|
|
Stranica: 1597/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:17 |
|
|
Kako god, ne postoji cijena koja je previsoka za sprječavanje velikoruskog imperijalizma. Citat: Davno sam na forumu HB stavio popis hrvatskih poduzeća, koja su izgubila poslove u Rusiji. Ostali smo i bez izvora jeftinijih energenata. Opetovano smo uplaćivali u njihov proračun. A opelješili su nam vojna i ina skladišta i odvukli badava. Znači, od poduhvata na Majdanu, mi trpimo samo pušione. No, možda je to baš prava stvar.
Lijepo ste to i patetično sročili, vidim kako ste u strahu i osjećam zbog toga žaljenje jer Ukrajina će pobijediti, ali mene zanima samo jedna stvar - iznos. Dakle, koliko Hrvati to trebaju platiti - po Vašem mišljenju? Nažalost, taj podatak se krije. Šteta. Jer kada bi znali točno koliko nas je to koštalo i koliko još, osjetili bi izuzetan ponos i zadovoljstvo.
Nisam ja u nikakvom strahu nego iznosim svoj stav i mišljenje. Bolje je da plaćamo u novcu nego u krvi.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:18 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Što je smiješno? Ako se u 21. stoljeću može uništiti država 10 puta veća od Hrvatske, zašto bi mi bili sigurni da nam se neće dogoditi ista stvar? Što smo to mi? Nuklearna sila ili država sa manje od 4 milje stanovnika i par tisuća vojnika? S kim graničimo? Sa Švedskom i Danskom ili sa srbijom i mađarskom? I u blizini nam je također jako prevrtljiva velika država koja oduvijek pretendira na hrvatske teritorije. E moje naivčine.. Ukrajinci ratuju za sve nas. I za vas isto. Ovo više nije običan, nego nepodnošljivi strah i panika. Možda da iskopate bunker u dvorištu ili nabavite sprej suzavac? Nabavite psa iz azila?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:19 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Kako god, ne postoji cijena koja je previsoka za sprječavanje velikoruskog imperijalizma. Više od 20000,00 € po glavi?
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:23 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Što je smiješno? Ako se u 21. stoljeću može uništiti država 10 puta veća od Hrvatske, zašto bi mi bili sigurni da nam se neće dogoditi ista stvar? Što smo to mi? Nuklearna sila ili država sa manje od 4 milje stanovnika i par tisuća vojnika? S kim graničimo? Sa Švedskom i Danskom ili sa srbijom i mađarskom? I u blizini nam je također jako prevrtljiva velika država koja oduvijek pretendira na hrvatske teritorije. E moje naivčine.. Ukrajinci ratuju za sve nas. I za vas isto. Ti se plašiš Srbije, a Rusija bi trebala da se oduševi sa Amerikom na svojim granicama. Bravo mamin genije.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:24 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Što je smiješno? Ako se u 21. stoljeću može uništiti država 10 puta veća od Hrvatske, zašto bi mi bili sigurni da nam se neće dogoditi ista stvar? Što smo to mi? Nuklearna sila ili država sa manje od 4 milje stanovnika i par tisuća vojnika? S kim graničimo? Sa Švedskom i Danskom ili sa srbijom i mađarskom? I u blizini nam je također jako prevrtljiva velika država koja oduvijek pretendira na hrvatske teritorije. E moje naivčine.. Ukrajinci ratuju za sve nas. I za vas isto. Ovo više nije običan, nego nepodnošljivi strah i panika. Možda da iskopate bunker u dvorištu ili nabavite sprej suzavac? Nabavite psa iz azila? Nikakav strah ni panika, samo hladna i objektivna "analiza". Citat: Ti se plašiš Srbije, a Rusija bi trebala da se oduševi sa Amerikom na svojim granicama.
Bravo mamin genije. Sa amerikom na svojim granicama? O hebem ti sve kakve pizdarije ljudi pišu. Kakvo umobolno obrtanje pile naopako.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:25 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
Primarijus je napisao/la: Što je smiješno? Ako se u 21. stoljeću može uništiti država 10 puta veća od Hrvatske, zašto bi mi bili sigurni da nam se neće dogoditi ista stvar? Što smo to mi? Nuklearna sila ili država sa manje od 4 milje stanovnika i par tisuća vojnika? S kim graničimo? Sa Švedskom i Danskom ili sa srbijom i mađarskom? I u blizini nam je također jako prevrtljiva velika država koja oduvijek pretendira na hrvatske teritorije. E moje naivčine.. Ukrajinci ratuju za sve nas. I za vas isto. Ako vam sudbina zavisi od Ukrajinaca , nayebali ste . [/quote] PS ( možda mu nisam ovo trebao reći )
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:31 |
|
|
Ako je poljacima i hrvatima bolje da su oni u rovovima i da ginu umjesto ukrajinaca onda ok. A da, jesam glup, pa putin želi samo čitavu Ukrajinu, stat će on tu ako pobjedi.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:35 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Ako je poljacima i hrvatima bolje da su oni u rovovima i da ginu umjesto ukrajinaca onda ok. A da, jesam glup, pa putin želi samo čitavu Ukrajinu, stat će on tu ako pobjedi. 37400,00€? Ili više?
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:37 |
|
|
Postoji li jedan jedini osvajač u povijesti koji je nakon jedne velike pobjede rekao, sad je dosta, osvojili smo dovoljno, ne treba nam više?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:41 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Postoji li jedan jedini osvajač u povijesti koji je nakon jedne velike pobjede rekao, sad je dosta, osvojili smo dovoljno, ne treba nam više? Ako ćete se u brdima skrivati u nekoj pećini, provjerite da ju već nisu zauzeli medvjedi. Ponesite zalihe riže. Krećite se u sumrak.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:47 |
|
|
Sve neki "hrabri" ljudi oko nas.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:49 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
Primarijus je napisao/la: Ako je poljacima i hrvatima bolje da su oni u rovovima i da ginu umjesto ukrajinaca onda ok. A da, jesam glup, pa putin želi samo čitavu Ukrajinu, stat će on tu ako pobjedi. Nikakvog interesa Rusi nemaju da napadaju ikoga u Evropi . Da se Evrope ( ne računam tu na Britaniju) pitalo, ovo zlo u Ukrajini se ne bi ni desilo. Ona je od saradnje sa Rusijom imala samo korist. Rusiji nije smetala stabilna i jaka Evropa , prijala joj je saradnja sa njom , Americi jeste . Kad prođe ova ruska SVO , doći će to sve na svoje . Pojaviće se nova generacija evropskih političara , koja misli svojom glavom .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:51 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Postoji li jedan jedini osvajač u povijesti koji je nakon jedne velike pobjede rekao, sad je dosta, osvojili smo dovoljno, ne treba nam više? Slažem se. Zašto da verujemo da bi oni stali? Ne verujemo im da bi stali sa Ukrajinom.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:51 |
|
|
Znači za tebe je NATO osvojio Hrvatsku 2013.? Bugarska, Rumunjska i Mađarska su također osvojene?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:54 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Sve neki "hrabri" ljudi oko nas. Ne bojim se kako će nas Rusi napasti, iako se jadni guramo na "listu neprijatelja". Neće oni napasti niti Mađare. Nije me briga niti za euroatlantske ambicije Ukrajine. Mirno spavam i baš me briga. Jedino me ne veseli što Hrvatska ekonomski trpi zbog tih ludorija. Sad, je li to "hrabrost"?!
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 01:57 |
|
|
Jesam ja igdje rekao da će nas rusi napasti?
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 02:10 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Znači za tebe je NATO osvojio Hrvatsku 2013.? Bugarska, Rumunjska i Mađarska su također osvojene? U NATO su nas bez referenduma ugurali Mesić i Sanader. Da su mislili kako referendum prolazi - oni bi ga raspisali i rezultat slavili kao veliki dan za demokraciju. U javnosti je tada vladalo mišljenje kako ulazak RH u NATO, znači odlazak HV-a u rat u Iraku. Uglavnom, ideja je bila nepopularna i nitko nije znao od koga to nas NATO štiti?! Valjda sami od sebe?! Kao uvjet za ulazak u koaliciju sa Sanaderovim HDZ-om, HSSovac Friščić je tražio NATO referendum i rekao: "Nisu Hrvati stoka pa da ih se gura u NATO bez referenduma!". No nakon nekoliko dana su ga "omekšali" i pristaje ne koaliciju, bez raspisivanja NATO referenduma. Od tog članstva imamo samo astronomske gubitke, sramoćenja i nešto malo žrtava. E sad, je li to "osvajanje"?! Za Bugarsku, Rumunjsku i Mađarsku, ne znam i nije me briga, njihov izbor, njihovo veselje. Ali ako je i tamo išlo po hrvatskom modelu i sa jednakim posljedicama - onda je to budalaština.
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 02:16 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Jesam ja igdje rekao da će nas rusi napasti? "..... a to su između ostalog povratak ruske sfere utjecaja u granicama SSSR-a i svođenje NATO-a na teritorij iz 1997. Hrvatske u tom scenariju nema u ovim granicama...." Upravo ste nas tim svojim paranojama nasmijavali na prethodnoj stranici. Jao, evo ih, samo što nisu, bježmo...!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 05:22 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Znači za tebe je NATO osvojio Hrvatsku 2013.? Bugarska, Rumunjska i Mađarska su također osvojene? U NATO su nas bez referenduma ugurali Mesić i Sanader. Da su mislili kako referendum prolazi - oni bi ga raspisali i rezultat slavili kao veliki dan za demokraciju. U javnosti je tada vladalo mišljenje kako ulazak RH u NATO, znači odlazak HV-a u rat u Iraku. Uglavnom, ideja je bila nepopularna i nitko nije znao od koga to nas NATO štiti?! Valjda sami od sebe?! Kao uvjet za ulazak u koaliciju sa Sanaderovim HDZ-om, HSSovac Friščić je tražio NATO referendum i rekao: "Nisu Hrvati stoka pa da ih se gura u NATO bez referenduma!". No nakon nekoliko dana su ga "omekšali" i pristaje ne koaliciju, bez raspisivanja NATO referenduma. Od tog članstva imamo samo astronomske gubitke, sramoćenja i nešto malo žrtava. E sad, je li to "osvajanje"?! Za Bugarsku, Rumunjsku i Mađarsku, ne znam i nije me briga, njihov izbor, njihovo veselje. Ali ako je i tamo išlo po hrvatskom modelu i sa jednakim posljedicama - onda je to budalaština. U NATO nas je ugurala vlast koju smo izabrali. Ali niti se netko iz oporbe tomu previše protivio, niti su građani imali neke imalo značajnije prosvjede. Za NATO nije bilo nekog oduševljenja, ali jednako tako nije bilo ni protivljenja.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 08:20 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: U NATO nas je ugurala vlast koju smo izabrali. Ali niti se netko iz oporbe tomu previše protivio, niti su građani imali neke imalo značajnije prosvjede. Za NATO nije bilo nekog oduševljenja, ali jednako tako nije bilo ni protivljenja.
"Imali smo vlast koju smo izabrali" je ekstremno glup argument. Imali smo 2013. SDP i Josipovića na vlasti pa im je narod svejedno pokazao srednji prst na referendumu.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 09:13 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Citat: Jer razumije se, vi patite kad vam gazda pati a gazdi smeta mir i zbližavanje slavenskih nacija.
Fuj koliko ste pokvareni u duši. Što si ti neki neo jugoslaven? Nabijem panslavizam. Izađite iz hebenog 19. stoljeća. Kaže neko kome je severno-atlantizam sve? A kakve ti veze imaš sa Škotima i Englezima i Jenkijima i severnim Atlantikom?
|
|
Vrh |
|
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 09:26 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Sa amerikom na svojim granicama? O hebem ti sve kakve pizdarije ljudi pišu. Kakvo umobolno obrtanje pile naopako.
Jesi slep? Reci nam, kakve veze ima Ukrajina sa severnim Antlantikom da bude u severno-atlantskom vojnom paktu? Kakve veze imaju severno-atlantske države i zemlje sa crnim ili kaspijskim morem? Zašto se severno-atlantski vojni pakt ne širi po Antlantiku, npr južnom? Nego ide u Evropu i na istok? Ne čini li ti se da to smrdi, kada je taj pakt anti-ruski vojni pakt, a pokušava da zauzme državu koja ne samo da ima granicu sa Rusijom i ne samo veliku rusku istoriju nego imaju millione Rusa i pro-Rusa. Znaš li da je to ruski svet? I po zapadnim analizama.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 09:59 |
|
|
Navodni Poslanik je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Što si ti neki neo jugoslaven? Nabijem panslavizam. Izađite iz hebenog 19. stoljeća.
Kaže neko kome je severno-atlantizam sve? A kakve ti veze imaš sa Škotima i Englezima i Jenkijima i severnim Atlantikom? Pripadam tom civilizacijskom krugu. Sa istočnim polu divljačkim despotovinama nemam nikakve veze niti želim imati.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 10:02 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Pripadam tom civilizacijskom krugu. Sa istočnim polu divljačkim despotovinama nemam nikakve veze niti želim imati.
umišljaš da pripadaš. njima si ti poludivljački istočnjak s kompleksom manje vrijednosti
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 13 pro 2023, 10:04 |
|
|
Na meni je da rušim te predrasude ukoliko postoje prema meni. Mislim bar što se tiče hrvatske da nas ne gledaju tako. Hrvatska se poprilično pozitivno izbrendirala na zapadu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Sokolić i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|