HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 20:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Najpoznatiju hrvatsku influencericu optužili za rasizam, ona se odmah ispričala
PostPostano: 19 pro 2023, 19:54 

Citat:
MIRTA MILER
Najpoznatiju hrvatsku influencericu optužili za rasizam, ona se ispričala: 'Bila sam bezosjećajna'
slika

Zagrepčanku koju na TikToku prati čak 18 milijuna ljudi, a domaćim je gledateljima poznata i po sudjelovanju u showu "Masked Singer", podijelila je video u kojem boja plave pramenove na perici u ljubičasto i govori da je inspirirana filmom "Boja purpura"

Hrvatska influencerica Mirta Miler ovih se dana našla na udaru kritika svjetske javnosti zbog objave u kojoj je reklamirala nadolazeći film "Boja purpura". Zagrepčanku koju na TikToku prati čak 18 milijuna ljudi, a domaćim je gledateljima poznata i po sudjelovanju u showu "Masked Singer", podijelila je video u kojem boja plave pramenove na perici u ljubičasto i govori da je inspirirana filmom "Boja purpura".

Video je snimila s ciljem promoviranja remakea tog poznatog filma iz 80-ih kojeg je režirao Steven Spielberg, a glavnu ulogu igra Oprah Winfrey. U knjizi i filmu tematizira se težak život crnaca, pa je mnogima zasmetalo što je Mirta to svela na bojanje kose.

Pretvara film "Boja purpura" u doslovno film o ljubičastoj boji, kazao je tiktoker Noah Glenn. Neki su je optužili i za rasizam.

- Mislim da je problem u tome što bijela žena promovira video s glavnim likom ženom crnkinjom, bio je jedan od komentara.

Radilo se o sponzoriranom videu koji je na kraju maknut, a Mirta je shvatila pogrešku i ubrzo se ispričala pratiteljima.

- Hej, ljudi, htjela bih se osvrnuti na sponzorirani video koji sam napravila za film. Ne snimam ovo kako bih opravdala svoju glupost i neprofesionalizam. Ovdje sam da preuzmem odgovornost za sadržaj koji postavljam na svojoj platformi. Kao kreator sadržaja, nisam obavila svoj posao. A moj posao je educirati se o tome što objavljujem, posebno kad se radi o sponzoriranom sadržaju, kazala je Mirta i dodala kako osjeća da je jedino ispravno da se srami i preuzme odgovornost.

- Ispričavam se direktno crnačkoj populaciji jer sam se oglušila i bila sam bezosjećajna. Mogu se zahvaliti svima koji su mi ukazali da sam odgovorna i objasnili mi. Nisam osoba koja skriva stvari pod tepih. Nisam i neću prihvatiti kompenzaciju za taj sadržaj, rekla je influencerica.

- To je zato što se o tome ne priča na Balkanu i nemamo istu percepciju toga, glasio je jedan komentar.

https://www.vecernji.hr/showbiz/najpozn ... na-1732797

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

Naslov: Re: Najpoznatiju hrvatsku influencericu optužili za rasizam, ona se odmah ispričala
PostPostano: 19 pro 2023, 19:57 

Kad crnkinja u filmu promovira lik koji je u knjizi bijela žena onda nije rasizam.

Vrh

Naslov: Re: Najpoznatiju hrvatsku influencericu optužili za rasizam, ona se odmah ispričala
PostPostano: 19 pro 2023, 20:09 

Koja crnačka populacija?
Jedina crnačka populacija u Hrvatskoj ima zabranjen pozdrav.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 07:35 

Ima ovih idrološki zaluđenih šta mahnito usvajadu crnu dicu iz Zambije, besramno ih kupujući na tržištu ljudima, ne bi li povećali broj crnaca u Hrvatskoj.
Zamisli, ne usvojiti ni dite koje je matične hrvatske nacionalnosti, niti bliske talijanske, nimačke, ukrajinske, španjolske.... Nego idu u daleku Afriku dovodit dite koje će odudarat od ostalih i bit zlostavjano u vrtiću i školi.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 17:56 

Koji li su to likovi, nikad čuo ....

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 19:05 

Ni ja. Al eto prati ju 18 milijuna ljudi smjehotres.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 20 pro 2023, 19:16 

Jel ima para na tom TikTok-u, to je kao kineska mreža ??

YT ima nešto sitno, ne znam jel se mjenjalo to šta na 1000 pregleda je mislim bilo ispod 1€ RH ovo srbi su još gori bili debelo ispod 1€

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: