|
|
Stranica: 338/921.
|
[ 23006 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:37 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Zviezda Granda je napisao/la: Velikoj većini ortodoksnih je grijeh i popeti se na Brdo Hrama, kamoli da grade novi hram.
A većina Izraelaca još uvijek ni nisu religiozni, pogotovo nisu bili osnivači države. To bi bila obnova starog, a ne gradnja novog hrama. Chief Sephardic rabbi: Ben Gvir’s Temple Mount visits are a ‘sin’https://www.timesofisrael.com/chief-sep ... a-sin/amp/The Chief Rabbinate of Israel and many other rabbinic authorities prohibit Jews from visiting the Temple Mount for religious reasons pertaining to concerns about purity and desecration of the site's sanctity. ... Nevertheless, a very small number Jewish groups and Israeli political leaders advocate for more Jewish access and control over the site, including increased Jewish visitation and prayers, while some Muslim groups have protested against Israeli security measures and perceived attempts to change the status quo. https://www.ajc.org/news/what-to-know-a ... -agreement
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:38 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Israel Could Win This Gaza Battle and Lose the War https://foreignpolicy.com/2023/10/09/is ... ar-battle/Citat: First, this latest tragedy confirms the bankruptcy of U.S. policy toward the long-standing Israeli-Palestinian conflict. This is not the place for a detailed rehearsal of the ways the United States has mishandled this issue (for excellent accounts, see the books by Galen Jackson, Jerome Slater, Sara Roy, Seth Anziska, and Aaron David Miller), but suffice it to say that U.S. leaders from Richard Nixon to Barack Obama had repeated opportunities to shut this conflict down and failed to do so. They had plenty of help from misguided or inept Israeli and Palestinian leaders, of course, not to mention the potent political opposition from the American Israel Public Affairs Committee and other hard-line elements of the Israel lobby, but that’s only a partial excuse. Instead of acting as an evenhanded mediator and exploiting the enormous leverage at their disposal, both Democratic and Republican administrations bowed to pressure from the lobby, acted like “Israel’s lawyer,” pressed Palestinian leaders to make onerous concessions while giving Israel unconditional support, and turned a blind eye to Israel’s decades-long effort to gobble up the lands supposedly reserved for a future Palestinian state. Citat: As usual, the official U.S. response to the fighting is to condemn Hamas for its “unprovoked attacks,” express rock-solid support for Israel, and studiously ignore the broader context in which this is occurring and the reasons why some Palestinians feel they have no choice but to use force in response to the force that is routinely employed against them. Yes, it was “unprovoked” in the narrow legal sense that Israel wasn’t about to attack Gaza, which might justify preemption by Hamas. But it was surely “provoked” in the commonsense meaning of the term—that is, as a violent response to the conditions that Palestinians in Gaza and elsewhere have faced for decades—even if Hamas’s willingness to deliberately attack civilians in particularly brutal ways is cruel, indefensible, and quite possibly counterproductive.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:40 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12574 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Ministry of Sound je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Zanimljivi ovi forumski konveriti, do jučer pljuvali zapadne vrijednosti, danas navijaju za pobjedu istih. Pro-vax, pro Ukraine minorities, pro-Israel (s tim da Palestincima želim lijepu i prosperitetnu budućnost) represent! Javno se odričem HHercega i Jeffersona. Mislio sam da su nezavisni mislioci, ali ipak samo 4chan šablonisti. vidiš kako se slažemo iako mislim da misliš kako mrzim ruse.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Antijunak
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:40 |
|
|
Zanimljivo kako su se praktički svi rusofili svrstali na palestinsku stranu iz čega proizlazi da ovo nije samo lokalni sukob nego se prelamaju geopolitički interesi puno jačih sila, a kad to vidim dođe mi da se svrstam na izraelsku stranu, no ipak i dalje u ovom sukobu ostajem neutralan za razliku od nekih drugih.
_________________ Attack of the Clones
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Inače, food for thought. Postoji jedna teorija da su Izraelu potrebni Palestinci i u Gazi i na zapadnoj obali (dakle baš Palestinci, a ne samo zemlja), kao jedna vrsta buffera, gdje ipak usporavaju ulazak nekih združenih arapskih vojski u Izrael.
A osiguranje u smislu da ni najluđi mula ne bi spržio ili otrovao 4 milijuna ili koliko ih već ima Palestinaca u pokušaju da zbriše Izraelce s mape.
Svi znamo da to ima svakodnevnu cijenu, ali i nije toliko luda teorija ukoliko se gleda na to kao osiguranje od totalnog nestanka (Samsonovu opciju na stranu).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Niko Komadina je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pro-vax, pro Ukraine minorities, pro-Israel (s tim da Palestincima želim lijepu i prosperitetnu budućnost) represent!
