HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 stu 2024, 23:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23120 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639 ... 925  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael
PostPostano: 30 lis 2023, 21:25 

Robbie MO je napisao/la:
Tito će proćerao Talijane Istre, Zadra, Nijemce Vojvodine. Vukovar bio njemački grad. Sve nas je poštedio problema s Talijanima i Nijemcima.

Turci i Grci su se međusobno protjerali, i evo imaju 100 godina mira umjesto eničkih sukoba, kojekakvih prebbrojavanja po selima itd.

Mi smo se međusobno protjerali u BiH, razdvojili, i imamo 30 godina uspješnog mira. Zadnji put kad smo zajedno živjeli, i dali nam demokraciju, smo se za vratove pohvatali da nam je jedino svjetska sila Amerika mogla razdvojiti fajt.

protjerivanje 4-5 milijuna Palestinaca prema 400-500 milijuna okolnih Arapa je kap u moru, puno je jači Srbija pretrpila udar 1995., ili Hrvatska 1991. i 1992. godine.

to je jedino održivo rješenje, i to je Izrael trebao napraviti nakon 1973., ako im već i 1967. i 1948. nisu bile kvalitetne lekcije.

sad je to naravno puno teže izvesti s 4k kamerama, ali što se mora, mora se.

razgraničenje je majka svih mirovnih sporazuma.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:27 

Hrvati, za koga navijaju domoljubi: Domovinski pokret, ekipa oko Bujanca, Marka Jurica, Skejo i slicni?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:30 

aleksije radicevic je napisao/la:
Hrvati, za koga navijaju domoljubi: Domovinski pokret, ekipa oko Bujanca, Marka Jurica, Skejo i slicni?

nema teme di se nećeš sjetiti Bujanca.

ti nas informiraj jer ne znam nijednog drugog s ovog foruma tko to prati, osim tebe.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:32 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Tito će proćerao Talijane Istre, Zadra, Nijemce Vojvodine. Vukovar bio njemački grad. Sve nas je poštedio problema s Talijanima i Nijemcima.

Turci i Grci su se međusobno protjerali, i evo imaju 100 godina mira umjesto eničkih sukoba, kojekakvih prebbrojavanja po selima itd.

Mi smo se međusobno protjerali u BiH, razdvojili, i imamo 30 godina uspješnog mira. Zadnji put kad smo zajedno živjeli, i dali nam demokraciju, smo se za vratove pohvatali da nam je jedino svjetska sila Amerika mogla razdvojiti fajt.

protjerivanje 4-5 milijuna Palestinaca prema 400-500 milijuna okolnih Arapa je kap u moru, puno je jači Srbija pretrpila udar 1995., ili Hrvatska 1991. i 1992. godine.

to je jedino održivo rješenje, i to je Izrael trebao napraviti nakon 1973., ako im već i 1967. i 1948. nisu bile kvalitetne lekcije.

sad je to naravno puno teže izvesti s 4k kamerama, ali što se mora, mora se.

razgraničenje je majka svih mirovnih sporazuma.

Ne znam jeste primijetili, ai ste preuzeli Hamasov narativ. I oni se zalažu za protjerivanje svih židova iz Izraela i kažu da će to omogućiti mir i da neće više biti problema s njima ako odu u npr. SAD.
Čak i ako protjeraju sve Palestince iz Gaze imat će ih opet na svojim granicama i to u Sinaju.

I ovo sa Vukovarom je totalno promašena pa i zlobna paralela kad se uzme u obzir što su Hrvati doživjeli od Srba koje je Tito tamo naselio nakon 1945. umjesto Nijemaca.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:32 

Naša Kvačica je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Uopste se ne radi o pravdanju vec ti samo pokazujem ukazati na to da sve to nije palo s neba. I zato treba gledati da se to ne desi opet i da se prekine krug nasilja, valjda.

Sta je tvoja alternativa, da pobiju i protjeraju sve Palestince iz Gaze?

Alternativa je da Palestinci priznaju državu Izrael i zatraže pregovore o razgraničenju Palestine i Izraela.

"From the river to the sea, Palestine will be free".

Ti ovdje ne vidiš etničko čišćenje u najavi?

Problem je u tebi jer ti je ocigledno samo do "naglabanja". A ja pomislio na tren, hajd evo ga, raspolozen, mozda se nesto normalno i izrodi iz diskusije. Ali jok, ti bi samo da se nadmudrujes kao da ti je forum neka vrsta mentalnog ringa. Dok je moj pristup drugaciji, iako znam da je ovo sve nase ovde obicno prdjenje u prasinu, da nece promjeniti nista, ipak pokusavam da dodjem(o) do "rjesenja" i "dogovora". Mozda podsvjesno zbog straha da totalno izgubim vjeru u ljudski rod.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:34 

dudu je napisao/la:

nema teme di se nećeš sjetiti Bujanca.

ti nas informiraj jer ne znam nijednog drugog s ovog foruma tko to prati, osim tebe.

Pa upravo gledam Bujicu sa Penavom, u kojoj Bujanac proziva Glavasevica jer je u nekom kibucu u Izraelu. I kaze da bolnice u Gaze podsecaju na onu u Vukovaru. Reklo bi se da je Buki na palestinskoj strani. Pitanje je sta misli ostala ekipa... :neznam

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:35 

Haram je napisao/la:

Alternativa je da Palestinci priznaju državu Izrael i zatraže pregovore o razgraničenju Palestine i Izraela.

"From the river to the sea, Palestine will be free".

Ti ovdje ne vidiš etničko čišćenje u najavi?

Problem je u tebi jer ti je ocigledno samo do "naglabanja". A ja pomislio na tren, hajd evo ga, raspolozen, mozda se nesto normalno i izrodi iz diskusije. Ali jok, ti bi samo da se nadmudrujes kao da ti je forum neka vrsta mentalnog ringa. Dok je moj pristup drugaciji, iako znam da je ovo sve nase ovde obicno prdjenje u prasinu, da nece promjeniti nista, ipak pokusavam da dodjem(o) do "rjesenja" i "dogovora". Mozda podsvjesno zbog straha da totalno izgubim vjeru u ljudski rod.

Što da ti kažem, dobar si kao čovjek. Nemoj više offtopic, glupo mi te stalno upozoravati ali evo nikako da se držiš teme. Nisam ja tema ni moji problemi. Tema je Izrael. Piše ti gore-lijevo. :neznam

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:36 

Ali je ocigledno da sam neka vrsta mazohiste koji uprkos cinjenici da ovaj forum tj. dobar dio ucesnika mogu samo podnijeti kad sam iole raspolozen i smiren (jer je zaista kolicina manijaka svakoraznih nijansi iste boje na zavidnom nivou), ipak bas ovde pokusava da podupire "normalno".

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:37 

Haram je napisao/la:
iako znam da je ovo sve nase ovde obicno prdjenje u prasinu, da nece promjeniti nista, ipak pokusavam da dodjem(o) do "rjesenja" i "dogovora"

U krivoj se crkvi molis. Za tako nesto uplati turisticki aranzman za Gazu.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:37 

Haram je napisao/la:

Što da ti kažem, dobar si kao čovjek. Nemoj više offtopic, glupo mi te stalno upozoravati ali evo nikako da se držiš teme. Nisam ja tema ni moji problemi. Tema je Izrael. Piše ti gore-lijevo. :neznam

Druze, drzi se ti konca tokom rasprave a ne skaci s jednog na drugo. Kako da na takav nacin pricamo? Fino je tema bila STA SAD S PALESTINCIMA a da se iz "rijesenja" ne izrodi vece zlo? A ti mi o nekakvim blesavim parolama koje su i vise nego utopicne i prema tome BESPREDMETNE.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:39 

Haram je napisao/la:
Ali je ocigledno da sam neka vrsta mazohiste koji uprkos cinjenici da ovaj forum tj. dobar dio ucesnika mogu samo podnijeti kad sam iole raspolozen i smiren (jer je zaista nivo manijaka svakoraznih nijansi iste boje na zavidnom nivou), ipak bas ovde pokusava da podupire "normalno".

Ti si manijak. Za vrijeme masakra djevojaka s festivala i cijelih obitelji iz kuća si u euforiji tu bio. Spamao oduševljeno i veličao Hamas.
Par sati nakon toga, kad je izrael uzvratio, kmečanje bez prestanka. Vrijeđanje drugih koji se ne slažu sa islamskim teroristima itd.
A što je najzanimljivije relativno uspješno si do tad takijao da si ateist.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:39 

Haram je napisao/la:

Druze, drzi se ti konca tokom rasprave a ne skaci s jednog na drugo. Kako da na takav nacin pricamo? Fino je tema bila STA SAD S PALESTINCIMA a da se iz "rijesenja" ne izrodi vece zlo? A ti mi o nekakvim blesavim parolama koje su i vise nego utopicne i prema tome BESPREDMETNE.

Da muslimanski svet uputi poziv hamasu da se preda i razoruza.
Nije normalno da svi nesto pozivaju Izrael, a hamas je sve ovo zapoceo.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:41 

Rika sv Vida je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Ali je ocigledno da sam neka vrsta mazohiste koji uprkos cinjenici da ovaj forum tj. dobar dio ucesnika mogu samo podnijeti kad sam iole raspolozen i smiren (jer je zaista nivo manijaka svakoraznih nijansi iste boje na zavidnom nivou), ipak bas ovde pokusava da podupire "normalno".

Ti si manijak. Za vrijeme masakra djevojaka s festivala i cijelih obitelji iz kuća si u euforiji tu bio. Spamao oduševljeno i veličao Hamas.
Par sati nakon toga, kad je izrael uzvratio, kmečanje bez prestanka. Vrijeđanje drugih koji se ne slažu sa islamskim teroristima itd.

Mene argumentacija koju koriste pro-palestinci na forumu sve vise gura prema Izraelu, iako nisam nesto sam od sebe tako nastrojen. :neznam

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:43 

Haram je napisao/la:

Da muslimanski svet uputi poziv hamasu da se preda i razoruza.
Nije normalno da svi nesto pozivaju Izrael, a hamas je sve ovo zapoceo.

Hamas nakon svega ocigledno ne moze biti dio rjesenja jer je za Izrael neprihvatljiv. Ali takodjer su takvi pozivi nerealni. A ko je i kad sta zapoceo nije bitno jer da je bitno nebi nam historija "sukoba na Bliskom istoku" pocinjala 7. oktobra 2023. godine.

Uvijek je bilo nesto sto je bilo prije toga i svi nekako uvijek imaju to nesto na sta se pozivaju. Pa valjda bi mi na Balkanu najbolje trebali znati da to nikud ne vodi.

Moje rjesenje, tj. plauzibilna ideja koju sam "ukrao" bas od jedne Izraelke, zurnalistkinje, je model BiH. Da, ono sto se svima nama cini kao los model je ipak upravo zbog toga THE rjesenje jer bazira na trulom kompromisu. A kompromisi su uvijek i pomalo bolni inace nebi bili kompromisi. Posto model 2 drzave zbog naseljenika i isprijesecanosti palestinske teritorije vise nije realan, jedina mogucnost je jedna drzava s dva entiteta.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:45 

Zašto je palestinski Hamas onako brutalno i nevojnički napao Izrael ?
S kojim ciljem ?
Ako su od muslimanske familije očekivali ovo , katastrofalno su pogrješili...

Izostao je čak i neki koliko toliko ozbiljniji napad mnogo jačeg Hezbolaha , a u odnosu na njih Hamas je običan džeparoš .

Hamas je toliko pacerski započeo ''partiju'' , bez makar tri poteza unaprjed smišljena ... da bi zluradi teoretičar zavjere mogao pomisliti , da ih je sam Natanjahu ( dokazani majstor za žrtvovanje figura i brzopotezne matove ) pogurao da to urade .

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:46 

Rika sv Vida je napisao/la:

Mene argumentacija koju koriste pro-palestinci na forumu sve vise gura prema Izraelu, iako nisam nesto sam od sebe tako nastrojen. :neznam

Ja bih prije rekao da si ti matori lisac, doduse ne onako ljigav i bijedan, lisen svake vrste casti i ponosa kao sunarodnjak ti iz Banije kojeg i ne mirises bogzna, koji u svemu ovome vidi jeftin nacin da se "slize s autoritetima foruma". Iskreno, jebe se tebi i za jedne i za druge.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:46 

BiH se treba raspasti sto pre, jer 2 od 3 naroda su prisiljena tu da budu zbog volje MZ. Cim se taj pritisak olabavi puca i BiH, al bez bombi i rata. Tj oni koji misle da ce biti rata su obicne budale, jer ne znaju sta je potrebno za rat.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:48 

Haram je napisao/la:

Pa ako su parole svakako utopične i neizvodive, tim lakše ih se odreći. Gdje je problem. :kava

1013 of 2558 - 39.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:48 

ŠehidMejker je napisao/la:
BiH se treba raspasti sto pre, jer 2 od 3 naroda su prisiljena tu da budu zbog volje MZ. Cim se taj pritisak olabavi puca i BiH, al bez bombi i rata. Tj oni koji misle da ce biti rata su obicne budale, jer ne znaju sta je potrebno za rat.

Kakav rat. Eventualno neka specijalna vojna operacija

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:49 

Rika care, ako jos nisi skontao da si na ignore i da me dzaba citiras onda fakat potrazi si kakog hecima. Ima jedan na forumu pa nek ti pomogne.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:50 

Karabaja i bosanski muslimani su otvorili oči zapadu nadam se, Schmidt je napravio dobar korak prema raspadu protektorata.

Muslimani ovako kmeče zbog Izraela samo zato što im zapad nije poklonio Hrvate na pladnju kao za vrijeme Ashdowna, Petricha ili Inzka.
Sve je to povezano sa SDA, ranije su podržavali ISIL ali nikada ovako otvoreno.

Smatraju da ih je zapad "izdao", trebamo ih samo popisivati i rat u Izraelu iskoristi za našu korist.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:52 

Haram je napisao/la:

Pa ako su parole svakako utopične i neizvodive, tim lakše ih se odreći. Gdje je problem. :kava

Opet on. :D

Dakle sad da Palestinci kazu "necemo cijeli Izrael dajte nam drzavu u Gazi i na Zapadnoj obali", ti bi im odmah to potpiso a i Netanyahu uz tebe?

I de Tita ti, ostavi se makar dok pricamo tih djetinjastih upozorenja. (Spominjem Tita jer znam da te za nj zaboli a necu da te kunem ozbiljnije.) Reci odmah necu s tobom vise da pricam i ja se smjesta izlogiram.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:52 

Haram je napisao/la:

Ja bih prije rekao da si ti matori lisac, doduse ne onako ljigav i bijedan, lisen svake vrste casti i ponosa kao sunarodnjak ti iz Banije kojeg i ne mirises bogzna, koji u svemu ovome vidi jeftin nacin da se "slize s autoritetima foruma". Iskreno, jebe se tebi i za jedne i za druge.

Pa u pravu si sto se tice psolednje recenice, ali prosto iz pozicije Srbina tesko se opredeliti. Cela Srbija je po desetak posto za jedne ili druge a ostalih 80% ne znaju sta da kazu. Cak i Dodik se poslednjom izjavom priblizio nekoj medjupoziciji umesto da je cvrsto na strani Izraela. Vlasti u Srbije ne bave se mnogo tim ratom, nema nekih izjava i sl.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:54 

Posljednji mohikanac je napisao/la:

Ne znam jeste primijetili, ai ste preuzeli Hamasov narativ. I oni se zalažu za protjerivanje svih židova iz Izraela i kažu da će to omogućiti mir i da neće više biti problema s njima ako odu u npr. SAD.
Čak i ako protjeraju sve Palestince iz Gaze imat će ih opet na svojim granicama i to u Sinaju.

mali si promašio metu, Hamas je započeo takav rat, nema više i oni i Izrael, islamistima na području Svete zemlje je odzvonilo za vijeke vjekova, osim ako pobjede u ovom ratu pa nametnu svoje.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2023, 21:55 

Haram je napisao/la:

Opet on. :D

Dakle sad da Palestinci kazu "necemo cijeli Izrael dajte nam drzavu u Gazi i na Zapadnoj obali", ti bi im odmah to potpiso a i Netanyahu uz tebe?

Netanjahu naravno ne bi, ja osobno bih. Meni je važno što netko kaže.

Haram je napisao/la:
I de Tita ti, ostavi se makar dok pricamo tih djetinjastih upozorenja. (Spominjem Tita jer znam da te za nj zaboli a necu da te kunem ozbiljnije.) Reci odmah necu s tobom vise da pricam i ja se smjesta izlogiram.

Drži se teme i nema problema.

1013 of 2558 - 39.6%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23120 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639 ... 925  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: