU,jer jednostavno tu ne pripadaju.Držati ih u pat poziciji dok ne bude 3. Ili dok ne odluče razjebati dzamahiriju.Mani se više tog "dobrog susjeda".Samo pomagati našu braću,a ovima ni na kapaljku. Ja sam stalno u BiH a ti lupaš neviđeno. Jako dobro veći dio BiH izgleda, bar ovi dijelovi kojima ja jezdim. Malo ljeti ima previše Arapa za moj ukus, ali sve ih je manje, nadam se kako će uskoro im uvest vize opet pa neće tako masovno dolazit. Dobro izgleda u usporedbi s kim?Albanijom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne znam baš da Teheran ovako izgleda, doduše nisam bio u Teheranu. https://www.meteoblue.com/en/weather/we ... na_3191281Vjerujem ti da si "svako" 2 tjedna dolje. Ja sam svaka. Lažeš kao i sve drugo. I ja nisam zadovoljan toliko napretkom, ali nije baš da ga nema. Ipak su stranci kuhali naše musliće pomalo. 30 g. nije malo vremena. Ja sam tu poslom. Sad sam upravo u BiH. Nema tu "naših" muslića, po stoti put. Lako tebi iz Zagreb grada romantizirati BiH, no najjače je što prodaješ bha**je pod "naše". Teheran je ljepši od te smrdljive depresivne kotline pune feredža, hidžaba i Arapa. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:26 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa evo, krenula je BiH ispunjavat uvjete, pod Dodikom kao lokomotivom. Ono što je bitno je ne sitničarit i ne blokirat. Već ispunjenje uvjeta za EU rješava puno toga, ako ne sve i za Hrvate. Dosadan si više s tim. Koje to oni uvjete mogu svojom voljom ispuniti? Ako ih se na nešto i prisili iz EU u smislu usklađenja zakonodavstva, sve to možete okačiti mačku o rep. Zapamtite, nas Hrvata u BiH je jedva 15% i bez tendencije rasta. I nekakav, ajmo to tako nazvati, napredak BiH, bi u najmanjem dijelu bio napredak hrvatske zajednice u BiH. Njih treba ostaviti izvan i EU i Nato što je dulje moguće, a ako treba financirati njihovu anti EU i anti NATO politiku, i još ih uz to takijati da bi mi bili presretni da što prije uđu i na međunarodnim sastancima pokretati inicijative da ih se primi. Ja se nadam da Plenković tako i radi, jer još u našoj politici nisam sreo takvog kurvinog sina, a da je u isto vrijeme i inteligentan. BiH hrvati od ulaska u EU nemaju nikakve posebne koristi. Tko god hoće, ima hrvatske papire i može bilo gdje u svijet, može svoje poduzeće bez po muke povezati sa EU, Hrvatska na temelju EU financiranja transgranične suradnje ulaže dosta i u bolnice, kazališta,... I sad da za stjecanja takvih prava pomažemo i orijentalnim narodima koji su u debeloj većini u BiH? Ono što se slažem, jest da treba pružiti ruku svakom Srbinu i Bošnjaku iz BiH, omogućiti im uključivanje u hrvatsko tržište rada i naravno, prema njima se ophoditi sa poštovanjem i bez diskriminacije. To se zove uzajamna korist i dok za nas znači pružanje ruke za prijateljstvo, a kod njih stvara ili poštovanje ili zavist ili kompleks ili mržnju ili omekšavanje, kako kod koga.
_________________ AI: Omjer Srbi : Hrvati (na prostoru HR, SR, BiH, CG) 1991. (popis) 1,83 : 1 (a dodavanjem Jugoslavena jednima i drugima je: cca 1,90 : 1) 2025. (za BiH UN procjena) 1,63 : 1
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:35 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa evo, krenula je BiH ispunjavat uvjete, pod Dodikom kao lokomotivom. Ono što je bitno je ne sitničarit i ne blokirat. Već ispunjenje uvjeta za EU rješava puno toga, ako ne sve i za Hrvate. Dosadan si više s tim. Koje to oni uvjete mogu svojom voljom ispuniti? Ako ih se na nešto i prisili iz EU u smislu usklađenja zakonodavstva, sve to možete okačiti mačku o rep. Zapamtite, nas Hrvata u BiH je jedva 15% i bez tendencije rasta. I nekakav, ajmo to tako nazvati, napredak BiH, bi u najmanjem dijelu bio napredak hrvatske zajednice u BiH. Njih treba ostaviti izvan i EU i Nato što je dulje moguće, a ako treba financirati njihovu anti EU i anti NATO politiku, i još ih uz to takijati da bi mi bili presretni da što prije uđu i na međunarodnim sastancima pokretati inicijative da ih se primi. Ja se nadam da Plenković tako i radi, jer još u našoj politici nisam sreo takvog kurvinog sina, a da je u isto vrijeme i inteligentan. BiH hrvati od ulaska u EU nemaju nikakve posebne koristi. Tko god hoće, ima hrvatske papire i može bilo gdje u