Javno se odričem HHercega i Jeffersona. Mislio sam da su nezavisni mislioci, ali ipak samo 4chan šablonisti. vidiš kako se slažemo iako mislim da misliš kako mrzim ruse. Da mi samo vidiš facu kad pročitam "Putler".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 14:55 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Imota je napisao/la: Kakva propaganda islam je sam po sebi zlo ne treba propaganda da se pokaze kakvo je to zlo.
Di su god muslimani tu je smrt i zločini.
Tebi i tvojim pajdašima iz kafane je to tako, ali europskim urbanim liberalima su Palestina i islam bili super cool i sad su očito trendovi da više ne bude. Evo članak i kako su simpatizeri Palestine u Australiji bacali baklje na operu. Znači ne možeš se obraniti od negativnih članaka a prije koju godinu nisi mogao naći nijedan. Hrvati s obje strane avnojevske granice ne plaču za Palestinom, što je lijepo za vidjeti. Čak su i na jednom indexu komentari... skoro pa cionistički. Hrvati stvarno ne vole islam, kao i većina normalnih Europljana. Nema tu dobrog ni lošeg u ovom konfliktu, ali znam za koga Hrvati ne navijaju. Zadnji kontakt s islamom nam je dao milijun ipo Muja i Fata i dovukao pravoslavce što srpske što cincarske koji su srasli s vekovnim ognjištima, tako da nam danas utroba zemlje nije u zemlji, nego čini jednu nakaradnu tvorevinu bez smisla i perspektive. Podrška državi Izrael, prijateljskoj zemlji s kojom surađujemo i dijelimo judeokršćanske vrijednosti. Nadam se da će njihovo znanje u neorekonkvisti pomoći Hrvatima i Srbima u vođenju fBiH i RS.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39790 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
SAD potvrdio da je ubijeno devet američkih državljana.
Upad iz Libanona i na sjevernoj granici, teroristi pokušali istu taktiku.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:12 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25890 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Slabo vijesti danas. Samo neka bezvezna bombardiranja.
Rekoše jučer Izraelci da će napad na Gazu započeti za 1-2 dana. Cijenim da bi to moglo biti sutra ujutru.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:17 |
|
|
Svarog je napisao/la: Kad su gorjeli ljudi u Odesi , inače hrišćani , nije je bilo ni blizu toliko . . Da budu ubacivali ruske provokatore sa koktelima.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:18 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:24 |
|
|
Možda je Izrael poslao svoje vojnike u Ukrajinu i nisu se nadali ovome... "Pas koji laje ne grize" stara poslovica.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:25 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Zašto nema mira: AIPAC has a wide base of supporters both in and outside of Congress.
Support among congressional members includes a majority of members of both the Democratic and Republican Parties. According to AIPAC, the annual Policy Conference is second only to the State of the Union address for the number of Federal officials in attendance at an organized event.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:34 |
|
|
Prohujalo je sad, ali bilo je negdje na Telegramu. Kao Hamas znao da su ogromne zalihe granata iz Izraela (po zapovjedi Amerike) otišle u Ukrajinu, te da su Izraelci spali na 20%, kao nedovoljno i za Gazu i eventualne sukobe sa Hezbolahom.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:40 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10047 Lokacija: Banja Luka
|
Ministry of Sound je napisao/la: Svarog je napisao/la: Jbtee...u komentarima pljušti krv , sav mi monitor krvav . RobiMO , jesi li to ti ? Kad su gorjeli ljudi u Odesi , inače hrišćani , nije je bilo ni blizu toliko . Elem...nikako ne mogu povjerovati da su Palestinci toliko glupi da nabace Jevrejima na volej loptu , kojom isti , mogu pobjediti utakmicu . I to utakmicu koja traje vijekovima . Puno je to godina.
