Pridružen/a: 21 svi 2013, 17:03 Postovi: 972 Lokacija: Hilafet, Sarajevo Upozorenja: -2
Glavni čovek bolnice u Klivlendu je Hrvat a radi se o najboljoj bolnici na planeti. Kako ga ovi vaši nisu mogli kontaktirati i iskoristiti na neki način.
_________________ "Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."
Sve moguce pohvale za polikliniku Vitalis iz Mostara
Od direktora Đuzela do doktora i svog ostalog osoblja !
Prije par dana sam imao manji operativni zahvat na koljenu, u Sarajevu na KCUS-u zbog nedostatka termina taj zahvat bi mogao uraditi tek u desetom mjesecu, a u opstoj bolnici Abdulah Nakaš taj zahvat i ako su među top tri bolnice u bejha uopste i ne rade, prva solucija i cekanje bi za moje stanje koljena i konstantno uzimanje analgetika na dnevnoj bazi bilo pogubno, pa sam odlucio da to uradim privatno, cijene u Sarajevu za taj zahvat bile su i do tri hiljade maraka, i na nagovor prijatelja odlucim kontaktirati par privatnih klinika kako u Sarajevu, tako i u Srpskom Sarajevu i Mostaru, među kojima i polikliniku Vitalis, i na kraju kako zbog cijene i zbog komplet procedure i uslova izaberem njih, od trenutka kontaktiranja, dogovorene cijene koja je duplo manja nego u Sarajevu, pregleda, operativnog zahvata, i jedne noći noćenja ukupno je prošlo tri dana, i sa te strane zaista imam sve moguce rijeci pohvale, da ne kazem da sam odusevljen, jer je sve pratio i ortoped iz klinickog centra Mostar
A i dobio sam nove najace moguce analgetike koji odlicno djeluje u poređenju sa onim sto sam do sada uzimao, a i raspolozen sam kao nikada do sada
Tako da topla preporuka pogotovo za Mostarce, jer cijena sa onim sto nude i rade u poredjenju sa ostalim slcinim klinikama je znatno niža, a usluga i profesionalnost na zavidnom nivou !
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Kad bi zdravstvo bilo privatizirano ovako bi svugdje i svima (koji si mogu priuštiti) bilo. Imamo doktore na svjetskim razinama, a zarobljeni su pod državnim jaslama
Kvesić: Mostar dobija dječiju bolnicu kakve nema u Europi
MOSTAR, 1. oktobra (FENA) - Radovi na novoj zgradi Klinike za dječije bolesti SKB-a Mostar došli su do kraja, a ostalo je još opremanje prostorija te uređenje partera i ulaza.
Po riječima direktora SKB-a Mostar Ante Kvesića, da su sredstva sa federalnog i kantonalnog nivoa prebačena na vrijeme, u novu zgradu su mogli useliti još prije tri mjeseca.
Naime, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) ranije je donijela odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 13 miliona maraka za finansiranje projekta izgradnje, obnove i opremanja triju bolnica u HNK, a od tog iznosa 7 miliona namijenjeno je za opremanje i dovršetak izgradnje Klinike za dječije bolesti.
- Nama je zbog korone i povećanja cijena na svjetskim tržištima Vlada FBiH prije osam, devet mjeseci dodijelila sedam miliona maraka za završetak građevinskih radova i to je taman ono što je zatvaralo cijelu priču. Da su ta sredstva, uz ona od kredita Hercegovačko-neretvanskog kantona od 7 miliona maraka za opremu ove klinike, prebačena na vrijeme, mi bismo prije tri mjeseca preselili u novu zgradu – naglasio je Kvesić.
Nažalost, kako dodaje, iz nekakvih čudnih razloga ta priča je još uvijek u ladici i jedne i druge institucije.
- Dakle, Federalna vlada nam još uvijek nije prebacila 7 miliona KM, čekaju rebalans, a županijska, isto tako još nije formirana, a i oni čekaju rebalans. Natječaj za opremu i namještaj smo još davno pripremili i sad smo ga i objavili, nadajući se da će se u narednih mjesec dana rebalans i usvojiti te da ćemo imati taj novac na dispoziciji, i onaj sa federalnog, a i sa kantonalnog nivoa. Ukoliko se te dvije stvari konačno dogode, ove godine ćemo biti unutar nove pedijatrije – ustvrdio je Kvesić.
Nova zgrada pedijatrije ima pet etaža: suteren, prizemlje i tri sprata. U suterenu su smješteni tehnički prostori, čisteći servis, garderoba, dvorana za sastanke, dok će u prizemlju biti prijem pacijenata, sadržaji specijalističko konzilijarnih djelatnosti, te dnevna bolnica.
Stacionarni sadržaji pedijatrije bit će smješteni na prvom i drugom spratu, dječja hirurgija je također na drugom spratu, dok su stacionarni sadržaji neonatološkog odjela i jedinice intenzivnog liječenja smješteni na trećem spratu.
- Riječ je o deset hiljada kvadrata nove savremene zgrade koja izgleda prekrasno. Unutar nje je 95 soba od kojih svaka ima jedan dječiji krevet, krevet za majku i sanitarni čvor. Znači, sve su jednokrevetne sobe, a u nekakvim ekstremnim, vanrednim uslovima možemo ih pretvoriti u dvo ili trokrevetne sobe. Tu je i savremena intenzivna njega. To zbilja izgleda dobro i uistinu sam ponosan na ono što smo napravili – kaže direktor SKB-a Mostar.
Do sada je u izgradnju utrošeno oko 20 miliona maraka, a kada se uračunaju i sredstva koje trebaju uplatiti Federalna i Vlada HNK za opremu klinike, vrijednost ovog projekta iznosit će oko 34 miliona maraka.
Govoreći o značaju nove zgrade za Mostar i Hercegovinu, Kvesić ističe kako je sadašnja pedijatrija stara 70 godina i dosta neuslovna te da je jedan od svakodnevnih problema nedostatak prostora, pogotovo ako moraju zadržati majku uz dijete.
Naglašava kako Mostar s novom zgradom pedijatrije dobija dječiju bolnicu kakve nema na Starom kontinentu.
- Sadašnja pedijatrija funkcionira na 1500 kavdaratnih metara, a nova ih ima 10 hiljada. Obišao sam puno dječijih bolnica, takve nema u Evropi – poručio je Kvesić.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.