|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
POL_GASOL
|
Naslov: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 17 vel 2011, 21:31 |
|
|
Citat: AKO JE išta dobro izašlo iz ove milenijske pljačke u režiji novog HDZ-a, onda je to činjenica da je njome srušen jedan mit: o Hercegovcima kao glavnim kriminalcima i pljačkašima.
U ovih osam godina u Hrvatskoj je pokradeno skoro 80 milijardi kuna. I za to, zamislite, nisu krivi (samo) Hercegovci. U najvećoj antikorupcijskoj čistki koja se protegnula do samog vrha vladajuće stranke, a obuhvatila pojedine ministre i mnoge čelnike javnih poduzeća i državnih službi, u Remetincu - zamislite to - nije završio ni jedan Hercegovac.
Kolektivno psovanje po spisku
A sve do sada bilo je tako lako iskaljivati frustraciju na Hercegovcima, nazivajući ih primitivcima koji su nas odveli u propast. Bilo je nečeg terapeutskog u pljuvanju po Hercegovcima kao glavnim krivcima za sva zla koja su pogodila Hrvatsku. Bilo je tako lijepo opsovati im sve po spisku. Kolektivno, naravno.
A tko nam je sad kriv za milenijsku pljačku, ako to nisu Hercegovci? Tko je sad završio u zatvoru, ako to nisu stereotipne kreature s kamenjara, u bijelim čarapama i kožnim kaputima?
Fini neki lopovi
Radi se o finim i kulturnim ljudima. Nadasve uglednima, čak i o jednom teatrologu. U odijelima i s manirima. Neki čak s doktoratima. Svi su rođeni u Hrvatskoj, a ne u Hercegovini. Izjašnjavaju se kao demokršćani, liberali i antifašisti, a ne kao zadrigli nacionalisti i zlokobni ustašoidi. Deklariraju kao Europljani, a ne velike 'Rrvatine. Služe se vilicom i nožem i jedu zatvorenih usta.
Tko je jamio ako nisu Hercegovci?
Tko bi rekao da su svi oni genetski ili zavičajno predodređeni za najveću pljačku u povijesti Hrvatske. Pa opet, ostavili su veću pustoš nego oni prije njih. I pokazali nam da ipak ne trebamo Hercegovce da bismo završili s gaćama na štapu. Da bismo, jelte, "jamili".
Sve ovo najmanje govori o samim Hercegovcima. Kad bismo cjepidlačili, pronašli bismo među njima još dosta onih kojima je mjesto u Remetincu. Ovo ipak najviše govori o onim respektabilnim Hrvatima koji su koristili hajku na Hercegovce kako bi stvarali tajkunska carstva. O "tehnomenadžerima" koji su nakon Tuđmanove smrti odnijeli pobjedu nad omraženim desničarima, izbacili ih iz stranke i potom sami krenuli u rušilački pohod.
Nema Pašalića i Kutle, ali ima Sanadera i Todorića
Nema Ivića Pašalića, ali tu je (bio) Ivo Sanader. Nema Miroslava Kutle, ali tu su Ivica Todorić, kao i Kutlini bivši ortaci. Nema Vice Vukojevića, ali tu je Vladimir Šeks. Nema Ljube Ćesića Rojsa, ali tu je Frano Matošić. Nema Ivana Brzovića, ali tu je Tomislav Karamarko.
Obračun s desničarskom frakcijom u HDZ-u svojedobno se nazivalo spasonosnom pobjedom demokratske Hrvatske. A sada se naziva najvećom pljačkom u povijesti demokratske Hrvatske. I dok su devedesetih ti famozni Hercegovci bili tek jedna od frakcija pljačkaškog HDZ-a, danas se čitav HDZ može pozvati na odgovornost. Kolektivno, naravno.
I ne radi se ovdje samo o pljački. Hercegovci su devedesetih preko Ivića Pašalića kontrolirali tajne službe, medije, državne firme, velike tajkune, političku scenu. Danas sve to - a naročito medije - kontroliraju neki drugi, na isti način, s približno istim efektima.
HDZ-ovi tehnomenadžeri predstavljali su se kao protuteža i jedina alternativa nacionalističkoj i primitivnoj frakciji Hercegovaca. Da bi zatim upravo oni zasjeli u državna poduzeća, preuzeli dobar dio gospodarstva, pretvorili ih praktički u monopole, vodili tvrtke na Kutlinom modelu, uništavali ih ili gasili.
Jedino Bandić drži svijeću
A bili su tako kulturni i moderni. Čak i apolitični. Govorili su jezike, glasali u Hrvatskoj, glumili konzultante, zgražali se nad Thompsonom i kritizirali ustaštvo. A Hercegovci? Oni su gotovo pobrisani sa scene. Kutle je pobjegao tamo odakle je došao s namjerom da pobjegne tamo gdje još nikad nije bio, Pašalić se pritajio u svom biznisu, jedino još Milan Bandić aktivno potpiruje gotovo ugaslu predrasudu o Hercegovcima kao glavnim zlotvorima.
I tako, Hercegovci su pobijeđeni, a nama su se ponovile devedesete. Puni su nam zatvori, ali u njima ima najmanje Hercegovaca. Ostala nam je pustoš, ali ne (samo) zbog Hercegovaca. I zato mnogim Hrvatima neće preostati ništa drugo nego da u očaju zavape da se vrate Hercegovci, zajedno sa svojim stereotipima. Barem bi imali na kome iskaliti frustraciju i nekoga na koga bi svalili svu krivnju. Kolektivnu, naravno. kakvi paćenici s indexa
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 17 vel 2011, 21:44 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Paćenici i kompleksaši, to je jasno vidljivo i odavdje, ali unatoč tome, ovaj tekst razbija i predrasude prema BH Hrvatima, konkretno famu o Hercegovcima. Sigurno ne na najbolji način, ali zasigurno na jedan od najbanalnijih i najprihvatljivijih načina prosječnom, neinformiranom i nezainteresiranom Hrvatu iz RH, koji nije ni na koji način povezan s BIH i tamošnjim Hrvatima. Barem ja to tako doživljavam.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 17 vel 2011, 22:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
A istinit tekst... ne vidim problem... Dobro je napisano...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 17 vel 2011, 22:36 |
|
|
Ma sere mi se od ovog posipanja pepelom kad je kasno ...
Sad kad im nema Hercegovaca vide da oni nisu krivi, malo too late čeljadi hoch-mitteleuropsko-agramerska ... 99% ljudi voli lovu bez muke, nebi vjerovali al to se čak i u osnovnoškolskim lektirama čita ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 17 vel 2011, 22:42 |
|
|
PCM je napisao/la: Ma sere mi se od ovog posipanja pepelom kad je kasno ...
Sad kad im nema Hercegovaca vide da oni nisu krivi, malo too late čeljadi hoch-mitteleuropsko-agramerska ... 99% ljudi voli lovu bez muke, nebi vjerovali al to se čak i u osnovnoškolskim lektirama čita ... A što ti kenjaš integralistu, to si Bosanac. Hercegovce bar smatraju za lovaše i izumitelje mobitela, vas za bauštelce
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 17 vel 2011, 22:44 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: PCM je napisao/la: Ma sere mi se od ovog posipanja pepelom kad je kasno ...
Sad kad im nema Hercegovaca vide da oni nisu krivi, malo too late čeljadi hoch-mitteleuropsko-agramerska ... 99% ljudi voli lovu bez muke, nebi vjerovali al to se čak i u osnovnoškolskim lektirama čita ... A što ti kenjaš integralistu, to si Bosanac. Hercegovce bar smatraju za lovaše i izumitelje mobitela, vas za bauštelce Da, mi fol glupi i bauštelci, a dva od tri Hrvata nobelovca - Bosanci
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 17 vel 2011, 23:27 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja se svaki drugi dan iznenadim kad otkrijem da je neko "iz mojih krajeva"... Iznenadili bi se mnogi kad bi otkrili ko "drma" Hrvatskom... Da pomognem: "Bauštelci"!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 07:56 |
|
|
PCM je napisao/la: Ma sere mi se od ovog posipanja pepelom kad je kasno ...
Nije to. Ovo je ista stvar koja se događa u SA intelektualno-medijskim krugovima trenutno. Puknuta brana. Prati.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:06 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: PCM je napisao/la: Ma sere mi se od ovog posipanja pepelom kad je kasno ...
Sad kad im nema Hercegovaca vide da oni nisu krivi, malo too late čeljadi hoch-mitteleuropsko-agramerska ... 99% ljudi voli lovu bez muke, nebi vjerovali al to se čak i u osnovnoškolskim lektirama čita ... A što ti kenjaš integralistu, to si Bosanac. Hercegovce bar smatraju za lovaše i izumitelje mobitela, vas za bauštelce A vas za lijene tovare. A zar ti ne rece da ti nisi nikad jos cuo predrasude, osobito prema prema BiH Hrvatima. Nego... gotovo 100% kad se prica o kradji, privatizaciji i uopce nekim naslovima uvijek su se spominjali Hercegovci. Al isto tako je stvar da ti ljudi u RH ionako kurca ne znaju pa sve BiH Hrvate ubacuje pod Hercegovce. Di je jednom Perecu Livno, Kupres, pa i Vitez recimo (sto sumnjam da zna za isti) no u Hercegovini...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:15 |
|
|
Aztec je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: A što ti kenjaš integralistu, to si Bosanac. Hercegovce bar smatraju za lovaše i izumitelje mobitela, vas za bauštelce A vas za lijene tovare. A zar ti ne rece da ti nisi nikad jos cuo predrasude, osobito prema prema BiH Hrvatima. Da to niste sve vi nabacili? Možda "ne umemo da radimo" ali bar "umemo" lepo da gange pevamo...
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
lostcase
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:19 |
|
|
Premalo. Eto kolko
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:21 |
|
|
pjosip je napisao/la: Aztec je napisao/la: A vas za lijene tovare. A zar ti ne rece da ti nisi nikad jos cuo predrasude, osobito prema prema BiH Hrvatima. Da to niste sve vi nabacili?Možda " ne umemo da radimo" ali bar "umemo" lepo da gange pevamo... Jesmo. Al inace... Bosancu stvarno niko ne moze reci da ne radi, i da ne zna, niti da nece da radi (osobito ne pored Srednje Bosne)... Ako je placa ok, radit ce, i rade sve... Od poduzetnika, kirurga, odvjetnika... pa do baustelaca... (koji je posao dobro placen za one bez nekog "veceg" obrazovanja)...
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:24 |
|
|
Aztec je napisao/la: pjosip je napisao/la:
Da to niste sve vi nabacili?
Možda "ne umemo da radimo" ali bar "umemo" lepo da gange pevamo...
Jesmo. Al inace... Bosancu stvarno niko ne moze reci da ne radi, i da ne zna, niti da nece da radi (osobito ne pored Srednje Bosne)... Ako je placa ok, radit ce, i rade sve... Od poduzetnika, kirurga, odvjetnika... pa do baustelaca... (koji je posao dobro placen za one bez nekog "veceg" obrazovanja)... Dobro. A ko vam daje posla i tu plaću? Hercegovci!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:26 |
|
|
pjosip je napisao/la: Aztec je napisao/la: Jesmo. Al inace... Bosancu stvarno niko ne moze reci da ne radi, i da ne zna, niti da nece da radi (osobito ne pored Srednje Bosne)... Ako je placa ok, radit ce, i rade sve... Od poduzetnika, kirurga, odvjetnika... pa do baustelaca... (koji je posao dobro placen za one bez nekog "veceg" obrazovanja)... Dobro. A ko vam daje posla i tu plaću? Hercegovci! Jel ti mene zajebajes, ili sta? Daj molim te Pjosipe malo se pojasni... Mislim, zivo me zanima jel ti to ozbiljno? S obzirom da te forumski dugo znam, i da sam "bojevao" po net prostorima za Herce cisto me zanima da znam s kim pricam, pa da onda mozemo ici dalje.
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:27 |
|
|
Ne treba bola nas nitko mrzit kad nam između sebe tako dobro ide. Ubij me, ali ne kontam netrepeljivost hercegovačkih Hrvata prema bosanskima i obratno. Jeste dobri vi? Haj ž.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:27 |
|
|
Aztec je napisao/la: A vas za lijene tovare. A zar ti ne rece da ti nisi nikad jos cuo predrasude, osobito prema prema BiH Hrvatima. Pa i nisam čuja predrasude, samo se kod nas za sve Bosance kaže "Bosanac". A i svi zidari su mahom Bosanci u nas, ne ulazin u nacionalnost Zato mislin da je u Dalmaciji kad kažeš "Bosanac" prva asocijacija bauštela.
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:31 |
|
|
OldSkul je napisao/la: Ne treba bola nas nitko mrzit kad nam između sebe tako dobro ide. Ubij me, ali ne kontam netrepeljivost hercegovačkih Hrvata prema bosanskima i obratno. Jeste dobri vi? Haj ž. Ovdje mi je nesto cudno... No to je istina, to ja odavno govorim... cuo sa ruzne stvari za Herce od Hrvata Bosne, pa i obratno vjerujem.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:32 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Aztec je napisao/la: A vas za lijene tovare. A zar ti ne rece da ti nisi nikad jos cuo predrasude, osobito prema prema BiH Hrvatima. Pa i nisam čuja predrasude, samo se kod nas za sve Bosance kaže "Bosanac". A i svi zidari su mahom Bosanci u nas, ne ulazin u nacionalnost Zato mislin da je u Dalmaciji kad kažeš "Bosanac" prva asocijacija bauštela. A sta je to nego predrasuda... Recimo, kod mojih isto tako postoje odredjene asocijacije na "Dalmos" (ali ja ipak mislim da to JE predrasuda)... da se odmah razumijemo.
|
|
Vrh |
|
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:35 |
|
|
Pa nije predrasuda kad 99% Bosanaca u Zadru i jesu bauštelci, što će sad ljudi znat da je onaj 1 od 100 mali Aztec iz Šehera koji je educirani mladić Reći će ti "Dobar dan, mišalica je u garaži" i aj ća
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:35 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ovdje mi je nesto cudno...
No to je istina, to ja odavno govorim... cuo sa ruzne stvari za Herce od Hrvata Bosne, pa i obratno vjerujem. Ne znam đes živio i kako si se odgajao. Meni je to u kući mojoj uvijek bilo isto. Čak i onda kad mi je blesava rodbina odlučila ostati u SA za vrijeme cijelog rata, iako smo im našli šemu da iziđu. Baba je vamo umirala od muke i boli, ali nikad nitko nije smio protiv njih zucnuti. Ne znam...ja sam očito iz nekog drugog filma.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:36 |
|
|
Ja vjerujem da ta podozrivost dolazi iz razlicitog okruzenja ukojem su zivjeli jedni i drugi.
Svejedno, za Srednju Bosnu je uvijek postojao neko poštovanje. Znam kad bih išao sa roditeljima onda bi, kako bi prolazili kojim krajem govorili o iskustvima koji bi uz neki kraj obično bilaprevladavajuča na jednu stranu.
E kad bi došli u Srednju Bosnu, onda bi čuo "ovo je naš narod, malo su ludi, al se vidi da su naši".
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:40 |
|
|
pjosip je napisao/la: E kad bi došli u Srednju Bosnu, onda bi čuo "ovo je naš narod, malo su ludi, al se vidi da su naši". Jozane, kamenjarski rasisto. Viš kako nije lijepo kad ti to drugima radiš? ;) ps. kako ti neće biti srce ko avion kad prolaziš kroz rasturenu Bosnu i onda uđeš u jedan Vitez...jebote, ko da je svemirski centar za istraživanje uparkiran usred beznađa...mene to veseli.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:40 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Pa nije predrasuda kad 99% Bosanaca u Zadru i jesu bauštelci, što će sad ljudi znat da je onaj 1 od 100 mali Aztec iz Šehera koji je educirani mladić Reći će ti "Dobar dan, mišalica je u garaži" i aj ća Pa naravno da je... ako je i 99% na bausteli, to ne znaci (a sigurno nije) da ne rade i na drugim mjestima. Trebas se prvo nauciti sta je predrasuda. Velikom broju ljudi svi BiH Hrvati idu pod Herce, ili pod Bosance...
|
|
Vrh |
|
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:42 |
|
|
Aztec je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Pa nije predrasuda kad 99% Bosanaca u Zadru i jesu bauštelci, što će sad ljudi znat da je onaj 1 od 100 mali Aztec iz Šehera koji je educirani mladić Reći će ti "Dobar dan, mišalica je u garaži" i aj ća Pa naravno da je... ako je i 99% na bausteli, to ne znaci (a sigurno nije) da ne rade i na drugim mjestima. Trebas se prvo nauciti sta je predrasuda. Velikom broju ljudi svi BiH Hrvati idu pod Herce, ili pod Bosance... Ajde Suljo ne kenjaj
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Srušen je mit: Koliko je Hercegovaca završilo u Remetincu? Postano: 18 vel 2011, 08:46 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Aztec je napisao/la:
Pa naravno da je... ako je i 99% na bausteli, to ne znaci (a sigurno nije) da ne rade i na drugim mjestima. Trebas se prvo nauciti sta je predrasuda. Velikom broju ljudi svi BiH Hrvati idu pod Herce, ili pod Bosance...
Ajde Suljo ne kenjaj Ma ne kenjam . Mislim da ti tovarko malo kenjkas.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|