Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Hercegoac je napisao/la:
Pa zar ne vidiš šta su Azeri napravili Armenima sa dronovima
Vidim, za obranu oklopa od suvremenih prijetnji kao što su dronovi treba višeslojni PZO, obučena vojska, APS.
Podsjetiti ću kako su i Ukrajinci Rusima nanijeli velike gubitke takvim dronovima dok ovi nisu skužili kako se obraniti i naučili kako sličnim sredstvima uzvratiti.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Zapravo ne ISIL, nego simpatizeri Sadama Husseina, te šiti (pod utjecajem Irana) i ostali Iračani kojima se nije sviđala okupacija i teror zapadnjaka. I kronološki, vrijeme je to dok je predsjednik SAD bio Bush mlađi, ISIL dolazi znatno kasnije. Korijeni ISIL-a su u sirijskom ratu, gdje teroristi Nusra odjednom postaju "umjereni" (a koriste istu zastavu kao Al Quaeda, kao i ideologiju), pomaže ih zapad (nažalost i RH, koja zauzvrat gubi polja u Siriji - 20.000.000.000,00 $ + dobiva kolone ilegalnih migranata). Kasnije se ti đihadisti djelom transformiraju u ISIL (također sa potporom zapada) i njihovo se djelovanje onda prelijeva i u Irak, te diljem svijeta. SAD je njihov "tatica". Nije to niti epp, jer iako se neki snimci ponavljaju pod više kutova snimanja, to je ipak realni pokazatelj, kako to (Abrams) nisu neuništiva čudovišta s oklopom od urana (kakvim sam ih i ja ranije smatrao), nego nešto što se da razvaliti. Plus, za Ukrajince (i sve ostale kupce pored SAD-a) stižu Abramsi bez oklopa od urana (znači slabiji od ovih uništenih na snimcima).
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Početkom jučerašnjeg sukoba u Izraelu možemo zaključiti kako je siromašni svijet nešto naučio iz rusko-ukrajinskog rata.
- Uporaba hobby dronova u vojne svrhe može biti efikasna. - Svaka PZO ima svoje limite, pa tako i ona u koju su uložene desetine milijardi dolara. - Nema neuništivog oklopa. - Elitni vojnici su ipak ljudi od krvi i mesa (brzo potrošno meso). - Zračna i tehnološka superiornost neće odvratiti napadača u njegovoj nakani.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
On 5 December 2022, the V-280 was chosen by the US Army as the winner of the Future Long-Range Assault Aircraft program to replace the Sikorsky UH-60 Black Hawk.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.