Da bi to saznali , moraćemo sačekati još . Izraelska armija jeste jača od Hamasa , sa sve Hezbolahom i dobrijem Fatahom , ali nikako ne treba smetnuti , da su okruženi morem Arapa . Plus aktuelna svjetska geopolitička previranja , koja će definitivno dugačije poredati svijet .Ne bih ja te činjenice olako zanemario. Tako da, ne bih bio siguran da će Izrael olako preorati Kartaginu . I ovo zlo će da potraje . Ne mogu govoriti za Robija, ali ja imam dosta prijatelja u Izraelu. Rekao sam im inače da sa strateške strane razumijem postupke Izraela u Siriji i Azerbajdžanu, ali da ne treba gubiti "dušu", pogotovo kad nešto nije zicer. To je mislim bila moja prva kritika upućena njima. Apropos ovoga. Ne očekujem nestanak Hamasa, više neku proklamaciju pobjede tipa "likvidirali smo baš sve odgovorne" i "degradirali Hamas to inoperativne razine". Mission accomplished. Mada, to govorim u očekivanju da će se pritisci za deeskalaciju intenzivirati do kraja ovog tjedna (ili do recimo izbavljanja ili razmjena taoca). Ovi u Izraelu još ne razmišljaju na toj razini, još šok i adrenalin, ipak im još lete rakete nad glavom. Rano je . Svjet je već naviknut na šablon ''Palestinci dižu ustanke , a Jevreji ih nadmoćno slamaju'' I tako to , svako malo rokanje . Ali , niskog inteziteta . Ovdje ( gdje je kao i kod njih , svaki sukob i vjerski ) tako nešto ne bi bilo moguće (zaboravi ''niski intezitet''). Mi , ''ovdašnji'' , bi za mnogo manje vremena ''ispraznili prostor'' ( daleko bilo ). Ovaj put su se Palestinci odlučili za sukob visokog inteziteta , kako prekjuče reče Natanjahu ,napali su bez presedana . Kao da priželjkuju što brutalniji izraelski odgovor . Zašto ? Mislim da su sve opcije moguće . Pa čak i ''veliki sporazum'' ( zašto njega isključiti ) koji će im staviti tačku na neprijateljstva . PS. Broj žrtava koje su jedni drugima napravili, za sve te decenije međusobnog sukobljavanja , manji je od broja žrtava u zadnjem ratu, koji se devedesetih desio u Nakaradi . Predzadnji da ne pominjem.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:51 |
|
|
700 milijuna nije šala.
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 15:57 |
|
|
Očekivano
Izgleda da će ih tući i u Libanonu.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 16:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24087 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Citat: "Sjeverna fronta nam je možda i najizazovnija jer je Hezbollah nekoliko puta snažniji od Hamasa, ima sofisticiranije oružje na razini europskih vojski, govorim o preciznim projektilima", rekao je izraelski veleposlanik Mislim da je Izraelu to veci izazov. U jeku rata u Siriji su imali i do 60.000 boraca, a za Assada su obavljali zadace koje je obavljao Wagner u Ukrajini - probijanje, ofenzivna djelovanja. Vjerojatno su mu oni prekretnica bili. Mislim da su sada prepolovljeni, ali su opasni.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Revolucionar
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 16:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Prohujalo je sad, ali bilo je negdje na Telegramu. Kao Hamas znao da su ogromne zalihe granata iz Izraela (po zapovjedi Amerike) otišle u Ukrajinu, te da su Izraelci spali na 20%, kao nedovoljno i za Gazu i eventualne sukobe sa Hezbolahom. To sam i ja ranije pomenuo. Cisto sumnjam da mogu da vode duzi rat. A ni Amerika nema puno da im posalje (sav visak je otisao u Ukrajinu). Hezbolah je veoma ozbiljan protivnik nakon sticanja iskustva u Siriji. Nisam siguran kako bi Izrael prosao u ratu sa njima.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 16:06 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10047 Lokacija: Banja Luka
|
Ministry of Sound je napisao/la: 700 milijuna nije šala.
Taman . I onako im je novčanik otanjio, a Ujka Sem im naredio da ''ulažu'' u jedno mnogo veće gubilište - Ukrajinu . Meni liči da će i ta EU ''gesta'' samo dodatno podstaknuti i ojačati sveislamsku solidarnost.
PS. Ja ne kontam šta se to dešava sa Zapadom ? Ili izludio , ili mu je velika vuna ( mnogo se prepao ) .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 16:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 16:09 |
|
|
Svarog je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: 700 milijuna nije šala.
Taman . I onako im je novčanik otanjio, a Ujka Sem im naredio da ''ulažu'' u jedno mnogo veće gubilište - Ukrajinu . Meni liči da će i ta EU ''gesta'' samo dodatno podstaknuti i ojačati sveislamsku solidarnost.
Isto tako će ojačati sve kontra muslimana. Mogao bi zaokret i u EU. Vrijeme je da se smiri najagresivnija vjera.
|
|
Vrh |
|
|
Antijunak
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 09 lis 2023, 16:10 |
|
|
Izraelski javni servis Kan javlja da je broj poginulih osoba u Izraelu od početka Hamasovih napada u subotu ujutro porastao na najmanje 800 osoba, a 2.400 ljudi je ozlijeđeno.
Ministarstvo zdravstva palestinske samouprave također je povisilo brojku žrtava u Gazi na 560 osoba, pa je tako porasla ukupna brojka žrtava na najmanje 1360.
_________________ Attack of the Clones
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|