HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2024, 17:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 293 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Republika Srpska dobila međunarodni poštanski kod
PostPostano: 15 vel 2011, 18:35 

aleksije radicevic je napisao/la:
Po meni je ovo protivljenje nezavisnosti RS-a na forumu HB, nož u leđa.

Hajde ne glumi. Podrška niti jednog Srbina (osim Džonija) na forumu nije iskrena, nego su vidjeli ljudi da postoje duboke pukotine u odnosima među samih Hrvata i Hrvata i Muslimana pa su to išli produbljivati. Tu tobože daju podršku, a na svojim forumima sanjaju o milijun mrtvih Hrvata.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:35 

DzoniBG je napisao/la:
I Aga i Vader npr u sebi jebavaju sve po spisku Hrvatima, pa bi to sa hrvatske strane mogao biti motiv da i oni zauzmu gard...nije prica jednostrana...

:rolleyes

Meštre, svoje uvlačenje u hrvatske forumske šupke pokušaj analizirati kroz činjenicu da je "napad" na Srpsku u slučaju njene nezavisnosti teza koja se stalno ovde provlači a ne napad na HB u slučaju njene nezavisnosti, niti ovde niti na bilo kojem srpskom forumu, koliko ja znam. Vidiš li ti, kao parapsiholog i stručnjak za čitanje misli, nekakve razlike u tome :rolleyes

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:36 

mateb je napisao/la:
Sreća za RS što Dodik nije ovako sklon emocionalnim uvrijeđenim ispadima kao neki Srbi ovdje.

A crni epikure, ako ti zbilja misliš da ćeš od jednog age dobiti nekakvu podršku, ajme meni...

Nažalost Dodik je sklon ovakvim "emocionalnim" ispadima, a na to kao predsjednik građana Republike Srpske, među kojima su građani i Mrkonjića, Dervente, ali i nekoliko desetina hiljada ex-građana Visoke Krajine, Banije, Korduna... jednostavno nema pravo.

http://www.google.ba/url?q=http://www.y ... snr1tPdJmw

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:38 

Aztec je napisao/la:
Pa to je tesko neki uzorak koji je reprezentativan za bilo sta... Da budemo na cisto... ni sam ne znam koje je vecinsko opredjeljenje. Moj neki osobni osjecaj je da djelu Hrvata ne bi bilo drago (naravno prventveno oni koji su imali zavicaj tamo. No i ti bi daleko blaze reagirali no Muslimani). Dok bi s druge strane veliki dio bio ravnodusan (pod uvjetom da i oni imaju nesto svoje, kao Treci).

A dio se slazem s tobom, ovaj bold dio. No, tako i mnogi Srbi reagiraju na dijalog s Hrvatima.

Pa i nama će DGG ostati kao zavičaj van Srbije u tom slučaju, i mi smo ovde u više navrata zaključili da je potezanje tih stvari - muslimanska zamka. I uvek smo tu zamku izbegavali kad bi je muslimani postavili, a sada je i bez muslimana sami sebi postavljamo.

Ima Srba, kao što reče Nikola, koji različito reaguju na dogovor sa Hrvatima, ali opet zna se šta je naša politika - ono što kažemo Dodik, Tadić i ja. ;)

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:38 

Agathonikos je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
I Aga i Vader npr u sebi jebavaju sve po spisku Hrvatima, pa bi to sa hrvatske strane mogao biti motiv da i oni zauzmu gard...nije prica jednostrana...

:rolleyes

Meštre, svoje uvlačenje u hrvatske forumske šupke pokušaj analizirati kroz činjenicu da je "napad" na Srpsku u slučaju njene nezavisnosti teza koja se stalno ovde provlači a ne napad na HB u slučaju njene nezavisnosti, niti ovde niti na bilo kojem srpskom forumu, koliko ja znam. Vidiš li ti, kao parapsiholog i stručnjak za čitanje misli, nekakve razlike u tome :rolleyes

Kakav "napad na Srpsku"? Kome je do toga? Ljudi su jednostavno zaključili da nam neovisnost RS nije u intersu, pogotovo u ovom trenutku. Oprosti nam što vodimo računa o svojim interesima.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:39 

divlja svinja je napisao/la:
Po meni je ovo protivljenje nezavisnosti RS-a na forumu HB, nož u leđa.

Hajde ne glumi. Podrška niti jednog Srbina (osim Džonija) na forumu nije iskrena, nego su vidjeli ljudi da postoje duboke pukotine u odnosima među samih Hrvata i Hrvata i Muslimana pa su to išli produbljivati. Tu tobože daju podršku, a na svojim forumima sanjaju o milijun mrtvih Hrvata.

Da, mislim... Bio je i onaj Vader koji je ovdje davao kao podrsku, a tamo kuci na forumu pricao kako se najba*ao "ustaske majke" devedesetih. :001_rolleyes

Bilo ih je nekoliko koji su otvoreno pisali kako bi trebalo stat na stranu s Muslimanima i djeliti BiH na dva dijela (i to na ovom forumu!), pa do onih sto bi uvjetovali podrsku D,D,G... itd...

Pa su se i karte crtale doli sa Seherkom u dok si rekao keks... I sve to na hrvatskom forumu.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:41 

Aztec je napisao/la:
Pa to je tesko neki uzorak koji je reprezentativan za bilo sta... Da budemo na cisto... ni sam ne znam koje je vecinsko opredjeljenje. Moj neki osobni osjecaj je da djelu Hrvata ne bi bilo drago (naravno prventveno oni koji su imali zavicaj tamo. No i ti bi daleko blaze reagirali no Muslimani). Dok bi s druge strane veliki dio bio ravnodusan (pod uvjetom da i oni imaju nesto svoje, kao Treci).

A dio se slazem s tobom, ovaj bold dio. No, tako i mnogi Srbi reagiraju na dijalog s Hrvatima.

Pa i nama će DGG ostati kao zavičaj van Srbije u tom slučaju, i mi smo ovde u više navrata zaključili da je potezanje tih stvari - muslimanska zamka. I uvek smo tu zamku izbegavali kad bi je muslimani postavili, a sada je i bez muslimana sami sebi postavljamo.

Ima Srba, kao što reče Nikola, koji različito reaguju na dogovor sa Hrvatima, ali opet zna se šta je naša politika - ono što kažemo Dodik, Tadić i ja. ;)

Pa hoce... ali vi bi bili ti koji se otcjepljuju... Sad da se stavis u ubrnutu situaciju sigurno bi i ovim u DGG smetalo (a ni ovako im sigurno ne bi bilo bas svejedno).

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:42 

Citat:
Ljudi su jednostavno zaključili da nam neovisnost RS nije u intersu, pogotovo u ovom trenutku.

Koji ljudi i u kojem trenutku, budalaštine, vrijeme najmanje radi za nas. Što prije se BiH rasturi mi ćemo bolje proći :)

Sluđenog li naroda.

Vrh

Mene su na forumu-hr proglašavali Hrvatom i Hrvati i neki Srbi, dve godine pre nego što se Džoni pojavio. Moja podrška je bila iskrena, naravno bila je deo računice da je ona u obostranom interesu.

Vrh

Dobro onda... Jesmo li se pomirili? :zubati

Mir, mir, mir, niko nije kriv,
ava ava ava, sudija je krava. :zubati

:D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:43 

Donekle mogu shvatiti neupućenost pereca, ali kad vidim pojedine gluposti Hrvata iz BiH gubim svaku nadu u ovaj narod.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:44 

Tu tobože daju podršku, a na svojim forumima sanjaju o milijun mrtvih Hrvata.

