|
|
Stranica: 47/94.
|
[ 2336 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 18:55 |
|
|
dudu je napisao/la: franzkappka je napisao/la: au, SCALP, krstareća raketa dometa 560 km, gađamo Gazu bez jebemti, Istanbul bez dodatnog tanka za gorivo. Nuklearna verzija?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 18:59 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Lik kaže kako će oni nabavljati Rafale u sljedećem desetljeću, ono što sam ja ovdje pisao pa me bratja napala.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 19:02 |
|
|
sace srbi,sace 25 rafala novih da kupe XD
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 19:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60682 Lokacija: DAZP HQ
|
Niko Komadina je napisao/la: dudu je napisao/la: prava oznaka AESA radara je RBE2-AA, naši izgubljeni u prijevodu. Budemo vidjeli jesu li se pogubili u prijevodu ili laganju. bumo vidli kao dođe, ali logika nalaže: verzija F3-R, ne F3-R ready, drugo avioni bi trebali biti najstariji 2010. godište, AESA se uvodi već od 2013. godine, sam proizvođač radara kaže da ga imaju i hrvatski avioni.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 19:07 |
|
|
Dudu veliki broj francuskih Rafala F3-R je i dalje opremljen PESA radarom, negdje sam pročitao čak 60%.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 19:20 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Dudu veliki broj francuskih Rafala F3-R je i dalje opremljen PESA radarom, negdje sam pročitao čak 60%. nije mi to poznato, do 2018. godine je implementiran F3-R, ne znam koja bi bila poanta PESA radara na F3-R verziji, tim više što je u usporedi F3-R i F4 isti radar koji će imati samo bolje značajke u zrak zemlja modu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 19:22 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dudu je napisao/la: au, SCALP, krstareća raketa dometa 560 km, gađamo Gazu bez jebemti, Istanbul bez dodatnog tanka za gorivo. Nuklearna verzija? koliko znam ASMP-A je supersonična raketa sposobna nositi bojevu nuklearnu glavu.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 20:13 |
|
|
dudu je napisao/la: Niko Komadina je napisao/la: Dudu veliki broj francuskih Rafala F3-R je i dalje opremljen PESA radarom, negdje sam pročitao čak 60%. nije mi to poznato, do 2018. godine je implementiran F3-R, ne znam koja bi bila poanta PESA radara na F3-R verziji, tim više što je u usporedi F3-R i F4 isti radar koji će imati samo bolje značajke u zrak zemlja modu. Postoje tri inačice radara - RBE2 - RBE2-AA - RBE2-AESA (ovaj se prema wikipediji ugrađuje u izvozne verzije i rafale f4) Vidjeti ćemo. Znam ja nas, nema problema - lako ćemo
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 20:39 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 20:42 |
|
|
borbeni dolet plus domet SCALPa? sa Zemunika može i do Gaze.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 20:42 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: dudu je napisao/la: nije mi to poznato, do 2018. godine je implementiran F3-R, ne znam koja bi bila poanta PESA radara na F3-R verziji, tim više što je u usporedi F3-R i F4 isti radar koji će imati samo bolje značajke u zrak zemlja modu.
Postoje tri inačice radara - RBE2 - RBE2-AA- RBE2-AESA (ovaj se prema wikipediji ugrađuje u izvozne verzije i rafale f4) i RBE2-AA je AESA.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 22:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75318 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zbog zaoštravanja situacije u svijetu, mora se naručiti još 12.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 23:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zbog zaoštravanja situacije u svijetu, mora se naručiti još 12. ASAP Plenky
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 23:13 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Hrvatski dječki, mladež vascjelo pućanstvo na PDF u orgazmira na rafaelo bombice sa eftini loši radari.
Jel ućerali Gali do balćaka?
Što kažu Barić, Tabak i štovani Markan?!
Oćel stići po tuceta do ljeta Gospodnjeg 2027 g.?!!
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 23:34 |
|
|
Kakav elegantni i moćan avion. Tko je mogao 1991. zamisliti da će HRZ za samo 30 godina od klipnog AN-a 2 sa bojler bombama napredovati do ovoga i postati najmoćnija sila u ex yu i šire.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 16 lis 2023, 23:56 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 7447 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Primarijus je napisao/la: Kakav elegantni i moćan avion. Tko je mogao 1991. zamisliti da će HRZ za samo 30 godina od klipnog AN-a 2 sa bojler bombama napredovati do ovoga i postati najmoćnija sila u ex yu i šire.
Kako tko, ja sam razočaran, deprimiran i rezigniran. Očekivao sam da će te za 25 g dostići novu razinu spram Srbije. Da će biti bar 2 ful partizanske eskadrile Franjo Kluz i Rudi Ćajevec se u grobu prevrću koliko kasnite i kaskate, spram Višegradske uspravnice. Razočarali ste me dječki. Hrvat znači ratnik, vitez, bojnik, upravitelj zrakoplova Rafala...
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 lis 2023, 01:11 |
|
|
Tužna li je srpska sudba kad se moraju tješiti da naši Rafali možda nemaju AESA radar, a ja sam uvjeren da ih većina ne zna ni što to znači ni koja je razlika između ta dva tipa.
|
|
Vrh |
|
|
shodan
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 lis 2023, 05:58 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Kakav elegantni i moćan avion. Tko je mogao 1991. zamisliti da će HRZ za samo 30 godina od klipnog AN-a 2 sa bojler bombama napredovati do ovoga i postati najmoćnija sila u ex yu i šire.
Samo naprijed
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 lis 2023, 06:57 |
|
|
Diglo se jato gorskih ptica diglo se jato sokolova nježno ih mati pogledom prati nježno im govori Sinovi moji, uzdanice moje čuva vas majka sokolova nad vama bdije hrvatska mati ne da vas nikome
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 lis 2023, 16:00 |
|
|
Čemu će služiti naručene bombe teške 1000kg? Igman Konjic? Poljine?
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 lis 2023, 19:56 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Tužna li je srpska sudba kad se moraju tješiti da naši Rafali možda nemaju AESA radar, a ja sam uvjeren da ih većina ne zna ni što to znači ni koja je razlika između ta dva tipa. a sta je to?
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjack
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 18 lis 2023, 06:56 |
|
|
Polovni aviončići ne prave nikakvu razliku. Svi u NATO-u znaju koliko su loši ti francuski avioni, a pogotovo kada su stari preko 20 godina i pri kraju vijeka trajanja. Čak je i mig 21 brži od njih.
Da je Plenkija imalo briga za Hrvatsku kupio bi Grippene, no ovako se opet uvlači Francuzima za krupne pare.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 18 lis 2023, 07:15 |
|
|
Za razliku od par tuzlanskih transportera….
Javi se još….
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
socks5
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 18 lis 2023, 07:31 |
|
|
Bosnjack je napisao/la: Polovni aviončići ne prave nikakvu razliku. Svi u NATO-u znaju koliko su loši ti francuski avioni, a pogotovo kada su stari preko 20 godina i pri kraju vijeka trajanja. Čak je i mig 21 brži od njih.
Da je Plenkija imalo briga za Hrvatsku kupio bi Grippene, no ovako se opet uvlači Francuzima za krupne pare. Ouuuu, ti si iz NATO-a znaci. Respekt
_________________ Ajatolah KAVAZOVIĆ. Veliki vođa muslimana
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 18 lis 2023, 08:51 |
|
|
Bosnjack je napisao/la: Polovni aviončići ne prave nikakvu razliku. Svi u NATO-u znaju koliko su loši ti francuski avioni, a pogotovo kada su stari preko 20 godina i pri kraju vijeka trajanja. Čak je i mig 21 brži od njih.
Da je Plenkija imalo briga za Hrvatsku kupio bi Grippene, no ovako se opet uvlači Francuzima za krupne pare. Kada netko tko ne zna ništa hoće da se uključi ne bi li ubo Postoji razlog zašto je MIG 21 bio brži, a to je jer su avioni njegove ere uzdali se u brzinu da pobjegnu od neprijatelja i prežive. Morali su prići bliže i napasti iz blizine jer nisu imali sadašnjih sustava za navođenje projektila, a to je značilo više izlaganja samog aviona. Moderni zrakoplovi dosta toga mogu učiniti iz daljine, da ih neprijatelj ni ne vidi, bar ne onakvim oružjem kakvim su mogli te stare MIG-ove gađati. Također radi se i o masi samih aviona, Rafale mogu služiti i kao bombarderi i kao lovci na druge avione, dok je nekada postojala striktna podjela, zbog ograničenja koje sam naveo. Bombarder je morao biti veliki avion, trom i spor, da ponese što više bombi jer nije mogao precizno napadati. Lovac je morao biti malen, brz, i nije mogao nositi bombe za nekakvo značajno uništavanje meta na tlu, samo neko ograničeno djelovanje. Rafale spadaju u skupinu modernih ratnih aviona koji su multifunkcionalni. Istina 20 godina su stari, jbg, da kupujemo nove mi bismo bili Francuska, a ne Hrvatska. Može biti da imaju boljih aviona na tržištu, i da je dijelom ovo bila i taktička odluka. Međutim, nada i vjerojatnost postoji da se ni najbolji avion neće nikad koristiti u borbene svrhe, a ako je ova hrvatska kupnja pomogla da nam francuzi budu bliži u rješavanju problema kojeg imaju hrvati u BiH onda svaka čast Plenkoviću pa neka je Grippen i bolji (ako je...).
_________________ Zabraniti vehabizam.
Zabraniti SDA.
Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|