svijet, može svoje poduzeće bez po muke povezati sa EU, Hrvatska na temelju EU financiranja transgranične suradnje ulaže dosta i u bolnice, kazališta,... I sad da za stjecanja takvih prava pomažemo i orijentalnim narodima koji su u debeloj većini u BiH? Ono što se slažem, jest da treba pružiti ruku svakom Srbinu i Bošnjaku iz BiH, omogući uključivanje u hrvatsko tržište rada i naravno, prema njima se ophoditi sa poštovanjem i bez diskriminacije. To se zove uzajamna korist i dok za nas znači pružanje ruke za prijateljstvo, a kod njih stvara ili poštovanje ili zavist ili omekšavanje, kako kod koga. Da nas je bar 15%.Prije da nas 12%,ali ispod tog nećemo nešto pasti.I ovo tvoje potpisujem 1/1.Kad već nismo osigurali opstojnost kroz 3.entitet ne vidim nijedan razlog da se njima udovoljava i da ih se razvija.Hrvati iz BiH su tamo gdje i pripadaju već kao i ostali iz RH.Ovako EU novcem i pomaganjem našima razvijamo samo naše krajeve i ulažemo u naše ljude.Ne vidim razlog da se "kasabe" Sarajevo i Zenica razvijaju na naš račun.Pa za 10-ak godina više će biti Kršćana i drugih u Turskim gradovima nego u KS-u i Zenici itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:39 |
|
|
|
On želi tu svoju Zenicu u EU i prodaje muslimane kao domaću kokoš Hrvatima. To ne prolazi ni kod bh. Hrvata, gdje će u Hrvatskoj... Nikome nije u interesu BiH u EU, čak ni samoj EU.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:40 |
|
|
Kreativan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ne znam baš da Teheran ovako izgleda, doduše nisam bio u Teheranu. https://www.meteoblue.com/en/weather/we ... na_3191281Vjerujem ti da si "svako" 2 tjedna dolje. Ja sam svaka. Lažeš kao i sve drugo. I ja nisam zadovoljan toliko napretkom, ali nije baš da ga nema. Ipak su stranci kuhali naše musliće pomalo. 30 g. nije malo vremena. Ja sam tu poslom. Sad sam upravo u BiH. Nema tu "naših" muslića, po stoti put. Lako tebi iz Zagreb grada romantizirati BiH, no najjače je što prodaješ bha**je pod "naše". Teheran je ljepši od te smrdljive depresivne kotline pune feredža, hidžaba i Arapa.  Završila sezona pa se vratio talibanu. Radiš u Hrvatskoj a sereš po Hrvatima kad se vratiš u Bosnu. Ima takvih ljigavaca ali naši muslići u globalu nisu takvi. Nego, nije toliko bitno što ja mislim nego što je upravo ovo što govorim službeni stav RH vlade. A on je sigurno amenovan i potican iz Brisela i Washingtona. Ukratko ništa od 'građanske'. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:42 |
|
|
Kreativan je napisao/la: On želi tu svoju Zenicu u EU i prodaje muslimane kao domaću kokoš Hrvatima. To ne prolazi ni kod bh. Hrvata, gdje će u Hrvatskoj... Nikome nije u interesu BiH u EU, čak ni samoj EU. Zenica je europski grad bolan. Samo mu trebamo promijeniti naziv glavnog gradskog trga. Bude već neka građanska inicijativa. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kreativan je napisao/la: Ja sam tu poslom. Sad sam upravo u BiH. Nema tu "naših" muslića, po stoti put. Lako tebi iz Zagreb grada romantizirati BiH, no najjače je što prodaješ bha**je pod "naše". Teheran je ljepši od te smrdljive depresivne kotline pune feredža, hidžaba i Arapa.  Završila sezona pa se vratio talibanu. Radiš u Hrvatskoj a sereš po Hrvatima kad se vratiš u Bosnu. Ima takvih ljigavaca ali naši muslići u globalu nisu takvi. Nego, nije toliko bitno što ja mislim nego što je upravo ovo što govorim službeni stav RH vlade. A on je sigurno amenovan i potican iz Brisela i Washingtona. Ukratko ništa od 'građanske'.  . Najveća kroatobh4lija na forumu me naziva muslimanom. Ti ih zoveš "Bošnjaci" doduše. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:54 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kreativan je napisao/la: On želi tu svoju Zenicu u EU i prodaje muslimane kao domaću kokoš Hrvatima. To ne prolazi ni kod bh. Hrvata, gdje će u Hrvatskoj... Nikome nije u interesu BiH u EU, čak ni samoj EU. Zenica je europski grad bolan. Samo mu trebamo promijeniti naziv glavnog gradskog trga. Bude već neka građanska inicijativa.  Jašta, ja mislio Graz, kad ono Zenica.    I čuveni trg Alije Izetbegovića. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 11:58 |
|
|
|
Jašta isto.Hrvati baš ne koriste, osim nas iz Bosne. U Era je dašta.
Šta ima Suljo.
Pa što fali EU?
Mog'o bih ja tebi malo radnu vizu revidirat i nemoj mislit da ne mogu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:05 |
|
|
|
Pa Junuze, ti stalno govoriš da je u EU (Hrvatskoj) isto kao u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jašta isto.Hrvati baš ne koriste, osim nas iz Bosne. U Era je dašta.
Šta ima Suljo.
Pa što fali EU?
Mog'o bih ja tebi malo radnu vizu revidirat i nemoj mislit da ne mogu. Kme kme kme. Hrvati nas iskorištavaju, mi smo im tampon zona. Kme kme kme. Naši muslimaniii. Kme kme kme. Hercegovina i Dalmacija kamenjar, Zenica Beč. Kme kme kme. Lik sve piše iz udobnosti Zagreba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:21 |
|
|
Klonovi napadaju.  Džaba vam. Očekujem inače povećanje kroatofilije, par dobrih poteza s obje strane i zahuktat će se to, naši muslići su dosta prilagodljivi, kad otkriju otkud vjetar puše.  Ma mene samo zanima ukidanje granica jer mi se ne staje između dvije hrvatske države i otvaranje tržišta rada, čisto da bošnjačkim nacionalistima ispuše demografski optimizam do kraja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:25 |
|
|
Džaba tebi nadanje u ukidanje granice između Republike Hrvatske i muslimanske džamaharije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:33 |
|
|
Kreativan je napisao/la: Džaba tebi nadanje u ukidanje granice između Republike Hrvatske i muslimanske džamaharije  Nije džamahirija u Posušju.  Idemo mi na zimu na Jahorinu, tko nije bio, neka ode. Ta će Austrija. Samo Jahorina je dovoljna da uvučemo BiH u EU. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:40 |
|
|
|
Zagrepčanima je puuuno bliže doći do austrijskih Alpi nego do Jahorine. Bez ikakvih granica i s istom valutom bez da ulaziš u roaming. I možeš nositi što god želiš. Kao da ideš do Rijeke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:48 |
|
|
Croato je napisao/la: Zagrepčanima je puuuno bliže doći do austrijskih Alpi nego do Jahorine. Bez ikakvih granica i s istom valutom. Možeš nositi što god želiš. Kao da ideš do Rijeke. Drukčije je iskustvo skijat u BiH i skijat u Alpama U Alpama ti je skipass minimalno 50€, ako hoćeš jest pit to ti je dnevno 20-50€, još ako spavaš ćeš platit itd. Svakako je prednost u Alpama blizina, gdje za 2 sata iz ZG vec mozes na skijama gore bit S druge strane kvaliteta i cijena restorana, ugođaja i noćnog života je bolja u BiH nego u Alpami Nažalost nema puno zagrepčana po BiH(barem za Kupres znam), zbog udaljenosti Ali mislim da tu svakako ima prostora za ekspanziju, jer hrpetina zagrepcana ide za Francusku svake zime. Ako već idu u Francusku, zašto ne bi na Kupres ili Blidinje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 12:50 |
|
|
|
Sve ima svoje draži, to da. Zato su Blidinje, Kupres, Vlašić i sarajevske planine pune Dalmatinaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 13:04 |
|
|
|
Jahorina je također sve skuplja svake godine. Prošle godine dnevna karta 37€. Ove zime slobodno računaj više, neće manje sigurno.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1573 of 2558 - 61.49%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 13:17 |
|
|
Kronplatz 80 € najavio cijenu pa ti vidi, bolja je Jahorina od njega. I puna Hrvata, iako što kaže Croato Alpe su čak i bliže ali ima tu taj osjećaj da si na svom iako je to RS i BiH. Mislim da nas nigdje nema više turistički u BiH osim u Međugorju. Ja se lakše natjeram na Jahorinu otići nego na Krvavec koji je najbolje slo skijalište a duplo je bliže.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 13:21 |
|
|
Na Jahorini više HR tablica vidim nego auta iz Srbije. Nekad ih i prebrojim, usporedim, izračunam postotke... Profesionalna deformacija od ovog foruma. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1573 of 2558 - 61.49%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 13:21 |
|
|
|
Nisu čak bliže nego puno bliže. Zagrebu su bliže austrijske Alpe nego Banja Luka, a kamoli bosanske planine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: U čemu su Bošnjaci i Srbi u BiH, bolji nego Hrvati ? Postano: 26 ruj 2023, 13:23 |
|
|
|
Bosanske planine su Hrvatima egzotika, kao Beograd. Lipo za provod, poist, popit itd. Tvoj jezik, a opet drugačije nego u Hrvatskoj. To je zanimljiv osjećaj.
Ovo se ne odnosi na Kupres i Blidinje. Tamo se osjećamo kao kod kuće. Dalmatinske planine praktički.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|