HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2024, 20:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kršćanstvo protiv Islama
PostPostano: 12 stu 2023, 16:57 

korrisnik je napisao/la:
Nemoj oko zmije.

:zubati

'U ono vrijeme reče Isus svojim apostolima: "Evo, ja vas šaljem kao ovce među vukove. Budite, dakle, mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi! Čuvajte se ljudi jer će vas predavati vijećima i po svojim će vas sinagogama bičevati. Pred upravitelje i kraljeve vodit će vas poradi mene, za svjedočanstvo njima i poganima.

Kad vas predadu, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti. Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti. Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama! Brat će brata predavati na smrt i otac dijete. Djeca će ustajati na roditelje i ubijati ih.

Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen. Kad vas stanu progoniti u jednom gradu, bježite u drugi. Zaista, kažem vam, nećete obići gradova izraelskih prije nego što dođe Sin Čovječji."

Mt 10,16-23

Zmija je simbol satane u Starom zavjetu dok je u novom zavjetu to simbol pravog istinskog krscanina.

Zmija je i u Starom i Novom Zavjetu uvijek sotona.
Tako je i doživljavamo.

No da se vratimo islamu.
Dobro poznajem puno muslimana i žena i muškaraca.Bolesnih i zdravih.Ono što izaziva moje čudjenje je strah kad god spomenu islam.
Burka. Nikab.Hidžab.Pravila koja služe samo sebi i strahu i prisili koje hrane.
Kad sam vidjela ženu koja spava s pokrivenim licem i samo jednim okom gleda u mraku gotovo sam zaplakala.Pitam je zašto?Kaže- pravila-
Meni to nalikuje oštroj policijskoj državi.
Zašto vi kao vjernici dozvoljavate takvu prisilu?
Zašto islam porobljuje strahom one koji ga slijede.Strah je najbolje oružje sotone.
Zašto javno takva neuredna galama?
Tisuću zašto.
Islam će se u svom strahu sam urušiti.
Hrana mu je samo javno pokazivanje.
Plod mu je smrt.
Bog nije gluh.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2023, 17:26 

korrisnik je napisao/la:
Muslimani imaju Boga jednoga, koji nije rodio i nije rođen, nisu im ashabi izmišljali religiju i Kur'an je pisan za vrijeme poslanika a kasnije sastavljen u Mushaf- zbirku za vrijeme Osmana halife.

Dalje muslimani ne vjeruju da je Bog zrtvovao sebe koji je Sin, a taj isti Bog mogao spriječiti Adama da počini grijeh, i sad da bi taj "Bog" ispao dobar zrtvuje svog Sina, podvala i predstava svih vremena koju je Pavle smislio, da bi Isus bio poslan i drugim ljudima osim "stada Izraelova" bez te stavke da je Isus umro za tvoje grijehe kao Hrvata ili za njegove kao Srbina, ti nemaš nikakvu sveobuhvatnost univerzalnost kršćanstva.
Bez toga imaš nekakvog čovjeka koji izvodi čudesa uz pomoc Boziju i koji je poslan samo rodu Israilovom čak odbija i zenu jednu kad joj kaze i vise puta u Bibliji /Novom Zavjetu spominje da je poslan isključivo rodu Izrailovom.

Kad bi poredili kršćanstvo i islam sa dva stereotipna momka, kršćanstvo bi bio stereotip Incela, okreće drugi obraz, slab, nema dostojanstva da brani svoj stav, vjekovni prvak u izigravanju zrtve, lijen u prihvatanju odgovornosti, bukvalno Bog im je šehid zrtva za grijehe svih ljudi, 0 odgovornosti za svoje grijehe i postupke. Mozda bi mogao biti izuzetak istocno krscanstvo

A islam chad, koji pobjeđuje , osvaja, raste, ne mijenja svoje stavove u odnosu na vrijeme i društvo u kojem se nalazi, ne zanima ga politička korektnost, ima više žena od incela- kršćanstva. Potiče kod ljudi hrabrost, branjenje dostojanstva, muslimani ne mijenjaju Kur'an niti kriju šta je u Kur'anu kako bi ugodili nemuslimanima.
Nema LGBT hodza, ako ima velika su manjina jedna dzamija u Francuskoj, i zna se da su murtedi otpadnici od vjere.
Nema gay brakova u dzamijama, zene i muskarci moraju propisno doći u dzamiju , zna se red i disciplina.

Kljucna razilka sto se Novi Zavjet pisao nakon odlaska Isusa a Kur'an za vrijeme poslanika Muhammeda i pamćen i zapisivan.

I kao što u Kuranu piše muslimani su pobjednici ostali su luzeri.

"Jevreji i kršćani kažu: "Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi." Reci: "Pa zašto vas On kažnjava zbog grjehova vaših?" A nije tako! Vi ste kao i ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće On će kazniti. Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratit."

Nema tu puno se šta raspravljati Islam je univerzalna forma Judaizma sa čistim monoteizmom, dok je Kršćanstvo univerzalna forma Judaizma usa poganskim primjesama koje su uneseni u taj monoteizam.

Da je islam chad, ne bi vam Mongoli palili Bagdad, a Izraelci Palestince.

Islam se opisuje kao arapska verzija kršćanstva, srodno arijsko herezi.
No s obzirom na motivacije i prakse, daleko je to od istine.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2023, 22:02 

Ceha je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
Muslimani imaju Boga jednoga, koji nije rodio i nije rođen, nisu im ashabi izmišljali religiju i Kur'an je pisan za vrijeme poslanika a kasnije sastavljen u Mushaf- zbirku za vrijeme Osmana halife.

Dalje muslimani ne vjeruju da je Bog zrtvovao sebe koji je Sin, a taj isti Bog mogao spriječiti Adama da počini grijeh, i sad da bi taj "Bog" ispao dobar zrtvuje svog Sina, podvala i predstava svih vremena koju je Pavle smislio, da bi Isus bio poslan i drugim ljudima osim "stada Izraelova" bez te stavke da je Isus umro za tvoje grijehe kao Hrvata ili za njegove kao Srbina, ti nemaš nikakvu sveobuhvatnost univerzalnost kršćanstva.
Bez toga imaš nekakvog čovjeka koji izvodi čudesa uz pomoc Boziju i koji je poslan samo rodu Israilovom čak odbija i zenu jednu kad joj kaze i vise puta u Bibliji /Novom Zavjetu spominje da je poslan isključivo rodu Izrailovom.

Kad bi poredili kršćanstvo i islam sa dva stereotipna momka, kršćanstvo bi bio stereotip Incela, okreće drugi obraz, slab, nema dostojanstva da brani svoj stav, vjekovni prvak u izigravanju zrtve, lijen u prihvatanju odgovornosti, bukvalno Bog im je šehid zrtva za grijehe svih ljudi, 0 odgovornosti za svoje grijehe i postupke. Mozda bi mogao biti izuzetak istocno krscanstvo

A islam chad, koji pobjeđuje , osvaja, raste, ne mijenja svoje stavove u odnosu na vrijeme i društvo u kojem se nalazi, ne zanima ga politička korektnost, ima više žena od incela- kršćanstva. Potiče kod ljudi hrabrost, branjenje dostojanstva, muslimani ne mijenjaju Kur'an niti kriju šta je u Kur'anu kako bi ugodili nemuslimanima.
Nema LGBT hodza, ako ima velika su manjina jedna dzamija u Francuskoj, i zna se da su murtedi otpadnici od vjere.
Nema gay brakova u dzamijama, zene i muskarci moraju propisno doći u dzamiju , zna se red i disciplina.

Kljucna razilka sto se Novi Zavjet pisao nakon odlaska Isusa a Kur'an za vrijeme poslanika Muhammeda i pamćen i zapisivan.

I kao što u Kuranu piše muslimani su pobjednici ostali su luzeri.

"Jevreji i kršćani kažu: "Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi." Reci: "Pa zašto vas On kažnjava zbog grjehova vaših?" A nije tako! Vi ste kao i ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće On će kazniti. Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratit."

Nema tu puno se šta raspravljati Islam je univerzalna forma Judaizma sa čistim monoteizmom, dok je Kršćanstvo univerzalna forma Judaizma usa poganskim primjesama koje su uneseni u taj monoteizam.

Da je islam chad, ne bi vam Mongoli palili Bagdad, a Izraelci Palestince.

Islam se opisuje kao arapska verzija kršćanstva, srodno arijsko herezi.
No s obzirom na motivacije i prakse, daleko je to od istine.

Islam je chad muslimani su u krizi. Ja govorim o ideologijama.
Katoličanstvo ako ne cijelo kršćanstvo je incel, čak se u vjerske vođe obećavaju za celibat, dok hodza moze imati i do 4 zene. Ne moze vise Chad od toga.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2023, 22:05 

vjekoslava je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:
Nemoj oko zmije.

:zubati

'U ono vrijeme reče Isus svojim apostolima: "Evo, ja vas šaljem kao ovce među vukove. Budite, dakle, mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi! Čuvajte se ljudi jer će vas predavati vijećima i po svojim će vas sinagogama bičevati. Pred upravitelje i kraljeve vodit će vas poradi mene, za svjedočanstvo njima i poganima.

Kad vas predadu, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti. Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti. Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama! Brat će brata predavati na smrt i otac dijete. Djeca će ustajati na roditelje i ubijati ih.

Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen. Kad vas stanu progoniti u jednom gradu, bježite u drugi. Zaista, kažem vam, nećete obići gradova izraelskih prije nego što dođe Sin Čovječji."

Mt 10,16-23

Zmija je simbol satane u Starom zavjetu dok je u novom zavjetu to simbol pravog istinskog krscanina.

Tako je i doživljavamo.

No da se vratimo islamu.
Dobro poznajem puno muslimana i žena i muškaraca.Bolesnih i zdravih.Ono što izaziva moje čudjenje je strah kad god spomenu islam.
Kad sam vidjela ženu koja spava s pokrivenim licem i samo jednim okom gleda u mraku gotovo sam zaplakala.Pitam je zašto?Kaže- pravila-
Zašto islam porobljuje strahom one koji ga slijede.Strah je najbolje oružje sotone.
Tisuću zašto.
Plod mu je smrt.
Bog nije gluh.

Vjeruješ li u Pakao.
Ako vjeruješ kako opravdavaš strah od Pakla u kršćanstvu.
Nisu pravila da mora spavati tako mogla je i otkrivena spavati ako ste zajedno vas dvije u sobi jer ste zene..

Kršćani su smiješni kad bacaju kamenje iz staklenih kuća na Islam a to im sve u kršćansvu ima, ne vidjoh ikone gdje je Marija gologlava.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2023, 22:38 

Zašto islam porobljuje strahom one koji ga slijede.

Zato što je strah vrlo efikasan alat za održavanje stada na okupu i širenje religije.

I kršćanstvo ga je vrlo dobro znalo koristiti donedavno. Otkad nema straha, religioznost u slobodnom padu, nikakvi svjetski dani mladih i sladunjave pjesmice ne pomažu...

Vrh

PostPostano: 12 stu 2023, 23:29 

korrisnik je napisao/la:
Tako je i doživljavamo.

No da se vratimo islamu.
Tisuću zašto.
Plod mu je smrt.
Bog nije gluh.

Vjeruješ li u Pakao.
Nisu pravila da mora spavati tako mogla je i otkrivena spavati ako ste zajedno vas dvije u sobi jer ste zene..

Kršćani su smiješni kad bacaju kamenje iz staklenih kuća na Islam a to im sve u kršćansvu ima, ne vidjoh ikone gdje je Marija gologlava.

Nesposobnost razumijevanja.

Razliciti narodi u antici (i ne samo u antici) su se zamotavali u plahte, rute itd., ali time nisu bili vise ili manje krscani. Time nisu bili vise ili manje kao Isus. Ili tvoj primjer - "kao Marija."

Biti "kao Marija" je stvar srca, uma, morala, stava. A ne kakvu pidzamu nosis.

Juda je se isto odijevao, hranio itd. kao i ostali apostoli, ali oni jesu bili Isusovi sljedbenici a on NIJE.

Uzalud mu plahta na ledjima. Nije mu pomogla. Nije ga ucinila Isusovim sljedbenikom. = Ne cini te plahta krscaninom. Niti nemanje plahte nekrscaninom. Ne cini te plahta Isusu slicnim ili nenosanje plahte razlicitim od Isusa.

PLAHTA NIJE RAZLIKOVNI ELEMENT.

Razlikovni element nije ono sto krscani imaju zajednicko sa ostalim skupinama jer to imaju i druge skupine. Razlikovni element je ono sto razlikuje, razgranicava i definira (a to nije plahta na glavi).

Bit krscanstva je ono bez cega krscanstva nema. Ono nestankom cega nestaje i krscanstvo. Ono sto je nemoguce nemati a imati krscanstvo. To nije plahta na glavi.

Ovo je inace tipicni muslimanski formalizam bez sadrzaja, povrsnost i skretanje u nista.

Pored 4 zamotane zene kod kuce u satorima on se na bojistu seksa sa kidnapiranim zatocenicama prije nego sto ih proda u roblje. Ali zato 'ispravno klanja'. Neispravno zivi ali ispravno klanja.

I jos kaze: "I Isus je klanjao".

Ka da netko kaze: "Ja sam vrhunski gitarist jer nosim patike. A i Jimmy Hendrix je nosio patike."

Oh, kako im Mi divno iznosimo nase dokaze.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2023, 23:44 

Netanyahu: "Ja sam musliman jer trepcem ocima. A i Muhamed je treptao ocima."

Ljudi organizirano transgeneracijski mase ceo fudbal.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2023, 23:50 

dalate2020 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Vjeruješ li u Pakao.

Razliciti narodi u antici (i ne samo u antici) su se zamotavali u plahte, rute itd., ali time nisu bili vise ili manje krscani. Time nisu bili vise ili manje kao Isus. Ili tvoj primjer - "kao Marija."

Juda je se isto odijevao, hranio itd. kao i ostali apostoli, ali oni jesu bili Isusovi sljedbenici a on NIJE.

Uzalud mu plahta na ledjima. Nije mu pomogla. Nije ga ucinila Isusovim sljedbenikom. = Ne cini te plahta krscaninom. Niti nemanje plahte nekrscaninom. Ne cini te plahta Isusu slicnim ili nenosanje plahte razlicitim od Isusa.

Razlikovni element nije ono sto krscani imaju zajednicko sa ostalim skupinama jer to imaju i druge skupine. Razlikovni element je ono sto razlikuje, razgranicava i definira (a to nije plahta na glavi).

Bit krscanstva je ono bez cega krscanstva nema. Ono nestankom cega nestaje i krscanstvo. Ono sto je nemoguce nemati a imati krscanstvo. To nije plahta na glavi.

Ovo je inace tipicni muslimanski formalizam bez sadrzaja, povrsnost i skretanje u nista.

Pored 4 zamotane zene kod kuce u satorima on se na bojistu seksa sa kidnapiranim zatocenicama prije nego sto ih proda u roblje. Ali zato 'ispravno klanja'. Neispravno zivi ali ispravno klanja.

Ka da netko kaze: "Ja sam vrhunski gitarist jer nosim patike. A i Jimmy Hendrix je nosio patike."

Nisi odgovorio(la na pitanje o paklu i strahu.

Nego da li je postojao Novi Zavjet za vrijeme Marije?
Ako žena ne pokriva glavu, neka se šiša, ali ako ju je sramota da se šiša ili obrije, neka se pokriva "(1.Kor.11: 6).

I u Starom i Novom Zavjetu piše pokrivanje glave zenama, a jok hajmo ignorisati tekst, i optuziti muslimane i ortodoxne jevreje da nesto su farizeji.
Daa nije bitno se obrezati, obrezan si srcem, sve na prečac u kršćanstvu.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 00:07 

Imam ja za tebe odgovor ali ne veceras.Radim.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 00:24 

Mene zanima zašto muslimani žele ubiti onog tko napusti islam.

Zvuči realno kao mafijaška organizacija.

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 00:29 

korrisnik je napisao/la:

Ako žena ne pokriva glavu, neka se šiša, ali ako ju je sramota da se šiša ili obrije, neka se pokriva "(1.Kor.11: 6).

I u Starom i Novom Zavjetu piše pokrivanje glave zenama, a jok hajmo ignorisati tekst, i optuziti muslimane i ortodoxne jevreje da nesto su farizeji.

Nakaradno zivi ali ispravno klanja.

Islam in a nut shell.

Pa upravo o tome ti i govorim slijepac.

Nije se bitno obrezati. Ako pored cetiri zamotane zene koje cule kod kuce u satorima ti na bojistu bludnicis sa kidnapiranim zatocenicama, otetim i odvedenim djevojkama, tudjim sestrama i kcerima kojima svrsavas u i van vagine, pa ih nakon seksa iz zatocenistva prodas u roblje, a nakon toga se vratis kuci i dalje zivis i seksas se sa svojim cetirima zenama, majkama svoje djece ONDA je potpuno nebitno jesi li obrezan ili nisi.

Potpuno je nebitno je li Hitler 'bio obrezan'. To samo musliman ne moze shvatiti.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 10:54 

Naša Kvačica je napisao/la:

Zato što im je Bog tako naredio. Tko su oni da propituju Boga? :neznam

Kao što rekoh, strah je vrlo efikasan alat. Religije koje svojim sljedbenicima prestanu utjerivati strah u kosti (poput modernističkog kršćanstva npr.) vrlo brzo idu prema silaznoj putanji.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 11:23 

dunno je napisao/la:

Zato što im je Bog tako naredio. Tko su oni da propituju Boga? :neznam

Kao što rekoh, strah je vrlo efikasan alat. Religije koje svojim sljedbenicima prestanu utjerivati strah u kosti (poput modernističkog kršćanstva npr.) vrlo brzo idu prema silaznoj putanji.

Ne znam zašto to ograničavaš na religije? Svaka totalitarna organizacija, poput komunista npr., također utjeruju strah u kosti svojim članovima.

I drago mi je da se slažeš kako kršćanstvo ne utjeruje strah u kosti svojim sljedbenicima. :palacgore1

A nešto ne vidim da to danas radi ni budizam, pa ni judaizam, ni hinduizam, ni šintoizam. Jedino se islamizam u današnje doba služi prijetnjom smrtnom kaznom ako ga želiš napustiti.

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 11:53 

I drago mi je da se slažeš kako kršćanstvo ne utjeruje strah u kosti svojim sljedbenicima. :palacgore1

Mislio sam na modernističko kršćanstvo.

Tradicionalno kršćanstvo iz prijašnjih stoljeća je itakako znalo utjerati strah u kosti vjernicima, što svjetovnim pritiskom, što eshatološkim prijetnjama. Čim se odreklo tih metoda (KC nakon II. vatikanskog primjerice) postalo je puno manje uspješno u držanju pastve na okupu.

A nešto ne vidim da to danas radi ni budizam, pa ni judaizam, ni hinduizam, ni šintoizam. Jedino se islamizam u današnje doba služi prijetnjom smrtnom kaznom ako ga želiš napustiti.

Ne govorim samo o smrtnoj kazni. Smrtna kazna je kamilica u usporedbi sa "vječno ćeš gorjeti u paklu ako (ne) uradiš to, to i to...", kada čovjek stvarno vjeruje u to.

A uostalom, muslimani vrlo lako mogu racionalizirati tu smrtnu kaznu, isto kao što vi racionalizirate starozavjetne pokolje. "Bog može što hoće, ne zanima ga vaše kjafirsko mišljenje o tome..." :zubati

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 12:17 

dunno je napisao/la:

Ne govorim samo o smrtnoj kazni. Smrtna kazna je kamilica u usporedbi sa "vječno ćeš gorjeti u paklu ako (ne) uradiš to, to i to...", kada čovjek stvarno vjeruje u to.

A uostalom, muslimani vrlo lako mogu racionalizirati tu smrtnu kaznu, isto kao što vi racionalizirate starozavjetne pokolje. "Bog može što hoće, ne zanima ga vaše kjafirsko mišljenje o tome..." :zubati

To baš i nije točno.

Prijetnja "gorjet ćeš u paklu" vrijedi samo ako vjeruješ u nju. Neizbježno slijedi, vrijedi samo za vjernike. Ako nisi vjernik, automatski ta prijetnja ne vrijedi.

A to da je isto razglabati o starom zavjetu i u realnom svijetu ubijati nevjernike je prije svega nepošteno. Tvoja nategnuta želja da nekako izjednačiš kršćane i islamiste.

1052 of 2558 - 41.13%

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 12:21 

Joj likova.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 12:39 

Prijetnja "gorjet ćeš u paklu" vrijedi samo ako vjeruješ u nju. Neizbježno slijedi, vrijedi samo za vjernike. Ako nisi vjernik, automatski ta prijetnja ne vrijedi.

Poanta je u tome da je metodologija ista - "Ako napustiš naš klub, loše ti se sprema".

To je u modernističkom kršćanstvu prilično razvodnjeno i izgubljeno, za razliku od islama ili tradicionalnog kršćanstva gdje se vjernici sustavno i svakodnevno podsjećaju na to.

A to da je isto razglabati o starom zavjetu i u realnom svijetu ubijati nevjernike je prije svega nepošteno.

Ako je riječ o istom Bogu koji je vječan i nepromjenjiv, onda stvarno ne znam koja je to moralna razlika između starog zavjeta i "realnog svijeta". :zubati

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 13:28 

dunno je napisao/la:

Ako je riječ o istom Bogu koji je vječan i nepromjenjiv, onda stvarno ne znam koja je to moralna razlika između starog zavjeta i "realnog svijeta". :zubati

zato što kršćani ne vjeruju u nepromijenjivost Božje volje u različitim epohama i okolnostima.

Stari zavjet se s RAZLOGOM zove stari, jer mnogo toga što je tada bilo prihvatljivo ili čak poželjno više nije.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 13:40 

dunno je napisao/la:

Poanta je u tome da je metodologija ista - "Ako napustiš naš klub, loše ti se sprema".

To je u modernističkom kršćanstvu prilično razvodnjeno i izgubljeno, za razliku od islama ili tradicionalnog kršćanstva gdje se vjernici sustavno i svakodnevno podsjećaju na to.

A to da je isto razglabati o starom zavjetu i u realnom svijetu ubijati nevjernike je prije svega nepošteno.

A što ako nije riječ o istom Bogu? Što ćemo onda?

Ja mislim da ti ipak znaš sve to dobro, samo se malo praviš naivan.

1052 of 2558 - 41.13%

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 14:03 

korrisnik je napisao/la:

Za nekoga tko se poziva na SZ i NZ pretpostavit je da zna o čemu govori.
Otkud takvom poznavatelju SZ i NZ pitanje?: Nego da li je postojao Novi Zavjet za vrijeme Marije?
Znaš li ti o čemu govoriš?

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 15:37 

divizija je napisao/la:
zato što kršćani ne vjeruju u nepromijenjivost Božje volje u različitim epohama i okolnostima.

Stari zavjet se s RAZLOGOM zove stari, jer mnogo toga što je tada bilo prihvatljivo ili čak poželjno više nije.

Tako crkveni liberali i danas tvrde da Bog preko svog namjesnika Franje šalje poruku da su gej veze ok i da ateisti idu u raj. Promijenile se epohe i okolnosti.

Ti možeš reći da to nije istina i da je objava završila Novim zavjetom, ali tko si ti da ograničavaš Boga i njegovu promjenjivu volju? :neznam

Starozavjetni Jahve i Bog Otac su jedno te isti Bog, koliko ja znam.

Nisam siguran da smo se razumjeli. Mislio sam da je čudno kritizirati islamskog Boga zbog smrtne kazne za nevjernike, ako je i Bog u kojeg ti vjeruješ nekada naređivao pokolje nevjernika (a može ih narediti i danas).

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 16:21 

korrisnik je napisao/la:

Vjeruješ li u Pakao.

Pomiješao si strahove.
Strahopoštovanje koje vjernici osjete prema Bogu je isti onaj strah koji naš čuva od povreda.

Govorila sam o islamu kojeg su muslimani podigli na razinu Boga.

U muslimana postoji strah da se ne uvrijedi sam islam ili Muhamed.
O tom strahu govorim.
Okovala vas je ta ideologija,stavila u kavez i radi toga vjera ne raste u islamu već potiče samo strah i teror.
Ubiti radi knjige koju ti smatraš svetom je teror.
Divljati i urlikati Allahuekber i ubiti u ime Boga je uvreda Bogu.Ruganje Bogu.
Islamski vjernici ljudima oko sebe pokazuju vjeru- ne Bogu.
Islam rađa mržnju i sam će sebe u svom bijesu uništiti ako mu sljedbenici ne odrastu barem malo.
Naprave odmak od nasilja u ime Boga. prestanu biti naoružani Božji tjelesni čuvari na zemlji.

Piše li na Marijinoj marami da smijemo koristiti internet?
Piše li to možda u Kuranu?

Muslimani s naših prostora bi lako mogli skinuti okove i izaći iz islamskog kaveza.Radi svojih kršćanskih korjena.
U islamu vjera ne napreduje,guši se besmislenim pravilima,propagira ubijanje i nasilje a istovremeno koristi sve što današnje vrijeme nudi.

Tko tu ne bi bio konfuzan?

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 17:01 

dunno je napisao/la:

Nisam siguran da smo se razumjeli. Mislio sam da je čudno kritizirati islamskog Boga zbog smrtne kazne za nevjernike, ako je i Bog u kojeg ti vjeruješ nekada naređivao pokolje nevjernika (a može ih narediti i danas).

Nije mene briga za islamskog boga neka vjeruju u što god žele, nego kažem da u danas jedino islamisti imaju smrtnu kaznu za napuštanje njihove organizacije. Dakle ne kršćani, ne budisti, šintoisti, hinduisti, židovi itd., nego jedino i samo islamisti.

A ako od njih njihov bog to traži onda im ne valja vjera. To želiš reći da islam od ljudi pravi zlikovce? I unaprijed da kažem nije isto jer se svi ostali neusporedivo normalnije ponašaju.

1052 of 2558 - 41.13%

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 19:13 

dunno je napisao/la:

Nije mene briga za islamskog boga neka vjeruju u što god žele, nego kažem da u danas jedino islamisti imaju smrtnu kaznu za napuštanje njihove organizacije. Dakle ne kršćani, ne budisti, šintoisti, hinduisti, židovi itd., nego jedino i samo islamisti.

A ako od njih njihov bog to traži onda im ne valja vjera. To želiš reći da islam od ljudi pravi zlikovce? I unaprijed da kažem nije isto jer se svi ostali neusporedivo normalnije ponašaju.

Muhamed je bio nestabilan,ljut i loše su mu suradnici plagirali Bibliju.
Tu je zapisivao i dodavao tko je što htio.
Plod te vjere je mržnja i eksploziv.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 19:19 

dunno je napisao/la:

..da..i sad pogledaj poruke svetog oca Franje i sve ti je jasno..njegove poruke dolaze čak i do normalni muslimana a uništavaju ekstreme s kršćanske strane..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: