HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 09:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 02 pro 2023, 22:27 

Svarog je napisao/la:
divizija je napisao/la:

preskupu cijenu Rusija plaća za sve to.

Uopšte ne .
Ovo im je ''najjeftinija '' egzistencionalna bitka za Rodinu do sada .
Bez miliona mrtvih i invalida , bez porušene i devastirane Rusije .
A kući vraćaju milione Rusa i njihove naseobine , ogromno parče Crnog mora , mnogo plodnog černozema , rudnika raznih minerala...nekih i jako rjetkih ..
Na kraju krajeva , cementiraju za vremena koja se Svijetu iza brda valjaju , svoj status velike sile .

Kakvi milijuni Rusa se vraćaju u Ukrajinu?

https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... 2011ua.PNG
slika

Rusi u Ukrajini su imali 40% manji TFR od Ukrajinaca, to je jedan od razloga što je Putin po svaku cijenu izazvao rat, mjesecima je aktivno tukao ljude na majdanu.
Moglo se to mirnim putem riješiti.
Rusi u Rusiji imaju TFR manji od 1.2, i to se nikada apsolutno neće popraviti, sela mrtva, ruska elita oko Petersburga i Moskve mašta o nekakvim promjenama...

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:33 

Svarog je napisao/la:
..
ogromno parče Crnog mora , mnogo plodnog černozema , rudnika raznih minerala...nekih i jako rjetkih . .

De se vi (prorusi) prvo dogovorite što je cilj 3dnevne svo :biceovodobro

Bobovac je napisao/la:
Zna se što je bio cilj Rusije kod otpočinjanja SVO - Odbacivanje NATOa od mekog jugozapadnog trbuha Rusije, a ne pripajanje nekog tamo Bakhmuta...
Osim Krima teritorij je sekundaran. Ciljevi nisu teritorijalni već politički.
Stoga nekakva novinska piskaranja o miru pod cijenu samo teritorija ( i to relativno beznačajnog) je novinarska patki, slatki snovi zapadnih podrepina.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:37 

tucepi je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Uopšte ne .
Ovo im je ''najjeftinija '' egzistencionalna bitka za Rodinu do sada .
Bez miliona mrtvih i invalida , bez porušene i devastirane Rusije .
A kući vraćaju milione Rusa i njihove naseobine , ogromno parče Crnog mora , mnogo plodnog černozema , rudnika raznih minerala...nekih i jako rjetkih ..
Na kraju krajeva , cementiraju za vremena koja se Svijetu iza brda valjaju , svoj status velike sile .

slika

Rusi u Ukrajini su imali 40% manji TFR od Ukrajinaca, to je jedan od razloga što je Putin po svaku cijenu izazvao rat, mjesecima je aktivno tukao ljude na majdanu.
Rusi u Rusiji imaju TFR manji od 1.2, i to se nikada apsolutno neće popraviti, sela mrtva, ruska elita oko Petersburga i Moskve mašta o nekakvim promjenama...

Nisi me razumio , doduše i ja sam bio nedovoljno jasan.

Ti milioni Rusa koje sam pomenuo , kao i njihova sela i gradovi , veliko parče ( inače najveće) crnomorske obale , plodne površine , rudnici ...itd... PRISJEDINJUJU se Rusiji . Postaju dio Rusije kao što su i bili .
Na takvo vraćanje Rusiji sam mislio .

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:40 

Taj NATO ko neka babaroga.

Inace niti ne vjerujem da oni bas smiju instalirati rakete na ruske granice, ta Balticani su u NATO i ne vidim neke puste americke lansere po Latviji ili Estoniji.

Dobro, iza svega toga stoji ekonomija, uticaj, interesi, oruzje je samo sporedna prica.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:49 

Svarog je napisao/la:
tucepi je napisao/la:

slika

Ti milioni Rusa koje sam pomenuo , kao i njihova sela i gradovi , veliko parče ( inače najveće) crnomorske obale , plodne površine , rudnici ...itd... PRISJEDINJUJU se Rusiji . Postaju dio Rusije kao što su i bili .

