|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Brane
|
Naslov: Republika Postano: 02 pro 2023, 20:40 |
|
|
Nova stranka u RH Citat: Rekli bismo u zadnji tren, koji mjesec pred izbore, Damir Vanđelić osnovao je stranku, a osnivačka skupština održana je u Zagrebu. Ime stranke je – Republika. Ne baš previše maštovito, ali očito je procjena da zvuči upečatljivo, posebno će biti nezgodno kada se bude pisalo "predsjednik Republike", misli li se pri tome na stranku ili državu? Citat: Na osnivačkoj skupštini za prvog predsjednika izabran je Damir Vanđelić, dok su potpredsjednici Vesna Škare Ožbolt, Gordana Deranja, Dražen Jelavić, Dario Marenić, Marko Dražetić i Marijo Volarević. Uz njih, u Predsjedništvo stranke izabrani su i Maja Bosnić Tabain, Lea Ivanković, Ivan Škegro, Valentina Pavlović-Vinogradac, Luka Kraljević, Biljana Cerin i Antonio Prišćan. https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/po ... ci-1344097
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Republika Postano: 03 pro 2023, 10:47 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2031 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Široka reformistička koalicija MOST-Fokus-Puljak-Vanđelić bi bio dobar scenarij.
Sviđa mi se naziv stranke- pokazuje težnju za istinski neovisnim institucijama koje će služiti građanima, a ne kao leno za uhljebljivanje.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Republika Postano: 03 pro 2023, 11:51 |
|
|
Flamel je napisao/la: Široka reformistička koalicija MOST-Fokus-Puljak-Vanđelić bi bio dobar scenarij.
Sviđa mi se naziv stranke- pokazuje težnju za istinski neovisnim institucijama koje će služiti građanima, a ne kao leno za uhljebljivanje. Čudi me da su im dozvolili takav naziv Republika koji koristi i država, ajde da je Republica. S druge strane opet imamo naziv filma Ustav onog srbina Grlića, pa naziv arhitekta Brigada, tako da je to očigledno praksa od prije.
|
|
Vrh |
|
 |
Flamel
|
Naslov: Re: Republika Postano: 03 pro 2023, 12:00 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2031 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Brane je napisao/la: Čudi me da su im dozvolili takav naziv Republika koji koristi i država, ajde da je Republica. S druge strane opet imamo naziv filma Ustav onog srbina Grlića, pa naziv arhitekta Brigada, tako da je to očigledno praksa od prije. Imaš u Americi Republikansku stranku, u Francuskoj su se prije par godina degolisti preimenovali u Republikance itd. Po svijetu ima masu stranka koje se u imenu referiraju na "republiku", čak i da nisu monarhije.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Republika Postano: 03 pro 2023, 12:03 |
|
|
Flamel je napisao/la: Široka reformistička koalicija MOST-Fokus-Puljak-Vanđelić bi bio dobar scenarij.
Sviđa mi se naziv stranke- pokazuje težnju za istinski neovisnim institucijama koje će služiti građanima, a ne kao leno za uhljebljivanje. Po čemu? 
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Republika Postano: 03 pro 2023, 13:32 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Šta kaže ova stranka o politici prema BiH i kulturi općenito?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
Revizija
|
Naslov: Re: Republika Postano: 03 pro 2023, 14:17 |
|
|
Brane je napisao/la: Flamel je napisao/la: Široka reformistička koalicija MOST-Fokus-Puljak-Vanđelić bi bio dobar scenarij.
Sviđa mi se naziv stranke- pokazuje težnju za istinski neovisnim institucijama koje će služiti građanima, a ne kao leno za uhljebljivanje. Čudi me da su im dozvolili takav naziv Republika koji koristi i država, ajde da je Republica. S druge strane opet imamo naziv filma Ustav onog srbina Grlića, pa naziv arhitekta Brigada, tako da je to očigledno praksa od prije. Nije Grlić Srbin , već Jevrej .
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Republika Postano: 06 pro 2023, 18:22 |
|
|
Gdje se može učlaniti u tu Republiku izvan Zagreba? Ili Most ? Ili DP?
Nekad smo imali oporbu koja je u svakom većem gradu imala podružnicu i neka poznata imena. Danas se okupi 5-6 tipova i ženskih u nekom kafiću, osnuju udrugu i sad su oni oporba. I što je najgore prolazi im to. Pravi omjer bi bio da je maksimalno 10% aktivnih članova stranke u saboru , a ostali rade na terenu. Mi danas imamo stranke gdje je preko 50% aktivnog članstva u Saboru, a na terenu nema nikoga. Ova je na putu da postane jedna od tih.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Republika Postano: 06 pro 2023, 18:33 |
|
|
Brane je napisao/la: Nova stranka u RH Citat: Rekli bismo u zadnji tren, koji mjesec pred izbore, Damir Vanđelić osnovao je stranku, a osnivačka skupština održana je u Zagrebu. Ime stranke je – Republika. Ne baš previše maštovito, ali očito je procjena da zvuči upečatljivo, posebno će biti nezgodno kada se bude pisalo "predsjednik Republike", misli li se pri tome na stranku ili državu? Citat: Na osnivačkoj skupštini za prvog predsjednika izabran je Damir Vanđelić, dok su potpredsjednici Vesna Škare Ožbolt, Gordana Deranja, Dražen Jelavić, Dario Marenić, Marko Dražetić i Marijo Volarević. Uz njih, u Predsjedništvo stranke izabrani su i Maja Bosnić Tabain, Lea Ivanković, Ivan Škegro, Valentina Pavlović-Vinogradac, Luka Kraljević, Biljana Cerin i Antonio Prišćan. https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/po ... ci-1344097 Tko su ti ljudi? Čuo sam samo za Vanđelića i Škare Ožbolt. On je navodno uspješni menadžer koji godinama priča priče o ulasku u politiku. Vesna je u Tuđmanovo doba bila nekakva tajnica u uredu predsjednika, poslije je s Matom Granićem imala mini stranku koja je propala za nekoliko godina. Najvažnije da su već izabrali 6 potpredsjednika i 7 članova predsjedništva.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Republika Postano: 06 pro 2023, 18:49 |
|
|
Oni žele uvesti umjetnu inteligenciju u državnu upravu, to mi je upalo u oči a o BiH ni riječi u programu, valjda toga kod njih nema.
|
|
Vrh |
|
 |
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Republika Postano: 06 pro 2023, 18:53 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
S tom Ožbolt botoks babom se neće usrećiti kod glasača u Hrvatskoj.
Izgledaju ko Most s AliExpressa koji slavi maturalnu.
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Republika Postano: 06 pro 2023, 19:43 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: S tom Ožbolt botoks babom se neće usrećiti kod glasača u Hrvatskoj.
Izgledaju ko Most s AliExpressa koji slavi maturalnu. dok vidim prosječnu starost od 55 godina, nemaš šta dalje gledati.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Republika Postano: 06 pro 2023, 21:09 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Gdje se može učlaniti u tu Republiku izvan Zagreba? Ili Most ? Ili DP?
Nekad smo imali oporbu koja je u svakom većem gradu imala podružnicu i neka poznata imena. Danas se okupi 5-6 tipova i ženskih u nekom kafiću, osnuju udrugu i sad su oni oporba. I što je najgore prolazi im to. Pravi omjer bi bio da je maksimalno 10% aktivnih članova stranke u saboru , a ostali rade na terenu. Mi danas imamo stranke gdje je preko 50% aktivnog članstva u Saboru, a na terenu nema nikoga. Ova je na putu da postane jedna od tih. Dr. Van Nostrand je napisao/la: Tko su ti ljudi? Čuo sam samo za Vanđelića i Škare Ožbolt. Nemam pojma 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|