Ovo je najjače :laugh

Što se tiče mog stava...
Nama je najbitnije dobiti SVOJE pod SVOJU upravu. Koga boli briga oće li se to ostvariti u suradnji sa Srbima ili s Bošnjacima, bitno da mi to dobijemo. Ako Bošnje to same ponude onda savez sa Srbekima nije ni bitan... Samo što znamo da neće, pa su tu zasad Srbeki dobar partner.

Ali, veliko ali... Mi ode razgovaramo o ljudima, o ljudskim sudbinama, a ne o nečem imaginarnom. Dakle, kako ljudima poboljšati život na njihovoj zemlji, to je glavno pitanje, a nužan preduvjet za to je relaksacija odnosa među etnosima.
Zato i kažen da jednostrani potezi vode ratu, a ako velike sile to i onemoguće onda vodi gladi i totalnoj neimaštini. Ja sam nacionalist i meni je nacionalna odrednica jako bitna, ali ja nisam gladan. Dokle gurati hrvatstvo i srpstvo na uštrb gladnih usta, na uštrb zemlje koja tone i gubi svaku perspektivu?! Ljudi će kad-tad morati shvatiti da je konsenzus i dogovor nužnost. Zasad Bošnje to ne razumiju i hrvatsko-srpski savez štiti oba naroda od, po njih negativnih, procesa koji bi mogli biti proturavani od Bošnjaka još neko vrime.

Ja želin da Hrvati, Srbi i Bošnjaci imaju svoje uprave tamo di žive u većini, da sami vladaju svojom sudbinom, a da se oko nekih zajedničkih stvari dogovaraju. To je moja vizija BiH - 3 republike u federaciji/konfederaciji. Nikad nisam krija da sam protiv nezavisnosti bilo Srpske bilo Herceg-Bosne u ovakvim okolnostima.

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:46 

Pa i ja još delimično verujem da njihova zvanična politka neće ići protiv nas, ali ovo što se priča u bazi kad tad može da utiče na promenu politike HDZ-ova.
Naši ciljevi za nezavisnošću treba da se paralelno sprovode sa njihovim nastojanjem da uspostave entitet. Ako mi budemo čekali da oni završe posao, pa onda da se mi počnemo baviti sobom, ko zna šta će tu biti i kako će se oni poneti u novonastaloj situaciji.

Baza je takva kakva je... nismo mi dosli u istra.com da diskutujemo, Hrvati BiH su 100 godina vec u ozbiljnoj zavadi sa Srbima, nisu se gadjali zvakama nego olovom, mnogi od ovih ljudi su rat osetili na svojoj kozi, neki izgubili najmilije...

Ljigavo bi bilo da smo sad ortaci, to valjda niko ovde i ne ocekuje, u ovom miniprostoru mi formiramo klimu kolko tolko pristojnim dijalogom, ima tu dosta dilema, sumnjicavosti... mora da prevagne racio a ne emocija, i pored svih manjkavosti, ovde su vodjene kilometarske diskusije koje su rezultirale poklapanjem nekih stavova.

Necemo se kao nacije izmiriti, ali kao ljudi mozemo, drago mi je da sam ugostio dudu-a, gledali tekmu Srbija-Hrvatska, iz sve snage bodrili svoje, zavrsilo se nereseno, pruzili ruke, udarili po pivu i zavrsili kao ljudi... moze to sve, nije umetnost posvadjati se, to moze svaka budala, ako politicari mozda ne znaju i nece da nadju resenje, zasto da mi u svojim malim zivotima to ne uradimo :neznam

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:46 

Kakav "napad na Srpsku"? Kome je do toga? Ljudi su jednostavno zaključili da nam neovisnost RS nije u intersu, pogotovo u ovom trenutku. Oprosti nam što vodimo računa o svojim interesima.

Vodimo i mi o svojima ali neko ih vidi ovako a neko onako.
Neko ih vidi u podršci 3. entiteta a neko naprotiv, misli da je ta podrška nepotrebna do onih koji misle da je bilo kakva podrška Hrvatima u bilo čemu, totalno out.

Ni ovi prvi ne rade to iz ljubavi prema Hrvatima naravno ( :D ) ali kad ti lik odvali nešto o napadu na Srpsku u slučaju njene nezavisnosti, onda iz prve grupacije je veoma lako preći u drugu, ili pak treću a te stvari nisu samo forumski uokvirene, to je prisutno i na višim nivoima :D

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:52 

Ali kako mi da znamo definitivno šta je to vaš interes? Da gledamo u pasulj?
Sve ide dobro, savezništvo donosi rezultate, vaša pozicija jača, mi idemo u pravcu nezavisnosti, a onda kada vi poverujete da bi nešto moglo biti od te nezavisnosti, odjednom počinjete da govorite protiv toga dovodeći u pitanje sve što smo postigli zajedno. Onda čovek sasvim logično pomisli da vam i nije toliko bitna obnova HB koliko da se Srbi ne otcepe.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:55 

Džoni ne govorimo o malim životima, nego o politici. U svom malom životu ja bih mogao da idem na jagnjetinu i s danetom-croatia i da slušam njegove priče o poseti Istočnoj Bosni. To je nešto sasvim drugo.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:56 

epikur27 je napisao/la:
Citat:
Ljudi su jednostavno zaključili da nam neovisnost RS nije u intersu, pogotovo u ovom trenutku.

Koji ljudi i u kojem trenutku, budalaštine, vrijeme najmanje radi za nas. Što prije se BiH rasturi mi ćemo bolje proći :)

Sluđenog li naroda.

Pa u trenutku dok Hrvati nemaju svoj entitet, a i poslije je upitno.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 18:58 

Ali kako mi da znamo definitivno šta je to vaš interes? Da gledamo u pasulj?

A kakav bi položaj Hrvata bio u krnjoj BIH? Kakav u neovisnoj RS? bi li u njoj imali konstitutivnost? Vaše je razmišljanje jasno: da se mi odvojimo, a poslije nas potop, i to shvaćam. Ali me smeta kad to želite prikazati kao nešto drugo.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 19:02 

Da mi to malo ostavimo po strani... Ja mislim da ovo "saveznistvo" uopce nije nastalo na tim temeljima, tj podrsci Trecem, a kamo li podrsci otjepljenju RS-a. Mislim da je nastalo prije sveg zbog Muslimanske poitike prema jednim i drugim... Pa je saveznistvo nastalo po onoj; neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj... Ova podrska Srba vec ima nekoliko pozitivnih utjecaja na Srbe u BiH, a prvo je da je fokus Sarajeva skinut s RS-a i prebacen na Hrvate i stvaranje Treceg (Hrvatima pomoc takodje dobro dodje). Za to vrijeme Srbi se mogu pregrupirati i trositi energiju na druge stvari. Drugo, Treci je nesto sto def. betonira podjelu BiH, i svi napadi na RS prestaju.

Samo kad se sjetim Dodikovih posjeta Sarajevu, i kako je prije na FTV-u bio hvaljen na sva usta... Tako da...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 19:04 

epikur27 je napisao/la:

Sluđenog li naroda.

Pa u trenutku dok Hrvati nemaju svoj entitet, a i poslije je upitno.

:D

Taman posla:

1) Mi svoj entitet dobiti nećemo dokle god cijela BiH ne ode na pazar, najbolji put k tome je neovisnost Srpske.

2) BiH je inače neprirodna i neodrživa opcija, njena podjela je prirodna i održiva. I u hrvatskom interesu.

3) Srboparanoju ne liječim, nemam takve moći.

Još uvijek je prisutna bolesna ideja: bolje da srbi imaju manje makar hrvati izgubili sve. Gubitnički je to mentalitet, takvi su i plodovi.

Ta politika mora biti poražena na terenu.