A ti mene nisi razumio. TFR rusa u Donbasu je 2020ih bio ispod 0.8.
Rusi su u Ukrajinu ušli sa istim razlogom kao i Srbi u Bosnu, nestali bi demografski, istopili bi se. Problem je što su ukrajinci pravoslavci, i to do prije rata 30-40% posto stvarnih vjernika, za razliku od Rusa kojih 2-4% , redovito po manastirija/crkvama. Rusi jednom posjeti ako pravoslavnu crkvu njih 4%. Ti nevidiš problem u tome. Jedan Putin koji se krstio u 42 godini, naseljava milijune muslimana, ovaj ljevo njegov punac ima video gdje u. 5 minuta spomene 50 muslim.. Putin nije nikakav konzervativac, spasitelj svijeta od LGBT degeneracije, običan sociopat.

Putin je od 2001 uvijek išao džonom na ukrajince, alergičan, da su ukrajinci potpisali apsolutno sve napao bi ih opet…vjerovatno i 10x gore nego prije 2 godine. Ukrajince se moglo lagano kupiti, nije Rusija to htjela, namjerno je tražila bilo kakav povod za rat.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 23:00 

tucepi je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Rusi su u Ukrajinu ušli sa istim razlogom kao i Srbi u Bosnu, nestali bi demografski, istopili bi se. Problem je što su ukrajinci pravoslavci, i to do prije rata 30-40% posto stvarnih vjernika, za razliku od Rusa kojih 2-4% , redovito po manastirija/crkvama. Rusi jednom posjeti ako pravoslavnu crkvu njih 4%. Ti nevidiš problem u tome. Jedan Putin koji se krstio u 42 godini, naseljava milijune muslimana, ovaj ljevo njegov punac ima video gdje u. 5 minuta spomene 50 muslim.. Putin nije nikakav konzervativac, spasitelj svijeta od LGBT degeneracije, običan sociopat.

Putin je od 2001 uvijek išao džonom na ukrajince, alergičan, da su ukrajinci potpisali apsolutno sve napao bi ih opet…vjerovatno i 10x gore nego prije 2 godine. Ukrajince se moglo lagano kupiti, nije Rusija to htjela, namjerno je tražila bilo kakav povod za rat.

Ovo je već Putin Derangement Syndrome

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 23:02 

tucepi je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Uh , brate... :blink
Mislim da si žestoko prekombinovao .
Toliko , da si me demoralisao za dalju polemiku s tobom.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 23:16 

Bobovac je napisao/la:
tucepi je napisao/la:

https://en.wikipedia.org/wiki/2009_Russia–Ukraine_gas_dispute

2009 Rusi dizu ukrajincima cijenu plina na 340 us$ na 1000 kubika.
dok njemci u to vrijeme plaćaju 120 us$?. Cijena od 340 dolara je 600 dolara danas.

Ajde mi daj opravdanje ti ljubitelju Putinovog k u r c a, zasto jedna Ukrajina je prisiljena plaćati plin po skoro 3x cijeni nego Njemačka ????

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 23:21 

tucepi je napisao/la:
Ajde mi daj opravdanje ti ljubitelju Putinovog k u r c s, zasto jedna Ukrajina je prisiljena plaćati plin po skoro 3x cijeni nego Njemačka ????

Sva sreća TVOJA pa si stavio "s" na kraju pa nemam temelja za prijavu. :zubati

Lukav si ti. Ako, ako.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 23:26 

Bobovac je napisao/la:
tucepi je napisao/la:
Ajde mi daj opravdanje ti ljubitelju Putinovog k u r c s, zasto jedna Ukrajina je prisiljena plaćati plin po skoro 3x cijeni nego Njemačka ????

Sva sreća TVOJA pa si stavio "s" na kraju pa nemam temelja za prijavu. :zubati

Lukav si ti. Ako, ako.

Ispravio sam, a ti malo pogledaj koliko su Rusi držali do Ukrajine i Ukrajinaca povijesno, od 2000ih koriste svaki termin da ih ponize. Radio sam sa jednim ukrajincem i ruskinjom u Zagrebu, oboje iz Kijeva. 2010 godina. Ta ruskinja je najveća k u r v e t i n a. Tog jadnog ukrajinca je nenormalno ponižavala pred ostalima. i na nacionalnoj razini. Tad su oni planirali napasti ukrajince, kao što su Srbi pobili/protjerali moju rodbinu u Vukovaru. 92-94 imao sam punu kuću Vukovaraca.

Sve je isto, a ti češ ostati jedna olinjala jugoslavenčina.
U zagrebu najveci rusofili, ljudi iz mješanih brakova, jogoslaveni

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 23:29 

Putin ======= Milošević

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 04:09 

http://heretica.com.hr/neven-sesardic-strava-ukrajini/

Jako dugačak tekst ali stvarno se isplati.

O NATO, Rusiji i Ukrajini

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 09:06 

Bobovac je napisao/la:

najjednostavnija metoda kako utvrdiš da je neka strana u rspravi posve izgubljena je ako ima neki derangement syndrome

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 10:57 

Putin je nebrojeno puta spominjao srbiju i srbe kao žrtve zapadne urote 90tih, odnosno kao pravednu stranu u tadašnjem sukobu, srbi također u velikom broju misle da će pobjedom rusa u ukrajini doći drugo poluvrijeme na balkanu, prema tome radi se o istoj politici i o istom mentalitetu. Jedina razlika je što su srbi mali rusi. Nerazumni ste vi koji to ne želite ni čuti ni vidjeti, a ne mi koji ističemo ono što sami rusi i srbi govore i rade u praksi. Kako ja mogu podupirati politiku koju podupiru srbi, odnosno četnici? Kako politika koju oni podupiru može biti dobra za nas? Pogotovo kad se radi o geopolitici. Podupirat ću stranu na kojoj ratuju srbi koji bi sutra ratovali protiv Hrvatske da im se pruži prilika?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 11:19 

Rika jedino si izgubljen ti kao rijecanin simpatizeg najveceg masovnog ubojice koji je ubio vise Hrvata nego Turci u 500 godina.

Ukrajinci bas zbog takvih mrze Ruse

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 13:03 

tucepi je napisao/la:
Putin ======= Milošević

To što neki ovdje rade je suludo.

Žele izjednačiti Putina i Zelenskog, Ruse i UkrajincE, da su svi jednako krivi za rat ili čak da su Ukrajinci više krivi za rat. Što je debilana, ali Srbi igraju na tu kartu jer im odgovara, a što je najsramotnije neki im Hrvati vjeruju.

To bi bilo isto kao izjednačiti Miloševića i Tuđmana ili Hrvate i Srbe.
Niti je Ukrajina napala Rusiju, niti se rat vodi na ruskoj teritoriji.

Da su Ukrajinci htjeli rat izabrali bi nekog ratobornog banderistu iz Galicije, ne bi izabrali židovskog komičara iz nekadašnjeg rusofilskog istoka koji svira klavir sa qurcem.

Isto je debilana nazivati ukrajinsku vlast pučistima, to bi bilo u rangu da nazivam Putina pučistom zbog listopadske revolucije.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 13:31 

Posljednji mohikanac je napisao/la:
To bi bilo isto kao izjednačiti Miloševića i Tuđmana ili Hrvate i Srbe.
Niti je Ukrajina napala Rusiju, niti se rat vodi na ruskoj teritoriji.

Pa naravno, ali zbog toga rusi i srbi imaju jako efikasno rješenje, proglase tuđe svojim i onda to više nije agresija i otimačina nego oslobađanje svog teritorija. Jednako kao što za srbe hrvatski teritorij zapravo nije bio hrvatski nego ili jugoslavenski ili srpski, tako za ruse ništa van bivšeg sssr-a zapravo nije tuđe nego njihovo. I još na to gledaju kao na oteto, bez obzira što su ti narodi sami izabrali svoj put.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 13:39 

Inače rusi kao i srbi misle da bi vremenski kotač trebalo vratiti točno na koordinate koje njima najviše odgovaraju i da povijest tako funkcionira. Rusi na vrijeme SSSR-a ili carske rusije, a srbi tamo u 1915. Nebi se vratili na beogradski pašaluk, a rusi na moskoviju.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 14:03 

Noname01 je napisao/la:
A strategija Rusije je koja?
Njima je isto sve dopušteno?
Znači uredu je da Rusi napadnu?
Pa onda je uredu da se Srbima dopusti isto s Kosovom,a nama da se odobri da djelujemo u susjedstvu jer ne želimo srpski ili muslimanski svijet i njihov utjecaj u našoj blizini.
Tom logikom.
Ako ništa jednu od dvije strane u BiH možemo riješiti bez problema.
Pa ćemo preventivno odraditi jednu specijalnu operaciju tipa Oluja.

Ti porediš Rusiju sa Hrvatskom ili Srbijom?
Jesi ti lud?

Još bre nisi shvatio da je Rusija supersila i da za njih vrede ona pravila koje oni sami sebi odrede, a ne koja im Amerika ili još smešnije "Brisel" odredi.

Ja to vidim ovde, pišu svašta ljudi, ne shvataju da Amerika piše pravila za svoj deo sveta, Rusija piše pravila za svoj deo sveta. Ljudi misle da Rusija nije ko Amerika? Zašto? Kako ne shvataju to? Šta im je u glavi?

Ako si u avliji bilo koje supersile, a nešto hoćeš, onda se lepo sa njima dogovoriš, oni su ti koji pišu i određuju pravila, lepo sa njima za stol, a ne da im pretiš ili još luđe, da radiš za u ovom slučaju za ruske neprijatelje ili još najluđe, da ideš u rat protiv Rusa a sve to za ruske neprijatelje sa drugog kraja planete.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 14:06 

Citat:
Rusija piše pravila za svoj deo sveta. Ljudi misle da Rusija nije ko Amerika? Zašto? Kako ne shvataju to? Šta im je u glavi?

Po čemu je kao amerika? Po broju zarđalih nuklearnih bombi iz sssr-a? Rusija supersila? O hebem ti sve. Država sa ekonomijom slabijom od italije i španjolske. Država koja k.urca ne proizvodi nego živi na izvozu sirovina. Šta je vama u glavi? Dvije moždane vijuge i hrpa paučine? Rusija je regionalna sila i to je sve, to što imaju teritorij od 10 milja km2 koji je doslovno prazan i mrtav ne znači ništa. Da znači, onda bi se na Australiju gledalo kao na supersilu ili na alžir.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 14:21 

Primarijus je napisao/la:

Po čemu je kao amerika? Po broju zarđalih nuklearnih bombi iz sssr-a? Rusija supersila? O hebem ti sve. Država sa ekonomijom slabijom od italije i španjolske. Država koja k.urca ne proizvodi nego živi na izvozu sirovina. Šta je vama u glavi? Dvije moždane vijuge i hrpa paučine?

Ti slobodno misli da Rusija nije supersila i tako se ponašaj prema njoj. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 14:28 

Pa pitam te po čemu je supersila. Navedi mi argumente i ja ću reći da si u pravu. Inače postoje regionalne sile, pa velike sile, a na samom vrhu su supersile. Po čemu je rusija supersila, a ne samo velika sila ili regionalna sila?

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 14:29 

Primarijus je napisao/la:
Citat:
Rusija piše pravila za svoj deo sveta. Ljudi misle da Rusija nije ko Amerika? Zašto? Kako ne shvataju to? Šta im je u glavi?

Po čemu je kao amerika? Po broju zarđalih nuklearnih bombi iz sssr-a? Rusija supersila? O hebem ti sve. Država sa ekonomijom slabijom od italije i španjolske. Država koja k.urca ne proizvodi nego živi na izvozu sirovina. Šta je vama u glavi? Dvije moždane vijuge i hrpa paučine? Rusija je regionalna sila i to je sve, to što imaju teritorij od 10 milja km2 koji je doslovno prazan i mrtav ne znači ništa. Da znači, onda bi se na Australiju gledalo kao na supersilu ili na alžir.

Rusija je zapravo propala zemlja, uvijek je i bila, otkad su se "oslobodili" od Mongola. Oni jednostavno ne žele živjeti bolje, oni samo žele da drugi žive gore. Podsjećaju me na neke susjedne narode...

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 14:32 

Pa rusi i srbi između ostalog dijele i slične zablude. Rusi misle da su supersila, a srbi također pate od kompleksa više vrijednosti i misle da su veliki narod.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 14:39 

Dakle, klasicni klikslamizam, tema pobjeda desnicara u Nizozemskoj - mentalni dosezi "a sta ce desnicari picke propast ce mogu ga pusiti ba bla bla kenj kenj"

Putler, propala Rusija, istocni narodi, zardjale atomske, Krim pada do jeseni, nja nja nja demagogija moj tata jaci od tvog tate.

Na zalost, premalo je politicki pismenih komentatora, ili je samo problem sto danas pristup internetu ima svaka shusha.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1588, 1589, 1590, 1591, 1592, 1593, 1594 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: