|
|
Stranica: 44/94.
|
[ 2336 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 08:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60689 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Istarskim boškarinom na Rafalu, razvija se patriotizam Istrana. Puljani će na kraju najviše guštati kada se tuče po islamistima. Ću će ga bombama dirati po muslimanim, ća da?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 09:12 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
dudu je napisao/la: Bombarder si ti, takav sam i ja, zato sam te dušo zavolio ja Srećan sam bar zbog tebe, jer 5 g se nadaš, raduješ, maštaš. Najbolje god si bacio u promidžbi i spinanju. Napokon je san postao java.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 11:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Kada taj preuzeti avion stiže u Hrvatsku? Hoće li dolaziti jedan po jedan? Je li spremna infrastruktura?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 12:49 |
|
|
Prvih 6 će preletjeti u Hrvatsku u svibnju 2024., ostatak dolazi jedan po jedan krajem 2024. i početkom 2025.
Hangari su u gradnji, neki dan je dignut šesti kran, bit će gotovi do kraja Q1 2024.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 12:50 |
|
|
dudu je napisao/la: Zanimljivost je da smo od Francuza tražili i pristali su da nam posebno razvijaju instruktore, a posebno pilote, piloti već rade na taktikama.
Kako misliš posebno? Gdje si to pročitao?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 12:54 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 12:56 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: dudu je napisao/la: Zanimljivost je da smo od Francuza tražili i pristali su da nam posebno razvijaju instruktore, a posebno pilote, piloti već rade na taktikama.
Kako misliš posebno? Gdje si to pročitao? Bilo u Otvorenom (link je na ovoj stranici), nisam siguran je li to rekao ministar ili general. Mada je to slično, s tim da su instruktori više obučeni za dvosjede i rad sa novim ljudima na upoznavanju aviona, dok ostali poslije instruktora imaju taktičke vježbe i simulacije borbenih djelovanja.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 13:24 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kako misliš posebno? Gdje si to pročitao? Bilo u Otvorenom (link je na ovoj stranici), nisam siguran je li to rekao ministar ili general. Mada je to slično, s tim da su instruktori više obučeni za dvosjede i rad sa novim ljudima na upoznavanju aviona, dok ostali poslije instruktora imaju taktičke vježbe i simulacije borbenih djelovanja. Svi moraju proći istu (pre)obuku, pa tek poslije idu (novoodabrani ili stari nastavnici) za instruktore. Nisam gledao emisiju pa ne znam u kojem kontekstu su to rekli.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 13:58 |
|
|
Normalno da su svi prošli obuku na dvsojedima prije solo letenja na jednosjedu. Mislim da su stariji piloti u odjeljenju instruktora letenja na Rafalu, dok se ove mlade šalje na usvajanje taktičkih vještina.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 14:07 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Normalno da su svi prošli obuku na dvsojedima prije solo letenja na jednosjedu. Mislim da su stariji piloti u odjeljenju instruktora letenja na Rafalu, dok se ove mlade šalje na usvajanje taktičkih vještina. Ne govorim o tome. I instruktori moraju proći full preobuku, letenje i taktiku. Tko će kasnije obučavati "taktiku" u HR?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 14:11 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Normalno da su svi prošli obuku na dvsojedima prije solo letenja na jednosjedu. Mislim da su stariji piloti u odjeljenju instruktora letenja na Rafalu, dok se ove mlade šalje na usvajanje taktičkih vještina. Ne govorim o tome. I instruktori moraju proći full preobuku, letenje i taktiku. Tko će kasnije obučavati "taktiku" u HR? Dečki koji su prošli tu obuku / trening na jednosjedima. Tako sam ja shvatio.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 15:00 |
|
|
Indijsko iskustvo sa Rafalima
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 18:28 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Normalno da su svi prošli obuku na dvsojedima prije solo letenja na jednosjedu. Mislim da su stariji piloti u odjeljenju instruktora letenja na Rafalu, dok se ove mlade šalje na usvajanje taktičkih vještina. Ne govorim o tome. I instruktori moraju proći full preobuku, letenje i taktiku. Tko će kasnije obučavati "taktiku" u HR? od 19:10, general govori.
|
|
Vrh |
|
|
Junkers
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 18:42 |
|
|
Hrvatskoj su više trebali zrakoplovi tipa Mirage 2000 ili F16, ali politička odluka je donijeta. Generacijski naskok sa MIG 21 je ogroman, a i posljedično troškovi, pa je odnos cijena-učinkovitost katastrofalan. Vrijeme će pokazat da nije trebalo preskakat stepenice. To su rekli puno pametniji od mene.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 19:14 |
|
|
hahahahah redikula!! trebalo se vjecno vuc korak iza standarda!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 20:25 |
|
|
Junkers je napisao/la: Hrvatskoj su više trebali zrakoplovi tipa Mirage 2000 ili F16, ali politička odluka je donijeta. Generacijski naskok sa MIG 21 je ogroman, a i posljedično troškovi, pa je odnos cijena-učinkovitost katastrofalan. Vrijeme će pokazat da nije trebalo preskakat stepenice. To su rekli puno pametniji od mene. Lol.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1010 of 2558 - 39.48%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 20:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junkers je napisao/la: Hrvatskoj su više trebali zrakoplovi tipa Mirage 2000 ili F16, ali politička odluka je donijeta. Generacijski naskok sa MIG 21 je ogroman, a i posljedično troškovi, pa je odnos cijena-učinkovitost katastrofalan. Vrijeme će pokazat da nije trebalo preskakat stepenice. To su rekli puno pametniji od mene. Lol.
|
|
Vrh |
|
|
Junkers
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 21:25 |
|
|
Ma što je vas briga što će novac iz proračuna biti bacan u bure bez dna zvano održavanje Rafala, kojima istječe resurs već nakon godinu dana, a neće ga biti za socijalnu gradnju, dječije dodatke i stanove za mladež, pa će se još žešće iseljavati iz Hrvatske, a zemlja sve više demografski strmoglaviti. Također je lako otimati i od umirovljeničke sirotinje. Tko ih šiša. Neka doručkuju ponedjeljkom, ručaju srijedom, a večeraju petkom. Bitno se hurčiti, prijetiti okolo, i bitno je da su pojedini likovi uzeli procenat od Francuza i nastavit će tako.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 21:27 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10919 Lokacija: No Country for White Men Upozorenja: 1
|
Bistrik?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 21:30 |
|
|
Junkers je napisao/la: Ma što je vas briga što će novac iz proračuna biti bacan u bure bez dna zvano održavanje Rafala, kojima istječe resurs već nakon godinu dana, a neće ga biti za socijalnu gradnju, dječije dodatke i stanove za mladež, pa će se još žešće iseljavati iz Hrvatske, a zemlja sve više demografski strmoglaviti. Također je lako otimati i od umirovljeničke sirotinje. Tko ih šiša. Neka doručkuju ponedjeljkom, ručaju srijedom, a večeraju petkom. Bitno se hurčiti, prijetiti okolo, i bitno je da su pojedini likovi uzeli procenat od Francuza i nastavit će tako. Inšalah.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1010 of 2558 - 39.48%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 21:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junkers je napisao/la: Ma što je vas briga što će novac iz proračuna biti bacan u bure bez dna zvano održavanje Rafala, kojima istječe resurs već nakon godinu dana, a neće ga biti za socijalnu gradnju, dječije dodatke i stanove za mladež, pa će se još žešće iseljavati iz Hrvatske, a zemlja sve više demografski strmoglaviti. Također je lako otimati i od umirovljeničke sirotinje. Tko ih šiša. Neka doručkuju ponedjeljkom, ručaju srijedom, a večeraju petkom. Bitno se hurčiti, prijetiti okolo, i bitno je da su pojedini likovi uzeli procenat od Francuza i nastavit će tako. Inšalah. U inat svima još 12 komada uzeti.S obzirom koliko se godina nije ulagalo. Ionako se bacaju pare na svakakve gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 05 lis 2023, 22:27 |
|
|
i uzeti ce se jos sigurno :)
a jooj tek kad tenkovi dođu,artiljerija budde full moderna i dalekodometna pa onda oni protuzracni sustavi UFFF licit cemo na izrael!
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 06 lis 2023, 00:29 |
|
|
Junkers je napisao/la: Bitno se hurčiti, prijetiti okolo, i bitno je da su pojedini likovi uzeli procenat od Francuza i nastavit će tako. Pa prijetimo jer nam se može, jer ćemo se od sad moći iz.drkavati iz zraka po neprijateljima ( uglavnom balkanskim čmoljcima). Najbolje da ćemo prijetit ako nismo u stanju.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 06 lis 2023, 03:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Hrvatska i FBiH nikad bliže, a "Hrvat" Bistrik koji to cijelo vrijeme zagovara, nikad kiseliji. Kako to, kako sad to?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 06 lis 2023, 06:57 |
|
|
Njegova ideja je ujedinjenje pod vodstvom Muslimanskog bratstva, sve druge opcije su gore od smaka svijeta.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|