|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 93 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: U Postano: 12 stu 2023, 16:03 |
|
|
 Nasli su nacin da istaknu slovo. Valjda ovi koji organizuju okupljanje u Vukovaru. (Da sam maliciozan kao neki Hrvati rekao bih: organizuju proslavu poraza) Ali kad neko primeti da je istaknuto slovo U, ovi sto su ga istakli brane se da je to slucajno, da je to jednostavno zato sto u reci "Vukovar" naprosto postoji to slovo. Dakle, plase se da otvoreno kazu da je isticanje tog slova, njihovo opredeljenje. Ali ako se javno odricu da isticanje slova U odrazava njihovo opredeljenje, implicitno porucuju da je to opredeljenje nesto lose. Tu je paradoks: potrudis se da nadjes nacina da istaknes slovo U, i time demonstriras svoje opredeljenje, a onda javno odrices postojanje tog opredeljenja, isticuci da se slucajno desilo da je U istaknuto. Osim sto je tu ocigledan kukavicluk, zbog sakrivanja opredeljenja - postoji i pitanje smisla. Ako si javno protiv svog intimnog opredeljenja, kako mislis da tvoje opredeljenje prihvate drugi? Kako publika uopste da shvati celu ovu pricu? Postoji li neka komunikacija koja se razume na dva niva: nivo javne poruke i nivo sifrovane skrivene poruke koju razumeju svi i bez da se kaze sta je posredi?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:19 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12583 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Šta te m Uči? Ovo je ustaški simbol, a ne 27 slovo abecede u pism u 27 članice E U.  Vi ste toliko poremećan narod da ste i U vjetrobanskom stakl U Končarevog tramvaja vidjeli slovo U. Citat: Kurir: Končar nije uspio Srbima uvaliti svoj krš - tramvaj sa staklom u obliku slova "U"
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:23 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la:  Nasli su nacin da istaknu slovo. Valjda ovi koji organizuju okupljanje u Vukovaru. (Da sam maliciozan kao neki Hrvati rekao bih: organizuju proslavu poraza) Ali kad neko primeti da je istaknuto slovo U, ovi sto su ga istakli brane se da je to slucajno, da je to jednostavno zato sto u reci "Vukovar" naprosto postoji to slovo. Dakle, plase se da otvoreno kazu da je isticanje tog slova, njihovo opredeljenje. Ali ako se javno odricu da isticanje slova U odrazava njihovo opredeljenje, implicitno porucuju da je to opredeljenje nesto lose. Tu je paradoks: potrudis se da nadjes nacina da istaknes slovo U, i time demonstriras svoje opredeljenje, a onda javno odrices postojanje tog opredeljenja, isticuci da se slucajno desilo da je U istaknuto. Osim sto je tu ocigledan kukavicluk, zbog sakrivanja opredeljenja - postoji i pitanje smisla. Ako si javno protiv svog intimnog opredeljenja, kako mislis da tvoje opredeljenje prihvate drugi? Kako publika uopste da shvati celu ovu pricu? Postoji li neka komunikacija koja se razume na dva niva: nivo javne poruke i nivo sifrovane skrivene poruke koju razumeju svi i bez da se kaze sta je posredi? Preporučujem ukidanje slova U iz abecede.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:24 |
|
|
Niki, objasnio sam u prvom upisu. Da li istaknuto slovo U na plakatu koji imas u avataru, znaci isticanje nekog opredeljenje, ili je sasvim slucajno istaknuto? Ako je slucajno, kao sto tvrde organizatori dogadjaja u Vukovaru, onda im valjda ne bi smetalo da uvaze primedbe onih kojima istaknutost tog slova U smeta, pa shodno tome da preprave plakat? 
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:26 |
|
|
Niko Komadina je napisao/la: Vi ste toliko poremećan narod da ste i U vjetrobanskom staklU Končarevog tramvaja vidjeli slovo U. Citat: Kurir: Končar nije uspio Srbima uvaliti svoj krš - tramvaj sa staklom u obliku slova "U" Sta bre kenjas "mi"? Pa hrvatski zvanicnici reaguju na to...
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
|
|
Jedino istaknuto (ukrašeno) slovo na ovom plakatu je početno slovo V. Po čemu je slovo U istaknuto?
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Niki, objasnio sam u prvom upisu. Da li istaknuto slovo U na plakatu koji imas u avataru, znaci isticanje nekog opredeljenje, ili je sasvim slucajno istaknuto? Ako je slucajno, kao sto tvrde organizatori dogadjaja u Vukovaru, onda im valjda ne bi smetalo da uvaze primedbe onih kojima istaknutost tog slova U smeta, pa shodno tome da preprave plakat?  Ti kojima smeta tobože slovo U na plakatu, smeta postojanje RH i Hrvata kao naroda. Ajd zdravo
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
|
|
Primarijus je napisao/la: Jedino istaknuto (ukrašeno) slovo na ovom plakatu je početno slovo V. Po čemu je slovo U istaknuto? Pa kad citas poprecnu recenicu, vidljivo je vece od drugih slova.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:29 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Jedino istaknuto (ukrašeno) slovo na ovom plakatu je početno slovo V. Po čemu je slovo U istaknuto? Pa kad citas poprecnu recenicu, vidljivo je vece od drugih slova. Da je sve nepisano istim fontom ne bi smetalo? Kada čitaš vodoravnu rečenicu, možeš li pročitati ustašu / ustaše u njoj?
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:29 |
|
|
Ne vidim nikakav problem u tome, radi se o običnom slovu U, ne ušatom U, niti sa bilo kakvim simbolima, križevima, svastikama itd.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:34 |
|
|
Meni je trebalo vremena da skontam Vukovar ali sam U odmah vidio ali to je naravno potpuna slučajnost i do osobe.
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:39 |
|
|
Vukovar je moj izbor u dobru i u zlu" je rečenica koju je izrekao francuski dobrovoljac prije pogubljenja. Kako bi vi iskombinirali ime Vukovar i tu rečenicu nego na taj način? Da je slovo U mijenjano, ukrašavano ili istaknuto kao što je početno V, onda bi razumio prigovore ili da je drugo "u" isto uvećano, što nije slučaj.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 16:42 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 40491 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kome smeta slovo u riječima neka ga izbaci iz abecede i nađe prikladnu zamjenu. Najbolje da u pravopisu srpskog jezika zabranite da rečenica počinje slovom u jer je to isticanje ustaškog slova.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 19:02 |
|
|
Zašto se dopušta otvaranje ovakvih tema Srbima U ovom forumu?
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 19:03 |
|
|
Dadneš prostor budalama da pokažu cijelom svijetu da su budale.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: U Postano: 12 stu 2023, 21:07 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Niki, objasnio sam u prvom upisu. Da li istaknuto slovo U na plakatu koji imas u avataru, znaci isticanje nekog opredeljenje, ili je sasvim slucajno istaknuto? Ako je slucajno, kao sto tvrde organizatori dogadjaja u Vukovaru, onda im valjda ne bi smetalo da uvaze primedbe onih kojima istaknutost tog slova U smeta, pa shodno tome da preprave plakat?  na plakatu slovo U uopće nije istaknuto. ali je plakat još jednom izveo na čistac histeričnu maniju Srba, komunista, i ostale sotonske žgadije opsjednute potrebom da se bave, kako je rekao pokojini Gotovac: "egzorcizom ustaškog duha iz Hrvata".
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
Antijunak
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 11:16 |
|
|
daramo je napisao/la: Kome smeta slovo u riječima neka ga izbaci iz abecede i nađe prikladnu zamjenu. Najbolje da u pravopisu srpskog jezika zabranite da rečenica počinje slovom u jer je to isticanje ustaškog slova. U rimskoj latinici nije postojalo slovo U nego se glas U obilježavao sa slovom V kao i glas V. Neka Srbi i jugoslaveni naprave svoju verziju latinice bez slova U Kao što Hrvati imaju svoju verziju latinice (gajicu) bez W,X,Y,Q slova.
_________________ Attack of the Clones
|
|
Vrh |
|
 |
Antijunak
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 11:23 |
|
|
divizija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Niki, objasnio sam u prvom upisu. Da li istaknuto slovo U na plakatu koji imas u avataru, znaci isticanje nekog opredeljenje, ili je sasvim slucajno istaknuto? Ako je slucajno, kao sto tvrde organizatori dogadjaja u Vukovaru, onda im valjda ne bi smetalo da uvaze primedbe onih kojima istaknutost tog slova U smeta, pa shodno tome da preprave plakat?  na plakatu slovo U uopće nije istaknuto. ali je plakat još jednom izveo na čistac histeričnu maniju Srba, komunista, i ostale sotonske žgadije opsjednute potrebom da se bave, kako je rekao pokojini Gotovac: "egzorcizom ustaškog duha iz Hrvata". Zapravo je istaknuto na način da se pored njega nalazi rečenica sa obje strane. Kod ostalih slova to nije slučaj.
