|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 17:26 |
|
|
Inace, peoptimisticno je misliti da ce Albanci napustiti islam. Zna li neko slucaj da su Bosnjaci u JNA napravili pobunu jer im je posluzena svinjetina za rucak? Ne. Ali Albanci jesu. Zamotane zene, visoke ograde, pobesneo natalitet - sve je to bilo izrazenije na Kosmetu nego u BiH. Iz nekog razloga Slobin rezim je svojevremeno pokrenuo pricu da Albanci masovno prelaze na katolicanstvo. Hodze su se onda uznemirlile i pocel da preturaju i analiziraju svoje regisre i spiskove. Ispostavilo se da nijedean jedini Albanac na Kosmetu nije napustio islam. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 17:31 |
|
|
Croato je napisao/la: I Rumunji imaju afinitet da postanu zapadni kršćani. Covece, katolicki svet napusta veru. Pitanje je da li ce imati cemu da se prikljucjuju. A zasto katolicanstvo biva napusteno? Pa zato sto ste zaboravili da se dusa ne spasava tako sto se napravi velika crkvena organizacija, nego npr. tako sto se izbegava razvrat istopolnosti, a koje vi zelite da uvedete u crkvene rituale.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 17:45 |
|
|
Šta bi tek onda rekao za protestante, ako su ti katolici premoderni? Pravoslavni svijet ateista i agnostika u Bugarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji?
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 17:52 |
|
|
Croato je napisao/la: Šta bi tek onda rekao za protestante, ako su ti katolici premoderni? Coveku je prioritet spasenje duse kroz Hrista. Ako crkva odstupa od Hrista, covek treba da odstupi od takve crkve. Na kraju, ako sve crkve odstupaju od Hrista, onda ne moramo biti clanovi niti teziti da uvecamo moc tih crkvenih organizacija. Ako smo samo nas dvojica ostali da se drzimo Hristovog ucenja, neka budemo sami... ali s Bogom. Božja definicija braka može se pronaći u Postanku 2,24: „Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu i bit će njih dvoje jedno tijelo“.Sta ovde nije jasno? Dvoje, ne dvije/dve, ne dvojica, nego dvoje postaju jedno. Kakva modernost? Ili da uvdedemo kao Muhamed i njegovih dvanaest zena - trinaestero postase jedno! 
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 18:14 |
|
|
Koliko znam, istospolne brakove ne priznaju ni katolička ni pravoslavna crkva. Za protestante nisam siguran.
Uostalom, bolje da se dvojica muških vole i guzetaju nego da se ubijaju u ratovima čemu svjedočimo stalno.
|
|
Vrh |
|
 |
Pilum23
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 20:55 |
|
|
Bosnjack je napisao/la: Sokolić je napisao/la: To su dvi dimenzije. Isto ka da pitaš čovika imaš li primarno širinu ili visinu.
Narodna pripadnost stvar je osićaja, kako se osićaš. Virska pripadnost stvar je slobodne voje. Rasna pripadnost stvar je fizičkih osobina, ona nije stvar judskeg uma.
Ne moreš se "osićat katolikon" a svisnin slobodnin izboron živit i ponašat se ka pravovirni budist, musliman... Ne moreš izabrat bit Hrvaton ako se tako ne osićaš, jer lažeš i sebe i druge. Rasno, ako si bil, bil si, ako si crn, crn si, ako si žut,žut si, ako si mišan, mišan si. Ne moreš izabrat si bit druge kolure kože, niti se osićat crnin ako si bil.
Ne postoji objektivno niti rasna pripadnost jer je nemoguće definirati svaku osobu kao pripadnika neke rase zato što jednostavno rasna pripadnost nije genetski uvjetovana. Slaga i osta živ. Fenotip je najuže vezan za genetiku. Nema ti R1 ili I2 haplogrupe sa crncima, niti bijelaca sa afričkim haplogrupama. Rasa i biologija je sve u jednom čovjeku.
|
|
Vrh |
|
 |
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 21:17 |
|
|
Pilum23 je napisao/la: Bosnjack je napisao/la: Ne postoji objektivno niti rasna pripadnost jer je nemoguće definirati svaku osobu kao pripadnika neke rase zato što jednostavno rasna pripadnost nije genetski uvjetovana. Slaga i osta živ. Fenotip je najuže vezan za genetiku. Nema ti R1 ili I2 haplogrupe sa crncima, niti bijelaca sa afričkim haplogrupama. Rasa i biologija je sve u jednom čovjeku. Ima crnaca u Africi sa R1b haplogrupom. Haplogrupe su samo muška linija, za određivanje rase je bitna autosomalna dna.
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnjack
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 21:21 |
|
|
Pilum23 je napisao/la: Bosnjack je napisao/la: Ne postoji objektivno niti rasna pripadnost jer je nemoguće definirati svaku osobu kao pripadnika neke rase zato što jednostavno rasna pripadnost nije genetski uvjetovana. Slaga i osta živ. Fenotip je najuže vezan za genetiku. Nema ti R1 ili I2 haplogrupe sa crncima, niti bijelaca sa afričkim haplogrupama. Rasa i biologija je sve u jednom čovjeku. Kako znaš ceg ima u crncu kad ga je biološki nemoguće definirati. Tvoj argument samo pokazuje da su crnci slicniji nekim bijelcima nego bijelci medusobno.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 21:24 |
|
|
Bosnjack je napisao/la: Pilum23 je napisao/la: Slaga i osta živ. Fenotip je najuže vezan za genetiku. Nema ti R1 ili I2 haplogrupe sa crncima, niti bijelaca sa afričkim haplogrupama.
Rasa i biologija je sve u jednom čovjeku.
Kako znaš ceg ima u crncu kad ga je biološki nemoguće definirati. Tvoj argument samo pokazuje da su crnci slicniji nekim bijelcima nego bijelci medusobno. Tema je napuštanje islama na Kosovu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1218 of 2558 - 47.62%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Teuton
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 23:06 |
|
|
Narod sa perspektivom
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 25 lis 2023, 23:45 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: dudu je napisao/la: U kršćanstvu je spas, tamo gdje padne zabrana i stega tamo kršćanstvo prirodno dolazi jer evangelizacija je proces koji nikad ne prestaje ni u Sjevernoj Koreji ne mogu iskorjeniti kršćanstvo, tamo će se Korejci nanovo evangelizirati, ni u Kini ne mogu, Kina će biti većinski kršćanska do kraja stoljeća, ni u komunističkom Vijetnamu ne mogu, neće moći ni u islamskim zemljama, to je samo pitanje vremena. Koje kršćanstvo? Koliko znam, širi se evangelički protestantizam, a koji je religija za idiote. To je američko pop-kršćanstvo, i širenje toga je više povezano s najgorim vidom američkoga primitivizma, te nema veze s povijesnim kršćanstvom. Christianity started in Palestine as a fellowship of followers; it moved to Greece and became a philosophy of thinkers; it moved to Italy and became the institution of an Empire; it moved to Europe and became a cultural ethos; and it came to America and became a business enterprise. x
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
socks5
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 00:20 |
|
|
Islam i napredak nemogu nikako zajedno. Svaka čast Albanci, da se naši muslimani ugledaju na vas.
_________________ Ajatolah KAVAZOVIĆ. Veliki vođa muslimana
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 00:54 |
|
|
krstjanin je napisao/la: ŠehidMejker je napisao/la: Srbi su poreklom, zato su mu deca krstena u Ostrogu. A to sto si ti preneo je klasicna politicka izjava, multi kulti... Nece sigurno reci ja sam Srbin poreklom, sinovi su mi krsteni u manastiru SPC. Opet pricas gluposti. Covjek je kako je i sam izjavio krsten u katolickoj crkvi, otac mu je bio katolik i izjasnjava se kao katolik odnosno agnostik. Djecu ocito nije krstio on vec su to izabrali sami ili pod necijim utjecajem. Uostalom on je to i objasnio jendom. Dakle samo mu je did bio srbin pravoslavac. Sto ne cini i njega srbinom pravoslavcem – Ja sam katolik jer je moja baka želela da budem katolik, iako je njen muž i moj deka bio pravoslavac, pa Crkva nije odobravala njihov brak. Napisala je pismo Svetoj stolici da bi dobila dozvolu da se uda, a tu ga je opisala kao ateistu, iako je bio pravoslavac, i obećala je da će njena deca biti katolici – svojevremeno je ispričao Rama. – I tako se i dogodilo. Moj otac i ostala deca postali su katolici. Dok je moja žena muslimanka. Moji stariji sinovi su pravoslavci, dok je najmlađi katolik. To vam je religijska harmonija u Albaniji – rekao je jednom prilikom. Ne znam gdje dobiste te informacije..Edi Rama je jednom izjavio da je prešao na katoličanstvo. Prva žena mu je bila pravoslavna i ima dvoje djece sa njom. Druga mu je muslimanka. Mislim da je prihvato katoličanstvo za rad učlanjenja u EU i nekih fondova. Pravoslavni Srbi u Albaniji čine zanemariv broj 5000 - 7000. Preko 95% pravoslavnih u Albaniji su Albanci a oko 5% čine Grci,Vlasi,Makedonci i Srbi. Edi da bude Srbin i to na čelu Albanije ? 
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 09:06 |
|
|
socks5 je napisao/la: Islam i napredak nemogu nikako zajedno. Svaka čast Albanci, da se naši muslimani ugledaju na vas. Naprotiv.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 09:15 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Opet pricas gluposti. Covjek je kako je i sam izjavio krsten u katolickoj crkvi, otac mu je bio katolik i izjasnjava se kao katolik odnosno agnostik. Djecu ocito nije krstio on vec su to izabrali sami ili pod necijim utjecajem.
Uostalom on je to i objasnio jendom. Dakle samo mu je did bio srbin pravoslavac. Sto ne cini i njega srbinom pravoslavcem
– Ja sam katolik jer je moja baka želela da budem katolik, iako je njen muž i moj deka bio pravoslavac, pa Crkva nije odobravala njihov brak. Napisala je pismo Svetoj stolici da bi dobila dozvolu da se uda, a tu ga je opisala kao ateistu, iako je bio pravoslavac, i obećala je da će njena deca biti katolici – svojevremeno je ispričao Rama.
– I tako se i dogodilo. Moj otac i ostala deca postali su katolici. Dok je moja žena muslimanka. Moji stariji sinovi su pravoslavci, dok je najmlađi katolik. To vam je religijska harmonija u Albaniji – rekao je jednom prilikom.
Ne znam gdje dobiste te informacije..Edi Rama je jednom izjavio da je prešao na katoličanstvo. Prva žena mu je bila pravoslavna i ima dvoje djece sa njom. Druga mu je muslimanka. Mislim da je prihvato katoličanstvo za rad učlanjenja u EU i nekih fondova. Pravoslavni Srbi u Albaniji čine zanemariv broj 5000 - 7000. Preko 95% pravoslavnih u Albaniji su Albanci a oko 5% čine Grci,Vlasi,Makedonci i Srbi. Edi da bude Srbin i to na čelu Albanije ?  Gornji isjecak je iz njegovog intervjua tako da nije prihvatio katolicanstvo vec agnosticizam. Krsten je u katolickoj crkvi kako je i sam naveo. S prvom zenom nema dvoje djece vec jedno. S drugom zenom ima dvoje djece
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
ŠehidMejker
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 10:30 |
|
|
Znaju oni ljudi koji su bili tu kada su krsteni u Ostrogu. Razumljivo je zbog cega o tome ne moze da se prica javno. I sta sa trebaju oni ljudi da javno iznesu dokaze, a u biti to je ipak licna stvar nekog pojedinca?
|
|
Vrh |
|
 |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 10:55 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Croato je napisao/la: I Rumunji imaju afinitet da postanu zapadni kršćani. Covece, katolicki svet napusta veru. Pitanje je da li ce imati cemu da se prikljucjuju. A zasto katolicanstvo biva napusteno? Pa zato sto ste zaboravili da se dusa ne spasava tako sto se napravi velika crkvena organizacija, nego npr. tako sto se izbegava razvrat istopolnosti, a koje vi zelite da uvedete u crkvene rituale. Ukupan broj katolika raste! Da, na zapadu se smanjuje, ali ukupno na svjetskoj razini raste.
|
|
Vrh |
|
 |
korrisnik
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 21:48 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Između Srba pravoslavaca i murteda Albanaca , Bošnjaci radije biraju Srbe.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 26 lis 2023, 22:18 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Između Srba pravoslavaca i murteda Albanaca , Bošnjaci radije biraju Srbe. Što to uopće znači?
1218 of 2558 - 47.62%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 27 lis 2023, 16:08 |
|
|
Neki Srbi pokazuju oduševljenje ovim, ali nisam siguran da je ovakav razvoj situacije povoljan za njih. Moglo bi biti: pazi što želiš da ti se ne bi ostvarilo! Albanci mjerkaju srpske crkve na Kosovu i logično, kao muslimani na njih ne mogu polagati pravo. Ali kao nekakvi kršćani bi mogli...
|
|
Vrh |
|
 |
Novdan
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 28 lis 2023, 09:51 |
|
|
Pilum23 je napisao/la: Samo pripadnici tvog fenotipa su tvoj narod, šira obitelj i nitko više.. Ali mi smo raznoliki već sada. Ima nas raznih fenotipa, s različitim oblicima lubanja, različitom građom, različitim tenom, bojom kose i očiju itd...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 28 lis 2023, 09:55 |
|
|
Gledajući ove komentare oko Izraela, Srbi bi mogli osnovati "Pokret za pristupanje islamu u Srbiji".
1218 of 2558 - 47.62%
|
|
Vrh |
|
 |
Novdan
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 28 lis 2023, 09:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Gledajući ove komentare oko Izraela, Srbi bi mogli osnovati "Pokret za pristupanje islamu u Srbiji". Doslovno 
|
|
Vrh |
|
 |
saskia
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 28 lis 2023, 10:44 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2431 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Naša Kvačica je napisao/la: Gledajući ove komentare oko Izraela, Srbi bi mogli osnovati "Pokret za pristupanje islamu u Srbiji". Oni Albancima Kosovo, Albanci njima islam 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
 |
Banya
|
Naslov: Re: Pokret za napuštanje Islama na Kosovu Postano: 04 sij 2025, 21:28 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 20:58 Postovi: 2414 Lokacija: Hrvatinićev grad
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Bravo Albanci. Nisu to Albanci nego grupica od 70 ljudi koji su očigledno sve pomješali, religiju, naciju, narodnost, kulturu itd. Jesi ti prvo katolik ili Hrvat? “Grupica” se rapidno širi… Citat: A Move Toward Christianity Stirs in a Muslim Land
Christian converts in Kosovo, where the vast majority of people are Muslim, hope to revive a pre-Islamic past they see as a key to their European identity. https://www.nytimes.com/2025/01/04/worl ... islam.html
_________________ ...and these villages of yours...
ut Vlachus non imperet!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|