Vrh

A kakav bi položaj Hrvata bio u krnjoj BIH? Kakav u neovisnoj RS? bi li u njoj imali konstitutivnost? Vaše je razmišljanje jasno: da se mi odvojimo, a poslije nas potop, i to shvaćam. Ali me smeta kad to želite prikazati kao nešto drugo.

Ja sam ovo shvatio kao zajednički posao u kome vi treba da stignete do vašeg entiteta a mi do osamostaljenja. Može da se radi zajednički, a da ne stavljamo klipove u točkove jedni drugima. Vi kada dobijete etnitet, dobijate i odskočnu dasku za dalje ciljeve, bilo da ostanete sa muslimanima u saveznoj državi bilo da se dalje odvajate. Govorim nešto što govori kolega epikur, što efikasnije rasturimo BiH to je bolja pozicija i jednih i drugih.

Vrh

Džoni ne govorimo o malim životima, nego o politici. U svom malom životu ja bih mogao da idem na jagnjetinu i s danetom-croatia i da slušam njegove priče o poseti Istočnoj Bosni. To je nešto sasvim drugo.

Naravno da vodimo diskusiju pretezno o politici, tu se ne libim da kazem sta mislim, ma kako pisao uz vetar, to postujem i kod drugih, nebitno dal se slagao sa njima...

Treba imati meru, obicni smo ljudi, nismo politicari, niti ce od nasih prica ista direktno rezultirati u visokoj politici. Nekad to preraste u megalomaniju, pa pisuci ovde pomislimo da predstavljamo zvanicnu politiku svog naroda, sto nije istina...

Uvek cu poci od toga da neko sa druge strane nije niti losiji niti bolji od mene kao covek, to je najvaznije, razbiti iluzije da sama pripadnost nekom narodu u startu znaci prednost ili manu.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 19:06 

Isti onakav kakav bi bio položaj Srba u nezavisnoj HB.
Prema brojčano manjem narodu treba pokazati svu širinu naše slovenske/slavenske duše, zar nije tako :D

Šalu na stranu, ratne opcije su prošle pa ni položaj brojčano slabijih ne bi bio tabu, regulisalo bi se sve na najbolji mogući način :D

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 19:08 

Aztec je napisao/la:
Da mi to malo ostavimo po strani... Ja mislim da ovo "saveznistvo" uopce nije nastalo na tim temeljima, tj podrsci Trecem, a kamo li podrsci otjepljenju RS-a. Mislim da je nastalo prije sveg zbog Muslimanske poitike prema jednim i drugim... Pa je saveznistvo nastalo po onoj; neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj... Ova podrska Srba vec ima nekoliko pozitivnih utjecaja na Srbe u BiH, a prvo je da je fokus Sarajeva skinut s RS-a i prebacen na Hrvate i stvaranje Treceg (Hrvatima pomoc takodje dobro dodje). Za to vrijeme Srbi se mogu pregrupirati i trositi energiju na druge stvari. Drugo, Treci je nesto sto def. betonira podjelu BiH, i svi napadi na RS prestaju.

Samo kad se sjetim Dodikovih posjeta Sarajevu, i kako je prije na FTV-u bio hvaljen na sva usta... Tako da...

Ali i vi ste imali koristi: internacionalizovano je vaše pitanje. Dodik otvrenije od HDZ govori da Hrvatima treba dati entitet. HDZ-ovi su postali neizbežni prilikom formiranja vlade BiH. Rusi i Tadić daju podršku Hrvatima u BiH. Dakle, pozicija vam se poprvalja.
Ako nam je i jednima i drugima bolje od savezništva i imamo koristi i jedni i drugi, čemu onda ove priče o tome kako Hrvati neće dozvoliti nezavisnost RS?

Vrh

PostPostano: 15 vel 2011, 19:11 

Srijetan vam kod :bihzastava :smijeh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 293 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Bošnjak...007, krstjanin, mrnjav, Patriota i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: