|
|
Stranica: 615/914.
|
[ 22847 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 16:44 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dunno je napisao/la:
Poanta je da je priča o Amalečanima očigledan primjer gdje se pravda ubijanje žena i djece u ime nekog višeg cilja i u ime nekog Boga.
Danas su Izraelci Palestincima Amalečani i obratno.
To je tako iz ateističke perspektive. Obzirom kako se spominjala Biblija i vjera, onda su stvari drugačije. Bog može eventualno ako želi uništiti neki narod, i mi tu nemamo što opravdavati ili ne opravdavati ga, a definitivno ne možemo spriječiti. Nismo ista liga. Netanjahu s druge strane nije Bog, i nema pravo davati takve izjave. Takva njegova izjava je po kršćanskoj i židovskoj teologiji teški grijeh. Netanyahu nije pozvao na nikakvo ubijanje, onaj tekst je dodan.
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 16:49 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Nije vrijeme za ići na koncerte. Živjeti u strahu?
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 16:54 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Obzirom kako se spominjala Biblija i vjera, onda su stvari drugačije. Bog može eventualno ako želi uništiti neki narod, i mi tu nemamo što opravdavati ili ne opravdavati ga, a definitivno ne možemo spriječiti. Nismo ista liga.
Onda bi ga valjda mogao sam i uništiti, ne bi morao preko posrednika naređivati ljudima da odrađuju prljavi posao za njega, kao u slučaju Amalečana. Pogotovo ako zna koliko je njegova volja "mistična" i podložna manipulacijama raznih hohštaplera na zemlji.
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 16:57 |
|
|
dunno je napisao/la: oak je napisao/la: Ti isti ateisti su odgovorni u zadnjih 100 godina za nekoliko desetaka milijuna žrtava. Toliko o njihovom shvaćanju bilo čega.
Reći da su "ateisti" odgovorni za nešto je jednak debilizam kao reći da su "vjernici" krivi za nešto. To su toliko široki pojmovi da je besmisleno govoriti u tim kategorijama. Kao što ne možeš u isti koš strpati budističkog monaha i radikalnog džihadistu, tako ne možeš ni ateiste. oak je napisao/la: Da ali ako nisi vjernik ne možeš shvatiti srž i osjećaje odnosno emociju koja je prisutna kod takvih sukoba. Usporedba bi bila kad student nauči teoriju ali bez prakse ionako ne znaš dovoljno dobro. Tako i ateisti o religijskim sukobima.
Emocije zamagljuju percepciju i u analiziranju stvari uvijek treba što više bježati od subjektivnog doživljaja. Ovo naravno ako nam je cilj što objektivnije sagledavanje stvarnosti, a ne puko navijanje za jednu opciju. 1. Preskočio si na šta sam se referirao. Di kolega kaže kako ateisti bolje shaćaju poludjele umove. Moj odgovor je sasvim prikladan a i istinit. Ako nije demantiraj i reci da ateisti nisu odgovorni a ja ću ti dokazati da jesu. 2. Emocije su tu, lako je tipkati i govoriti treba emocije eliminirati. Sad se zamisli da ti padne granata na kuću i pobije ti cijelu obitelj. Jel bi mogao bez emocije? Emocija u vidu religijskog sukoba ne može biti eliminirana nikako.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:00 |
|
|
oak je napisao/la: 1. Preskočio si na šta sam se referirao. Di kolega kaže kako ateisti bolje shaćaju poludjele umove. Moj odgovor je sasvim prikladan a i istinit. Ako nije demantiraj i reci da ateisti nisu odgovorni a ja ću ti dokazati da jesu. 2. Emocije su tu, lako je tipkati i govoriti treba emocije eliminirati. Sad se zamisli da ti padne granata na kuću i pobije ti cijelu obitelj. Jel bi mogao bez emocije? Emocija u vidu religijskog sukoba ne može biti eliminirana nikako.
Počinješ me podsjećati na @zalutalu. Na obostranu korist ću prekinuti ovu raspravu.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:01 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39147 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Rika sv Vida je napisao/la: Sad mrze Azere samo zato što i dalje trguju sa Izraelom a dok su etnički čistili Armence su ih veličali. Dug se mora vratiti, kako im se sve brzo obije od glavu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:03 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9987 Lokacija: Banja Luka
|
i_jopet je napisao/la: Nije vrijeme za ići na koncerte.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:04 |
|
|
dunno je napisao/la: oak je napisao/la: 1. Preskočio si na šta sam se referirao. Di kolega kaže kako ateisti bolje shaćaju poludjele umove. Moj odgovor je sasvim prikladan a i istinit. Ako nije demantiraj i reci da ateisti nisu odgovorni a ja ću ti dokazati da jesu. 2. Emocije su tu, lako je tipkati i govoriti treba emocije eliminirati. Sad se zamisli da ti padne granata na kuću i pobije ti cijelu obitelj. Jel bi mogao bez emocije? Emocija u vidu religijskog sukoba ne može biti eliminirana nikako.
Počinješ me podsjećati na @zalutalu. Na obostranu korist ću prekinuti ovu raspravu. Slažem se iako nemam pojma tko je zalutala rekao bih neka super žena
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39147 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
IDF: Ispod najveće bolnice u Gazi je stožer Hamasa
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:13 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:28 |
|
|
dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Obzirom kako se spominjala Biblija i vjera, onda su stvari drugačije. Bog može eventualno ako želi uništiti neki narod, i mi tu nemamo što opravdavati ili ne opravdavati ga, a definitivno ne možemo spriječiti. Nismo ista liga.
Onda bi ga valjda mogao sam i uništiti, ne bi morao preko posrednika naređivati ljudima da odrađuju prljavi posao za njega, kao u slučaju Amalečana. Pogotovo ako zna koliko je njegova volja "mistična" i podložna manipulacijama raznih hohštaplera na zemlji. A možda je trebao tako, ne znam. Imaš mudre savjete i dar za consulting. Podsjećaš me na španjolskog kralja Alfonsa el Sabia, koji je rekao, otprilike: "Da sam bio nazočan prilikom stvaranja svijeta, dao bih neke korisne natuknice za bolje funkcioniranje svemira."
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 17:45 |
|
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 18:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 18:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76023 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
daramo je napisao/la: IDF: Ispod najveće bolnice u Gazi je stožer Hamasa Amalečani će kmečati kada se ta bolnica sada stvarno sruši. Izrael praktički najavljuje da ju mora sa bunker busterima. Ali ne želi te bombe još sporadično bacati, da Hamas ima manje vremena da se proba prilagoditi i naučiti o tim bombama.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 18:03 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Nije vrijeme za ići na koncerte. Živjeti u strahu? Pa kako shvatiš, sve ima svoje vrijeme i mjesto, neće koncerti nestati. ps Japanci jedu ribe napuhače od koje svake godine nekoliko njih umre, ali oni to jedu jer kažu da im je to izazov. Tako i koncert, netko voli izazov.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 18:06 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: :zubati Samo mogu zamisliti što bi bilo da se sa ovakvim transparentom pojaviš u Gazi
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 19:02 |
|
|
Citat: Izraelske trupe prodrle više od tri kilometra u Gazu, na sjeveru se konstantno čuje paljba
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 19:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76023 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zastava jednog emirata na Levantu (Karamanid), imala je "pečat Solomona", židovskog kralja kojeg muslimani časte i slave kao proroka. Tako će i Netanjahua častiti i slaviti za par stoljeća. Davidova zvijezda je u srednjem vijeku također bila prihvaćena kao jedan od islamskih (i kršćanskih) simbola.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 19:10 |
|
|
i_jopet je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: :zubati Samo mogu zamisliti što bi bilo da se sa ovakvim transparentom pojaviš u Gazi to dođe kao sraz dvaju lafo najslobodoumnijih titana, raritet za vidjeti i zamisliti, ali i to se dogodi pod allahovim svodom,... rijetko i skoro nemoguće jer su civilizacijski opoziti, ali moglo se to vidjeti 7.10. kada su im hamasovci uletjeli na LGBTQrac-palac festival i kad su im redlocks frizure češljali sa mačetom i kalašom, a one plastične trebe odveli u svoje tunele.
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 20:13 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 20:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
ŠehidMejker
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 20:18 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la:
Bosnje treba da dodju na ovaj nivo
|
|
Vrh |
|
|
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 20:19 |
|
|
|
Vrh |
|
|
pravovjerni
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 20:20 |
|
|
Kako god završi ova epizoda neće biti lahko Jevrejima u budućnosti. Benefit je biti Jevrej ali meta na čelu je sve veća, treba živjeti sa tim, putovati, ići na proslave, organizovati neke događaje. Ne bih bio Jevrej za sva blaga ovog svijeta.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 29 lis 2023, 20:20 |
|
|
Sayeret Matkal je napisao/la:
Pobit ih sve.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|