_________________ Attack of the Clones
|
|
Vrh |
|
 |
sera
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 11:27 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Zašto se dopušta otvaranje ovakvih tema Srbima U ovom forumu? Ma Srbi su niža vrsta sposobni samo za logor jel tako ?
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
 |
sera
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 11:30 |
|
|
“Ako kvače kao patka, hoda kao patka i izgleda kao patka, onda je to – patka".
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 13:52 |
|
|
Antijunak je napisao/la: Zapravo je istaknuto na način da se pored njega nalazi rečenica sa obje strane. Kod ostalih slova to nije slučaj.
jer je to jedino slovo koje ima i riječ Vukovar i rečenica "u srcu" ali to na stranu, što to Srbe uopće briga? ako mi hoćemo bit ustaše (a nećemo, barem ne u organskom smislu), koji se to qrac njih tiče? nek budu oni četnici, nek budu koji god qrac hoće, nas to nije briga. Nek gledaju svoja posla.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 14:33 |
|
|
divizija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Niki, objasnio sam u prvom upisu. Da li istaknuto slovo U na plakatu koji imas u avataru, znaci isticanje nekog opredeljenje, ili je sasvim slucajno istaknuto? Ako je slucajno, kao sto tvrde organizatori dogadjaja u Vukovaru, onda im valjda ne bi smetalo da uvaze primedbe onih kojima istaknutost tog slova U smeta, pa shodno tome da preprave plakat?  na plakatu slovo U uopće nije istaknuto. ali je plakat još jednom izveo na čistac histeričnu maniju Srba, komunista, i ostale sotonske žgadije opsjednute potrebom da se bave, kako je rekao pokojini Gotovac: "egzorcizom ustaškog duha iz Hrvata". Ako nije istaknuto, onda je u redu... Ja bih bio razocaran, da jeste istaknuto, a da se posle onaj koji ga je istakao povlaci. Da ne sme otvoreno da stane iza svojih uverenja, tako sto bi rekao: da, naglasili smo "u" jer iz povijesnih razloga volimo to slovo, to smo mi, kome smeta neka kmeci... 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 14:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60552 Lokacija: DAZP HQ
|
aleksije radicevic je napisao/la: divizija je napisao/la: na plakatu slovo U uopće nije istaknuto.
ali je plakat još jednom izveo na čistac histeričnu maniju Srba, komunista, i ostale sotonske žgadije opsjednute potrebom da se bave, kako je rekao pokojini Gotovac: "egzorcizom ustaškog duha iz Hrvata".
Ako nije istaknuto, onda je u redu... Ja bih bio razocaran, da jeste istaknuto, a da se posle onaj koji ga je istakao povlaci. Da ne sme otvoreno da stane iza svojih uverenja, tako sto bi rekao: da, naglasili smo "u" jer iz povijesnih razloga volimo to slovo, to smo mi, kome smeta neka kmeci...  To je unutarhrvatska stvar, nadmudrivanje unutar našeg korpusa, ni s kim drugim nema veze.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 14:46 |
|
|
dudu je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ako nije istaknuto, onda je u redu... Ja bih bio razocaran, da jeste istaknuto, a da se posle onaj koji ga je istakao povlaci. Da ne sme otvoreno da stane iza svojih uverenja, tako sto bi rekao: da, naglasili smo "u" jer iz povijesnih razloga volimo to slovo, to smo mi, kome smeta neka kmeci...  To je unutarhrvatska stvar, nadmudrivanje unutar našeg korpusa, ni s kim drugim nema veze. Aleksije gura nos u hrvatsku guzicu sve dok ne iskopa ustašu.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: U Postano: 13 stu 2023, 14:49 |
|
|
divizija je napisao/la: Antijunak je napisao/la: Zapravo je istaknuto na način da se pored njega nalazi rečenica sa obje strane. Kod ostalih slova to nije slučaj.
jer je to jedino slovo koje ima i riječ Vukovar i rečenica "u srcu" ali to na stranu, što to Srbe uopće briga? ako mi hoćemo bit ustaše (a nećemo, barem ne u organskom smislu), koji se to qrac njih tiče? nek budu oni četnici, nek budu koji god qrac hoće, nas to nije briga. Nek gledaju svoja posla. To sam ja ocekivao od divizije. Umesto ovog sibicarskog provlacenje slova "U", pa onda pranja ruku, da se divizija digne i kaze, naglasuli smo ga jer smo ustase, to je nasa stvar, fuck off svi. Ali divizija se nije digao, i izgleda da se nece ni dici, sto bi rekao Pernar! https://www.youtube.com/watch?v=FjOF0Bko7TQ
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|