|
|
Stranica: 555/914.
|
[ 22850 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:40 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Haram je napisao/la: Istina, i ja sam prosli put nasjeo jer sam stavio sliku iz Sirije za koju je neko tvrdio da je iz Gaze.
Ali se zasigurno necu koristiti prljavim trikovima i svjesno negirati neciju patnju ili relativirati masovno ubijanje maloljetnika - s bilo koje strane.
Izbjegavaš odgovoriti na ovo pitanje: na koji način da Izrael bombardira Hamas, osim što kao nitko na svijetu, šalju upozorenja da se zgrade evakuiraju? Daj mi metodu bombardirana Hamasa. Predloži !!! Nislim da kolega Haram misli da Hamas ne treba bombardovati dok su civili tu.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76143 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
aleksije radicevic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Izbjegavaš odgovoriti na ovo pitanje: na koji način da Izrael bombardira Hamas, osim što kao nitko na svijetu, šalju upozorenja da se zgrade evakuiraju?
Daj mi metodu bombardirana Hamasa.
Predloži !!!
Nislim da kolega Haram misli da Hamas ne treba bombardovati dok su civili tu. Pa zato ih se pozvalo da idu na jug i u Egipat, a on se, kao i Hamas, protivi da civili napuste markirano područje vojnih dejstava na sjeveru. Ne želi izgubit ovaj argument živog štita, i zato se protivi povlačenju civila. A onda te iste civile koristi kao argument da se terorističku organizaciju koja je počinila iznenadni pokolj 1200 ljudi ne smije napadat. Meni je fora kako ovi najnormalnije razmišljaju o živom štitu kao praktički ingenioznom rješenju iz vojne strategije, kao, ustrajte, pokažite inat, nemojte evakuirat Sjever. Ko onaj Palestinac što gura dijete da baca kamen na vojnike i viče "ubijte ga", samo na većoj skali.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:47 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Svarog je napisao/la:
Aj polako... Otvori prvi klip... Ono što ti i velika većina ljudi niste zapazili , to je ''kompozicija kadra '' ovog ''artiste'' ... ona je profi snimljena ...oštre i naglašene ivice njega ....a onda taj savršeni švenk sa njega ,na tragove raketa koje je Hamas ispalio , pa nazad na njega ( probaj ti uraditi sličan ) ...+ maherski dodat pozadinski zvuk ( najlakši dio posla ) Drugi klip - lik ''slini'' ..skičavo ,kao da je ostao bez bar jednog testisa ... Sve slično ko u prvom ..samo je jednostavniji za uraditi.. Kad ta dva klipa kad upariš , postigneš efekat koji si htio - ''Palestinci , krvožedne pič..'' Elem... Rekao sam već par puta , nijedna strana u ovom sukobu nema moje ''simpatije'' Žao mi je djece , kako arapske , tako i jevrejske...i to je to . Propagandno muljaju i jedni i drugi . Samo što su Jevreji i u tome mnogo moćniji od Arapa . Ne možemo ni zamisliti kakve timove imaju za ''proizvodnju informacija '' ( i Spilberga da pozovu , došao bi ) Razlika je otprilike , ko između Gvozdene Kupole i tih hamasovih raketa s motorima od kosilice . Mene podseca na muslimane kad su 1994. upali u Kulen Vakuf. Pa su onda porucivali, izracunajte cetnici za koliko ce cela BiH biti "oslobodjena". Nekoliko dana kasnije, usledila je kuknjava, racunali koliko je vremena ostalo do pada Bihaca. Pojavio se i snimak razgovora Dudakovica i zene mu, u kojem je on govorio o samoubistvu. Tako da, valjda taj manir nije netipican i za palestinske muslimane. Vidi čega se Aco sijetio.Svaka čast.Muster je kod muslimana isti od Bosne do Palestine.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:51 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Nislim da kolega Haram misli da Hamas ne treba bombardovati dok su civili tu.
Pa zato ih se pozvalo da idu na jug i u Egipat, a on se, kao i Hamas, protivi da civili napuste područje vojnih dejstava na sjeveru. Ne želi izgubi ovaj argument živog štita, i zato se protivi povlačenju civila. Meni je fora kako ovi najnormalnije razmišljaju o živom štitu kao načinu borbe, kao, ustrajte, pokažite inat, nemojte evakuirat Sjever. Pa o Srebrenici su pravili dokumentarac kako su pred Moriona, kad je hteo da ode iz Srebrenice, pred tenkove postavili zene i decu. Ali tu ih razumem, bili su ocajni, situacija bezizlazna. U Gazi jednostavno oce da Hamas napada Izrael, a da Izrael ne uzvraca. Civili su tu sredstvo da se to ostvari.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:55 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Haram je napisao/la: Izrael je pobio 1750 djece. Mora li se biti „teroristicka organizacija“ da bi se to nazvalo pravil imenom, naime zlocin?
