HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2024, 13:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 107 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Primjer medijskih manipulacija u Hrvatskoj
PostPostano: 24 vel 2011, 20:40 

Znao sam voditi rasprave sa perecijancima oko pojedinih slučajeva kad su mediji u Hrvatskoj bili tuženi za uvrede.

Naravno, zastupao sam stav da mediji ne mogu pisati neistine, pogotovu gadosti koje se tiču osobnog života.

(isto tako naravno-)Naravno, sve sami cvijet demokracije u Perecije bi me oštro napadao tvrdeći da su mediji jedini jamac kontrole vladajućih i da bi trebali biti izuzeti od bilo kakvog progona pogotovu kad pišu o javnim osobama.

Moj argument je bio da su hrvatski mediji, uključujući i one koji se predstavljaju "ozbiljnima", u biti - tabloidi i da moraju snositi odgovornost kao i sve ostale tvrtke/organizacije/institucije.

No da ne duljim previše u Hrvatskoj je nedavno izbio skandal sa uhićenjem branitelja Tihomira Purde i svi mediji i oporbeni predstavnici su zdušno graknuli na vladajuće da je njihova greška što nisu obavijestili Purdu da se nalazi na Interpolovoj tjeralici.

I ta hajka je trajala sve do jučer kad je iločki gradonačelnik izjavio da je diskretno obavijestio i Purdu i Janjića prije 3 godine da se nalaze na tjeralici i da će biti uhićeni ukoliko izađu iz zemlje.

I tako... Mediji bi nakon toga trebali biti "zadovoljni" što su branitelji obaviješteni ali slijedi novi zaplet:

slika

Da, dobro ste pročitali - medije sad smeta zašto ih je obavijestio jer se time krši zakon.

Ukratko, hrvatski mediji su prvo zamjerali Vladi zašto ne krši zakon jer se ipak radi o "našem" branitelju, jadnom i ugroženom da bi kad su saznali da su ovi to napravili - počeli tražiti odgovornost.

U ovakvoj kakofoniji duha živi ta zemlja i taj narod.

Vrh

Naslov: Re: Primjer medijskih manipulacija u Pereciji
PostPostano: 24 vel 2011, 20:44 

Tko se da kladiti da ti isti mediji neće biti tako dosljedni kad im dođe SDP na vlast?

Bit će razočarani, to da, ali neće biti ovog ********! Zašto nisi, a ako jesi zašto jesi?

Ne znam kako bih to nazvao ali ljude, tvrtke iz kojih dolaze i takvo ponašanje koji pokazuju da su stanju u jednom danu promijeniti vlastite stavove ne mogu drugačije nazvati.

A i što da mislim o narodu koji to sve mirno gleda i ispija sve više i više tableta za smirenje?

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 20:46 

A moj Pjole,sve to piše već da će desiti...udariće brat na brata...

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 20:53 

Ma nema šanse - ja se ne tučem sa Slovencima :)

Pogotovu onim fejk.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:02 

Hrvatska je država u qurcu, zaostao narod poput ostalih balkanerosa koji bi kao sada odjednom bili dio Europe, mogu fizički ali će duhom biti najveći predvodnici balkanerosa to pokazuju i mediji, i predsjednik im bivši, i štošta na kraju opća svijest tih ljudi kao i potpuni animozitet među regijama već se pojavljuje ideja da se Istrijani izjašnjavaju tako a ne Hrvatima (i to od najveće političke partije koja egzistira u Istri :smajl047 ), sada se možda čini neozbiljno ali ako dugo godina budu radili na tom projektu to uopće nije bezazleno, što se tiče Bh Hrvata tu su također dobar dio posla uradili tako da ja osobno ne pamtim veće odnarođenje Bh Hrvata od RH Hrvata, ide Istra, poslije Slavonija i Hrvatska će biti uništena. Možda djeluje čudno ali u periodu od 20-30 godina (što je jako malo razdoblje) te stvari neće biti smiješne niti su uopće sada ali nekome očito odgovaraju.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:07 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Primjerice cijelo vrijeme hrvatski mediji u pregovorima između sindikata i Vlade uvijek redovito stoje na strani sindikata, državnih služebnika i općenito radnika.

Kad je javna potrošnja prevršila svaku mjeru - čereče vladu. Ta žgadija je je sukrivac, a vrlo vjerojatno i glavni krivac moralnog, gospodarskog, političkog, kulturnog dna Hrvatske.

Zaštitinici interesa krupnog kapitala.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:09 

Ili je napisao/la:
Hrvatska je država u qurcu, zaostao narod poput ostalih balkanerosa koji bi kao sada odjednom bili dio Europe, mogu fizički ali će duhom biti najveći predvodnici balkanerosa to pokazuju i mediji, i predsjednik im bivši, i štošta na kraju opća svijest tih ljudi kao i potpuni animozitet među regijama već se pojavljuje ideja da se Istrijani izjašnjavaju tako a ne Hrvatima (i to od najveće političke partije koja egzistira u Istri :smajl047 ), sada se možda čini neozbiljno ali ako dugo godina budu radili na tom projektu to uopće nije bezazleno, što se tiče Bh Hrvata tu su također dobar dio posla uradili tako da ja osobno ne pamtim veće odnarođenje Bh Hrvata od RH Hrvata, ide Istra, poslije Slavonija i Hrvatska će biti uništena. Možda djeluje čudno ali u periodu od 20-30 godina (što je jako malo razdoblje) te stvari neće biti smiješne niti su uopće sada ali nekome očito odgovaraju.

Upravo tako, ti Istrijani se predstavljaju kao najuzorniji štovatelji demokracije a najvjerojatnije će prvi zdimit i ostavit sve u rasulu.

Jedan od većih mitova koji "urbani" guraju pod nos je da je u Istri bio najveći odziv na mobilizaciju. Taj mit je demantiran i to od samog Karamarka - najveći odziv je bio u Brodsko Posavskoj županiji.

Inače, ne zamjeram ja Istrijanima što hoće razgulit. Ono što im zamjeram je da ovdje konstantno mute vodu tobožnjim zahtjevima za demokracijom, "slobodama" a u biti nije to razlog zašto mute vodu.

Ne znam kakva je to demokracija, kod njih jedna stranka od početka ima namjanje 80% glasova a i ne znam za njihove slobodarske tradicije s obzirom da se Talijani na veliko bune da su u one fojbe bacali i civile...

No sve to i nije toliko bitno. Boli me iskreno za njih, stvar je u tome da će pod krinkom sloboda sve ostale izjebati, zbog stalnog ******** i forsiranja priče o "sputanosti" izbiti kakav/takav identitet ostatku Hrvatske a onda reći - Ćaos Baos!

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:15 

Ma Istra se riješi sa 2 brigade:)

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:16 

Mar-kan je napisao/la:
Ma Istra se riješi sa 2 brigade:)

Bome ja i ih riješim sa rubcem, mahanjem i nepostojećom suzom u oku.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:18 

najgori mediji su oni u pereciji
to je takva jad i bijeda da je to strašno gledati slušati čitati
a opet kad pogledam ftv povraća mi se
sve gore od goreg

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:20 

pjosip je napisao/la:
Ili je napisao/la:

Upravo tako, ti Istrijani se predstavljaju kao najuzorniji štovatelji demokracije a najvjerojatnije će prvi zdimit i ostavit sve u rasulu.

Jedan od većih mitova koji "urbani" guraju pod nos je da je u Istri bio najveći odziv na mobilizaciju. Taj mit je demantiran i to od samog Karamarka - najveći odziv je bio u Brodsko Posavskoj županiji.

Inače, ne zamjeram ja Istrijanima što hoće razgulit. Ono što im zamjeram je da ovdje konstantno mute vodu tobožnjim zahtjevima za demokracijom, "slobodama" a u biti ih to ne zanima.

Ne znam kakva je to demokracija, kod njih jedna stranka od početka ima namjanje 80% glasova a i ne znam za njihove slobodarske tradicije s obzirom da se Talijani na veliko bune da su u one fojbe bacali i civile...

No sve to i nije toliko bitno. Boli me iskreno za njih, stvar je u tome da će pod krinkom sloboda sve ostale izjebati, oduzeti identitet ostatku Hrvatske a onda reći - Ćaos Baos!

Nisu ni Istrani toliko krivi, problem svih nas je upravo traženje tko je najviše kriv, a kad već tražimo ja mislim da u prvom redu treba upriti prstom u službenu zegej politiku, i nas su izjebli tako da danas kada pričaš s nekim o Hrvatskoj ili je ravnodušan ili je kritizira, više nitko ne govori ovo je Hrvatska... dok je prije 10 godina svršavao dok se spomene Hrvatska da kažem slikovito, tu i sebe ubrajam danas me ne zanima gotovo nikako nekada se samo hrvatska gledala, i naravno mediji tu imaju posebnu ulogu koji su skupa u talu sa vlasti uvijek bilo i biti će, oni su nerazdvojni po ovome pitanju, e onda se zamisli i da si Istranin i uvijek im se spočitava da nisu dovoljno Hrvati, da nisu domoljubi, da su ovo-ono, umjesto da se radi na zajedništvu zbog nacije na kraju krajeva, najodgovornija za takvo stanje je najviša politika koja takve stvari mora prepoznati i odgovoriti izazovima što nije učinjeno, niti se danas na tako važnim strateškim pitanjima ne čini puno, samo ko papagaji EU,EU,EU i nema dalje... ali je toj politici bilo u cilju razbijanje hrvatskoga korpusa samim time slabeći Hrvatsku i općenito Hrvate. Čudno je to ali očito tako nekako dođe ne želim biti prepesimističan ali ja ne vidim druge opcije.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:21 

Inače sad da me čuju "urbani" odmah bi me "poklopili" usiljenim izljevima "bratstva" sa Istrom.
Sjećam se kad je bila frka sa Slovencima najveća i ona Zrinka Vrabec Mojzeš ueter nazvala neku seosku radijsku stanicu u Sloveniji i sugestivnim "neće nas nitko posvađati" i ona kontrirala "zločestim nacionalistima"... Ovaj Slovenac sa druge strane, kao i svaki Slovenac šuti da bi u dva navrata promrljmljao "da" i tu se završilo njegovo sudjelovanje.

Sad kad sam spomenuo taj patetični lik izjavljivanja multikulturalnosti, to nije jedini ispad Zrinke. Ničim izazvana u jednom intervjuu, negdje oko 2000-te je počela pričati kako je rodbina njezinog muža - Židovi i da je ona na to ponosna...

Eto, nacionalisti - POŽDERITE SE :evotigana

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:25 

Ili je napisao/la:

Nisu ni Istrani toliko krivi, problem svih nas je upravo traženje tko je najviše kriv, a kad već tražimo ja mislim da u prvom redu treba upriti prstom u službenu zegej politiku, i nas su izjebli tako da danas kada pričaš s nekim o Hrvatskoj ili je ravnodušan ili je kritizira, više nitko ne govori ovo je Hrvatska... dok je prije 10 godina svršavao dok se spomene Hrvatska da kažem slikovito, tu i sebe ubrajam danas me ne zanima gotovo nikako nekada se samo hrvatska gledala, i naravno mediji tu imaju posebnu ulogu koji su skupa u talu sa vlasti uvijek bilo i biti će, oni su nerazdvojni po ovome pitanju, e onda se zamisli i da si Istranin i uvijek im se spočitava da nisu dovoljno Hrvati, da nisu domoljubi, da su ovo-ono, umjesto da se radi na zajedništvu zbog nacije na kraju krajeva, najodgovornija za takvo stanje je najviša politika koja takve stvari mora prepoznati i odgovoriti izazovima što nije učinjeno, niti se danas na tako važnim strateškim pitanjima ne čini puno, samo ko papagaji EU,EU,EU i nema dalje... ali je toj politici bilo u cilju razbijanje hrvatskoga korpusa samim time slabeći Hrvatsku i općenito Hrvate. Čudno je to ali očito tako nekako dođe ne želim biti prepesimističan ali ja ne vidim druge opcije.

Ma nisu, meni je pojam "Istra" više neki skupni naziv za ******** koji pod krinkom viših razloga potiče kakofoniju i od Hrvatske radi zemlju bez ikakvog identiteta.

Znam i ja 2 Istrijana koji su veliki Hrvati ali i oni sami kažu da je to kod njih - slabo.

Ne bi htjeli da Hrvatska odustane od Istre ali nitkotu ne može baš puno ni napraviti.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:36 

Ne bih previše off ali i ovo da kažem: sada zamisli kako se jedna Italija bori za svoje manjine, pa i one u Istri, jbt pola talijanski gore govori :D a onda nasuprot te državotvorne borbe uzmi primjer Hrvatske koja se npr. nikada nije niti oglasila o tome da Hrvati trebaju imati svoj kanal a da ne govorimo o većim i krupnijim stvarima, uzmi medije im, uzmi Mesića, uzmi milijun stvari... ma banana država što prije počne samostalna BH Hrvatska politika to nam bolje, a čini mi se da ipak ide samostalnije nego prije i to je za pozdraviti.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:39 

Ili je napisao/la:
Ne bih previše off ali i ovo da kažem: sada zamisli kako se jedna Italija bori za svoje manjine, pa i one u Istri, jbt pola talijanski gore govori :D a onda nasuprot te državotvorne borbe uzmi primjer Hrvatske koja se npr. nikada nije niti oglasila o tome da Hrvati trebaju imati svoj kanal a da ne govorimo o većim i krupnijim stvarima, uzmi medije im, uzmi Mesića, uzmi milijun stvari... ma banana država što prije počne samostalna BH Hrvatska politika to nam bolje, a čini mi se da ipak ide samostalnije nego prije i to je za pozdraviti.

Eto, sve si rekla.

Pogledaj samo šta Talijane rade za svoje u Istri i usporedimo to sa onim šta nama radi Hrvatska.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 21:41 

pjosip je napisao/la:

Eto, sve si rekla.

o jbte

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 22:41 

A vi onda pratite medije iz protektorata. Na njima nema manipulacija, sve istina i profesionalizam.

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 22:47 

Ne bi da se mješam u stvari Republike Hrvatske jer nisam porezni obveznik te zemlje :zubati ,ali dobit ce kako je i zasluzila,pa sad bilo to lijepo ili ružno

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 22:50 

Bog-i-Hrvati je napisao/la:
A vi onda pratite medije iz protektorata. Na njima nema manipulacija, sve istina i profesionalizam.

Tu su negdje.

Ovi su više zli a manje glupi a ovi drugi obrnuto.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 22:54 

pjosip je napisao/la:

Tu su negdje.

Ovi su više zli a manje glupi a ovi drugi obrnuto.

Ja stvarno ne znan što tira čovika da živi u državi koju prezire i prati medije koje prezire. Niska razina samopoštovanja, rekao bih.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 23:04 

pjosip je napisao/la:
Ili je napisao/la:

Eto, sve si rekla.

Pogledaj samo šta Talijane rade za svoje u Istri i usporedimo to sa onim šta nama radi Hrvatska.

Slabo znam što radi Italija za Talijene u Istri pa bi volio, kad već to spominjete, da informirate mene i sve ostale koje to zanima. Nadam se da ti neće biti teško, ako ništa, onda radi toga što sam ja tebe informirao što radi i što je radila HR za nas u HB.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 23:07 

Ja stvarno ne znan što tira čovika da živi u državi koju prezire i prati medije koje prezire. Niska razina samopoštovanja, rekao bih.

Ah da.. još jedan Internet psihijatar... :ucelo

Ni ja ne znam šta tjera čovjeka da čita zapise nekoga koga ne razumije pa se upušta u amaterske dijagnoze. Niska razina samopoštovanja?

AJde ti ljepo prošeći, ja ću živjet gdje ja hoću, ja sam za ovo *** noso glavu u torbi i osim toga nije to tvoja ćaćevina ni ničije nego - Božje. KAD NAMIRIM BAREM MALO SVE ONO ŠTO SAM ULOŽIO ONDA ĆU OTIĆI.

Ti ogradi ono što je tvoje i ja tu neću prolaziti.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 23:14 

Ti si u moju kuću dobrodoša i ne pada mi na pamet bilo što ograđivati. Ali je poanta priče da vi optužujete famoznu Pereciju za ono što se događa svugdi u svitu. I malo je smišno što to obično rade oni kojima je ista ta Perecija omogućila neke stvari, normalniji život prije svega, liječenje, školovanje, posa... Onaj koji je osta u Kiseljaku i krpa kraj s krajen da bi osta svoj na svome gleda na Pereciju puno blagonaklonije od onih kojima je ona omogućila neke stvari. Ne znan kako bi to nazva...

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 23:23 

Ti si u moju kuću dobrodoša i ne pada mi na pamet bilo što ograđivati. Ali je poanta priče da vi optužujete famoznu Pereciju za ono što se događa svugdi u svitu. I malo je smišno što to obično rade oni kojima je ista ta Perecija omogućila neke stvari, normalniji život prije svega, liječenje, školovanje, posa... Onaj koji je osta u Kiseljaku i krpa kraj s krajen da bi osta svoj na svome gleda na Pereciju puno blagonaklonije od onih kojima je ona omogućila neke stvari. Ne znan kako bi to nazva...

Tu Pereciju smo mi gradili ništa manje nego vi. Neki kažu, ali ne znam da li se to može provjeriti da 1/3 stavnika RH ima porijeklo iz BiH.

Nebitno, Perecija više nije zainteresirana za naš status u BiH uz izuzetak impotetnih floskula Jandrokovića na koje medj. zajednica i SA drže kao do psećeg ***.

Iskreno, vjerujem da ni Jandroković ne drži do tih izjava puno više.

Mi smo tu Pereciju hranili Nobelovcima, sportašima, ratnicima, lopovima.

Perecija kaže - dosta.

I ja želim da mikažemo dosta. Možemo ostati prijatelji i potpomagati se ali slijepo ugledanje u RH i da RH potpisuje sranja koja odgovaraju RH ali ne i nama i sve to kao u naše ime - nadam se da se više nikad neće ponoviti.

Vrh

PostPostano: 24 vel 2011, 23:26 

Mene čudi da jedan tako nadmoćan i krajnje uzvišen etnos koji je hranija Pereciju sa svime i svačim dosad nema, ne svoj entitet ili čak državu, već i kontrolu nad masonskim lobijem svijeta i svim svjetskim resursima. Kad ono nemaju ni TV kanal.

Siđi na zemlju, Bog te ubija, bez te Perecije bi dobar dio Hercegbosanaca živija stoput gore nego što sad živi, a ni sad nije dobro. Jesi li ti normalan?!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 107 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, Naša Kvačica, Patriota i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: