|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 35 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
horus
|
Naslov: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:01 |
|
|
Ako prihvatimo da moralni čovjek ne može zagovarati objektivno zlo, poput recimo:
- pedofilije - incesta - ubojstva - porobljavanja - silovanja - razbojništva - iskonske mržnja prema ženama
A po kuranu i hadisima to sve to je radio muhamed, jel musliman koji se smatra dobrom osobom s moralnim integritetom stvarno može slijediti islam, koji tvrdi da je muhamed najbolji, najveći, najprorok ikad?
Jel musliman može biti objektivno moralna osoba? Ili jednostavno moralna osoba ne može slijediti islam?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:25 |
|
|
Mislim da musliman i objektivno može biti dobar čovjek. Isto tako, unatoč praktičnoj tvrdoći vjerujem i za židova. Postoje navodi iz Kurana koji promiču ljudskost, a ako netko želi nać na prvi pogled izliku za zlo, tad ju može naći i u Starom Zavjetu, a neki to čak pokušavaju i na račun Evanđelja. Isus je riedko kad nešto izričito branio (na pr. nije rekao da je kamenovanje bludnice loše), već je samo napominjao da koliko strogo mi sudimo drugima, toliko strogo će i Bog nama suditi.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:26 |
|
|
Islam treba novu verziju.
Islam 2.0 .
Jer je činjenica da se Muhamedov život, ako hoćeš to gledat kao najgorljiviji vjernik koji ipak nije loša osoba, onda moraš u tom svemu tražiti opravdanje života i stvarnosti toga vremena.
Da krenemo redom: Pedofilija: drugo je vrijeme bilo, živjelo se tako da se ranije stupalo u brak. Tu i ima istine, ali je 9 godina i dalje 9 godina i premlado ako si imalo realan. Incest: nije se znalo za genetiku i slične stvari, i tu ima istine iako je opet teško ignorirat na primjerima dokazane genetske probleme. Ubojstva: nije bilo zatvora pa se rješavalo na okrutnije načine, sad imamo humanije metode. Jednostavno to je bilo najmilostivije što je poslanik mogao postupit. Silovanja: već postaje teže, najbolje se pravit lud i reć, ma nije to silovanje, nego pogrešno preveden vanbračni odnos (iako je bilo silovanja). Razbojništva: borba za goli život je bila okrutna pa je poslanik morao opravdati i to, jer nije imao bolje rješenje (i dalje se pravimo ludi). Mržnja prema ženama: ma nije to mržnja nego briga, tada žene nisu imale šanse da iskuse stvarni svijet itd., (ima tu i istine malo, ima i da se još malo pravimo ludi)
Eto tako se može, s puno ignoriranja činjenica, i izvrtanja stvari odstupiti od onoga što je radio prorok Muhamed a opet ostati u vjeri koja će nositi naziv Islam.
Da bi ovo bilo moguće mora se najprije odstupiti od teze da sve što je on napisao je doslovna istina od početka do kraja.
Ako netko to uspije sa Islamom bit će reformacije. Možda i jedini način da Islam i moderni svijet sažive.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59796 Lokacija: DAZP HQ
|
Neki muslimani koji se lijepo ponašaju, čak su i pobožni, sve skupa pristojni ljudi, a koje znam ili sam upoznao, po meni kao da žive u nekoj svojoj imaginarnoj priči praktički kopirajući katoličko pobožno i pristojno ponašanje koje su vidjeli u svom okruženju u kojem žive. Veze nema sa samim islamom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:31 |
|
|
dudu je napisao/la: Neki muslimani koji se lijepo ponašaju, čak su i pobožni, sve skupa pristojni ljudi, a koje znam ili sam upoznao. Po meni kao da žive u nekoj svojoj imaginarnoj priči praktički kopirajući katoličko pobožno i pristojno ponašanje koje su vidjeli u svom okruženju u kojem žive. Veze nema sa samim islamom. Mehki Islam
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:38 |
|
|
I za same muslimane je najbolje da islam nestane sa lica zemlje. Da bude izbrisan i iz povijesti.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:46 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Mislim da musliman i objektivno može biti dobar čovjek. Isto tako, unatoč praktičnoj tvrdoći vjerujem i za židova. Postoje navodi iz Kurana koji promiču ljudskost, a ako netko želi nać na prvi pogled izliku za zlo, tad ju može naći i u Starom Zavjetu, a neki to čak pokušavaju i na račun Evanđelja. Isus je riedko kad nešto izričito branio (na pr. nije rekao da je kamenovanje bludnice loše), već je samo napominjao da koliko strogo mi sudimo drugima, toliko strogo će i Bog nama suditi. To što ti radiš se zove relativiziranje i izjednačavanje svega, inače ti je to glavni hobi današnje ljevice, jer po njima "sve su vjeru jednako dobre ili zle". Evo ti primjera Dane; U praktično svima islamskim državama je pedofilija je zakonski dozvoljena te se prakticira u AD 2023. (Ako postoji iznimka, neka slobodno netko napiše.) Znači kako možeš biti dobar čovjek ako smatraš da je na pr pedofilija nešto sasvim normalno i prihvatljivo u današnje doba? Ako si kršćan bil ti slijedio Isusa, da je napravio samo jednu stvar sa gornjeg popisa?
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:52 |
|
|
dudu je napisao/la: Neki muslimani koji se lijepo ponašaju, čak su i pobožni, sve skupa pristojni ljudi, a koje znam ili sam upoznao, po meni kao da žive u nekoj svojoj imaginarnoj priči praktički kopirajući katoličko pobožno i pristojno ponašanje koje su vidjeli u svom okruženju u kojem žive. Veze nema sa samim islamom. Pa većina se prave luda na neugodne detalje ili ih jednostavno osporavaju kao lažne, makar tako piše u hadisima i kuranu, ili jednostavno nikada nisu uzeli kuran u ruka. Kad ukažes na točnu suru i recitiraš ju, opet krene negiranje, imam dojam kao da pričam muhamedanskog izdanjem Winstona Smitha s double thinkom okrenutim na maksimum. .
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 13:58 |
|
|
potocnj je napisao/la: Islam treba novu verziju.
Islam 2.0 .
Jer je činjenica da se Muhamedov život, ako hoćeš to gledat kao najgorljiviji vjernik koji ipak nije loša osoba, onda moraš u tom svemu tražiti opravdanje života i stvarnosti toga vremena.
Da krenemo redom: Pedofilija: drugo je vrijeme bilo, živjelo se tako da se ranije stupalo u brak. Tu i ima istine, ali je 9 godina i dalje 9 godina i premlado ako si imalo realan. Incest: nije se znalo za genetiku i slične stvari, i tu ima istine iako je opet teško ignorirat na primjerima dokazane genetske probleme. Ubojstva: nije bilo zatvora pa se rješavalo na okrutnije načine, sad imamo humanije metode. Jednostavno to je bilo najmilostivije što je poslanik mogao postupit. Silovanja: već postaje teže, najbolje se pravit lud i reć, ma nije to silovanje, nego pogrešno preveden vanbračni odnos (iako je bilo silovanja). Razbojništva: borba za goli život je bila okrutna pa je poslanik morao opravdati i to, jer nije imao bolje rješenje (i dalje se pravimo ludi). Mržnja prema ženama: ma nije to mržnja nego briga, tada žene nisu imale šanse da iskuse stvarni svijet itd., (ima tu i istine malo, ima i da se još malo pravimo ludi)
Eto tako se može, s puno ignoriranja činjenica, i izvrtanja stvari odstupiti od onoga što je radio prorok Muhamed a opet ostati u vjeri koja će nositi naziv Islam.
Da bi ovo bilo moguće mora se najprije odstupiti od teze da sve što je on napisao je doslovna istina od početka do kraja.
Ako netko to uspije sa Islamom bit će reformacije. Možda i jedini način da Islam i moderni svijet sažive. Pa ne radi se o tome što je on napisao, nego što je sve radio. Nisu bitne riječi nego djela, a djela su sa objektivnom moralnog stajališta potpuno neprihvatljiva.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 14:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59796 Lokacija: DAZP HQ
|
horus je napisao/la: dudu je napisao/la: Neki muslimani koji se lijepo ponašaju, čak su i pobožni, sve skupa pristojni ljudi, a koje znam ili sam upoznao, po meni kao da žive u nekoj svojoj imaginarnoj priči praktički kopirajući katoličko pobožno i pristojno ponašanje koje su vidjeli u svom okruženju u kojem žive. Veze nema sa samim islamom. Pa većina se prave luda na neugodne detalje ili ih jednostavno osporavaju kao lažne, makar tako piše u hadisima i kuranu, ili jednostavno nikada nisu uzeli kuran u ruka. Kad ukažes na točnu suru i recitiraš ju, opet krene negiranje, imam dojam kao da pričam muhamedanskog izdanjem Winstona Smitha s double thinkom okrenutim na maksimum. . Muslimani su generalno bili normalniji kroz stoljeća kad je vladala nepismenost, nije narod ni razumio puno što je islam, isto se može reći i za nas i za kršćanstvo, šta je moja prababa znala o tome osim što je vjerovala. Međutim kako sad svako može čitati Kuran, kako sad možeš pratiti bilo kojeg imama ili hodžu online i sam istraživat vjeru, od islama možeš biti samo sve luđi i radikalniji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 14:32 |
|
|
horus je napisao/la: Pa ne radi se o tome što je on napisao, nego što je sve radio. Nisu bitne riječi nego djela, a djela su sa objektivnom moralnog stajališta potpuno neprihvatljiva.
Ja ti govorim kako se Islam može ispravit: Da se praviš lud. Ti baš nećeš da se praviš lud?
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 14:32 |
|
|
dudu je napisao/la: horus je napisao/la: Pa većina se prave luda na neugodne detalje ili ih jednostavno osporavaju kao lažne, makar tako piše u hadisima i kuranu, ili jednostavno nikada nisu uzeli kuran u ruka.
Kad ukažes na točnu suru i recitiraš ju, opet krene negiranje, imam dojam kao da pričam muhamedanskog izdanjem Winstona Smitha s double thinkom okrenutim na maksimum. .
Muslimani su generalno bili normalniji kroz stoljeća kad je vladala nepismenost, nije narod ni razumio puno što je islam, isto se može reći i za nas i za kršćanstvo, šta je moja prababa znala o tome osim što je vjerovala. Međutim kako sad svako može čitati Kuran, kako sad možeš pratiti bilo kojeg imama ili hodžu online i sam istraživat vjeru, od islama možeš biti samo sve luđi i radikalniji. Kako su bili normalniji, kada su sve to radili od prvog dana... Ali nebitno sad, pošto nije meritum, jer me zanima sadašnjost. Znači u sadašnjosti, jel musliman koji se smatra dobrom osobom, jel taj isti može zagovarati gore navedene stvari? Jel istinski i dobri musliman (po islamskom shvaćanju) može uopće biti objektivno dobar čovjek?
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 14:34 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Mislim da musliman i objektivno može biti dobar čovjek. Isto tako, unatoč praktičnoj tvrdoći vjerujem i za židova. Postoje navodi iz Kurana koji promiču ljudskost, a ako netko želi nać na prvi pogled izliku za zlo, tad ju može naći i u Starom Zavjetu, a neki to čak pokušavaju i na račun Evanđelja. Isus je riedko kad nešto izričito branio (na pr. nije rekao da je kamenovanje bludnice loše), već je samo napominjao da koliko strogo mi sudimo drugima, toliko strogo će i Bog nama suditi. Kuran je knjiga laži, knjiga koja negira Krista je laž. To nije jedini razlog zašto je Kuran laž, ali je najvažniji i dovoljan. Izliku za zlo ne možeš naći u Starom zavjetu jer se svako zlo osuđuje i kažnjava. Bog je savršeno pravedan i sve kazne u Starom zavjetu su savršene kazne pa i oko za oko, zub za zub. Isus je donio milost, otkupio je grešnike svojom smrću. Preuzeo je ulogu starozavjetne žrtve, ali i starozavjetnog suca pa je On taj koji će sudit na kraju vremena.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 14:42 |
|
|
potocnj je napisao/la: horus je napisao/la: Pa ne radi se o tome što je on napisao, nego što je sve radio. Nisu bitne riječi nego djela, a djela su sa objektivnom moralnog stajališta potpuno neprihvatljiva.
Ja ti govorim kako se Islam može ispravit: Da se praviš lud. Ti baš nećeš da se praviš lud? Trebali bi nastaviti živiti kao do sada u vječitom double thinku, samo lagano modificiranom u odnosu na prvobitni? Značili to, da po tebi mohamedijanci onda ne mogu biti objektivno dobre osobe, jer i dalje smatraju da je muhamed savršen?
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 14:51 |
|
|
Neznam je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Mislim da musliman i objektivno može biti dobar čovjek. Isto tako, unatoč praktičnoj tvrdoći vjerujem i za židova. Postoje navodi iz Kurana koji promiču ljudskost, a ako netko želi nać na prvi pogled izliku za zlo, tad ju može naći i u Starom Zavjetu, a neki to čak pokušavaju i na račun Evanđelja. Isus je riedko kad nešto izričito branio (na pr. nije rekao da je kamenovanje bludnice loše), već je samo napominjao da koliko strogo mi sudimo drugima, toliko strogo će i Bog nama suditi. Kuran je knjiga laži, knjiga koja negira Krista je laž. To nije jedini razlog zašto je Kuran laž, ali je najvažniji i dovoljan. Izliku za zlo ne možeš naći u Starom zavjetu jer se svako zlo osuđuje i kažnjava. Bog je savršeno pravedan i sve kazne u Starom zavjetu su savršene kazne pa i oko za oko, zub za zub. Isus je donio milost, otkupio je grešnike svojom smrću. Preuzeo je ulogu starozavjetne žrtve, ali i starozavjetnog suca pa je On taj koji će sudit na kraju vremena. Ne moramo pričati iz naše kršćanske perspektive, nego univerzalistički, jer je zlo objektivna kategorija i zahtjeva žešću patologiju da bi čovjek mogao zagovarati navedena zlodjela.
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 14:57 |
|
|
horus je napisao/la: Neznam je napisao/la: Kuran je knjiga laži, knjiga koja negira Krista je laž. To nije jedini razlog zašto je Kuran laž, ali je najvažniji i dovoljan. Izliku za zlo ne možeš naći u Starom zavjetu jer se svako zlo osuđuje i kažnjava. Bog je savršeno pravedan i sve kazne u Starom zavjetu su savršene kazne pa i oko za oko, zub za zub. Isus je donio milost, otkupio je grešnike svojom smrću. Preuzeo je ulogu starozavjetne žrtve, ali i starozavjetnog suca pa je On taj koji će sudit na kraju vremena. Ne moramo pričati iz naše kršćanske perspektive, nego univerzalistički, jer je zlo objektivna kategorija i zahtjeva žešću patologiju da bi čovjek mogao zagovarati navedena zlodjela. Nije to kršćanska nego božija perspektiva. Bog je jedini objektivan, ljudi su subjektivni.
|
|
Vrh |
|
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 15:01 |
|
|
horus je napisao/la: Ako prihvatimo da moralni čovjek ne može zagovarati objektivno zlo, poput recimo:
- pedofilije - incesta - ubojstva - porobljavanja - silovanja - razbojništva - iskonske mržnja prema ženama
A po kuranu i hadisima to sve to je radio muhamed, jel musliman koji se smatra dobrom osobom s moralnim integritetom stvarno može slijediti islam, koji tvrdi da je muhamed najbolji, najveći, najprorok ikad?
Jel musliman može biti objektivno moralna osoba? Ili jednostavno moralna osoba ne može slijediti islam? Prijeti li ti netko ubojstvom ako ne slijediš islam, ne brineš više o moralnosti već kako sačuvati život. Meni je žao na koji način moraju živjeti u doba interneta i letova u svemir. Pravila kojima se dokazuju samo ljudima a ne Bogu srozavaju islam do terora.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 15:07 |
|
|
Neznam je napisao/la: horus je napisao/la: Ne moramo pričati iz naše kršćanske perspektive, nego univerzalistički, jer je zlo objektivna kategorija i zahtjeva žešću patologiju da bi čovjek mogao zagovarati navedena zlodjela.
Nije to kršćanska nego božija perspektiva. Bog je jedini objektivan, ljudi su subjektivni. Namjerno nisam koristio našu kršćansku teološku perspektivu, nego recimo općenitu univerzalističku/humanističku po tom pitanju. Mislim da je to neki minimum oko kojeg se svako normalan može sporazumiti.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 15:13 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: horus je napisao/la: Ako prihvatimo da moralni čovjek ne može zagovarati objektivno zlo, poput recimo:
Jel musliman može biti objektivno moralna osoba? Ili jednostavno moralna osoba ne može slijediti islam? Prijeti li ti netko ubojstvom ako ne slijediš islam, ne brineš više o moralnosti već kako sačuvati život. Meni je žao na koji način moraju živjeti u doba interneta i letova u svemir. Pravila kojima se dokazuju samo ljudima a ne Bogu srozavaju islam do terora. U Europi ih je preko 25 milijuna, te su neki oko 6 desetljeća među nama, čak je rođena ponegdje već treća generacija "muslimana". Ali nema nikakve znatne promjene, unatoč izostanku društvene i državne prisle! Ili naši lokalni mohamedijanci, jel njima prijetila smrt zbog apostate od islama u zadnjih 100 godina?
|
|
Vrh |
|
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 15:36 |
|
|
horus je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Prijeti li ti netko ubojstvom ako ne slijediš islam, ne brineš više o moralnosti već kako sačuvati život. Meni je žao na koji način moraju živjeti u doba interneta i letova u svemir. Pravila kojima se dokazuju samo ljudima a ne Bogu srozavaju islam do terora. U Europi ih je preko 25 milijuna, te su neki oko 6 desetljeća među nama, čak je rođena ponegdje već treća generacija "muslimana". Ali nema nikakve znatne promjene, unatoč izostanku društvene i državne prisle! Ili naši lokalni mohamedijanci, jel njima prijetila smrt zbog apostate od islama u zadnjih 100 godina? Boje se sami sebe.Drugih muslimana. Nije mi jasno kako mogu vjerovati da je Kuran diktirao sam Bog a koji je toliko kontradiktoran i nasilan. Zar ne vide da je Kuran loše prepisana Biblija? Islam jest danas problem u svijetu jer izaziva nasilje. Traže duha i kad ga ne nađu onda to izaziva bijes. Islam trebaju pročistiti od nasilja ali kako kad im je najveće znanje učenje Kurana napamet? Ni slovo ne žele promijeniti iz svoje knjige a znaju da su ga napisali ljudi po svom nahođenju. Teško će se islam takav kakav jest uklopiti u današnje vrijeme.Jaz će biti sve veći.Između ljudi. I u ljudima,islamskim vjernicima. Oni vjeru uče napamet umjesto da je žive.Mrze sve osim sebe. Misle da i Bog tako misli.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 15:40 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: horus je napisao/la: U Europi ih je preko 25 milijuna, te su neki oko 6 desetljeća među nama, čak je rođena ponegdje već treća generacija "muslimana".
Ali nema nikakve znatne promjene, unatoč izostanku društvene i državne prisle!
Ili naši lokalni mohamedijanci, jel njima prijetila smrt zbog apostate od islama u zadnjih 100 godina?
Boje se sami sebe.Drugih muslimana. Nije mi jasno kako mogu vjerovati da je Kuran diktirao sam Bog a koji je toliko kontradiktoran i nasilan. Zar ne vide da je Kuran loše prepisana Biblija? Islam jest danas problem u svijetu jer izaziva nasilje. Traže duha i kad ga ne nađu onda to izaziva bijes. Islam trebaju pročistiti od nasilja ali kako kad im je najveće znanje učenje Kurana napamet? Ni slovo ne žele promijeniti iz svoje knjige a znaju da su ga napisali ljudi po svom nahođenju. Teško će se islam takav kakav jest uklopiti u današnje vrijeme.Jaz će biti sve veći.Između ljudi. I u ljudima,islamskim vjernicima. Oni vjeru uče napamet umjesto da je žive.Mrze sve osim sebe. Misle da i Bog tako misli. Pa kuran je već nekoliko puta mijenjan, te postoji nekoliko verzija, tvrdnja davahista da je kuran savršen i nepromijenjen već 1600 godina je notorna laž, koju čak među sobom islamski učenici ne negiraju.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 15:53 |
|
|
horus je napisao/la: Pa kuran je već nekoliko puta mijenjan, te postoji nekoliko verzija, tvrdnja davahista da je kuran savršen i nepromijenjen već 1600 godina je notorna laž, koju čak među sobom islamski učenici ne negiraju. Onda to treba potencirati, masovno medijski 24/7/365. Sve proturječnosti si pravdaju upravo time.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 16:34 |
|
|
horus je napisao/la: Pa kuran je već nekoliko puta mijenjan, te postoji nekoliko verzija, tvrdnja davahista da je kuran savršen i nepromijenjen već 1600 godina je notorna laž, koju čak među sobom islamski učenici ne negiraju.
To poriču. Meni je žao naših muslimana što su uletjeli u kavez. Koliko god se ukočim od mržnje koju čitam na njihovim portalima još uvijek se nadam. Imaju svoje kršćanske korjene i taj blagoslov nisu izgubili. Nek budu islamski vjernici,ne smeta vjera u Boga nikom ali bez te radikalizacije,agresje,bili bismo svi sretniji na ovim prostorima. Kršćani ne progone muslimanske vjernike radi zločina osmanlija, čiju su oni vjeru uzeli, većinom ucjenom i prijetnjom. Zar nije red da muslimani shvate da je suživot s drugima garant opstanka i njih samih?Eno čitam ne daju slaviti Novu godinu u Mostaru na osvojenom otomanskom dijelu grada. Spomenu li im se osmanlije kažu davno je bilo...osveta nema smisla a ima li smisla ova zabrana? Nisu svi radikalizirani. Jedan dio se otima,onaj koji zdravo razmišlja. Vjera u Boga ne bi smjela kočiti kreativnost koju nam je Bog dao. kreativni smo na njegovu sliku. A islam upravo to radi.Ubija kreativnost.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 16:42 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: horus je napisao/la: Pa kuran je već nekoliko puta mijenjan, te postoji nekoliko verzija, tvrdnja davahista da je kuran savršen i nepromijenjen već 1600 godina je notorna laž, koju čak među sobom islamski učenici ne negiraju.
To poriču. Meni je žao naših muslimana što su uletjeli u kavez. Koliko god se ukočim od mržnje koju čitam na njihovim portalima još uvijek se nadam. Imaju svoje kršćanske korjene i taj blagoslov nisu izgubili. Nek budu islamski vjernici,ne smeta vjera u Boga nikom ali bez te radikalizacije,agresje,bili bismo svi sretniji na ovim prostorima. Kršćani ne progone muslimanske vjernike radi zločina osmanlija, čiju su oni vjeru uzeli, većinom ucjenom i prijetnjom. Zar nije red da muslimani shvate da je suživot s drugima garant opstanka i njih samih?Eno čitam ne daju slaviti Novu godinu u Mostaru na osvojenom otomanskom dijelu grada. Spomenu li im se osmanlije kažu davno je bilo...osveta nema smisla a ima li smisla ova zabrana? Nisu svi radikalizirani. Jedan dio se otima,onaj koji zdravo razmišlja. Vjera u Boga ne bi smjela kočiti kreativnost koju nam je Bog dao. kreativni smo na njegovu sliku. A islam upravo to radi.Ubija kreativnost. Alah nije Bog, nego mujin alterego.
|
|
Vrh |
|
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Ne/Kompatibilnosti dobrog čovjeka (muslimana) sa muhamedom Postano: 20 stu 2023, 16:53 |
|
|
horus je napisao/la: Alah nije Bog, nego mujin alterego.
Tu negdje i jest srž problema. Islam je dignut na razinu Boga. Radi toga je i takav bijes na zemlji.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|