|
|
Stranica: 32/67.
|
[ 1671 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 11:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dalate2020 je napisao/la: I onda uzmes tu jednu placu (sto milijardi dinara) i kupis kruh s njom (ako ga ima na polici). Sjetih se dugačkih redova, što god treba kupit staneš u red. Red za kruh, red pred mesnicom, kilometarski red za kupit školske knjige na početku godine jer ima jedna knjižara na 50 000 stanovnika.  Nikad nisam stajao u redu osim ovde u Austriji kad su nas nagonili da se vakcinisemo. I u Americi kad sam iso u jedan od diznilenda da se vozam na onim ludim toboganima. I da, na koncertima kad rulja ceka vani da udje.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
dalate2020
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 12:17 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa ok, evo ti definiraj kriterije. Po čemu je neki sustav uspješan? Što bi trebao omogućiti stanovništvu?
Hocu reci, da bi socijalisticki princip funkcionirao, on mora biti neupitan i ne smije biti stavljan u konkurencijiu s kapitalistickim koji zadovoljava one najnize pobude u covjeku: pohlepu, zavist, itd.. Haha. Nevjerojatno.
|
|
Vrh |
|
 |
dalate2020
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 12:21 |
|
|
Da bi Peter Dinlklage bio najvisi covjek na svijetu treba pobiti sve koji su visi od 1,35.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 12:29 |
|
|
dalate2020 je napisao/la: Da bi Peter Dinlklage bio najvisi covjek na svijetu treba pobiti sve koji su visi od 1,35. Da to je suukus komunizma. Il ona da se postigne jednakost, jednakost u bijedi. Osim za partijske moćnike.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 12:30 |
|
|
dalate2020 je napisao/la: Da bi Peter Dinlklage bio najvisi covjek na svijetu treba pobiti sve koji su visi od 1,35. Ne shvatas. Nije smisao postojanja konkurencija i survival of the fittest - valjda bi smo kao covjecanstvo jednom trebali prevacizi taj primitivizam, smisao postojanja bi trebalo biti da covjek kao covjek postane bice koje je srecno i koje uziva u egzistenciji vlastitoj, koje se razvija i nadilazi i prevazilazi samo sebe. Pogledaj danas, od 7 mrd. ljudi je pola njih GLADNO. O sreci da ne govorimo. Da li je to model koji bi trebali furati dok magare ne crkne (magare je i planeta i covjek kao zivo bice)? KAKO moze sistem koji je u stanju da samo manji dio stanovnistva ucini srecnim biti nesto sto bi trebali praktikovati do Sudnjeg dana? Kako i zasto?
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 12:39 |
|
|
Aha za opću sriću triba samo sustav koji proizvodi masovne nestašice i glad.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 20:39 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dalate2020 je napisao/la: I onda uzmes tu jednu placu (sto milijardi dinara) i kupis kruh s njom (ako ga ima na polici). Sjetih se dugačkih redova, što god treba kupit staneš u red. Red za kruh, red pred mesnicom, kilometarski red za kupit školske knjige na početku godine jer ima jedna knjižara na 50 000 stanovnika.  A jesi gurao auto par sati, dobiješ bon od 20 litara i taman doguraš pred crpku...nestalo
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 20:45 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sjetih se dugačkih redova, što god treba kupit staneš u red. Red za kruh, red pred mesnicom, kilometarski red za kupit školske knjige na početku godine jer ima jedna knjižara na 50 000 stanovnika.  A jesi gurao auto par sati, dobiješ bon od 20 litara i taman doguraš pred crpku...nestalo To da je nestalo ispred mene me je nekako zaobišlo srećom  , ali sjećam se dugačkih redova za benzin. Stvarno kako čovjek zaboravi lako, tako je normalno jednostavno doći pred crpku i usuti gorivo. Haram je li tebi drago kad ne čekaš sat-dva vremena da kupiš benzin? Nemoj to uzimati zdravo za gotovo, cijeni kapitalizam koji ti je to omogućio. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dalate2020
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 22:39 |
|
|
Haram je napisao/la: Hocu reci, da bi socijalisticki princip funkcionirao, on mora biti neupitan i ne smije biti stavljan u konkurencijiu s kapitalistickim koji zadovoljava one najnize pobude u covjeku: pohlepu, zavist, itd..
Haha. Jos uvijek se iscudjavam. "Da bi socijalizam bio prihvatljiv mora ne postojati alternativa."
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 05 pro 2023, 23:45 |
|
|
dalate2020 je napisao/la: Haram je napisao/la: Hocu reci, da bi socijalisticki princip funkcionirao, on mora biti neupitan i ne smije biti stavljan u konkurencijiu s kapitalistickim koji zadovoljava one najnize pobude u covjeku: pohlepu, zavist, itd..
Haha. Jos uvijek se iscudjavam. "Da bi socijalizam bio prihvatljiv mora ne postojati alternativa." 
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 08:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dalate2020 je napisao/la: I onda uzmes tu jednu placu (sto milijardi dinara) i kupis kruh s njom (ako ga ima na polici). Sjetih se dugačkih redova, što god treba kupit staneš u red. Red za kruh, red pred mesnicom, kilometarski red za kupit školske knjige na početku godine jer ima jedna knjižara na 50 000 stanovnika.  Josip Vrhovec, tadašnji ministar, je pričao da su oni bili ograničili i potrošnju viskija u MVP. 
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 09:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A jesi gurao auto par sati, dobiješ bon od 20 litara i taman doguraš pred crpku...nestalo To da je nestalo ispred mene me je nekako zaobišlo srećom  , ali sjećam se dugačkih redova za benzin. Stvarno kako čovjek zaboravi lako, tako je normalno jednostavno doći pred crpku i usuti gorivo. Haram je li tebi drago kad ne čekaš sat-dva vremena da kupiš benzin? Nemoj to uzimati zdravo za gotovo, cijeni kapitalizam koji ti je to omogućio.  A šverc iz Trsta i Palmanove?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 10:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To da je nestalo ispred mene me je nekako zaobišlo srećom  , ali sjećam se dugačkih redova za benzin. Stvarno kako čovjek zaboravi lako, tako je normalno jednostavno doći pred crpku i usuti gorivo. Haram je li tebi drago kad ne čekaš sat-dva vremena da kupiš benzin? Nemoj to uzimati zdravo za gotovo, cijeni kapitalizam koji ti je to omogućio.  A šverc iz Trsta i Palmanove? Daleko mi je to bilo, ja sam nosio Varteksove leviske. 
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:00 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sjetih se dugačkih redova, što god treba kupit staneš u red. Red za kruh, red pred mesnicom, kilometarski red za kupit školske knjige na početku godine jer ima jedna knjižara na 50 000 stanovnika.  A jesi gurao auto par sati, dobiješ bon od 20 litara i taman doguraš pred crpku...nestalo Pa i ovo sto postavljas je jugoslovenski produkt - Top Lista Nadrealista. Nesto jedinstveno u Evropi, izuzmemo li legendarni Monty Python. Niste objektivni drugovi. Jasno mi je da ja nisam bio u odredjenoj dobi da prozivim neke stvari koje ste vi prozivjeli, ali vi ste se na neki nacin (mislim na tebe i Kvacicu) borili i protiv te drzave - iako naravno ne znam sta su vase licne motivacije bile za "uzimanje puske u ruke", tako da ni ono sto je pozitivno i u vasim ocima bilo ne zelite priznati (Nema svako muda ko drug Komadina - koliko god crazy da bio s psiholoske tacke gledista - pa da "przni vlastito gnijezdo", hocu reci: vecina iz principa ne zeli priznati nista sto bi u njihovim ocima i prije svega pred drugima na bilo koji nacin moglo obezvrijediti ono za sta su se borili). Nije svako "dobitnik tranzicije" kao Kvacica. Nije se svako uspio snaci u nemilosrdnim vodama privatluka, mnogi su potonuli i tonu a mnogi jedva drze glavu iznad vode. Toga u Jugoslaviji rijetko da je bilo. Drugo, posto je Delete pomalo dosadan, a ja nisam siguran da li se radi o manjku inteligencije (funkcionalni analfabetizam) ili zlonamjernosti, ponovicu: Socijalisticka ekonomija nije konkurentna sa kapitalistickom jer bazira na drugacijim principa. Ja nikad nisam tvrdio nesto drugo. Ali je bliza humanistickim idealima jer stavlja covjeka u prvi plan a ne profit manjine. To zaista nije tako tesko za shvatiti. Pogotovo ne nekom kome inace "svjetovne vrijednosti" nisu najbitnije, kao tebi Markane, jer ti religiju stavljas iznad svega - dakle duhovno/dusevno. Naravno da ce Kvacica, kapitalist, gurati ono sto misli da je u njegovom interesu, ali da malo napravimo anketu sirom BiH pa da vidimo do koje mjere i koliko ljudi uziva u blagodatima kapitalisticke ekonomije uvidjeli bi da je "prokleta Amerika i zlato sto sja". Kvacice, pa jebemu kruh, da li IMA IJEDNA TEMA, ISTA, gdje ti neces stati protiv mene? Evo otkako sam na forumu uvijek mi dajes kontru kao da si opsjednut nekakvom predstavom o vjecnoj anti-haram-opoziciji.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:09 |
|
|
Haram je napisao/la: Kvacice, pa jebemu kruh, da li IMA IJEDNA TEMA, ISTA, gdje ti neces stati protiv mene? Evo otkako sam na forumu uvijek mi dajes kontru kao da si opsjednut nekakvom predstavom o vjecnoj anti-haram-opoziciji. Sjećam se one teme borilačkih vještina, gdje smo se većinom slagali? Nisam protiv tebe, odakle ti to. Nisam protiv bilo koga, razgovaram samo o idejama. Tvoj stav je znači ako mislim o nečemu drugačije onda sam protiv tebe?
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: A šverc iz Trsta i Palmanove? Daleko mi je to bilo, ja sam nosio Varteksove leviske.  Pa eto sad imas original, kako si samo sretan covjek ti. :) Ja kad odem u prodavnicu, milion cokolada, keksova, bonbona nekakvih. Potrosim pun kuras vremena samo na odabir. Kome treba sve to? PA nikome osim onom sto profitira. Kao da 10 vrsta cokolada nije dovoljno..ne..mora biti 100. Smijesno i u neku ruku i glupo jer ide na konto okolisha. Planetu smo skoro pa unistili. Eto vi patriote koji ste u BiH, sto ne uzmete ponekad pa makar pocistite ono smece sto su pobacali drugi patrioti pored puteva? Sto malo ne pokazete koliko volite zemlju - a ne samo zastavu ispod koje - u kojoj zivite..?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:13 |
|
|
Haram je napisao/la: Drugo, posto je Delete pomalo dosadan, a ja nisam siguran da li se radi o manjku inteligencije (funkcionalni analfabetizam) ili zlonamjernosti, ponovicu: Socijalisticka ekonomija nije konkurentna sa kapitalistickom jer bazira na drugacijim principa. Ja nikad nisam tvrdio nesto drugo. Ali je bliza humanistickim idealima jer stavlja covjeka u prvi plan a ne profit manjine. To zaista nije tako tesko za shvatiti. Pogotovo ne nekom kome inace "svjetovne vrijednosti" nisu najbitnije, kao tebi Markane, jer ti religiju stavljas iznad svega - dakle duhovno/dusevno. U tome i jest problem. Socijalistička ekonomija ne stavlja čovjeka u prvi plan. Humanistički ideali su samo deklarativni, u praksi ih nema. Drugim riječima, ljevičari lažu. Haram je napisao/la: Naravno da ce Kvacica, kapitalist, gurati ono sto misli da je u njegovom interesu, ali da malo napravimo anketu sirom BiH pa da vidimo do koje mjere i koliko ljudi uziva u blagodatima kapitalisticke ekonomije uvidjeli bi da je "prokleta Amerika i zlato sto sja". Nisam ja stvarao svemir. Samo ga prihvaćam kakav jest, ne vrijedi se zavaravati i živjeti sa glavom u oblacima. A ljevičarske ideje su upravo to, samozavaravanje, laganje sebi i drugima. Zato su često popularnije među mlađima, lakše je djecu prevariti. Djeca povjeruju u bajke. Samo sramota da odrastao čovjek bude ljevičar, Haram preispitaj se. 
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Kvacice, pa jebemu kruh, da li IMA IJEDNA TEMA, ISTA, gdje ti neces stati protiv mene? Evo otkako sam na forumu uvijek mi dajes kontru kao da si opsjednut nekakvom predstavom o vjecnoj anti-haram-opoziciji. Sjećam se one teme borilačkih vještina, gdje smo se većinom slagali? Nisam protiv tebe, odakle ti to. Nisam protiv bilo koga, razgovaram samo o idejama. Tvoj stav je znači ako mislim o nečemu drugačije onda sam protiv tebe? Istina, u toj jesmo.  Cekaj dok postavim fight koji je bio u subotu. Cim dobijem link. Logicno, ne moramo se slagati u svemu ali mi cudno kako bas u nicemu.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la: Jasno, ali da li se pojam "tehnoloski visak" odnosio na to da zbog modernizacije proizvodnih sredstava (tehnologija) dolazi do "viska radnika" i da li je taj "visak radnika" time gubio "pravo na radni odnos" (koji je bio pravna kategorija) tj. ostavljao bez ikakvih sredstava nadoknade?
Da li su i dalje ostajali formalno u radnom odnosu te odredjene firme?
Teško je to reći. Višak radnika je bio uvijek i sa i bez tehnologije, to je bila politika države. Ne može radnik dobiti otkaz i ne može firma propasti na tržištu. Ja se ne sjećam apsolutno nikoga, ni jedan jedini slučaj da je ikad itko dobio otkaz zato jer je tehnološki višak. Prijetilo se s tim, ali ne znam da je ikad sprovedeno. Za vrijeme Markovića, krajem 1990. utvrđeno je da postoji "višak" od 1,9 milijuna radnika. Često se zaboravlja da su komunjare uvele tržišnu ekonomiju.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26176 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Slažem se, samo problem je socijalizam nije sustav koji služi ljudima.
Kako nije kad je drzao radnike u firmama iz ideoloskih razloga iako su bili neprofitabilni? Pa upravo to je princip koji covjeka stavlja u prvi plan. Onaaj... Radnici su radili i primali plaću iako su bili neprofitabilni i oni i firma. Odakle novac za plaću? Država je uzimala novac iz fondova u koju su uplaćivale profitabilne firme i davala neprofitabilnim. Dakle, radnici koji su zarađivali su davali dio svoje plaće onima koji nisu zarađivali. Da li je to fino za neprofitabilne jeste, za one druge nije baš. Za državu na dugi rok ubitačno.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:22 |
|
|
Zašto se u ovoj raspravi uvijek vezuje Jugoslavija i komunizam.
Npr. 1937 kad je Jugoslavija bila reakcionarna, kapitalistička i monarhistička, u očekivanju rušenja takve države osnovana je Komunistička partija Hrvatske, sve u skladu s uputama iz Moskve.
U nekoj alternativnoj povijesti, da je Narodna Republika Hrvatska bila samostalna država u sklopu istočnog bloka, redovi u trgovinama i nestašice bi bili slični kao u SFRJ.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:23 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Haram je napisao/la: Kako nije kad je drzao radnike u firmama iz ideoloskih razloga iako su bili neprofitabilni? Pa upravo to je princip koji covjeka stavlja u prvi plan.
Onaaj... Radnici su radili i primali plaću iako su bili neprofitabilni i oni i firma. Odakle novac za plaću? Država je uzimala novac iz fondova u koju su uplaćivale profitabilne firme i davala neprofitabilnim. Dakle, radnici koji su zarađivali su davali dio svoje plaće onima koji nisu zarađivali. Da li je to fino za neprofitabilne jeste, za one druge nije baš. Za državu na dugi rok ubitačno. Najgluplji princip. Ne možemo imati svi isto.Netko je sposobniji i marljiviji i korisniiji.Taj i treba imati,a ostali koliko zarade i koliko vrijede. Tko ne radi i ne doprinosi je parazit.Njemu ne treba ništa. Kratko i jasno.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:26 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Haram je napisao/la: Kako nije kad je drzao radnike u firmama iz ideoloskih razloga iako su bili neprofitabilni? Pa upravo to je princip koji covjeka stavlja u prvi plan.
Onaaj... Radnici su radili i primali plaću iako su bili neprofitabilni i oni i firma. Odakle novac za plaću? Država je uzimala novac iz fondova u koju su uplaćivale profitabilne firme i davala neprofitabilnim. Dakle, radnici koji su zarađivali su davali dio svoje plaće onima koji nisu zarađivali. Da li je to fino za neprofitabilne jeste, za one druge nije baš. Za državu na dugi rok ubitačno. Princip solidarnosti. Takav sistem nije mogao biti konkurentan sa kapitalistickim ali je odrzavao socijalni mir i doprinosio pravednosti. I jednakosti medju ljudima. Covjecanstvo je tokom najduzeg vremena svog postojanja opstajalo upravo na principima medjusobne solidarnosti. Ovo nase moderno doba je vremenski gledano pickin dim kad se usporedi s historijom covjecanstva. Uzmi samo kao primjer one pecinske ljude..sta mislis, koliko dugo bi oni prezivjeli da se nisu drzali na kamari i podrzavali jedni druge... Uostalom, takve "Ausgleich-e" imas i u kapitalistickim sistemima. Pokrajina u kojoj zivim je najbogatija. I nekad se pitam kako je samo moguce da izdrzi "toliko parazita", tj. svih nas koji smo na drzavnim ili poludrzavnim jaslama jer na kraju krajeva novac dolazi zbog internacionalno jakih firmi poput "Blum-a", "Hilti-a", "Rauch-a", ili "Suchard-a" (milka cokolada) koje su sve ijedna tu i u kojima rade i crnce (zavisno kako koja) nekoliko desetina hiljada radnika..
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:28 |
|
|
novem je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Teško je to reći. Višak radnika je bio uvijek i sa i bez tehnologije, to je bila politika države. Ne može radnik dobiti otkaz i ne može firma propasti na tržištu.
Ja se ne sjećam apsolutno nikoga, ni jedan jedini slučaj da je ikad itko dobio otkaz zato jer je tehnološki višak. Prijetilo se s tim, ali ne znam da je ikad sprovedeno.
Za vrijeme Markovića, krajem 1990. utvrđeno je da postoji "višak" od 1,9 milijuna radnika. Često se zaboravlja da su komunjare uvele tržišnu ekonomiju. Istina, Uveli su jer se tako okrenuo tocak historije. Ali s tim uvodjenjem je dosao i sunovrat i ratovi koji su vodjeni da bi se drzavna imovina nonshalantno prevela u ruke nekolicine privatnika. Stichwort u vezi RH: 200 obitelji. Ja u Sarajevo kad odem vidim vise luksuznih auta nego u gradu u kojem zivim a koji je u EU. Ali zato na svakom cosku neko sjedi na cesti i prosi... a koliko ih se stidi prositi..
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Da li je Jugoslavija zaista prestala da postoji ikada? Postano: 06 pro 2023, 11:39 |
|
|
Haram je napisao/la: novem je napisao/la: Za vrijeme Markovića, krajem 1990. utvrđeno je da postoji "višak" od 1,9 milijuna radnika. Često se zaboravlja da su komunjare uvele tržišnu ekonomiju.
Istina, Uveli su jer se tako okrenuo tocak historije. Ali s tim uvodjenjem je dosao i sunovrat i ratovi koji su vodjeni da bi se drzavna imovina nonshalantno prevela u ruke nekolicine privatnika. Stichwort u vezi RH: 200 obitelji. Što opet potvrđuje tezu da je YU bila prisilna zajednica, čim si došli prvi demokratski izbori, svako je se okrenuo svom taboru. I kad je u pitanju ta tzv. privatizacija, masa velikih moćnih kolektiva i banaka su upravo privatizirani 1990. u Markovićem mandatu i to prije izbora. Zna se tko je tu jamio. Sigurno nisu oni koji su stajali u red da promjene vlast. Oni su se kasnije poslužili. I među njima većina je bila preobučena, stara ekipa s crvenom knjižicom.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|