|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 52 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 lip 2009, 13:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Inače nisam ja sad neki izjelica, dapače nešto sam čak i mršavije konstitucije, ali posao mi nalaže da posjećujem nekad restorane. Mogli bi na ovoj temi možda podijeliti iskustva. Slika je iz Etno sela Herceg: Bio sam nekoliko puta: Roštilj - osrednji Riba i bijelo meso - osrednja Vina - odlična (Brotnjo ) Izbor jela - možda najlošiji dio ponude. Uobičajena jela na menijima u hercegovini. Puno mesa, nešto malo ribe i to je to. Ozračje i uređenost - vrhunski Naravno cijelom restoranu daje dodatnu dimenziju šetnja po etno selu i hercegvoački ugođaj. Osoblje u narodnim nošnjama i sl. Sve u svemu isplati se posjetiti i ne očekivati ništa extra.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 lip 2009, 13:28 |
|
|
Kad sam na moru obozavam ici u "Ranc" u Tucepima!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 lip 2009, 14:37 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Ja kad sam u Hercegovini volim otići u restoran Hotela Bevanda. Dobar mi je i restoran u Širokom blizu izvora Lištice ako se ne varam, ne mogu se sjetit imena. Fin ugođaj. Kad sam u Čapljini volim stvratiti u restoran Vila Rustica u Mogorjelo. Nisam neki prezahtijevan tip što se jela tiče ali volim fin ugođaj dok jedem. Najomiljeniji izbor mi je jegulja sa žara.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 lip 2009, 14:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
hercegovac1981 je napisao/la: Ja kad sam u Hercegovini volim otići u restoran Hotela Bevanda. Dobar mi je i restoran u Širokom blizu izvora Lištice ako se ne varam, ne mogu se sjetit imena. Fin ugođaj. Kad sam u Čapljini volim stvratiti u restoran Vila Rustica u Mogorjelo. Nisam neki prezahtijevan tip što se jela tiče ali volim fin ugođaj dok jedem. Najomiljeniji izbor mi je jegulja sa ražnja. Bio sam i u Rustici i u Borku. Oba su dosta dobra i kvalitetna. U Borku (taj na izvoru Lištice) sam bio dosta puta, i po uređenosti i hrani, meni osobno su dosta visoko na području Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 lip 2009, 14:56 |
|
|
Pura u Kupresu!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 lip 2009, 19:22 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
mara99 je napisao/la: Pura u Kupresu! vjerojatno "Kupreške košare"?
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 lip 2009, 20:35 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
Što se tiče Osijeka, preporučam vam krčmu Kod Javora, Donjodravska obala 14.
Restoran Kod Javora nalazi se u prelijepom tihom mjestu uz rijeku Dravu. Ispred Javora nalazi se veliko uređeno parkiralište, te terasa s pogledom na Dravu. Kuhari restorana Kod javora spravljaju bogate gastronomske užitke od kojih se ističu fiš-paprikaš te sve vrste riječne ribe, kao i specijalitete ispod peke i jela sa roštilja. U ponudi su tradicionalni slavonski kolači kao i poznata vina pretežno slavonskog podneblja. Zbog veličine prostora organiziraju se svatovski ručkovi, banketi, prezentacije, poslovni skupovi, seminari, maturalne zabave i slično. Zahvaljujući okolišu, a posebno Dravi trenuci opuštanja su garantirani na terasi koja je najprivlačnija kada javor koji dominira pored objekta, svojim hladom osvježava u ljetnim mjesecima. U vodećih je 100 restorana ušao 1999. godine.
Ako ste željni pizze, preporučam vam pizzeriju AS (Stjepana Radića 16), gdje možete pojesti izvrsnu osječku pizzu i još bolju slavonsku pizzu (slavonsku u punom smislu riječi).
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 07 lip 2009, 10:36 |
|
|
TomislavM je napisao/la: Što se tiče Osijeka, preporučam vam krčmu Kod Javora, Donjodravska obala 14.
Restoran Kod Javora nalazi se u prelijepom tihom mjestu uz rijeku Dravu. Ispred Javora nalazi se veliko uređeno parkiralište, te terasa s pogledom na Dravu. Kuhari restorana Kod javora spravljaju bogate gastronomske užitke od kojih se ističu fiš-paprikaš te sve vrste riječne ribe, kao i specijalitete ispod peke i jela sa roštilja. U ponudi su tradicionalni slavonski kolači kao i poznata vina pretežno slavonskog podneblja. Zbog veličine prostora organiziraju se svatovski ručkovi, banketi, prezentacije, poslovni skupovi, seminari, maturalne zabave i slično. Zahvaljujući okolišu, a posebno Dravi trenuci opuštanja su garantirani na terasi koja je najprivlačnija kada javor koji dominira pored objekta, svojim hladom osvježava u ljetnim mjesecima. U vodećih je 100 restorana ušao 1999. godine.
Ako ste željni pizze, preporučam vam pizzeriju AS (Stjepana Radića 16), gdje možete pojesti izvrsnu osječku pizzu i još bolju slavonsku pizzu (slavonsku u punom smislu riječi).