Palestinski psihijatar Eyad Sarraj, direktor Programa mentalnog zdravlja zajednice u Gazi, rekao je da je istraživanje koje je provela njegova skupina pokazalo da 36 posto Palestinaca starijih od 12 godina želi umrijeti "mučeničkom smrću" boreći se protiv Izraela. Ne kuzim, sta tacno time zelis reci? Ne zelim ti stavljati rijeci u usta, zato pitam iako vec pretpostavljam.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76143 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
aleksije radicevic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa zato ih se pozvalo da idu na jug i u Egipat, a on se, kao i Hamas, protivi da civili napuste područje vojnih dejstava na sjeveru. Ne želi izgubi ovaj argument živog štita, i zato se protivi povlačenju civila. Meni je fora kako ovi najnormalnije razmišljaju o živom štitu kao načinu borbe, kao, ustrajte, pokažite inat, nemojte evakuirat Sjever. Pa o Srebrenici su pravili dokumentarac kako su pred Moriona, kad je hteo da ode iz Srebrenice, pred tenkove postavili zene i decu. Ali tu ih razumem, bili su ocajni, situacija bezizlazna. U Gazi jednostavno oce da Hamas napada Izrael, a da Izrael ne uzvraca. Civili su tu sredstvo da se to ostvari. slike stradalih = "Hamasov PZO"
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:57 |
|
|
dalate2020 je napisao/la: oak je napisao/la: Zar tebi nisu iste sve civilne žrtve, ili su jedne malo jednakije od drugih? On je poznati forumski Neutralni Pravednik. Agnostik takorekuci. Upravo posao da ti dam odgovor na zadnje pitanje a sad si nesto mislim, pa ko te je**
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
|
|
Zanimljivo je to kako nimalo ne zale civile nego ih koriste kao zivi stit, a ocekuju da drugi brinu o tim civilima, i optuzuju ako ne brinu. Prosto neverovatno. Ako ima nekakva famozna predistorija, koja ih tera na takvo ponasanje, sta to moze da bude...
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
|
|
potocnj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Izbjegavaš odgovoriti na ovo pitanje: na koji način da Izrael bombardira Hamas, osim što kao nitko na svijetu, šalju upozorenja da se zgrade evakuiraju?
Daj mi metodu bombardirana Hamasa.
Predloži !!!
Pokrenuo sam tu temu i nisam baš pronašao odgora što Izrael treba da uradi. Niti može da bombarduje jer je to genocid, niti smije da napada kopneno, isto genocid, valjda treba da čeka dok ih se još nakoti i dobro naoruža pa da krenu i da pokolju sve izraelce kada se situacija okrene u njihovu korist. Nešto kao što su namijenili i nama, hrvatima u Federaciji, politički bar da urade. Uz to su planirali jačanje države u odnosu na entitete pa da budu u pravoj poziciji da ukidaju entitete i sl. Mislim, to su njihova maštanja koja često isplivaju u komentarima, ali realno, to misle i njihovi najozbiljniji političari i intelektualci. To je ono čemu uče svoju djecu i što planiraju da ostvaruju, generacijski ako treba. Zbog toga vode pregovore da se ne dogovore, rade probleme i gdje ih nema a uz sve kmeče strancima kako su potlačeni. Isti scenarij i u Palestini. ??
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:59 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Zanimljivo je to kako nimalo ne zale civile nego ih koriste kao zivi stit, a ocekuju da drugi brinu o tim civilima, i optuzuju ako ne brinu. Prosto neverovatno. Ako ima nekakva famozna predistorija, koja ih tera na takvo ponasanje, sta to moze da bude... U kojem to ratu nisu stavljali civile u živi štit ? Sjeti se Markala,Srebrenice.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 22 lis 2023, 23:59 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Zanimljivo je to kako nimalo ne zale civile nego ih koriste kao zivi stit, a ocekuju da drugi brinu o tim civilima, i optuzuju ako ne brinu. Prosto neverovatno. Ako ima nekakva famozna predistorija, koja ih tera na takvo ponasanje, sta to moze da bude... Ostali su civili i u Vukovaru a mogli su otici. To znaci da nije bio ratni zlocin rusiti civilne ciljeve artiljerijom? Pa nije bas SVAKA kuca bila „ustasko uporiste“?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:02 |
|
|
Amerika traži da se dobro definira izlazna strategija. Citat: SLOŽEN PROCES Blinken: Izrael mora osmisliti strategiju ko će vladati Gazom nakon Hamasa
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:04 |
|
|
Haram je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Zanimljivo je to kako nimalo ne zale civile nego ih koriste kao zivi stit, a ocekuju da drugi brinu o tim civilima, i optuzuju ako ne brinu. Prosto neverovatno. Ako ima nekakva famozna predistorija, koja ih tera na takvo ponasanje, sta to moze da bude... Ostali su civili i u Vukovaru a mogli su otici. To znaci da nije bio ratni zlocin rusiti civilne ciljeve artiljerijom? Pa nije bas SVAKA kuca bila „ustasko uporiste“? Da. I? I dalje vazi logika: mi koji smo medju civilima mozemo da napadamo vas, a vi nemojte nas da ne bi stradali civili?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:04 |
|
|
Citat: "Izrael se ne može vratiti na status quo. Nešto se treba uraditi kako bi se osigurali da Hamas nikada više ne ponovi ovakve scene. To ipak ne znači da Izrael mora preuzeti upravljanje Gazom", poručio je Blinken.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:06 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Haram je napisao/la: Ostali su civili i u Vukovaru a mogli su otici. To znaci da nije bio ratni zlocin rusiti civilne ciljeve artiljerijom? Pa nije bas SVAKA kuca bila „ustasko uporiste“?
Da. I? I dalje vazi logika: mi koji smo medju civilima mozemo da napadamo vas, a vi nemojte nas da ne bi stradali civili? Ima jedna dječja igra, gdje možeš tako pobjeći na mjesto koje daje imunitet i "spasiti se".
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:07 |
|
|
A to u vezi pitanja na koji nacin Izrael da gadja hamas?
Pa ni na koji. Nek sjednu i nek ispregovaraju mir, priznaj Palestincima drzavu, prekinu s kolonijalizacijom, i pocnu napokon normalno da zive.
Oni nikad na taj nacin nece unistiti palestinsku volju za otporom. Pa valjds je 50 godina nasilja od 1967. dovoljno da bi shvatili da to ne fercera.
Da Svijet i dalje trpi to njihovo sranje koje je prouzrokovano gladju za zemljom i da svako malo izbijaju neredi u drugim zemljama itd?
Pa vi niste normalni. Da ste zhidovi pa inekako, ovako ispadate samo glupi ili ustvari pokazujete bolesnu i mrznjom zatrovanu narav u fazonu onog imotskog koji je priznao da mu je samo do “uplakanih bula”.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:08 |
|
|
Bolje da uzmete i izdrkate.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:09 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Haram je napisao/la: Ostali su civili i u Vukovaru a mogli su otici. To znaci da nije bio ratni zlocin rusiti civilne ciljeve artiljerijom? Pa nije bas SVAKA kuca bila „ustasko uporiste“?
Da. I? I dalje vazi logika: mi koji smo medju civilima mozemo da napadamo vas, a vi nemojte nas da ne bi stradali civili? Ako je to ok, kako onda ratni zlocin i presude?
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Da. I? I dalje vazi logika: mi koji smo medju civilima mozemo da napadamo vas, a vi nemojte nas da ne bi stradali civili?
Ima jedna dječja igra, gdje možeš tako pobjeći na mjesto koje daje imunitet i "spasiti se". Zasto onda sav Zapad sere radi kolateralnih zrtava u Ukrajini, iako su mnogo manje nego u Gazi?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:15 |
|
|
Haram je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ima jedna dječja igra, gdje možeš tako pobjeći na mjesto koje daje imunitet i "spasiti se".
Zasto onda sav Zapad sere radi kolateralnih zrtava u Ukrajini, iako su mnogo manje nego u Gazi? Politika.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:16 |
|
|
Eminencija je napisao/la: potocnj je napisao/la: Pokrenuo sam tu temu i nisam baš pronašao odgora što Izrael treba da uradi.
Niti može da bombarduje jer je to genocid, niti smije da napada kopneno, isto genocid, valjda treba da čeka dok ih se još nakoti i dobro naoruža pa da krenu i da pokolju sve izraelce kada se situacija okrene u njihovu korist.
Nešto kao što su namijenili i nama, hrvatima u Federaciji, politički bar da urade.
Uz to su planirali jačanje države u odnosu na entitete pa da budu u pravoj poziciji da ukidaju entitete i sl.
Mislim, to su njihova maštanja koja često isplivaju u komentarima, ali realno, to misle i njihovi najozbiljniji političari i intelektualci. To je ono čemu uče svoju djecu i što planiraju da ostvaruju, generacijski ako treba.
Zbog toga vode pregovore da se ne dogovore, rade probleme i gdje ih nema a uz sve kmeče strancima kako su potlačeni.
Isti scenarij i u Palestini.
?? Kakve veze osnivač beogradskog Partizana ima s tim bre?
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:17 |
|
|
Haram je napisao/la: Pa vi niste normalni. Da ste zhidovi pa inekako, ovako ispadate samo glupi ili ustvari pokazujete bolesnu i mrznjom zatrovanu narav u fazonu onog imotskog koji je priznao da mu je samo do “uplakanih bula”. Ni blizu kao kod bosanskih sunita. Umma mod se aktivirao, koliko bosanskih sunita ima Palestinu ovih dana za statuse i objave, i to više puta. Tko je danas protest imao i za što? Veći protest nego u oktobru prošle godine za vlastita politička prava. U crkvama se ne spominje Izrael, čija je tradicija prva polovica kršćanske Biblije i čija su sva najsvetija mjesta tamo (prva polovica kršćanske svete knijge je Tora, i to ne prepričano par dogodovština ko u Kuranu, nego je u Bibliji baš copy-paste Tora, psalmi itd), niti se prošli mjesec spominjao nikakav Karabah po crkvama Europe, vjerojatno ni u Srbiji. Jeste li vi Arapi i Palestinci ?
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:21 |
|
|
Hanma je napisao/la: ranu je nikad bolje, nema tamo nikakvih protesta vise, usli u BRICS, SCO, ostale internacionalne organizacije, top 10 tehnoloskih supersila sveta, hipersonicno naoruzanje naprednije od americkog, i td.
Iran je... 53. na listi u 2022 godini 60. na listi u 2021 godini (vi Srbi ste za njih super sila) Inače, samo su PCT patenti relevantni kao tehnološki indeks. Link str. 22PCT Patenti 2019-2021 Iran 364 pat. - Izrael 2122 pat. Iran 1 pat. na 241k stanovnika Izrael 1 pat. na 4412 stan. Japan 1 pat. na 2500 stan. Njemačka 1 pat. na 4800 stan. Ispred Izraela samo Kina, Japan i Korea u razdoblju 2019-2021
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:23 |
|
|
Haram je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ima jedna dječja igra, gdje možeš tako pobjeći na mjesto koje daje imunitet i "spasiti se".
Zasto onda sav Zapad sere radi kolateralnih zrtava u Ukrajini, iako su mnogo manje nego u Gazi? Civilne žrtve u rusko-ukrajinskom sukobu nastanu, ili slučajno, ili od strane neprijatelja kao metoda zastrašivanja, ali uglavnom su ograničene, i posljedica pogreške, lošeg ciljanja i sl. U Palestini one su naručene da se izazove bijes svijeta i osuda Izraela. Bilo je tih događaja i kad smo mi ratovali, sam sam kao dijete hodao oko tenkova, ali ne zato jer nas je netko djecu namjerno koristio kao štit, nego što je sama vojska bila slabo obučena i nitko im nije rekao da djeci nije mjesto ni blizu vojnih instalacija ili tenkova, a ni vojnika dok su u uniformi. Prosječan vojnik, koji je samo prošao osnovnu vojnu obuku ne zna baš međunarodno pravo što se tiče sukoba. Međutim vođe Hamasa znaju ali ne mare, oni namjerno postavljaju svoje bunkere ispod ili uz civilne ciljeve i prije pobjegnu nego i civili uspju kada dođu informacije da će Izrael udariti. Zato metod zračnih udara zapravo neće moći dokrajčit Hamas, može ga oslabit taktički, ali sigurno ga neće uništiti. Također, ako izraelci uđu u Gazu svi vojno sposobni civili postaju militanti, malo ih je koji ne bi napali izraelske vojnike ako samo imaju sa čim. Bit će jako ružno.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
Fredericktown
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 23 lis 2023, 00:28 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 13:46 Postovi: 134 Lokacija: Red ispred hambasade
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|