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 08 lip 2009, 11:13 |
|
|
DaniKU je napisao/la: mara99 je napisao/la: Pura u Kupresu! vjerojatno "Kupreške košare"? Isti vrag, meni je to sve Kupres!
|
|
Vrh |
|
|
ChuckNorris
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 17 lip 2009, 00:04 |
|
Pridružen/a: 15 svi 2009, 11:46 Postovi: 181 Lokacija: Texas-Mostar-Široki-Vietnam
|
GRILL G&N MOSTAR ili poznatiji pod nazivom GAGA ili POŠTAR NAJBOLJI FILETI U GRAD A I ŠIRE
_________________ Mr. T pities the fool. Chuck Norris rips the fool's head of.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 18 lip 2009, 00:27 |
|
|
ChuckNorris je napisao/la: GRILL G&N MOSTAR ili poznatiji pod nazivom GAGA ili POŠTAR NAJBOLJI FILETI U GRAD A I ŠIRE Iako su u pitanju restorani, ovo može proći. Fileti su vrhunski. Inače restoran Forum u Livnu je vrhunski.
|
|
Vrh |
|
|
ChuckNorris
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 19 lip 2009, 14:39 |
|
Pridružen/a: 15 svi 2009, 11:46 Postovi: 181 Lokacija: Texas-Mostar-Široki-Vietnam
|
I u Soče se dobro jede(fontana kod soče)
|
|
Vrh |
|
|
anđelko
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 19 lip 2009, 22:12 |
|
|
Ja sam najbolje jeo u Njemačkoj.Neke knedle,al dobre.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 24 lip 2009, 16:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
U Gorskom Kotraru ima jedan mali hotelcic pored jezera, ne znam kako se zove, ali palacinke sa borovnicama i pravom topljenom cokoladom mmm, 35 kn jedna, al vjerujte mi, necete pozalit, to je nesto svemirsko. Ja sam poguzija ali dvije palacinke pojest tu, ih, to je uspjeh. Juha od gljiva je nesto ludo, mislim da ima 7-8 vrsta gljiva tu i to ono bez imalo da se stedi, i liker od borovnica, domaci. . Dobili smo i recept, pa smo ga pravili. Naravno, ima tu pecenja razno raznih, od divljaci pa na dalje, al ovo troje je fantasticno, nesto over the top.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 25 lip 2009, 18:39 |
|
|
"Bagin most" - Ljubuški Prstaci kakvih nema nigdje.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
T_G
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 25 lip 2009, 18:45 |
|
|
Janjetina u Uskoka na Klisu.
|
|
Vrh |
|
|
boogyman
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 29 lip 2009, 22:27 |
|
|
T_G je napisao/la: Janjetina u Uskoka na Klisu. ....uhhhh janjetina....nisam nikad bio u tom restoranu,al' čak i zvuči dobro!..."janjetina u uskoka"...to mora biti dobro!.... Gdje god dođem,ako ima janjetine...ne pitam za drugo!...nikakvi kerefeki me na zanimaju....koga?čega?....janjetine!!! Ove godine idem na tu stranu,baš ću svratiti.....
_________________ ....dosta sranja s potpisima
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 29 lip 2009, 22:30 |
|
|
boogyman je napisao/la: T_G je napisao/la: Janjetina u Uskoka na Klisu. ....uhhhh janjetina....nisam nikad bio u tom restoranu,al' čak i zvuči dobro!..."janjetina u uskoka"...to mora biti dobro!.... Gdje god dođem,ako ima janjetine...ne pitam za drugo!...nikakvi kerefeki me na zanimaju....koga?čega?....janjetine!!! Ove godine idem na tu stranu,baš ću svratiti..... Ja sam mislio da si ti preurban i preljevičar za jedno tako jednostavno i primitivno jelo - janjetinu. Jer, znaš ono janjetina je simbol ruralnih tipova, koji su automatski, zna se i desničari.
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 30 lip 2009, 14:14 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
TomislavM je napisao/la: Što se tiče Osijeka, preporučam vam krčmu Kod Javora, Donjodravska obala 14.
Ako ste željni pizze, preporučam vam pizzeriju AS (Stjepana Radića 16), gdje možete pojesti izvrsnu osječku pizzu i još bolju slavonsku pizzu (slavonsku u punom smislu riječi). Bio sam u Osijeku u subotu i po tvojoj preporuci otišao na ručak Kod Javora u krčmu. Moram priznati da nisam oduševljen onime što sam ja naručio, a mislim da je bio odrezak "Javor". Ne mogu reći da je bilo loše ali očekivao sam više. Sa mnom se složila i bolja polovica. Ambijent nije loš, pogled je dobar ali sve u svemu mislim da u Osijeku ima boljih mjesta za sjest i pojest.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 01 srp 2009, 08:55 |
|
|
Citat: odrezak "Javor" Ovo ko da je od daske odrezak.
|
|
Vrh |
|
|
ChuckNorris
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 01 srp 2009, 12:23 |
|
|
tko voli morsku hranu KAPETANOVA KUĆA šteta prstaci ugrožena vrsta pa ih nema više ali riba školjke rakovi sve prva liga, malo posku ali jbg
|
|
Vrh |
|
|
krizar
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 04 srp 2009, 23:50 |
|
|
Ljudi, ako se hocete drama najest otidjite na Sretnice u restoran UDOVICE!!!! Najbolje pecenje u BiH zagarantirano
_________________ Herceg Bosno srce ponosno...
|
|
Vrh |
|
|
ChuckNorris
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 05 srp 2009, 01:00 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 05 srp 2009, 14:44 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
krizar je napisao/la: Ljudi, ako se hocete drama najest otidjite na Sretnice u restoran UDOVICE!!!! Najbolje pecenje u BiH zagarantirano definitivno, nigjde janjetinu bolju nećete jesti !!!
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Restorani - gdje se dobro jede? Postano: 06 pro 2009, 11:06 |
|
|
pjosip je napisao/la: "Bagin most" - Ljubuški
Prstaci kakvih nema nigdje. :-top Ovaj je dobio prije dvije-tri godine nagradu kao najbolji riblji restoran u BiH. A naravno da je prednost, što prstaci u BiH nisu zabranjeni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|